Onderzoek Dieter Zetsche wegens ‘involuntary manslaughter’

Auteur: , 32 Reacties

Oh my. Die man met die kenmerkende borstelige snor. Die er uit ziet als een lieve opa die met zijn kleinkinderen naar de kinderboerderij gaat. Ja die. Tegen diezelfde Dieter Zetsche loopt een onderzoek naar aanleiding van de dood van een 27-jarige ingenieur op een testbaan in Papenburg. Is hij met zijn G-klasse over de man heen gereden uit wraak voor het slapen met zijn vrouw? Moet hij binnenkort misschien wel samen met Victor M. en Bernie E. douchen (Lemon Partyyy!)? Nee, niets van dat gelukkig.

De nieuwskop blijkt een aardige storm in een glas water te zijn. Kort samengevat: de 27-jarige man kwam om bij een ongeval op de testbaan, en zijn ouders klagen nu Daimler aan. Aangezien Zetsche de eindverantwoordelijke van het bedrijf is wordt zijn naam hierin ook genoemd. De kans dat hij uiteindelijk vervolgd wordt is echter nog kleiner dan die van sneeuw in augustus.

Maar toch keek ik wel even raar op toen de headline Involuntary manslaughter probe of Daimler CEO involves fatal accident of engineer on test track via twitter voorbij kwam zeilen. Zonder je verder in te lezen zou je haast denken dat de beste man gewoon bad-ass is. Mja, op zich zou er achter die warme glimlach best iets evils schuil kunnen gaan…

Dr Z. close-up
Evil Dr. Z

Zie je het al? Niet echt he…Om het geheel nog een inhoudelijk tintje te geven: Zetsche staat aan de vooravond van een herverkiezing voor zijn derde termijn bij Daimler. Hij heeft de zaken er nog prima op de rij, en mag dus nog even blijven.



32 reacties

tweede foto is wel heel of erg leuk (of amateuristisch) gedaan :)
Ok photoshoppende vergelijkings mongolen dat moet natuurlijk veel beter kunnen.

Dus bij deze open ik hierbij het officiele Dieter Zetsche involuntary manslaughter Photoshop Transformation Competition 2011.

De beste inzending wint een prijs mede mogelijk gemaakt door Autoblog.nl
@GOD:
onverzorgde voetreis naar de maan
@GOD:

Ik moet wel weten WAT ik precies kan winnen :P
Ik ga alleen over prijzen weggeven in andermans naam.
Ik ga niet over de inkoop en het opsturen er van.
Dus even wachten op Autoblog.nl.
@GOD: lol, +1
@GOD:

de loyaliteit van autoblog heeft waarschijnlijk niet echt een goede reputatie ..
@lincoln: Zodra er een Bugatti Veyron word uitgeloot onder de winnaars komen de kleurplaten binnen.
iedereen die dood gaat moet eigenlijk een zwik geld krijgen ..

een soort van milieu-compensatie dingetje ..
@lincoln: Idd. Doodgaan is goed voor het milieu, dus dat moet beloond worden… :?
@lincoln: Als je het milieu ermee wilt compenseren, kan je beter een boete op geboren worden zetten. Of… hebben we die eigenlijk al niet?
@lincoln: Ze moeten het geld wel zelf gebruiken ;)
@norge:

tuurlijk ..
de levenden gaan er toch alleen maar consumenten dingetjes mee doen ..

centje gaan mee de oven in ..
Hopelijk gaan ze hier niet ook beginnen met alles en iedereen aan te klagen bij ongevallen. Een testrijder houdt zich niet bepaald bezig met ‘zone 30’-tests. Er kan altijd wat misgaan. Tenzij er echt kwade wil in het spel is, of grove nalatigheid of sabotage, wordt dit (gelukkig) een zaak van niets…
@Esprit_de_Flandre:

nee hoor .. dat gaat hier nooit gebeuren ..
daar zijn wij natuurlijk veelste nuchter voor ..

advocaten en verzekeringsmaatschappijen hier vinden dit soort dingen bovendien on-ethisch ..
@lincoln: Da waar ook, hier hebben ze van die ‘ethische codes’ en zo. Ja, we zitten veilig…
En ik denk dat Zetsche niet strafrechtelijk veroordeeld zal worden. Want er is geen directe band tussen het overlijden en de daad van Zetsche. En zou hij veroordeeld worden dan is er iets grondig mis met het Duitse recht. Dat een bedrijfsleider strafrechtelijk veroordeeld kan worden voor fouten van zijn bedrijf.

In het Nederlands heet involuntary manslaughter,onvrijwillige doodslag. Dat klinkt al wat minder erg.
@mercedesfan:

tuurlijk joh ..
always trust the guy with a pentagram tattooed on his face and horns grown out of his skull and a red mouth beneath his mouth ..

die vent is pure fucking evil .. dat zie je toch zo ..
@mercedesfan: “onvrijwillige doodslag. Dat klinkt al wat minder erg.” Vertel dat de nabestaanden…
“Dat een bedrijfsleider strafrechtelijk veroordeeld kan worden voor fouten van zijn bedrijf.”
Volstrekt normaal dat een bedrijfsleider (directeur, CEO hebben we het dan over) hoofdelijk aansprakelijk is voor de de fouten van zijn bedrijf, dat is in elk beschaafd land zo. Die mensen wordt royaal betaald voor de verantwoordelijkheid die ze dragen, bij bedrijfsfouten wordt dat heel concreet.
@mashell: Het kan inderdaad terecht zijn dat een bedrijfsleider wegens een dodelijk (of ander) ongeval veroorzaakt door zijn bedrijf hoofdelijk aansprakelijk kan, gesteld worden. Maar strafrechtelijke aansprakelijkheid (dus met kans op een gevangenis straf) zoals het hier het geval is, is onrechtvaardig. Zeker hier in deze zaak waar het een groot bedrijf betreft, en waar de afstand tussen de bestuurders en het uitvoerend niveau zo groot is. Dus waar er geen directe band van betrokkenheid bestaat.
@mashell @mercedesfan: In ons bedrijf heeft de personeelschef een onvrijwillige doodslag op z’n strafblad staan, door een dodelijk ongeval binnen de firma. Ik weet niet hoe het zit met de baas zelf. Nu ook niet echt iets dat je zomaar even gaat vragen…
@Esprit_de_Flandre: Daarin zit een groot verschil. Een personelschef is direct verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van het personeel. Maar een CEO van een bedrijf als Daimler niet. Die afstand is gewoon te groot.
Victor M. en Bernie E. :lol: alsof het al criminelen zijn.. :)
@dennisr: Dat zijn ze toch al lang? Ze zijn alleen nog niet veroordeeld… ;)
Een artikel over niks

-geen nieuws
-geen auto
-geen interessant persoon.
@Benjamin1: dit is de baas van het meest toonaangevende bedrijf in de automobielindustrie per definitie een interessant en relevant persoon. Verder is de man ook een succesvol snor kweker, wat ook zeker respect verdient.
@mashell: ja want de CEO’s van al die andere merken zijn ook zo ontzettend boeiend….

Afgezien van Martin Kipcorn, die is koning…

@Benjamin1: Het is niet onbelangrijk wie aan het roer staat bij een autofabrikant. Informatie op professioneel gebied over deze mannen (ik denk niet dat er een vrouw is) is daarmee dus wel degelijk interessant.
@Esprit_de_Flandre: true, als er daadwerkelijk nieuws is, wat er nu overduidelijk niet is.
Het is trouwens wel onverantwoord om een stagair in een 500+ pk auto te zetten. Doet me denken aan die Z06 in 2005 bij Hengelo. Floep door de sloot ondersteboven tegen een vrachtwagen. En dat was alleen nog het naar de invoegstrook toerijden op een parkeerplaats.
Over misleidende headlines heeft autoblog mijn inziens weinig lessen te geven.
Ceo’s krijgen geen straf maar daareentegen miljoenen euro’s mee als ze fouten maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).