Fisker Surf is een Amerikaanse FF

Auteur: , 19 Reacties

De Fisker Surf is hier!

De Karma is nog maar amper te koop in Nederland of de elektrofanaten van Fisker komen op de IAA met deze Shooting Break aanzetten. En ja, het is een beauty in het echt. De concept-auto is onderhuids gelijk aan de Karma en de grootste wijzigingen zijn logischerwijs bij de booty te vinden. Een FF-achtige achterkant waardoor de bagageruimte aanzienlijk toeneemt en je nu nog meer golftassen danwel picknickmanden met biovoedsel kunt meesjouwen.

De elektromotor zorgt dus ook in de Surf voor de aandrijving. Dreigt het accupakket leeg te raken dan springt een verbrandingsmotor bij om voor extra e-power te zorgen waardoor je uiteindelijk een actieradius van 483 km hebt. De zonnepanelen -die meer laadkracht hebben dan de units op Karma- helpen daar natuurlijk ook bij. In alle stilte rubber verbranden (nou ja, op het bandengepiep na) kan dankzij de 409 aanwezige pk’s en naar de honderd km/u sprinten duurt met deze EV slechts 4.8 tellen.

Fisker hoopt per jaar 3.500 modellen van de Surf te verkopen als deze medio 2012 in de Finse Valma-fabriek van de band rolt en op de markt komt. Dat ‘medio 2012’ dient overigens met een korreltje zout genomen te worden, de Karma is immers ook al talloze keren uitgesteld voordat ‘ie daadwerkelijk kwam. Nu maakt dat even geen elektroreet uit, want we hebben FOTO’S!
19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Sow wat een leluk hok. En de Karma is zo fraai (van buiten). Meer weet ik eigenlijk niet te zeggen.
* moet nog van de schrik bekomen*
Die achterklep, dat kan echt niet zo. Voor de rest wel ok. De jaren 70 cafetaria inrichting van het interieur is heel bijzonder.
Ik zag de voorkant en dacht, ooh best een leuke auto.
Maar toen die achterkant. :O
Wat een verkrachting !
doe dan maar een Italiaanse!
nou het interieur stelt me zwaar teleur om eerlijk te zijn, maarja als je het van afval en oude bomen probeert te maken heb je natuurlijk ook weinig om mee te werken.
Bron van inspiratie: De Donald Duck?!
lijkt een auto uit korea
Hmmmmm.. biovoedsel.
Geen shooting break!
mooier als de ff vind ik.
wat een verschrikkelijk hok.. FF is veel mooier..
een vergelijking met de FF is not-done, je vergelijkt de Ford Focus station niet met Mustang GT500, een voor een vierpersoons shooting-break is ze heel geslaagd
GATVER lelijk!!! verban hem van alle wegen, zo de rafijn in !!!
oke iedereen vindt hem lelijk, ik vind hem gruwelijk dik!
IEL
Eerder een sportback dan een FF…
Koffertje beetje vreemd. Butt-lift over twee jaartjes?
Of de gewone Fisker Karma heeft een minieme kofferbak, of deze is er weinig op vooruit gegaan. Verder, waarom is dit een shooting brake? Gewoon 5 deuren…
Dat hadden ze niet moeten doen. Bovendien kunnen ze de normale en wel fraaie Karma niet leveren waarom dan toch dit gedrocht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).