Kia GT Concept: met achterwielaandrijving en 395 pk!

Auteur: , 19 Reacties

De afgelopen weken waren er al wat details en foto's uitgelekt van deze conceptcar, maar nu hebben we alle yummie details voor jullie. Wie had er ooit kunnen bedenken dat Kia een 4-deurs coupé zou onthullen met achterwielaandrijving en 395 pk?

Onder de motorkap van de GT ligt een 3.3 liter turbo V6 met GDI (Gasoline Direct Injection) en die perst er 395 pk/534 Nm uit. Via een 8-trapsautomaat wordt dat vermogen overgebracht op de achterwielen. Deze conceptcar moet ons vooral voorbereiden op de nieuwe designrichting van Kia. En die ziet er dus niet verkeerd uit.

De wielbasis van deze Kia GT is maar liefst 2.860 mm.19 reacties

Zijkant is mooi, voorkant is wel even wennen, voor de rest, interieur en achterkant ziet er gewoon goed uit. Laat maar komen! Kia en Hyundai zijn laatste tijd wel goed bezig.
@jzaero: Komt wellicht door de Duitse automotive ontwerper. Mede daardoor zijn recente KIA’s wat beter aangepast voor de Europese smaak.
@AutomotiveDesigner: Wellicht. Het is in ieder geval leuker voor het straatbeeld en duidelijk ook voor de verkoopcijfers ;)
@AutomotiveDesigner: duits? aha, en hij werkte zeker bij citroen want ehhhhh,….
Nog leuker is het nieuws van Lotus 1080kg Exige met 3.5l V6 EN supercharger… 350pk en 400Nm!
BOMMETJE! 0-100 IN 3.8 EN 274km/u top. The Cayman R is dead, long live the king, lol.
@w0o0dy: En wat heeft dat met Kia te maken?? ;)

OT: Iki denk dat Kia hiermee absoluut meedingt voor ‘Concept of the show’!! Schitterend.
@Svenska_Aeroplan_AB: alles, Kick in Ass car
@w0o0dy: doe mij de Sesto Elemente dan maar (!?) = 999 kg en haul wat meer powerrrrrr…
@Megakix: die kost 3 keer zoveel? Of 4x?
Leuke concept dit maar met zoveel vermogen kom je ook op een prijs die europeanen (in ieder geval in NL en BE) absoluut niet neer gaan leggen. Onterecht of niet, zo bekrompen is men wel….
@w0o0dy: oh, we hebben het nu (ineens) over ‘de prijs’ ? Ik dacht dat je ‘kicks ass’ auto’s zocht ! :lol:
@Megakix: ik denk dat die Lotus exige V6S bijna alles wat je op straat tegenkomt het snot voor de ogen rijdt… een paar theoretisch snellere auto’s die je vrijwel nooit tegenkomt en zeker niet zelf kunt kopen zul je altijd houden maar die zijn grotendeels irrelevant. Een sportwagen van 1080Kg met 350pk en een prijs rond de 100.000(?) dat is kicken en niet geeheel onbreikbaar…

Iemand ideeen over de prijsstelling van zo’n Kia? Wat zouden we als concurrenten moeten zien (qua prijs, formaat en prestaties, qua imago denk ik dat ik toch alleen maar bekompen reacties krijg…. dus laat die ff erbuiten. Wie roept er iets zinnings als concurrentie voor deze Kia?
Now we’re talking !
http://i.imgur.com/Kj3dV.jpg
http://i.imgur.com/VTuQQ.jpg
@MLTB: Zo zijn er wel meer tegenwoordig. Die ‘met bijl bewerkte voorpartijen’ zijn de nieuwe trend…
Alleen die grill blijf ik maar over twijfelen…
Grille! Grille!
echt fraaue wagen, helemaal met die suicide doors…
@bigcar: vind overigens wel dat kia / hyundai wat mag doen aan hun wagens: als je de deuren dichtklapt klinkt het als aluminium en niet als een deur..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).