Jay Leno ontmoet de Pagani Huayra en zijn maker

Auteur: , 50 Reacties

Geluksvogel, presentator en toegewijd petrolhead Jay Leno mocht onlangs de baas van Pagani in zijn ruim bemeten garage ontvangen. En die had voor de aardigheid een Huayra meegenomen voor een nadere inspectie. Even opletten allemaal, want deze twee grootmeesters uit de autowereld gaan jullie daar nu iets over vertellen.

Er is wat tijd verstreken voordat de Huayra definitief klaar was. Het is dan ook niet makkelijk om als piepklein bedrijfje een ‘one man’s vision’ supercar te produceren. Maar hé, nu dit juweeltje met 700 pk en zingende turbo’s de wereld der automobielen komt verrijken was de Huayra het wachten absoluut waard.

We kennen de specs, livefoto’s en alle video’s. Toch zit er natuurlijk een heel verhaal achter een project als de Huayra dat wij niet weten, en Horacio deelt graag wat van zulke fijne details met Leno. Cola en chips bij de hand? Blaas geleegd? Mooi, want de video duurt bijna 20 minuten. Bekijk ‘m HIERRR.

Met dank aan Robbert voor de tip!50 reacties

Lelijk, buiten proportie, Zonda. Sorry.
Ik haatte Zonda, vond het lelijk, niets bijzonders, maar nu niet meer. Wat een machine, het is nog steeds lelijk eigenlijk en ik zou het nooit kopen, maar ik waardeer de passie, hulde. Auto+passie= “WINNING”
@elchupacabra: je bedoelt Pagani, het merk heet Pagani
Er is overigens ook een filmpje van de meegenomen Zonda R op de website van Leno te bekijken.
Wat een acceleratie, en wat een vakmanschap! En als je hem zo ziet rijden is het toch wel een bloedmooie bak hoor.
@Sciurida: helemaal met je eens ! Die duffe grijze promokleur deed heel veel afbreuk aan mijn beleving van deze auto…maar nu issie ineens echt briljant ?!? En volgens mij heeft Leno deze auto gewoon besteld en wordt het toegevoegd aan zijn garage.
@Megakix: het is nog niet eens zeker of de Huayra verkocht mag worden in de VS.
@robbie: Klopt dat had ik ook ergens gelezen, vanwege de strengere veiligheidseisen in de VS.
@Megakix: Inderdaad, ik vond hem ronduit lelijk. Maar dat diepe rood met dat naakte koolstofvezel? Echt geweldig, ongelooflijk mooi! Ik denk echt dat dit de mooiste auto van dit moment is, meer kunst dan auto!
@Sciurida: Vakmanschap van het hoogste niveau ;)en bloedmooi is de Pagani Huayra zeker.
het is in alle opzichten zo’n verschrikkelijk mooie wagen! overal is zo goed over nagedacht! en dat interieur is echt prachtig! alleen vindt die achterlichten zo jammer, die zijn (imo) niet mooi.
@lambo4all: Dat is denk ik ook het sterkste kant van de Pagani Huayra, over elk deatil is nagedacht.
@ricardo: staat ook nog een filmpje over de pagani zonda R, ook erg interresant.
Wat een verhaal… Geweldig!
Best of both worlds, artistically and mechanically.
Jezus, dat interieur is zo geweldig! De details damn!
” Jay Leno ontmoet de Pagani Huayra en zijn maker ”

Heeft die zijn vader ontmoet? Zijn moeder kon niet komen?
@barryb: :lol: !
Wat een machine! Snap niet dat ze niet deze exterieur en interieur kleur gekozen hadden voor de pers foto’s. De eerste foto’s dat de Huyara in het zilver was, leek de voor bumper zo lelijk. Nu helemaal niet meer! Ook ziet het interieur er veel mooier uit met zwart als basis kleur! Geweldig!

Alleen jammer van het overheersende turbo geluid. Maar dat mag de pret niet drukken!
@joosthoeve: Zoals gezegd, het turbogeluid doet denken aan een vliegtuig met straalmotor tijdens het opstijgen. En laat dat nou net een van mijn favoriete geluiden zijn…
weloverwogen : nee, echt niet

kopen: (indien genoeg geld) zeker weten van wel! :)

echt het geluid in die wagen is al te gek voor woorden, laat staan als die turbo’s erin komen, dan is het gewoon echt zeker weten oorverdovend (maar wel erg vet natuurlijk) ;)
integralechubasco
elke keer leer je weer iets nieuws over deze auto… zo ook hoe je de naam hoort uit te spreken..
@integralechubasco: hoe dan? vb:

uitspraak: pagani hoeayra; nee.
opnieuw: pagani hoera,
paganie hoer…
nee ook niet.. moeilijke uitspraak .. :)
@bigcar: Pagaani wOe-aai-ra?
@integralechubasco: kijk de zonda was wel makkelijk uitspreekbaar: gewoon zonda, zelfs een chinees kan dat uitspreken.. ik weet niet waar ze deze naam vandaan gehaald hebben.. :)
@bigcar: Huayra betekent de wind van god in het Argentijns, Horacio Pagani heeft daarvoor gekozen om de snelheid te benadrukken. Overigens is Horacio Pagani zelf ook in Argentinie geboren en daarna verhuist naar Italie.
Ik was filmpjes aan het bekijken van de Pagani Huayra en in een van de programma`s kwam dit aan bod, ik meen fifth gear
Teneerste heb ik respect voor Horacio Pagani die zijn jongensdroom heeft waar gemaakt. Niets lijkt me mooier dan dit, eens waar je over droomde wordt werkelijkheid.

Pagani Huayra een waar meesterwerk, de 6,0-liter V12 met twee turbo`s zullen weer zorgen voor ongeëvenaarde prestaties.
De Pagani Huayra een pure machine die met geen enkel ander merk of model te vergelijken is. De Huayra doet zelfs Ferrari, Lamborghini of Buagtti gewoontjes overkomen. Hiernaast verbleekt elk ander supercar en is zelfs nog extremer dan een Koenigsegg. Het merk Pagani dat buitengewone auto`s maakte is hiermee zelfs nog een stapje verder gegaan.

In mijn ogen prachtig vormgegeven zonder dat het ten koste is gegaan van de aerodynamica. Elk cm is uiterst bijzonder fraai vormgegeven en over elk klein detail is nagedacht en met precisie is men te werk gegaan. Zelfs de buitenspiegels zijn buitengewoon vormgegeven, hierover heeft men aandacht besteed voor het maken van bijzondere spiegels.

Dat heb ik het nog niet eens gehad over het interieur. Dit is het mooiste interieur wat ik ooit heb gezien. Hier zullen vele autofabrikanten met jaloerse ogen naar kijken. Pagani laat hiermee zien waartoe zij in staat zijn en dat in een relatief korte tijd in vergelijking met een bijvoorbeeld Ferrari die een veel langere ervaring heeft op dit gebied. Dit kan je regelrecht in een automuseum zetten. Ik kan maar geen genoeg krijgen van de Huayra.

De Pagani Huayra is een prachtige auto die een trend heeft gezet op het gebied van autodesign. Vele automerken zullen dit model raar en lelijk vinden, maar tegelijkertijd denk ik dat zij over enkele jaren geïnspireerd zullen raken bij het tekenen van een nieuwe supercar.

De Pagani Huayra vind ik nu al een ware legende best of the best onder de supercars.
@agera: hierover moet zijn hieraan
@agera: maar dit zijn hyper-cars, die dingen horen nauw eenmaal zo te zijn: het zit bom vol met echte kwaliteit:
echte kwaliteit is niet dat 1 ding 100% beter word gedaan,
integendeel, echte kwaliteit is dat je 100 dingen 1% beter doet, That’s the key of true quality! (en daar voldoet dit ding ook aan! :) )
@bigcar: Dat is ook juist wat ik zo goed vind aan deze machine, alles oogt gewoon exlusief niet alleen de auto zelf maar gewoon alles tot aan de kleinste onderdelen en dat vind ik echt knap.
@agera: exclusief
@agera: +1, me too
Echt een super bak, daar kan Porsche nog heel veel van leren , met hun ouderwetse kever
Heerlijk absurd design…dat dashboard is om op te vreten, zo origineel en gedetailleerd!
Heb echt met openhangende mond zitten kijken. Wat een kunstwerk. Die kleur is ook bizar mooi, met dat carbon dak, helemaal perfect. Ik begon me zelfs af te vragen of ik de zonda nog wel mooier vond. Ik zou het echt even niet meer weten. En dat geluid ook; goddelijk gewoon.
@agera knip en plakwerk met een beetje translator?
@bredaas: Waarom gelijk knip en plakwerk?

Bedankt voor het compliment wat het komt toch echt van mij ;)
Niet 100% mijn smaak, wel 300% mijn respect, en moesten ze hem voor mijn deur zetten, ik zou hem met dank aanvaarden!

Het kan nu wel zijn dat ik die auto over een tijdje wel supermooi ga vinden, kunst groeit, zo heb ik nog auto’s in het begin lelijk gevonden, na een tijdje ga je ze appreciëren.

Maar eerlijk, het oog voor detail bij deze auto? Mijn mond viel wel open…
Een van mijn favoriete auto’s! heerlijke kleur.
wat een auto.:o
@jortepap24m:
Het filmpje doet het niet op mn ipad
@jobh: Koop dan ook niet iets van Apple! Misschien moet je nog iets meer betalen? Haha (sorry, als Apple tegenstander kon ik het niet laten;))
@jobh: srry foutje
Echt wel een prachtwagen…. Ik blijf de Zonda nog net dat beetje mooier vinden, maar ik begin ook goed aan deze te wennen…
Voor dit soort wagens moet je gewoon respect hebben… Ze hebben zoveel aandacht voor elk klein detail en maken als klein bedrijf toch wel een superwagen die zeker meekan met de andere superwagens… Prachtig gewoon.
Ongelooflijk. Die man is zo briljant dat hij een auto ontwerpt en maakt die zich met de beste van de wereld kan meten, maar is niet in staat om fatsoenlijk engels te spreken… Wat doet die beste man zichzelf en z´n bedrijf toch tekort. Spoedcursus van 6 weken en het is geregeld.

Als die Waira in het geel wordt geleverd, met dat zwart en die sprietspiegels, is het volgens mij net Maja de Bij.
Deze auto is echt de top. Niet aan de top, maar de top zelf! Extreem moeilijk om daar te komen, maar je kijkt uit over de wereld. Veel automerken doen een poging, maar tegen deze hoeveelheid design, techniek, kunst en innovatie kan zelfs een merk als Koenigsegg niet tegenop. Het woorden geweldig, geniaal en ultiem dekken de lading niet! Man wat wil ik zo’n auto graag hebben…
@Cantago: Precies ik had het niet beter kunnen verwoorden. Pagani was al de top, maar de Huayra heeft de lat van de top naar een veel hoger niveau getild. De Huayra heeft de woorden top, beste, kunst, design en techniek een nieuw betekenis gegeven. De Huayra is de meest ultieme auto van het moment. Naast deze auto lijken Lamborghini, Ferrari en zelfs Koenigsegg gewoon. Over alles is nagedacht. Hier kan niks tegen op, Als de Pagani Huayra wat eerder was uitgekomen, zou mijn nickname ook Huayra zijn geweest.
vent is boring ..
auto is boring ..

weer een verplicht stukje reclame voor Jay Leno ..
die man moet immers ook eten ..
Kan maar geen genoeg krijgen van de Pagani Huayra nu al mijn meest favoriete supercar ooit. Ik vind de Pagani Huayra mooier, extremer, indrukwekkender, exlusiever en specialer dan een Koenigsegg Agera.

De Huayra is nieuw anders was mijn nickname ook Huayra geweest ipv agera :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).