Dit is de gehele Toyota Prius-familie

Auteur: , 22 Reacties

Voor de hybriderijders, automobilisten die niet aan geboortebeperking doen en liefhebbers van stekkers heeft Toyota in Frankfurt een mooie verrassing klaarstaan in de vorm van een Prius-bonanza.

De meeste modellen die Toyota presenteert in Duitsland zijn geen kneiterspannende nieuwtjes. De zevenzits Prius Wagon (zo gaat ‘ie officieel heten, was nog wat onduidelijkheid over) is voor het eerst in Europa te begluren en de CO2-uitsoot komt neer op 99 gram per kilometer. Oftewel, een enkeltje richting de 14%-bijtellingsklasse. Onder de kap ligt eenzelfde 1.8 viercilinder als in de reguliere Prius, gekoppeld aan een elektromotor die zijn prik krijgt van lithium-ion batterijen. Iets duurder, maar beter voor het verbruik. Topsnelheid: 170 km/u. Nul naar honderd ‘sprint’: 11,8 tellen.

De Plug-In Prius wordt er ook gepresenteerd en die moet net als de Prius Wagon in 2012 de showrooms inzoeven. Het accupakket van deze stekker-edition is verviervoudigd en daarom kan deze variant 20 km op de e-motor afleggen. Gecombineerd met de verbrandingsmotor is het verbruik 2,2 l/100 km met een CO2-uitpuf van 49 gram.

Maar hela, wat zien wij daar op de foto’s van de reguliere Prius? Die ziet er beduidend anders uit dan de lease-Priusjes die we hier in Nederland doorgaans met 140 km/u over de linkerbaan zien jakkeren. Dat kopt, want de normale Prius heeft ook een facelift gehad. Andere voorbumper, nieuwe koplampen + achterlichten en een gewijzigd interieur.

Zo, bent u weer de hoogte van alle Priusnieuwtjes. Hieronder de foto’s.

22 reacties

Hier gaat menig ‘clubvan90’ hart sneller van kloppen
waarvoor was groen7 ook alweer?
@bredaas: dit is gewoon nieuws van de IAA 2011 dus dat komt gewoon op autoblog. Dus daar zit wel wat groens tussen lijkt me.
Bejaard. Eén hangt al aan het infuus…
@rubenpriest ik had gehoopt geen mueslinieuws meer tegen te komen wanneer ik daar geen zin in heb..
Maar wat je zegt is juist denk ik.
@bredaas: Ach ik vind het ook niet superboeiend maar ben er toch van op de hoogte
Facelift? Ik zie geen verschil, zeker achteraan niet…
Leuk hoor, zijn er ook extra batterij/Koppel pakketten? ;-P
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Er ontbreekt nog 1 belangrijke info over de plug in Prius, hoeveel is deze duurder? Want dan kun je inschatten of dit de ultieme lease auto wordt of een muurbloempje als de Ampera.
Misschien kan Toyota een sticker maken waardoor het lijkt of de stekker er in zit, want uit intern onderzoek bleek dat niemand de moeite neemt het plug-in ding werkelijk op te laden.

OT: “Griekse” subsidieregelingen.
@laurensje: Ja, en daarom slaat die bijtelling nergens op, dat ding verbruikt even veel als een normale auto, integendeel een nieuwe auto met een verbrandingsmotor is in de meeste gevallen zelfs zuiniger… Wie zegt er nou dat hybride goed is?
Dit is toch groen7 nieuws? Ik dacht dat jullie ons voortaan zouden sparen.
@The360box: volgens mij blijft het nieuws ook gewoon op AB komen hoor, maar voor mensen die alleen in die rotzooi geïnteresseerd zijn is er Groen7
@ Laurensje

Op welk “intern” onderzoek doel je?
Weet niet waar je woont, maar er heeft ergens een leerplichtambtenaar zitten slapen LOL

Maar goed, je bent dan ook een trol.
nou, de fik erin!
Ik zag vandaag ee nduitser in een prius… Mensen dat kan toch niet een DUITSER in een JAP? Duitsers rijden allemaal duitse auto’s… En da’s mooi want duitse auto’s zijn degelijk
lekker toch, laat maar komen!!
Ik erger mij groen en geel aan Toyota Prius rijders. 30 gers die als jong bejaarden voorop rijden en als ze afslaan helemaal op de rem gaan staan in plaats van vlot af te voegen. Ze zijn zo asociaal. Ze denken totaal niet aan de mensen die achter hun rijden.
En het model van die auto’s. De achterkant lijkt net op die van een schildpad.

Ik claxoneer altijd voluit om mijn irritatie naar deze wezens kenbaar te maken. En dan kijken ze je aan alsof ze in al hun sloomheid je nog niet begrijpen. Mannen in spencertjes, zondagse soepdrinkers, prozalezers. Whaaaa
@TuttiAlfisti: Zullen we het dan maar niet over jouw soort hebben. Als er al asocialen op de weg zitten zijn het wel mensen die er dit soort gedrag op naam hebben en ook nog ongelofelijk dom zijn om er voor uit te komen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).