Mercedes B-klasse met range extender doet 600 km

Auteur: , 12 Reacties

Whooptiedoo, de B-Klasse E-CELL PLUS is hier. Het is nu wellicht nog een auto in conceptvorm, maar in 2014 wil Mercedes deze elektrische B-Klasse met range extender op de markt hebben.

Natuurlijk ziet Mercedes zelf ook wel in dat alleen een elektromotor en wat accuzuur in de B-Klasse lepelen nooit voor een acceptabele bereik zal zorgen. Dit elektroproject dat in Frankfurt werd onthuld is dan ook voorzien van een range extender in de vorm van een 1.0 turbogeblazen driecilinder die over 68 pk beschikt. De elektromotor gooit er nog eens 95 pk uit en kan een piekvermogen van 136 pk aantikken.

Het benzinemotortje laadt bij lage snelheden via een generator de batterij op en bij hogere snelheden -op de snelweg bijvoorbeeld- verzorgt hij samen met de elektromotor de aandrijving. De aandrijfkracht wordt via een nieuwe automatische transmissie op de voorwielen overgebracht.

B-Klasse E-CELL PLUS

Rij je alleen elektrisch, dan is een afstand van 100 km mogelijk zonder aandrijf-tussenkomst van de range extender. Die 100 km is volgens Mercedes goed voor meer dan 80% van de dagelijkse ritten, bovendien zorgt de range extender voor een uiteindelijk bereik van 600 km. Kom je boven de 60 km/u dan helpt de Benzinemotor ook mee met de aandrijving. De topsnelheid bedraagt 150 km/u, haal je het in je hoofd om voluit naar de honderd km/u te sprinten dan neemt zulks 11 seconden in beslag.

Productieklaar? Dat is ‘ie nog niet helemaal. Mercedes houdt het op ‘nagenoeg productieklaar’ en komt er in 2014 op terug.12 reacties

Als daily driver zou ik dat toch graag doen. Kan die Chrysler Voyager die 1 op 6.5 doet er uit.
Sm0keGun via Android app
opel ampera nagedaan …
@Sm0keGun: Als we allemaal gaan denken op die manier, kunnen we vaststellen dat alle andere automerken Mercedes hebben nagedaan sinds 1885
Mercedes moet ook met de tijd meegaan natuurlijk!!
Acceptabele specs. Ik zou het er in kunnen… ^^
Mooie specs inderdaad, maar waarom komen al die fatsoenlijke hybrides pas over 1-3 jaar op de markt (zie ook volvo, ford).

Tevens wel de mooiste velgen op een hybride tot nu toe.
Ruim 160 pk en dan niet harder kunnen dan 150km/u… Ik neem aan dat dat is om te voorkomen dat de electromotor(en?) te heet worden, maar ik vermoed dat die topsnelheid ze toch potentiele klanten gaat kosten. Maar waarschijnlijk zitten ze daar niet zo mee.

Verder wel acceptabele specs inderdaad.

Alleen dat dashboard… standaard met erop gemonteerde TomTom die er door de eerste de beste junk afgesloopt wordt… daar moeten ze nog even wat anders op verzinnen volgens mij.
@potver7: het gewicht zal er ook wat aan doen. En trouwens, dit is geen auto die harder moet kunnen, vind ik. Voor woon-werk verkeer is hij ideaal, wat overeenkomt met veel in de file staan, dus die maximum snelheid haalt hij zelden.
@Preske: woon-werkverkeer? en wat als je dichtbij de duitse snelwege woont , dan haal je met gemak die maximumsnelheid, ik deed trouwens met een dieseltje vn 70pk 165km/h , dus kvind het raar dat die 95pks maar 150 kunne doen
Lijkt me sterk dat Duitsland die kerncentrales dicht gaat doen. Zelfs de milieubeweging zal in gaan zien dat dat een slecht idee is.
@laurensje: +1, die duitsers kunnen achteraf wel treuren, maar dat heeft dan toch geen zin meer…
goede alternatief als taxi wagen?? :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).