Ferrari 458 Spider – De IAA Fotobonanza

Auteur: , 32 Reacties

Stiekem vinden we dit allemaal wel erg onderkwijlbaar©: een 458 Spider in simpel Ferrari-rood. Soms kunnen keuzes zo makkelijk zijn.

Over de open variant van de 458 Italia is al veel gespeculeerd. En dan met name over het klapdaksysteem dat de Italianen hebben toegepast op dit speeltje. Het werd uiteindelijk een hardtop wegklapdakje dat in 14,5 seconden opent of sluit. Jep, het is goed vertoeven in de 1.430 kg wegende Spider, onder de kap ligt namelijk nog steeds die machtige V8 met z’n 570 paarden en deze topless editie is uiteindelijk niet meer dan 50 kg zwaarder dan de coupé.

De specs staan HIER, foto’s van een onthulling in Maranello DAAR en wie verder scrolt komt terecht bij de meest verse lading foto’s, rechtstreeks vanuit Frankfurt.32 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Prachtig! ik zou niet weten waarom je nu de coupe zou kiezen! die 0.1 sec op de 100kmh die merk je in der echte wereld niet, en als je het dak erop heb ziet niemand dat het een cabrio is! is dit de ultieme cabrio? komt aardig in de buurt denkik!
@lambo4all: Nee, dat is de DC100 Sport al.
@lambo4all: Deze spider ziet er inderdaad veel beter uit dan de coupe.
@lambo4all:

Inderdaad. Eerste geslaagde spider sinds de F355. Ik was in eerste instantie niet onder de indruk van de eerste ‘open’ foto’s maar juist omdat de auto er dicht zo goed uitziet maakt dat eigenlijk niet uit en doe je het dak alleen open als het lekker weer is…
de keuze is inderdaad heel makkelijk … wat een mooie sportwagen is dit!! De kleur rood staat hem zo goed, kan niet wachten tot hij bij mij op de oprit staat ;-)
die 599 die daar staat lijkt wel een facelift gehad te hebben :)
@astonfreak: wat bedoel je? ik zie geen verschil met de ‘normale’ 599.
Prachtwagen! Dak open en volle gas…. zalig!
Ik moest even wennen maar, hij is toch wel erg gaaf!
machtig mooi!
De 458 is echt op en top ferrari! geen mainstream design maar, gewoon lekker eigenwijs!
tikkie gay..???
@bigcar: hoe kan dit nou gay zijn? Deze auto heeft zelfs 2 grote puntige tieten!
@mashell: afijn: cabrio’s zijn hoe dan ook gay, stel je voor dat je met een vriend senl ff ergens naar toe moet.. dan ben je de klos…
integralechubasco
@bigcar: lol… 2 kalende vrienden, met sjaaltjes… en dezelfde zonnebril…
@integralechubasco: jij snapt het, het zal je maar overkomen… om die situatie te vermijden; beter geen cabrio..!!
Hmm.. ik zal wel de enige zijn maar vind de dichte versie toch moooier (vanaf de plaatjes in ieder geval)… Die bulten achterop die de rolbeugels moeten verbergen (ofzo…) zijn mij iets te overduidelijk, puntig en geprononceerd aanwezig, op het lompe af. Waar is de goede oude tijd dat zo’n achterdekje mooi vlak was zoals bij de F355 (willekeurig voorbeeld maar een Ferrari topper, wat mij betreft).
Ik heb het gevoel dat ik ‘m verplicht mooi moet vinden omdat het een Ferrari is, maar toch vind ik ‘m dat diep van binnen niet. Ik vind de lijn er een beetje uitofzo. Weet niet… kan de vinger niet op de zere plek leggen.

Maarja eigenlijk zijn alle Ferrari’s toch kut.
@Truttenschudder: Het zijn de hoofdsteunen en de reedt. Trouwens, pica’s met klapdak dicht?
@Truttenschudder: gelukkig voor jou zijn er nog 7493836 supercar bouwers op de wereld:)
@lambo4all: de grap niet snappen.
@Truttenschudder: Hij probeert je op te beuren dat wanneet je Ferrari’s niet mooi vindt, dat er genoeg auto’s zijn om uit te kiezen. Voor ieder wat wils…
God wat zullen de mensen balen die een “gewone” 458 hebben gekocht. Deze is zo waanzinnig mooi! Ik heb bij de dichte uitvoering altijd het gevoel gehad dat de taillelijn te laag was, zeg maar een beetje doorgezakt in het midden. Maar bij de Spider zijn de lijnen perfect. Ik ben sprakeloos en ga onmiddelijk een steunfraude clubje opzetten of een of andere subsidiepot leegroven.
@midasracer: ik weet iemand die heeft een 458 & een california. geniale combo. Echt rijken zullen zulk soort combo’s hebben. wat mij betreft had er geen cabrio hoeven zijn. shop je de california.
@maxx1: Ik kan me niet voorstellen dat de California een succes wordt/is. Het is een tamelijk logge auto met een discutabel uiterlijk. Vooral de lompe kont vanwege het grote klapdak. Ik zie de California meer als een auto van de vrouw van de miljonair.
@midasracer: dan ben je nog nooit in Zuid Frankrijk geweest. daar rijdt er om de 5min een ferarri. voornamelijk de california!
geluid op lage toeren valt wel erg tegen. maserati gran turismo s brulde er ver boven uit ook in lage toeren.
@maxx1: Nee, helaas deze zomer weer niet verder dan Zeeland gekomen. :(. Wel lekker gesurfd, maar geen Ferrari te zien.
@midasracer: als je in voor de 10de x een California gezien hebt vindt je het niet eens bijzonder meer.
In één woord: geweldig! Een prachtige wagen!
Echt een hele mooie auto! Maar ik vind de coupe mooier. Die bulten achter de hoofdsteunen vind ik niet zo mooi.
Ferrari kan hele mooie ontwerpen voor de dag leggen en mooie auto’s bouwen. Maar ze gaan de mist in zodra er vanuit de markt wat wordt gevraagd. Een auto die ontworpen is als een coupe, moet je niet verbouwen tot een cabrio. De mooiste cabrio’s zijn vanaf het begin ontworpen als cabrio en niet later het dak af gezaagd….imho..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).