Vanmorgen Belgische praktijken op de A76

Auteur: , 17 Reacties

Kunnen we wel altijd afgeven op onze zuiderburen en hun soms lachwekkend slechte wegen, in Nederland zijn de snelwegen ook niet altijd even fris. Vanmorgen zorgde een falend stukje asfalt ervoor dat "tientallen automobilisten" hun banden stukreden op de A76 richting Heerlen. Hé, dat is vlak bij de Belgische grens. Dat kan geen toeval zijn...

De boosdoener van de lekke bandenterreur was een kapotte voegovergang dat de snelweg met een viaduct verbindt. Het wegdek was daar blijkbaar zo slecht dat veel banden het begaven toen ze er overheen reden. Gevolg: iets teveel gestrande voertuigen -waaronder een vrachtwagen- die voor een lange file zorgden (>5 km) en waar de snelwegschutters deze keer helemaal niets mee te maken hebben.

Inmiddels is begonnen met een spoedreparatie aan de faalweg. Ach, één ding scheelt in zo’n situatie: de kosten van alle schades kunnen verhaald worden op Rijkswaterstaat. En dat is dan weer heel erg Nederlands.17 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
De foto is niet gerelateerd hoop ik?

Onbegrijpelijk dat men wegen in zo een staat laat geraken. Gebeurt toch niet zo 1 2 3 of wel ?
@roestvrijstaal: Hebben ze soms nog een wegdek van zand in Nederland? ;)
@roestvrijstaal: Er gebeurt maar weinig zo 1 2 3.
@roestvrijstaal: het is een noodviaduct bij de A76 waar werkzaamheden plaatsvinden voor de grote fly-over van de A2 naar de A76 die eind 2012 klaar zal zijn. Het is dus geen laksheid en de wegen zijn ook niet in verval geraakt. In tegendeel het viaduct is pas een maand of 2 open.
@roestvrijstaal: waarschijnlijk waren de banden ook niet in een erg goede staat… veel mensen rijden met slechte banden rond..
WOW, dat zijn lelijke velgen!
@W115: Dat…. zijn de velgen van een Toyota Landcruiser 90 serie :D
moet je er nog even snel overheen rijden als je aan vervanging toe bent van je banden. kan je ze op rekening van de overheid krijgen. doen ze eindelijk toch iets goed voor je ;)
@spykerboy: jij bent zeker ook wezen rapen he toen dat kistje met geld over de snelweg donderde?
@Loewie1984: Haha held!

OT: Noodbrug, foutje kan gebeuren toch? En je krijgt je bandjes wel weer vergoed, dus het valt allemaal wel mee (:
@spykerboy

Eens, we betalen al genoeg nonsens in dit land. Ik zou er stiekem ook MISbruik van maken. De overheid mag weleens wat terug doen..
Asfaltrot is besmettelijk, het laat zich niet tegenhouden door een grenslijn op een landkaart. Sidder ende beef, o gij Hollanders! Uw wegennet zal tot stof en as vergaan!! Moehahahaha….
In Eindhoven hebben we ook slechte wegen. vooral bij drukke kruispunten, van die hobbels in het wegdek als je voor een stoplicht staat te w8en. Ze moeten gewoon betonnen wegdek maken bij drukke kruispunten. Veel duurzamer; Vriesbestendig, kan veel meer druk aan.
@reinier73:

Ja en vooral tijdens dat vriesweer van je echt rete glad.
Vroegah hadden we al betonplaten liggen als snelweg trouwens, en zo goed was het niet hoor.
”Inmiddels is begonnen” rare naam Inmiddels.. nouja.. wens Inmiddels veel succes :)

Tja richting Heerlen he, dat is natuurlijk ook wel de gevaarlijkste stad.. dat hebben we toch allen wel gehoord van holland in de hood ?
en alle overige kosten? zoals loonkosten, extra vervoerskosten etc. want mensen komen gewoon te laat op hun werk hè! ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).