De Rimac Concept One is eindelijk hierrr

Auteur: , 23 Reacties

Wat begon met een ambitieus blufpersbericht over een elektrowaggie met 1.088 pk is geëindigd in een daadwerkelijke concept die nu wordt getoond op de IAA. Is het die Mate Rimac dus mooi gelukt.

Dit tamelijk jonge bedrijf uit Kroatië moet duidelijk niets hebben van ronkende V8’s of stoempende twaalfpitters. Nee, laat deze electroheads maar mooi met e-motoren spelen. zijn ze goed in, zo blijkt. De eerste ‘echte’ auto van deze Kroaten laat zien dat het toepassen van één elektromotor per wiel -het All Wheel Torque Vectoring systeem- kan resulteren in een best gaaf ogende sportbak met meer vermogen dan een Veyron.

Zoals al bekend was komt het vermogen uit op 1.088 pk en kan de auto in 2.8 seconden naar de 100 km/u sprinten. De topsnelheid zou op 308 km/u liggen, maar dan blijft er natuurlijk weinig van de opgegeven range van 600 km over. Desalniettemin belooft Rimac dat de prestaties te vergelijken zijn met die van een petrol-supercar (of beter zelfs).

Achter de aluminium velgen vinden we keramische remmen met aan de voorkant remklauwen die zes en aan de achterkant vier zuigers bevatten. De body is geheel uit koolstofvezel opgetrokken en het binnenste van de Concept One (niet teveel op de afwerking letten) is ontworpen door een aantal ex-Pininfarina gasten. De leren bekleding is afkomstig van de interieurfetisjisten van Vilner. Verder aanwezig; een infotainmentsysteem en een head-up display.

Een gebrek aan ambitie kan je het team van 20 designers en ingenieurs niet verwijten overigens. De planning is namelijk om al in 2013 te beginnen met de uitlevering van de Concept One. Er moeten er maximaal 88 van gemaakt worden, wat wellicht een tamelijk onrealistisch aantal is. Anyway, we wensen ze veel succes. Go kick some Tesla-ass! (via Groen7.nl)

Rimac Concept One23 reacties

Als dit werkt, wat wil je dan nog meer?
@Ruben00:

Een 911..
@72bug: FOUT
@Ruben00: Geluid?
@Ruben00: De sleutel…
Een mooi begin, het glimt nog wat veel, kerstverlichting mag uit het dashboard en de afwerking is het nog niet. Maar het ontwerp heeft potentie!
Zit er achterop de auto nou een indicator die aangeeft hoe vol de accu nog zit? Handig voor de politie bij een achtervolging; hebben ze een idee van hoe lang het nog gaat duren voor de auto ermee stopt :)
@Brum: Ik dacht exact hetzelfde.. Halfords led strips een mooie boog richting kliko laten maken en de interieur fetisjisten van Audi er bij halen. Check hoe het leer op de dorpel zit op foto 8216.. jak..
Mooi ding, ik vraag me af waarom er een achteruitkijkspiegel in zit want volgens mij is het een enorm derde remlicht die op de achterkant zit, zal het eindstadium vast niet halen :)
@massarati: dat is geen spiegel, maar een lcd scherm, waarschijnlijk gekoppeld aan de achteruitrijcamera.

Mooi ding, afwerking is idd nog ruk. of zoals Jeremy Clarkson het zo mooi wist te zeggen: “de naden zijn zichtbaar vanaf de maan”
@erce: Ah, ik zag het nu ook bij de een-na-laatste foto.
Wauw, het kan dus nog, gewoon een retegaaf ontwerp maken met superspecs! Het is hoop voor jonge auto-ontwerpers die hun passie in Automotive design willen vinden, ik vind hem zeer geslaagd.
ontwerp is ok. Maar het probleem met zo’n auto is dat de auto snelheid uitstraalt en ook snel is, echter de beleving en geluid is compleet ruk.
Net als seks met een bewusteloze (heb daar GEEN ervaring mee) of een stoer concert zonder geluid.
Jaguar-smoeltje..
ziet er al goed uit!
best mooi, al zie ik de voorkant elementen van de Jaguar C-X75, de raam/daklijn van de 458Italia en de kont een mix van een Koenigsegg Agera. maar overall, niet slecht. en als de prestaties er echt zo uit komen te zien….! alleen jammer dat er totaal geen geluid uit komt, behalve van de banden en het windgeruis, als je 308km/h gaat.
Ik kan daar echt niet tegen hé.. een elektrische auto afzeiken omdat jullie denken dat er geen geluid en dus beleving inzit..? ten eerste heb je er nog nooit in gereden dus over beleving(van 1088PK!!) heb je weinig te zeggen, een vergelijking als seks met een bewusteloze? een STOER concert zonder geluid? plaats alleen berichten als je wat nuttigs te zeggen hebt! ten tweede een 4tal elektro motoren met een totaal van 1088pk volledig geluidloos? een sprint van 0 tot 100 in 2.8 sec is een en al beleving maar goed ik hoop dat de voorraad aard olie morgen op is en jullie die stinkende verbrandingsmotoren weg kunnen donderen! en sporen van andere auto’s opzoeken in dit model? een wanhopige poging op kritiek? ik erger me rot aan zulk soort beterweters die dit forum verzieken!
@banani: Je niet druk maken jongen, dan leef je langer. Dit soort gedrag is doodnormaal op AB. Ofwel ga je het moeten leren negeren, ofwel voor je gezondheid niet meer terugkomen…
@Esprit_de_Flandre: Hier kan ik helemaal niet tegen aaaaarhhgg
@banani: MEDIC!!!
En hoeveel miljoen moet ik hier voor neerleggen?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
wow, nice! elektrische rotzooi eruit, V8 (minimaal) erin en kope kope kope! :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).