Volkswagen NILS Concept in Frankfurt

Auteur: , 21 Reacties

Een eenzitter met 17-inchers, dat is de NILS.

De Volkswagen NILS is een elektrisch aangedreven eenzits studiemodel dat is ontwikkeld voor het stadsverkeer van de toekomst. NILS is compact en duurzaam. NILS is lokaal emissievrij. NILS is een concept. NILS is klein. NILS is fijn.

Enfin, een paar specs dan. Het lichtgewicht wagentje weegt 460 kg en heeft een elektromotor met een constant vermogen van 20 pk (en een piekvermogen van 34 pk). De motor wordt gevoed door een compacte lithium-ion batterij, daarmee is een actieradius van 65 km mogelijk. De topsnelheid is 130 km/u. En het beste nieuws: NILS heeft achterwielaandrijving en daardoor een optimale gewichtsverdeling!21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
ik vind het niet handig om de wielen zo ver van de auto af te doen, als je de auto naar de zijkant uit zou bouwen zou je meer ruimte hebben, er past niet eens volle boodschappentas in, laat staan een tweede persoon.
@hahahi20: Net of dat iedereen elke dag met meerdere mensen in een auto zit, in een 2e auto zit je bijna altijd alleen… En de meeste auto’s die ik dagelijks zie rijden zit altijd 1 persoon in…
Komt er ook een Hasan versie van?
Tja wat zal je hier over zeggen
NILS is lelijk, NILS zal niet gebouwd worden, want NILS is stom :)
Ik vrees dat een Billy niet in de Nils past…
Mijn buurvrouw haar man ;) heet ook Nils, volgens de buurvrouw is hij klein en in 5 leeg. Ik zie een overeenkomst……
Handig als je een paaltje schampt, of de bocht te wijd maakt in de parkeergarage (ja ze bestaan nog ondanks alle piepers), gelijk je wiel eraf.
@autobart:
Ik denk dat het wel handig is voor het geval dat je een keer iemand meeneemt. Of dat je je kind naar de creche brengt ofzo.

Ik ben het opzich wel met je eens, je zult er wel goed over nadenken als je een auto met een stoel koopt, toch jammer van zo wijnig bagage ruimte
@autoblogger: zit zeker in de lachertjes top 3 v.d. iaa of niet..??? :)
NILS is een beetje saai…

Jammer, want ik ben zeer te vinden voor dit soort autootjes. Als ze zoiets betaalbaar op de markt zouden kunnen zetten, zou ik er gerust mee willen rijden.

Tja, ik zal het maar weer zelf doen zeker!!
Als je hier een aanrijding van de zijkant hebt, ligt je hele ophanging aan gort of ligt dat aan mij?
is dit niet hetzelfde ding waar audi ook mee is gekomen? alleen iets andere vormgeving?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).