Maserati Kubang op video: fraai of Hyundai?

Auteur: , 60 Reacties

Misschien wel de verrassing van de IAA. Alleen niet echt een aangename. Een gerebadgede Jeep Grand Cherokee in een net niet lekker passend Italiaans maatpak.

Sure, Maserati roept om het hardst dat ze deze auto écht helemaal Maserati maken en dat het écht een heel tof apparaat wordt maar jullie reacties logen er niet om. “Fuck”, “lelijk” en “Hyundai” zijn zoektermen die dankzij jullie reacties voorgoed zijn verenigd met “Kubang” voor toekomstige Googleaars. En het idee van een Grand Cherokee onderhuids spreekt ook niet iedereen aan.

De reacties zijn wel te begrijpen, maar wellicht is het goed om de video eens te bekijken zodat je de Kubang uit alle hoeken kan bewonderen. Ook hebben we de gallery uitgebreid voor meer vergelijkingsmateriaal. En oordeel daarna gerust nogmaals: fraai of Hyundai?

Maserati Kubang op Autojunk.nl60 reacties

zeer fraai!
ganz geil!
“fraai fo Hyundai?”

Dat gaat niet meer op tegenwoordig. Hyundai IS fraai.

Wat natuurlijk niet wil zeggen dat een Maserati erop moet lijken…
@Esprit_de_Flandre: helemaal mee eens!
@Esprit_de_Flandre: Een schande, om met de titel Hyundai zo te beledigen!
Tja, die Italianen apen ook alles na van de Koreanen…
;)
Haha, een Jeep rebadgen en voor het dubbele verkopen. Geniaal. Ik zie de roze stropdasjes al weer helemaal zitten met hun “jij bent geen blik waardig” uitdrukking. Dit bewijst maar weer dat het in autoland niet om de auto gaat, maar om het logo. Waar is het toch misgegaan.
De voorkant is zoals altijd bij Maserati prachtig! De achterkant is zoals altijd bij Maserati matig…Toch vind ik hem erg geslaagd.
Sangyong, geen enkele Italiaanse emotie in te vinden
Mwa, ik zou m verkiezen boven de cayenne, maar daar is t ook mee gezegd…
Zal wel weer een verkooptopper worden binnen de PC-Hooft-club…
Er is er eigenlijk maar 1 waar je deze tegen af kan zetten toch? De Porsche Cayenne… Enige sportwagenfabrikant tot nu toe die echt een SUV in productie heeft genomen.

Of Maserati hiermee een betere stap zet dan Porsche ‘toen’?
Nee, ik kan me er absoluut nog niet in vinden. Een te simpel concept, weinig concreet. Productie laat uiteraard nog een tijd op zich wachten waarna mensen veel uit kunnen geven aan een weinig bijzondere technisch achterhaalde lompe auto.

Vooralsnog lijkt helemaal niks aan deze auto uitmuntend of werkelijk uniek. Waarschijnlijk haalt de besturing het niet bij die van de Cayenne en qua afwerking zal alleen de stijl verschillen, niet de kwaliteit.

Neemt niet weg dat een model als dit gretig aftrek zal vinden in Rusland, de UAE en VS (voorzover die nog geld hebben).
@Alwood: “Technisch achterhaalde lompe auto”??
Weet je wel waar je het over hebt? De basis is het onderstel van de Grand cheroke en dat is ook de basis van de NIEUWE Mercedes ML, de motoren vd Cherokee zijn grotendeels nieuw en waarschijnlijk komt er een ander (deels) nieuw blok (bespoke), het interieur is nieuw EN het is geen gescheiden chassis meer MET onafhankelijke wielophanging. Technisch zal er bar weinig aan schelen, qua styling ben ik niet overtuigd en datplastic rond de wielen kan echt niet, vind ik.
Eerst de feiten kennen en dan pas ferme taal gebruiken.
@w0o0dy: precies… rijden Mercedes en Jeep er straks 2 jaar mee rond komt Maserati er nog een beetje achteraan kakken… Achterhaald dus, zeker voor een ‘supercar-suv’.

Heb verder ook niet het idee dat Maserati echt veel geld rond heeft slingeren om het werk in het onderstel te stoppen dat nodig is. Cherokee en ML zijn niet echt super sportief sturende machines, wegligging is er vast maar een Maserati lijkt mij om een veel directer weggedrag vragen.
@Alwood: ga jij maar eens heel snel op Youtube kijken naar de vergelijking van de nieuwe Cayenne Turbo, de X5M en de nieuwe Cherokee SRT8. Dat ding is een vleugje minder sportief dan de andere twee maar absoluut nits om je voor te schamen. Daarnaast draait Maserati niet onaardig, moeten er toch nieuwe motoren worden ontwikkeld voor de bovenkant vd markt EN zal Ferrari zich er weer mee bemoeien. Geld en kennis genoeg om met iets moois te komen.
@w0o0dy: je ziet mijn punt duidelijk niet dus ik zal hem nog 1 keer heel expliciet neerzetten:

Mercedes en Jeep hebben nu (2011/2012) een mooi vers chassis
Maserati moet daar nu (2011/2012) een auto op gaan ontwikkelen(!)
Maserati heeft op zijn vroegst 2013 een auto productieklaar op een dan verouderde Jeep-basis.

Maserati moet dan dus of heel veel geld in de ontwikkeling van het onderstel stoppen om een heel scherpe ‘maserati-waardige’ auto te maken of ze komen in 2013/2014 met een zware but-SUV.
@Alwood: ik snap je wel maar ben het compleet oneens met het beeld dat je schetst. Jij past de levensduur en het ontwikkelingspad van een mobiele telefoon toe op auto’s en dat is in mijn ogen onzin.
Hoe oud is de Q7, wordt die vernieuwd voor 2013 (heeft Maserati aangekondigd dat het nog zolang duurt?), dezelfde vraag voor de X5/6, de Escalade, de ML, de GL, de Cayenne etc. Wie van de concurrenten heeft voordat Maserati deze Kubang op de markt zet een heel nieuwe auto?
Daarnaast kan de Kubang BETER worden dan de Cherokee want het is minimaal een evolutie op die auto qua techniek. Denk dan aan lichtere materialen, grotere stiheid, nieuwe ophanging, nieuwe motor, nieuwe versnellingbak, noem maar op. Het ding KAN zo modern worden dat de concurrenten 2 jaar lang op achterstand staan todat zij zelf een nieuwe auto klaar hebben…. Verde zijn er nogal wat partijen met zeer veel kennis en kunde betrokken en zullen ze zeer gemotiveerd zijn om een goede eerste auto in het segment neer te zetten. You only make a first impression once…
@w0o0dy: dat hoop ik dan dus maar, dat Maserati de tijd/geld/moeite in die auto gaat steken. Ik zie het al heel snel gebeuren dat ze het als geldmachine/volumemodel gaan zien, er vrij weinig aan verder ontwikkelen en heel veel geld uit slaan. Als het maar duur is en er een beetje ‘extremer’ uit ziet genoeg die hem kopen…

De ‘luie’ manier lijkt mij in dit geval sowieso hoe je het meeste verdient, de ‘dure’ manier is vooral om fanboys tevreden te houden en eventueel een statement/naam te maken.
@Alwood: een statement is gezien de positie van Maserati nodig. Ik denk dat ze (net als Porsche toen ze met de Cayenne kwamen) zich realiseert dat de eerste goed MOET zijn als je op langere termijn je merk wil uitbouwen. Een goedkope cash-cow brengt nu even wat geld op maar kost op langere termijn klanten en dus geld. Maserati is juist de laatste 10jaar succesvol uit het dal geklommen, dat willen ze niet met 1 nieuw model ongedaan maken. De neieuwe motor(en) en versnelingsbakken kunnen ze wel voor meerdere modellen gaan gebruiken dus dat mag best wat kosten. Jeep/Dodge/Chrysler/Alfa/Maserati samen verkopen best flink wat voertuigen en een nieuwe V8 kunnen ze best breed inzetten in een paar variaties.
Verkapte Hyundai… Eerste zicht niet slecht maar hij heeft een kitsch uiterlijk…
Ik vind het heel Hyundai, mooi dus.
Ben er niet echt weg van. Het blijft een beetje sullig; een ras sportwagen hoog op zijn poten zetten omdat er een segment voor is.. En niet mooi btw.. Waarom geen bmw 3, mercedes c en audi a4 concurrent?
@mariodv: maakt Maserati wel ras sportwagens? Ze hebben de Quattroporte, de Gran Turismo en de Gran Cabrio. Geen sportwagens, maar zakenlimousines en reiswagens. De laatste “sportwagen” was de MC12, maar dat was toch een bastaard Ferrari Enzo. Een SUV past in principe best bij het Maserati van nu, maar of de Kubang wel past?
@mashell: Je hebt eigenlijk wel gelijk. Sportwagen is niet het goede woord. Misschien zou een soort R-klasse concurrent beter passen.. Het ziet er zo geforceerd uit!
Vind hem eigenlijk te strak/ te clean voor maserati..
Ik vind het concept gewoon niet echt wat. De sportwagen lijnen werken voor mij gewoon niet op een SUV. Het ranke en agile van een sportwagen werkt gewoon niet bij het lompe karakter van een SUV. Voor mij ook de reden dat een X6 en een Cayenne optisch gewoon niet echt ‘werken’.

Bij een SUV verwacht ik gewoon een dikke stoere presence van een X5, Range Rover of een Mercedes ML.
Wel leuk, motor zal het verschil maken. Ik had erger verwacht.
Maserati moet gewoon geen SUV’s gaan bouwen. Simple as that.
Ssangyong Kubang vind ik op de een of andere manier logischer klinken en beter bij het uiterlijk passen. Onpasselijk is wat ik hiervan word. Afschuwelijk!
MazdaRatie
Ik zie toch geen enkele vergelijking met Hyundai hoor… Mooie voorkant maar de achterkant moet nog aan gewerkt worden.
Klinkt mij als bange koe in de oren…
Wie zit op deze auto te wachten???

Zou de score ivm voetgangersveiligheid wel eens willen zien…
En verder vind ik ‘m gewoon lelijk!
Toch typisch dat “Fuck”, “lelijk” en “Hyundai” inderdaad synoniemen van elkaar blijken te zijn. Dat roep ik al zo lang …

:-)
ik vind de achterkant wel erg lelijk…
hyundai zou dit best goed kunnen gebruiken! maserati daar in tegen helemaal niet..
Voor een hyundai vind ik hem top! voor een maserati een verschrikkelijk ding.. gek eigenlijk.. wat een merk met je kan doen..
Hebben ze misschien de Alfa SUV weer uit de kelder gehaald, en daar wat nieuwe delen plaatwerk over heen gelegd ?? …


http://designrm.files.wordpress.com/2011/08/alfa_romeo_c-suv.jpg

http://www.thetorquereport.com/2010_alfa_romeo_suv.jpg
@rechercheur: shit hoe lelijk zijn die :S
@KaCh1ng:

Zie je dat knikje in het plaatwerk bij de C-stijl, heeft wel erg veel weg van die Maserati Kebeng …
Kijk.. als je xtig keer moet zeggen dat de auto 100% Maserati is omdat de mensen het er niet in zien, de onderkant plastiek is en als de naam niets betekend in het Italiaans, dan zal het ook voor de Maserati-fan niets betekenen.
My point being: jammer dat de Maserati-badge hierop komt!
De dame die naast de Maserati staat is zeker niet verkeerd… oh wacht het gaat om de auto, tsja best aardig maar geen Maserati.
Er klapt niemand als het doek er vanaf gaat. En zo denk ik er ook over, helaas.
@fastshifter: En dat de alarmlichten de hele tijd knipperen voorspelt ook weinig goeds….
Maserati CX-5
@baasbas: Trouwens, ik vind de cx-5 mooier
Fraai of Hyundai?
Dan is dit eerder ‘Hyundai’.
Eeuwig zonde dat een merk als Maserati z’n ziel verkoop door in te spelen op de wansmaak van de massa. Een SUV is natuurlijk geen auto voor liefhebbers. Maar goed, niet iedere potentiele klant is een autoliefhebber.
Een correcte beeldverhouding zou het al wat makkelijker maken om een oordeel te vellen.
Echter vrees ik dat de Kubang niet mijn ding.
Hyundai dus.
Met die doek erover valt het best mee!
Tijd om de Quattroporte in te ruilen voor een merk dat wel exclusief en mooi kan blijven…
@zdev: Saab! De 95 is prachtig en er zijn er maar een handjevol van beschikbaar!
hyundaai!!
Beetje Audi Q5 idee kreeg ik.
Het design en de naam zijn Hyundai. Waar slaagt die naam op? Die klinkt helemaal niet Italiaans of Maserati.
Maserati KABAAAMMMMM!!!
Mooie Audi achterlichten.
wat zitten er een hoop zeikerds hier, dit is een forum voor auto-liefhebbers, en die zien in ELKE auto wel iets moois! anders ben je alleen liefhebber van wat je zelf mooie auto’s vind, lekker subjectief dus. ik vind het een goeie zet van maserati, hier gaat veel volk voor vallen, wacht maar tot tuners als novitech e.d. er zich mee gaan bezig gaan houden of als er een getunede stradale versie van komt, die lager ligt met iets grotere wielen e.d. deze maser kan zomaar een succes worden.
Ik zeg fuck lelijk Hyundai! :D
All jokes aside, geen lelijke auto maar van een prestigemerk als Maserati verwacht ik toch echt meer dan dit.
Ziet er heel goed uit! En iedereen die dit geen italiaans design vindt en het vergelijkt met een Hyundai, kijk nog eens goed!
-edit: nutteloze bijdrage-
doe dan de Grand Cherokee maar ..

nu al op elk vlak “beter” dan de Kubang ..
Onzin, deze zal minstens zo goed zijn als de Grand Cherokee, als hij nou ook nog het geluid van de Quattroporte heeft en het interieur, dan zullen er best mensen met een goed gevulde portemonnee er in geinteresseerd zijn, tenslotte wordt die foeilelijke Cayenne ook goed verkocht (alleen omdat er Porsche op staat volgens mij.)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).