Mercedes A-klasse Concept: speels, frivool en chroom

Auteur: , 41 Reacties

Zouden de buitenspiegels het productiestadium gaan halen?

Mercedes heeft dit jaar 3 (drie!) verdiepingen met lekkers in Frankfurt, en een van die lekkere dingen is dit guitige A-klasse concept. Waar het huidige model vooral geschikt is als bejaardenvervoer, moet de nieuwe A-klasse lager, sportiever, en hipper worden. In New York beleefde dit concept zijn werelddebuut, en nu siert hij ook een Europese beursvloer.

Het leukste aan het Astra GTC- A-Klasse concept vind ik de talloze balletjes en uitsparingen die hij telt. Dit komt het mooist naar voren in de velgen. Het is een vrij simpele decoratie, maar het oogt gewoon tof (het doet me wat denken aan de balletjes uit de film Aeon Flux). Ook de grille en achterkant zitten vol met bolletjes. De achterlichten lopen in elkaar over, wat tegelijkertijd vrij retro maar ook weer anders aan doet.

De A-klasse stond in een soort van disco-stand, waardoor je op elke foto wel een andere kleur ziet, maar dat moet je maar even negeren.
41 reacties

Balletjes? Je bedoelt cirkels neem ik aan. Een balletje is altijd 3d rond… een cirkel niet ;)
@911GT2: Zijn dat geen balletjes in de grille?
Ik ben bang dat de productieversie een nogal slechte interpretatie zal zijn van deze auto.

In deze vorm heeft de a-klasse geen concurrentie.
@Relief: Mwa, ik denk dat we hier toch tegen het bijna-productiemodel aankijken. Het binnenste van zowel lichten, grille en auto nog wat realistischer maken, en hij is klaar…
Wauw, die gril zint mij wel! Ook de interieur is zo simpel maar toch zooo brilliant, die lijnen lopen ook zo vloeiend over de hele auto. Jep… this car is definitely WINNING
Jammer dat Mercedes niet de productie versie heeft neergezet. Hadden ze show kunnen stelen, nu doet uitgerekend Hyundai dat.
Opel Astra GTC, anyone?
@emielm: hij lijkt aan de achterkant inderdaad op een opel… Dat was ook het eerste wat ik dacht toen ik de achterkant zag… Maar toch vind ik het een mooie auto!
@volkswagen/audibart: Kunnen Opel en mooi normaal niet samen gaan dan?
@pininfarina: Ik vind de meeste opels ook lelijk. Met uitzondering van de Insignia, Astra J (m.u.v. de station) en die fiat punto-kopie die ze ooit in de vorm van de corsa C maakten. Omega kan nog net. Maar de rest. Damnnn.
Het is zullen, niet zouden. Zouden is verleden tijd, zullen toekomstige tijd ;)

Kek karretje!
@rfw1994: Probeer het nog eens.
Gave wielen, ik hoop (en denk) dat ze alle vier verschillend worden :)
Ook plaats voor grote remmen..
Gave grille trouwens. Lekker psychedelisch 8)
Neusje van Volvo C30 nagekeken?
als het productie model er ook zo mooi uitziet word het een prachtwagen.. dit belooft veel goeds… ga m in frankfurt is goed in t echt bekijken…
@label89
Volvo C30 neusje?..Ik zie het niet? maarja er zijn ook zoveel verschillende soorten auto’s op de wereld, dat je op een begeven moment wel eens iets kunt herkennen uit een ander merk/model. Als ik zo naar de IAA kijk vindt ik toch wel dat Mercedes van alle automerken over de wereld het hoogst in de sterren hemel staat! Top presentatie op de IAA een van de beste!
@Xenonverlichting: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPg3TlJpOUG9Sw9xu82125N5S5TLkBtJ9UarhJ05Yd8mufjmeo-w

Zie toch de nodige overeenkomsten! (weet niet of de link werkt!)
Als er 3 verdiepingen aan superieure mercedesen staan waarom zie ik dan ( bijna ) geen mercedesen in de filmpjes??? AB doe er wat aan en snel aub mijn conclusie: MEER MERCEDES!!!!!!!!!!!!! ( aub ). Oh ja kan iemand mij nog vertellen of er nog een filmpje komt van tuners?? Of een deel6??
@amg77: Voor Mercedes maken ze natuurlijk een filmpje op zich.

Of AB is omgekocht door VW om Mercedes te negeren, dat kan ook…
Je zou van deze ballenbak helemaal balorig worden.Vooral als je die gril in je spiegel krijg :shock:Verder anonym als de ballen show concept items van de auto weg gehaald zijn en het in productie gaat.
Ik was helemaal blij met de DS3 die kleine autootjes terug leuk maakte, zo leuk dat ik er bijna eentje zou willen ondanks hun onnuttigheid.
Die retro brol zoals de mini en de 500 doet me niets en de punto, civic, Ypsilon, 207,… zijn eigenlijk behoorlijk zwakke ontwerpen, net als de golf trouwens maar die koop je enkel en alleen om z’n imago.

Deze A-klasse mag van mij rechtstreeks spelen met de DS3 en de siroco, het ziet er zowel een leuk dingetje uit als een mercedes.
verschil met voorganger is echt abnormaal groot, en alles in positieve zin, geweldig dit, hoop dat hij ongepast in productie gaat en korte metten maakt met de baby benz :)

Trouwens, iets vergeten in de tekst bij: ”Waar het huidige model vooral geschikt is als bejaardenvervoer”
Hij is ook geschikt als lesauto.. :) rijden hier in de buurt 2 rond, waaronder 1 waar ik zelf les in heb gehad, en het is toch wel een ideaal autootje om het in te leren, mercedes rijd lekker, en perfect om mee te parkeren! :)
Tja, als die gelekte patentfoto’s echt zijn dan heeft dit concept nog minder met de A-klasse te maken dan een opafiets.
Ik zou graag mijn vraag beantwoord willen krijgen :P ( kijk boven ) BTW erg mooie mercedes hele goeie verbetering en volgens my heeft deze jongen GEEN concurrenten :D lekker he
Mooi dat Mercedes de A-klasse opnieuw uitvind. Die rijdende miskoop die ze jaren verkocht hebben reed als een krant en voelde als een knex-mobiel. Ik kijk er naar uit!
@jurjen: Jah Mercedes is ook niet dom hoor… Ze zien ook wel wat voor succes Bmw heeft met zijn 1 en Audi met zijn A3… En Mercedes heeft met de B al een seniorenbak in het gamma… dus moesten ze de A wel veranderen….
@jurjen: nou dan heb jij nooit in een a klasse gereden, want het rijd gewoon uitstekend hoor
Voor zon gecompliceerd en druk design een hele mooie auto.
Pracht auto. Ik heb de concept al in Knokke zien staan.
Parkeer ‘m in deze vorm maar direct voor de deur. Prachtig.
als deze ook als 5-deurs komt neem ik hem
Mooi ding, mag van mij wel zo doorgezet worden! Ik zie er overigens vanuit de zijkant een alfa 147 kont in..
Bij Mercedes denk ik aan groot, dik en luxe.. Dit vind ik voor een Mercedes te heftig.. Zwaar vette wagen gewoon.
Dat puntje wat uitsteekt in de koplamp is onnodig wat mij betreft, zonder is de auto mooier en oogt het minder futuristisch.
Hopelijk wijkt Mercedes niet veel af van het conceptmodel, ik vind em prachtig zoals ie is. Als ze niet teveel afwijken van het conceptmodel wil ik em maar al te graag kopen.
Wist niet dan Mercedes nog mooie auto’s kon maken! Nu maar hopen dat het uiteindelijk model hier op lijkt!! Wat een prachtige wagen!
En maar hopen dat hij met 20/14% bijtellingsmotoren op de markt komt. Als mercedes slim is, doen ze dat.
ach, die a klasse is echt mooi geworden, ik hoop dat het ding de productie stadium haalt, op de manier van hoe het er nu uitziet. als die spiegels er zijn, is het wel leuk, maar denk niet dat het wat zal worden….
van mij mogen ze hem zo uit brengen al dnek ik idd niet dat de buiten spiegels het productie proces gaan halen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).