Extreme luxe: Audi A8 L W12 Audi Exclusive Concept

Auteur: , 38 Reacties

Omdat een reguliere Audi A8 L W12 niet bijzonder en exclusief genoeg is heeft Audi een extra luxe aangeklede versie bedacht. Die hebben ze de poëtische naam "Exclusive Concept" meegegeven en is ontwikkeld door Audi Exclusive. Er zullen slechts 50 exemplaren gebouwd worden.

Uiteraard zullen al deze 50 exemplaren individueel genummerd worden zodat je aan je vrienden kan laten zien dat je echt een hele bijzonder A8 hebt. Alle 50 exemplaren worden voorzien van een interieur dat is uitgevoerd in het allerfijnste Italiaanse Poltrona Frau leder. Dit cognac-kleurige leer is afgezet met een grijze piping en ook de middenbaan van de zittingen is met grijs leer bekleed.

Het hout dat gebruikt is door Audi Exclusive draagt de naam “olive ash” en dat is een matte donkergrijze houtsoort. Dit is voor de tweede keer dat er een Exclusive Concept door Audi wordt uitgebracht. Eerder was de Audi Q7 al aan de beurt.

En nog een andere Audi A8 W12 die door Audi Exclusive is aangepakt.38 reacties

eindelijk .. een Bentley .. maar dan voor rijke mensen ..
@lincoln: hele dikke wagen, alleen echt een afschuwelijke kleuren combinatie. Hoe lelijk hout kan je in een auto gooien zeg, doe er aub wat aan! voor de rest is het een heerlijke auto.
Vette bak, maar wat me opvalt is dat er achterin ongeveer net zoveel beenruimte is als in mijn Audi 100 uit ’83! Niet dat dat weinig is, erg veel zelfs, maar ik verwachtte echt een nog grotere ruimte…
@carlo1992: Ik denk dat deze A8 toch wel wat meer beenruimte heeft ;) als je ook even goed kijkt naar de stoelen hebben ze net als bij de BMW 5 GT de stoelen een beetje schuin omhoog gedaan waardoor je beter komt te zitten en nog meer ruimte creëert. De BMW 5 GT heeft op ook een aantal prijzen in de wacht gesleept waar dit punt ook werd benadrukt, het schijnt veel lekkerder/beter te zitten..
*kwijl, kwijl… Weinig fabrikanten die hun inzittenden zo weten te plezieren.
dit is toch geen concept meer..???
@bigcar: ik kan er niks aan doen dat Audi die naar eraan hangt ;)
@robbie: .. daar heb je weer een punt ja … :)
echt een vette wagen trouwens !! :)
the-budel-guy
mooi ding het lijkt alleen wel dat hij VOL beladen is achter omdat hij nogal overhangt
Ik vind dit echt een ongelooflijk mooie auto, zeker in combinatie met de W12… En deze exclusieve versie maakt hem helemaal 200% af
”Sorry Autoblog, sorry toetsenbord..”
Maar ik ben nu klaargekomen. :O
@marokkaanseheld: dan moet jij je misschien eens na laten kijken.
@marokkaanseheld:

dat hoef je niet te melden hoor ..
je verontschuldigen tegen over je toetsenbord is voldoende ..
the-budel-guy
@marokkaanseheld: dus daarna ga je nog op dat zelfde toetsenbord type o.O
@the-budel-guy: gadverdamme jongens
@marokkaanseheld: Nu zit het er allemaal tussen. Ik denk dat het tijd wordt dat je dit gaat gebruiken. http://www.habitatsolutions.eu/shop/media/upload/image/CyberClean/H&O%20toepassingen/H&O%20toetsenbord.jpg
Het ziet er uit als een , Audi.
Mensen die dit een mooie auto vinden moeten eens naar de bedrijfswagenrai gaan, zie je meer van dit soort lompe slagschepen en luxe campers staan.
collectorsitem!
Die blauwe heeft RS 5 velgen(!) :D Dit zijn extreem dikke bakken. Lekkere twaalfcilinder onder de kap en blazen maar.
@Tommy2: Volgens mij niet. Onder de RS5 zitten standaard die rotor wielen net als onder de TT-RS en nu ook de RS3. Maar die zijn ook op bv. Een A1 en A6 verkrijgbaar! Die blauwe is wel heel mooi. De binnenkant van die zilveren ook, maar dat had toch beter donkergrijs of zwart kunnen zijn. Dat zilver en dan die foeilelijke glimvelgen eronder ziet er niet uit! Sowieso moet Audi weer eens z’n best gaan doen met velgen, want na de eerder genoemde rotorvelg hebben ze niets echt moois nieuws gebracht. En jammer dat ze het truukje dus al 3x herhaald hebben!
Grijs. Grijs hout. *gaap*
Seems legit
heerlijk die blauwe! super interieur! :D
woow die blauwe is waanzinnig.. wat zou ik daar toch graag mee op vakantie willen gaan..
@MAB: Inderdaad dat interieur.. WOW! Maar waar plaatsen we deze nou? Is dit nou een “poor man’s” Apple Bentley?
@Freewarefreak: Rich man premium Audi!
Een 6.0 W12 koop je tegenwoordig (incl. auto) voor € 13.000,-….begrijp de hele heisa niet…?
De Chinezen hadden tenminste een concept waar er plek was voor charmante dames die de hoofdpassagier naar behoren konden verwennen.
Mooie auto, grappig patroon ook op dat hout haha
BMW is na een periode van mooie auto’s een aantal jaren het spoor compleet bijster geweest en lijkt nu met de 5 serie de goede kant op te gaan. Bij Audi zijn nu op het punt om het spoor compleet bijster te geraken na een aantal jaren mooie auto’s maar dit enorme slagschip ziet er natuurlijk niet uit. Was van de week bij Pon (helaas voor werk haha) en zag al die audi’s met allemaal de zelfde neus, niet mooier op geworden en je kan al helemaal niet meer zien met welk type je te maken heb.
@yerrie: Helaas was je bij Pon? Zo erg om omgeven te worden door auto’s? Ik denk dat je dan aan het verkeerde adres bent ;-)
ik ga direct naar de dealer!
Fantastische auto, heb wel eens in een “normale” W12 mogen rijden. Dat blok reageert zo ontzettend soepel als je comfortabel wilt rijden, echt een belevenis. Ik vind het overigens wel meevallen hoe lomp groot de auto is. Qua afmetingen is hij inderdaad aan de grote kant, maar om te rijden, en voor het oog is het net een A6.
Die blauwe is wel mooi.

Snap alleen niet dat er geen normale achterbank in zit. Dan kan je nog eens wat anders doen dan vergaderstukken doornemen:P
Dit is Audi’s kwaliteit, zulke schitterende interieurs en het beste leer; echt geweldig.
En het is en blijft maar een Audi. Als ik zo’n auto kon betalen dan kocht ik wel iets met meer stijl en wat mooier is.
Om het in het duits te zeggen: alle modellen van Audi zijn Zum Kotzen!
Ongelofelijk saai en allemaal met dezelfde neus. En Rolls Royce heeft nog altijd het beste van het beste te bieden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).