Ferrari 458 Spider: prijs is bekend

Auteur: , 35 Reacties

De onlangs onthulde 458 Spider staat waarschijnlijk hoog op het verlanglijstje van menig potentiële supercar-klant. Zat je op de financiële cijfers te wachten van je toekomstige topless speeltje? Dan hebben we hier de prijzen.

Voor de normale 458 Spider geldt in Nederland een basisprijs van €296.021 en is daarmee ruim 32.000 duizend euro duurder dan de coupé-variant. Ben je niet begaan met moeder natuur en wil je dat bomen minder C02 kunnen inademen*, dan kies je de HELE-uitvoering die minder vervuilend is (275 gr/km ipv 307 gr/km) en profiteer je van de gewijzigde CO2-tax. Met deze anti-CO2-optie kost een 458 Spider je namelijk 16 mille minder.

Dan nog even wat opvallende opties die we zojuist uit de kakelverse prijslijst hebben gevist. Een lederen bagageset voor in de kofferruimte: €5.651. Customized Schaalmodel 1:8: €3.570. Carbon fibre Sport Package: €11.592. De optionele zilveren naamplaat is met 484 euro overigens één van de goedkoopste opties.

En tot slot het standaard boosmaak-bedrag: van de 296 duizend euro kostende 458 Spider gaat €109.813 linea recta richting Griekenland naar vadertje staat in de vorm van BPM & BTW.

*Sarcasme

Ferrari 458 Spider video
35 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik vind het nog meevallen voor zo’n prachtige supercar, vergeleken met andere dan. “…[i]van de 296 duizend euro kostende 458 Spider gaat €109.813 linea recta richting Griekenland naar vadertje staat in de vorm van BPM & BTW…[/i]” En dan nog het risico dat ‘ie in de hens wordt gestoken, ondanks dat je een ton aan belasting hebt betaald.
Een optioneel schaalmodel van 3000 Euro. Lolwut?
@Initial_D: Autoart modelletje kopen en hem (laten) customizen lijkt me idd goedkoper…
@911GT2: Het is wel in schaal 1:8 niet 1:18 zoals AutoArt bv.
Iedereen koopt dus de HELE uitvoering aangezien die goedkoper is. Alleen echte bazen kopen de extra vervuilende uitvoering zonder start-stop.
@robbie: nja, het kost je minder, maar je hebt de zelfde auto, en als die systemen kunnen ook uit:p
@robbie: Ja met die HELE-uitvoering zal al het Fiat Punto Evo volk meteen overstappen op de 458 Spider.
Kunnen we nergens zelf de hele prijslijst zien?
Koopje:
Ferrari F430 Spider
Verkoopprijs: € 32.000,-
Kilometerstand: 55.000 km
Datum deel I / bouwjaar: 12/2009
Brandstof: Benzine
Vermogen: 125 kW (170 PK)
Transmissie: Handgeschakeld
Kleur: Rood
Voertuigtype: gebruikt

Klik hier om de advertentie te bekijken: http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=muvxafpi1nec
@ivodeurne: Maar dan heb je een heel lelijke replica
@ivodeurne: Hahaha, je moet het maar willen met je 170 paardjes.
@ivodeurne: Weer zo’n lachwekkende MR2 in Ferrari vermomming. In Engeland raken ze die dingen aan de straatstenen niet kwijt.
€ 62160 alleen voor de BTW ( 21% ) & € 47653 aan BPM. :shock:
@bempi:

En rijklaar kosten zal rond de € 2255 zijn.
@bempi: iets meer ;) Die zijn namelijk 3.511 euro (incl. BTW). En flinke smak geld voor een poetsbeurt en een volle tank benzine…
@robbie:

Ja ontzettend ! Ik ga wel bij bart smit kijken voor een schaalmodel van matchbox. Dan ben ik € 2.50 kwijt.
@robbie: + Vloeistoffen (bakolie, koelvloeistof,remvloeistof, motorolie) + Afstelling (Ja daar is geen standaard voor)
Ik vind de coupe toch net wat mooier
kanonnen wat een geld! maar wel zo gaaf :D
“…..opvallende opties die we zojuist uit de kakelverse prijslijst hebben gevist….Customized Schaalmodel 1:8: €3.570.”

Welke idioot gaat dat betalen voor een modelautootje???

Btw, coupé is mooier!
@jacobsen: De idioten die het zich kunnen veroorloven :lol:

Flink geld, maar als je toch zit rond te snuffelen rond deze prijsklasse maakt dak erop of eraf ook niet meer uit lijkt me.
Ik ga meteen mijn spaarvarkentje kapot slaan :lol: … voor deze auto wil ik best de Staat en Griekenland steunen :evil:
De grootste giller is nog wel, dat als je het niet eens bent met je gele toerenteller, en een witte wilt, je hier bijna 8 barkies voor neer moet tellen. Voor een toerenteller!!

I shit you not:
Toerenteller Wit: €798
@sir_smokalot: Zijn natuurlijk geen bedragen meer, maar goed, als jij 3 ton voor een Ferrari neer gaat tellen en je vind die witte tellertjes wel mooi, leg je die 8 meijer natuurlijk heus wel neer. Maffia is ‘t. :D
in nederland de modellen die verkocht worden zullen de minder uitstotende worden. heeft dit nog gevolgen voor de performance van de auto?
@spykerboy: Hij zal misschien eens een paar kilo zwaarder zijn, ik denk dat het qua performance in de zin van snelheid niet veel uit zal maken.
Hm, recht van de zijkant lijkt het haast wel een dakloze evora…
Anyway, wel mooie bak, maar prevereer toch z’n broertje met dak.
Ben ik even blij dat ik na mijn studie direct emigreer:)
De regering van Nederland vind altijd wel een manier om je te naaien zoals bijvoorbeeld de bpm :S iedereen is er tegen maar de regering heeft er natuurlijk schijt aan en naait autorijdend Nederland zolang ze maar willen.
Natuurlijk ontkom je in andere landen ook niet aan bepaalde belastingen maar het is een stuk minder als hier in ieder geval.
@nutsackattack: Kijk onze wegen, kijk nu naar die van de buurlanden, kijk onze gezondheidszorg, zo vindt je ze niet in het buitenland. Om nog maar te zwijgen over de uitkeringen die je kan genieten, mocht je gewond/gehandicapt/oud raken.
@Ruben00: Denk dat Frankrijk niet onder doet voor nederland qua infrastructuur, daarnaast hoef ik met mijn toekomstige baan niet druk te maken over geld dus als er bepaalde uitkeringen ontbreken in Frankrijk dan betaal ik die zelf wel.
Dit zeg ik absoluut niet om op te scheppen dus begrijp me niet verkeerd, wil alleen zeggen dat in mijn geval ik later best zonder een uitkering zal kunnen.
@nutsackattack: Dat denk jij nu, ik weet niet wat voor’n werk je doet, maar als je een flinke klap tegen je kop krijgt, en derest van je leven in een rolstoel of geestelijk gehandicapt door moet brengen, verandert dat gauw.
Een kennis van mij was vroeger doctor in de pharmaceutische industrie, kreeg een auto ongeluk en heeft nu niets meer.
Dus zo vanzelfsprekend is het niet.
@Ruben00: Mijn broer heeft een eigen bedrijf en mijn zus is een huisarts dus financieel zit ik altijd goed mocht ik zelf opeens niets meer hebben door een ongeluk of iets dergelijks.
Ik zelf ga tandheelkunde studeren trouwens en ik snap je punt wel.
Niets is zeker maar wat ik probeer te zeggen is dat ik genoeg vangnetten heb mocht mij iets overkomen.
Ik emigreer hooguit een jaar na mijn studie naar Versailles, vive la france :p
@nutsackattack: In Frankrijk betaal je weer om over de weg te rijden(tol), op lange termijn zal dit dus niet zo veel uitmaken. Verder is het belasting klimaat in alle Europese landen vergelijkbaar, hier in Nederland betaal je misschien meer voor een auto (ik weet het, pijnlijk voor autoliefhebbers) maar dat komt omdat wij met goedkope auto’s niet onze eigen economie stimuleren zoals Duitsland en Frankrijk.
@Birdman: Ja inderdaad daar heb je tol maar dan betaal je voor het gebruik en gebruik je de wegen bijvoorbeeld een maand lang niet dan betaal je niets.
Daarnaast naaien ze je niet wanneer je een auto koopt, stel ik koop daar een Aston Martin DBS dan hoef ik tenminste niet een ton aan de overheid te betalen zoals in Nederland.
Frankrijk is natuurlijk niet een of ander paradijs maar laat ik het zo zeggen de mate waarin je genaaid wordt is daar minder.
sowieso dat ik de coupé zal kopen! veel mooier als de spider!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).