Toyota Prius Wagon is goedkoopste vervoermiddel ooit

Auteur: , 38 Reacties

In vergelijking tot een 7 personen volle Prius Wagon stoot zelfs een fietser veel uit.

De uitstoot is absoluut gezien natuurlijk hoger, 99 gram CO2 per km. Je verbruikt meer benzine dan een standaard Toyota Prius: 4,3 liter per 100km. Maar zet je deze cijfers uit tegen het aantal (mogelijke) inzittenden dan zijn er weinig in staat te concurreren met deze people-mover. Per persoon, per kilometer kom je uit op 14 gram CO2 per kilometer en slechts een derde borrelglas (6cc) benzine. Vertaling: met 7 man in Monaco gaan zuipen geeft per persoon slechts 26 euro reiskosten (heen-en-weer). Daar kan geen Easyjet tegenop. Waarschijnlijk zit deze Prius+ zelfs ruimer.

Voor de looks doe je het natuurlijk niet. Hoewel hybrides onwijze chick-magnets zijn kies je het liefst een exemplaar met donker plakfolie op de zijruiten. Het enige slechte nieuws: na 2012 ga je voor een Prius+/Prius Wagon wel meer bijtelling of BPM betalen. De vrijstelling motorruituigenbelasting lijkt voorlopig wel in de pocket.38 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
hier wil ik nog niet in dood trg gevonden worden, laat staan in Monaco hiermee arriveren aan het Casino…
waarom altijd negatief doen tegen de Prius
met een heel klein beetje aanpassing ziet het er al een stuk beter uit

http://www.toyotablog.nl/wpcontent/uploads/2011/03/bodykit_prius3.jpg
@Bart_V: je foto komt niet door Bart…
@Bart_V: En waarom doet Toyota dat dan niet? Om een of andere rede moet echt elke auto die van begin af aan als hybride ontworpen is er gewoon lelijk uitzien (afgezien van de Fisker Karma, dat is een hele andere markt). Waarom is het zo moeilijk voor autofabrikanten om een goed uitziende hybride te ontwerpen?
@gijsso: is er toch (weliswaar plug in, maar toch):

http://www.autoblog.nl/archive/2011/09/13/brabus-full-elektric-e-klasse-maak-het-stuk

redelijk gelukt die wagen of niet?? :)
@gijsso: Das niet lelijk, das speciaal. Zo ziet iedereen dat het een hybride is. En dat is belangrijk, want ego-strelend.

Daarnaast is het ook marketing-technisch beter. Er spreken veel meer mensen over de rare schepsels Prius en Insight, dan over de Civic hybrid, de Auris hybrid, de verscheidene Lexi, en de Totaal Vergeten S-klasse hybride. Een speciaal uiterlijk krijgt meer aandacht, en dankzij het feit ‘alle reclame is goeie reclame’, ook meer verkopen…
Vijstelling is vrijstelling. Gok ik.

OT: Het ziet er inderdaad niet uit. Ik kan mij wel goed voorstellen als je 4 kinderen hebt dat dit een ontzettend fijn en goedkoop vervoersmiddel is.
de Zafira is ook een 7 zit…deze ziet er toch goed uit, huidig en nieuw model(Ampera snoet)
of VW ziet er toch ook goed uit, zoals een auto er moet uitzien!
Zafira? Kom toch, dat is een veel grotere auto. Zeker de nieuwe Zafira is een totaal ander segment. Durf te wedden dat zelfs de Opel Meriva nog praktischer is (ondanks het gebrek aan ‘miniatuur 7 zits’).

Een Prius(+) op LPG zou de boel een stuk goedkoper maken.
@db87: zafira is zelfde klasse? een prius hoort tot klasse van astra , astra monovolume = zafira? zo werkt het toch?
als een prius diesel hybride was ,zou ik er intresse hebben moest ik kinderen hebbe :)
Ziet er weer goed uit , Toyota flikt het hem toch maar weer om een goed uitziende peoplemover te maken met hun eigen huisstijl. Sporty en veel ruimte,hiernaast ziet een touran toch hopeloos ouderwets uit? Laan staan technisch daar ligt deze mooie wagen lichtjaren voorop de concurentie die alleen met concepts komen.
De normale prius is lelijk vanwege de achterkant. Die ziet er hier stukken beter uit, dus ik zie het probleem niet. Prima, goed uitziende, praktische, en (relatief) goedkope auto. Goede zet van toyota
“Voor de looks doe je het natuurlijk niet.”

Nou, de Priuslijn past deze MPV beter dan de hatchback, moet ik zeggen.
Dus dit is een kruising tussen een prius en een MPV… dat kan ook nooit mooi worden toch? En dat blijkt, dan betaal ik wel gewoon bijtelling, al was hij gratis zou ik er nog niet in rijden!
@911GT2: Dan heb jij niet goed opgelet in de lessen economie…
Hoezo er lelijk uitzien?
Van de Prius kan je nog zeggen dat generaties 1 en 2 lelijk waren, en dat het liftback ontwerp nog altijd flink afwijkt van het gemiddelde.
Maar deze lijkt meer dan sterk op een Verso. Geen koppendraaiend design, da’s waar. Maar zeg je dat wel van een Touran of Zafira? Ik zou deze Wagon wat onderscheidender willen zien. Maar saai is nog niet hetzelfde als lelijk (al vind ik persoonlijk saai op de weg storender dan lelijk).
@mout: +1, idd helemaal gelijk :)
Anders nog maar zelden een prius gezien met 2 inzittende, 3 of 4 nag minder, laat staan 7 Is een autokar vol bejaarden dan niet zuiniger :)
Dat Monaco verhaaltje klopt waarschijnlijk niet. Het verbruik op de snelweg is natuurlijk bij lange na niet zo goed als in de stad. Als je wat rondvraagt op fora, kom je al snel achter dat de Prius ’03-’09 amper boven de 1 op 18 komt op de snelweg. Wat natuurlijk helemaal niet bijzonder is. Ik had ook niet verwacht dat Toyota, ondanks hun krachtige financien, in staat was de wetten van Newton te herschrijven. Noch denk ik dat deze generatie daar veel aan kan doen. Op de snelweg heb je nu eenmaal niks aan je mooie elektro motor. Daar moet die arme benzinemotor juist extra ploeteren om al die accu’s mee te sjouwen. Plus de belading van 7 man + bagage zal het verbruik ook geen wonderen doen. Rij eens echt naar Monaco met 7 man maar neem voor de zekerheid wel iets meer dan 26 euro / man mee. Al was het maar omdat 26 euro vast niet genoeg is voor het hotel of het luxe jacht bij aankomst.
@captainslow: Niet alles wat hier door de redactie wordt geschreven zo serieus nemen…
Prius uiterlijk hangt heel erg af van kleur en details. Sommige zijn heeeeel erg lelijk.
Zelf vind ik deze best goed gelukt, zelfs erg mooi:

http://www.autoweek.nl/autoreview/25655/toyota-prius-18-hsd-executive
maar dan moet je er wel met 7 man in gaan zitten, en niet in je eentje met 140 linkbaan doen.
Op kerosine zit geen accijns, wat dat betreft wordt Easyjet ook royaal bevoordeeld. Maar dik 1400 kg plus zo’n 600 kg passagiers zonder veel bagage, het standaard Priusje doet al niet veel met 99 pk, hoop dat de airco het koel weet te houden…
@laurensje: Dan check je toch even of de Polo Bluemotion harder gaat met 7 personen? Ow wacht… ;-)
De elektromotoren werken ook bij hoge snelheid gewoon mee tot de auto een constante snelheid heeft, dan pas schakelen ze uit. De Prius hoeft het dus niet met 99pk te doen, zoals een paar nitwits vooronderstellen, en heeft ook geen hoger verbruik ‘omdat het arme benzinemotortje het alleen moet opknappen’, zoals de rest van de nitwits denkt.
Hybrid werkt voortreffelijk bij normaal rijgedrag. Met mijn eigen auto haal ik net 1:9, met de Prius ruim 1:20

@Zeevink: een Priusrijder kan zijn ‘lelijke hok’ eventueel wegdoen, maar jij moet je hele leven met die lelijke kop doen!
Rijdt z’n Prius mpv dan op lucht ofzo? Naar Monaco ben ik die 26 euro al kwijt aan de tol.
@Larick: Ik ben zo’n 55-60 euro aan tol kwijt. Da’s als ik het zo snel uit mijn hoofd reken 110-120 euro.
Correct me if i’m wrong.
En dan met je prius de heuvels in, met inzittenden….denk dat dat motortje toeren gaat maken,dat gejank hoor je s’nachts nog als je in bed ligt.
@arno: Retourtje Parijs is al 26 idd
De huidige Prius ziet er helemaal niet verkeerd uit, alleen die glazige achterlichten. Beetje goedkoop,vindt ik dan
Stel je voor dan mag al geen voorbehoedsmiddelen gebruiken voor je geloof: met als gevolg een boel kinderen. Moet je in zo’n vreselijk lelijk hok rijden.
Als je dan nog niet van je geloof valt!!!! Op deze manier worden ouders met veel kinderen wel of niet bewust wel heel erg hard gestraft voor hun liefde.
@zeevink: Aanvullend idee: we laten iedere Prius rijder in NL (elk Prius model) alsnog 25% bijtelling betalen!!! Zodat we als medeweggebruikers gecompenseerd kunnen worden voor al deze lelijke gedrochten op de snelweg. Daarbij is hun rijgedrag in het algemeen totaal niet milieuvriendelijk te noemen!

Zo mijn Prius aversie is er ook weer uit, dat lucht op zeg.
alsnog, gewoon kopen!
Los van anti groene jongens grapjes. Hybride werkt gewoon niet bij normaal rijgedrag. En er dan nog een busje van maken maakt het nog erger.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).