Kia GT: sportieve Koreaanse vierdeurs-vingeroefening

Auteur: , 10 Reacties

Het leukste Koreaanse nieuws op de IAA was wellicht wel deze Kia GT Concept (hoewel de SSang Yong ook aardig mee deed). En net zoals zo vele fabrikanten de laatste tijd doen, is dit een auto die sportiviteit met veel zitplaatsen combineert.

Qua naamgeving heeft Kia het simpel gehouden: geen ingewikkelde paardennamen in Latijn, maar gewoon GT. Clean and simple. Of je dat ook van het design van deze concept kan zeggen laat ik aan je zelf over, maar we verwelkomen het van harte dat het Koreaanse merk wellicht ook een partijtje mee wil spelen in het sportievere segment, een domein waar het zich tot nu toe (in tegenstelling tot halfbroer Hyundai) nog niet in had begeven. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Toch is de GT geen traditionele sportieveling, dit vanwege zijn vierdeurs-layout. De zelfmoorddeuren zijn typisch concept, hoewel naast Rolls-Royce en Mazda nu ook meer fabrikanten zich er de laatste jaren in productietrim aan wagen. Op een concept is het in ieder geval een handig truukje om je interieur goed te showen, zonder dat er zo’n vervelende B-stijl in de weg zit.

Onder de motorkap huist een 3.3-liter turbo Lambda V6 GDI (Gasoline Direct Injection) motor die 395 pk en een koppel van 534 Nm levert. Het vermogen wordt via een achttraps automaat overgebracht op de achterwielen.

Kia GT Concept

Om op mijn eerdere vraag aangaande het design terug te komen: de presentatie van het concept was in ieder geval heel clean. Een maagdelijk witte GT tegen een maagdelijk witte achtergrond. Let ook even op de koperkleurige dunne zetels, de digitale klokken-spielerei, en de nogal apart gevormde pedalen.

En waar zou die grote roze knop in deze vingeroefening voor zijn? Schietstoel? Of toch gewoon een startknop?
10 reacties

@Blogteam: Kun je ‘m naast die Chang’An zetten ter vergelijking?
Waarom zitten er altijd in concept auto’s van die zwevende ronde stoelen die uit in geheel bestaat? Is toch niet praktisch; iedereen heeft zijn eigen zit-positie in de auto. Alleen rugleuning verstellen kan niet; zit gedeelte beweegt mee. En als je met redelijke snelheid door een bocht gaat heb je waarschijnlijk nog maar 1 kont helft op de stoel.
@reinier73: bestaan*
Ik zeg nu misschien iets heel erg; Ik vind hem mooi
de eerste Kia die me bevalt :)
Wedden dat ze ‘em niet durven uitbrengen maar wss wel een ander mono-suv-volume in ons strot duwen :mrgreen:
Uitbrengen en niet met een tokkie diesel of el shit .
niks aan doen!
@wimbers: dus wel, andere moterisering a.u.b.!
gewoon een veeeel dikkere moter erin hangen, dan verkoopt ie als warme broodjes! 3.3 voor zo’n ding? minimaal 4 L. V8 (liefst diesel :) )
Ziet er goed uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).