Audi S6, S6 Avant, S7 Sportback & S8: Video gallore!

Auteur: , 67 Reacties

We hebben jullie inmiddels al kunnen verblijden met de officiële specs van de Audi S6 tm S8 en ook de persfoto's hebben we jullie niet onthouden. Daarnaast hebben we vorige week in Frankfurt halsbrekende capriolen uitgehaald om jullie wat live foto's vanaf de beursvloer te bezorgen. Wat we echter nog niet wisten is: Hoe klinkt die nieuwe 4.0 V8 van Audi? Gelukkig kunnen we die vraag nu ook voor jullie beantwoorden!

Audi heeft namelijk een hele rits video’s vrijgegeven van hun vier nieuwe S modellen. En als klap op de vuurpijl heeft Wouter ook nog eigenhandig een klein revje los weten te peuteren bij een Audi mederwerker.

Nog even kort de specs van de verschillende modellen. De Audi S6 sedan, S6 Avant en S7 Sportback hebben alledrie een 4.0 V8 met twee turbo’s en een vermogen van 420 pk & 550 Nm en het sprintje van 0 naar 100 km/u gaat in net iets minder dan 5 seconden. De S8 heeft zelfs 520 pk & 620 Nm, daarmee sprint de S8 in 4,2 seconden naar de 100.

Hieronder speciaal voor jullie alle video’s:

Audi S6 Sedan
Audi S6 Avant - Video


Audi S6 Avant
Audi S6 Avant - Video

Audi S7 Sportback
Audi S7 Sportback - Video


Audi S8
Audi S8 - Video
67 reacties

Dat klinkt erg goed!!! Kan BMW nog wat van leren. :D
@zakar36: Wat molet BMW dan leren? Begrijp me niet verkeerd, maar BMW staat nog steeds een streepje voor op Audi volgens mij. De rijplezier die je hebt in een BMW, vind je niet in een Audi.
@agera: molet=moet
@agera: *kuch betrouwbaarheid kuch*
@sebasjuhh: -1, oneens..
@bigcar: ik was misschien iets te voorbarig met mijn comment, maar goed. Mijn pa heeft ooit een 745i gehad, en dat is veruit de meest ONBETROUWBARE auto EVER. Leek ons wel een leuke wintersport auto maar helaas, meerdere malen stil langs de snelweg en vaak problemen om niets. (Elektronica geeft aan dat de ruitenwisser vloeistof laag is, en legt heel het systeem plat?) Maarja, dat kan natuurlijk evengoed de oudere 7serie reeks zijn. Tegenwoordig zal het vast gewoon dik in orde zijn!
@sebasjuhh: Kijk je maakt je punt oke. Ik had het puur over rijplezier en beleving. In beide merken heb ik gereden en vind BMW persoonlijk lekkerder rijden.
@sebasjuhh: maar niet alle bmw’s zijn zo.. buurjongen rijd in de 760li (kan ook 750li zijn, verbeter me maar)e38 model, van z’n pa en heeft nauwelijks problemen. het ding was van begin af aan al nieuw gekocht en er is door die man netjes in gereden. als je hem als occasion koopt weet je niet wat de vorige eigenaar ermee uitgespookt had, dus hierover ben ik het niet met je eens, want het licht aan de rijstijl van de (vorige of) eerste eigenaar.

maar zeg nou zelf: als je betrouwbaarheid wilt, dan koop je toch lekker een toyota (zoals bijna mijn hele straat) :)
@bigcar: O.K. Maar even tussen jou en mij, mijn pa had hem nieuw gekocht en rijd naar mijn weten redelijk normaal.

En ja, Toyota’s zijn idd betrouwbaar. Voor mij een Supra graag.
@sebasjuhh: wrm supra (is f*cing oud).. koop dan een redelijke toyota.. als je een occasion wilt: een avensis uit 2004 ofzo, of een corolla uit 2005, of een yaris? maar niet een uit 1982, dat is gewoon te oud, zelfs voor een toyota :)
@bigcar: de Supra is tot 2002 in productie geweest hoor
@bigcar:

Zoek maar eens op google…supra mk4 2jz-gte en je zal zien wat voor moois je tegenkomt ;)
@bigcar: blijkbaar weet je niet veel van supra’s af.. jammer.
Zoals vriend @speedlimit al aangeeft is het 2JZ-GTE blok echt een steengoed blok. Overigens praat jij over jaren 80 supras, maar die zijn natuurlijk wat minder. Een supra van 1998 (RZ) is kwalitatief echt niet slecht.
@sebasjuhh: idd, ik heb geen enkele verstand van supra’s, deste meer van de avensis’sen, corolla’s, yaris’sen etc, van deze wereld, en niet echt van die ‘dingen'(lees: supra’s)
@sebasjuhh: tjah we rijden al sinds 1993 BMW 5 series, op zich ook geen problemen mee gehad, maar ik vind persoonlijk een BMW ook wel lekkerder sturen. Heb niet zo heel veel ervaring met Audi, maar is ook niet echt mijn merk ;)
S6 wat een lelijke achterkant is het toch..
@zakar36: audi = uitlaat geluid
Voor mij de S8 of S6 sedan! :D De S7 vind ik toch minder dik ogen, te standaard.

Audi heeft met dit blok weer iets mooi’s afgeleverd volgens mij, mocht ook wel eens na zo’n lange tijd.
Toen ik de eerste beelden zag van de nieuwe A8 vond ik hem maar niks, maar nu ik de S8 zie ben ik van mening veranderd. Wat een stoere bak is dat zeg vanouds weer een tank de S8
@agera: de a8 w12 is volgens mij beter dan de s8 ( beter in de zin van: ik vind de uitlaten mooier :)
kijk maar:
http://www.lincah.com/wp-content/uploads/2011/09/2012-Audi-S8-Rear-Angle-588x441.jpg
(zie de ronde uitlaat pijpen)

http://www.gotbroken.com/wp-content/uploads/2010/07/2010-Audi-A8-L-W12-Quattro-Rear-Picture-588x415.jpg
(mooie rechthoekige uitlaten :) )

de keus is dan al bij mij iig snel gemaakt ;)
@bigcar: Ja betreft de A8 w12 heb je gelijk dat is gelijk ook de dikste A8 natuurlijk zelfs dikker dan een S8 :) . Ik had het over het uiterlijk van een instapper A8
@agera: wat is er mis dan met het uiterlijk van een standaart a8? ik vind hem wel mooi, zeker de uitlaten, maar als er een goed blok onder ligt zit het wel goed (wat trouwens zo is :) )
als die 4.2 L TDI eronder ligt, ben ik al blij ;) (leuke wagen voor de vakantie)
@bigcar: Niet alleen uitlaten maar en standaard A8 vind ik een beetje saai ogen en een S8 niet. De S8 oogt lekkerder, stoerder en vooral spotiever.
@agera: nee, het oog vooral agressiever :)
@bigcar: Me oom krijgt het nieuwe model van de A8 een 4.2 TDI Lange versie! Dus prima auto! Hij heeft hem al besteld!
Lekkerlekkerlekker
Ook aardig:
http://www.youtube.com/watch?v=KAUJ40Pba1A&feature=related
@TinQ:

Ook aardig ?
Subliem !
@rechercheur: toch ben je met me eens dat het bij lange na niet zo goed klinkt als de oude V10! Wat een beest was dat.
@TinQ: +1, klinkt heerlijk ;) maar doe mij toch maar de a8 w12! :)
@TinQ: http://www.youtube.com/watch?v=3_vYtm_2z9o

Nu mogen jullie kiezen… V8 TT of ongeblazen V10…
@sebasjuhh:
I know… V10 heaven! Mag regelmatig in ‘oude’ S8 rijden, en dat is zeker één van mn favoriete bezigheden… Geluid blijft verslavend.
Feit is wel dat nieuwe A8 absoluut agieler stuurt (o.a. dynamic steering) dan voorganger, dus nieuwe S8 moet qua lichtvoetigheid en toegenomen power een step up zijn!
@sebasjuhh: Jezus, dat is toch ook niet normaal meer hoe snel dat gaat in een “gewone” auto.
@sebasjuhh: dat ding is gemodificeerd. sowieso ander uitlaat systeem. heb ook samen met mijn vader in s8 uit 2008 gereden en die klonk van binnen echt niet bruut
@TinQ: Oke dat gaat vlot… Zeker als je weet dat je eigenlijk met een “limo” rijdt…
De 6 en 8 vind ik erg fraai, vooral de 8. En ze klinken inderdaad goed. Lijkt bijna nep op de video.

De video’s vind ik een beetje vreemd. Lijkt wel alsof ze zoveel mogelijk onderstuur en overhellen wilden filmen. Lijkt wel alsof ze dat effect versterken door een beetje verkeerd gekozen hoek ofzo.
Op zich is onderstuur natuurlijk niet onbekend bij audi’s, maar met al die praat over dat dat nu echt weg was had ik wel wat dynamischer bochtgedrag in de video’s verwacht.
@jolig: Compleet mee eens, hoe die elke keer over die voorwielen glijden en dan langs één kant volledig in die wielkassen gaan hangen, niet zo sportief lijkt me…
doe mij maar zo’n s8 of S7!
A6 lelijk
A8 lelijk

Beiden wél een prachtig geluid.

‘nuff said.
@jensdm: Bedoel je de A8 of de S8?, want een S8 is mooier dan een A8
@agera: De 6
Ben ik de enige of zijn er meer die vinden dat de S8 veel mooier is dan een A8. Een gewone A8 lijkt saai maar een S8 is allesbehalve saai.
Een S7 is misschien een onnodige auto, maar zal sportiever rijden dan een S6 en oogt lekkerder dan een S6. Zou ik gaan voor een S6, dan zal het een S6 avant worden.
@agera: de a6 / s6 avant is gewoon mooi (sedan ook, weliswaar de sedan wat minder mooi, maar toch). de s7 is gewoon lelijk (achterkant) en de a8 is standaard gewoon goed, de s8 is voldoende, maar de w12 is subliem :)

of de s7 sportiever rijd, betwijfel ik aangezien het ding echt last heeft van hellen in de bochten..

dus ik denk dat we het over de s7 wel / niet eens zijn? ;)
@bigcar: Zelf heb ik liever een S7 dan een S6, maar ik twijfel tussen een S7 en een S8. Heb de A7 een paar keer gezien op de snelweg en hij maakte wel indruk moet ik zeggen ,iets wat ik niet vind van een A6.

Maar weetje wat ik de grootste kracht vind van de nieuwe A8? Hij is weer zoals vroeger een echte tank zal weer een lekkere auto worden voor een nieuwe Transporter film.
@agera: meningen verschillen. bij ons is het dus het tegenovergestelde:
jij = a6 haten, en a7 houden.
ik= a7 haten, en a6 houden.

de s8 zou ik niet willen nemen, dan maar doorsparen voor de w12 (al zou ik liever een 4.2L tdi kiezen p.i.v. voor een s8)

komt wel een nieuwe transporter film uit?
@bigcar: p.i.v. moet zij i.p.v. :)
@bigcar: Als het goed is wel dat zag ik laatst op imdb als het goed is.
Dat rev filmpje liet m’n beeldschermstuurprogramma crashen, en de tweede keer m’n hele pc.
@eenpaard: bij mij ook, zijn er nog.meer mensen die er last van hadden?
OT heb het liefst de S7 die is echt mooi, vooral in het echt. geluid van die nieuwe motor is zeker mooi, is er niks aan geshopt?
Gewoon sowieso de S6 S7 S8 zijn dikke wagens met dikke V8’en wat wij allemaal toch niet gaan kopen dus waarom zouden en durven we het afzeiken?
@philipzuidijk: “ja maar ( :) ) de achterkant v.d. s7 is gewoon lelijk” (mening moet je hier toch kunnen uiten, hier op AB)
Wouw, sowieso qua uiterlijk kan BMW heel wat van Audi leren!
@Jokkebrok: Ahahahaha :lol: Tuurlijk joh.
hebben ze nou [email protected]*~$ alle Yema ontwerpen van een Audi-badge voorzien… schande… ze moesten Audi een proces aan hun broek hangen… dat dit zomaar kan zeg ! ! !
Waarom ook niet de 520pk versie in de A6/7? Of is het toch een ander blok?
@brinky: Dan komen de prestaties waarschijnlijk te dicht in de buurt van de toekomstige RS6 en RS7. Blok is hetzelfde, maar gewoon wat afgeknepen voor de S6 en S7. Even langs de chiptuningboer en waarschijnlijk zul je met flink wat extra power wegrijden.
De mooiste ontbreekt hier nog A5 RS
Blijft een begerenswaardige bak. Blijf het wel jammer vinden van de horizontale lijn tussen de achterlichten van de A6/S6. Maakt de auto onnodig iel. Das jammer, want tis een dikke bak. Geef mij die oude gladde bipsen maar.
@highperformance: helemaal mee eens. Achterkant van de avant lijkt nou te veel op een vw passat station
Sjonge wat is de kwaliteit Vd reacties hier enorm achteruit gegaan zeg!! 3jaar geleden zat ik dag en nacht op AB reacties te lezen en leerde je er soms nog wat van ook!,tegenwoordig lijkt het wel of hier alleen maar kleine jongetjes elkaar af zitten te zeiken!.,mijn pap dit mijn pap dat,zonder enige ervaring allemaal feiten over tafel gooien alles van horen zeggen natuurlijk want Tsja als je net 17bent…….nou wil ik niet zeggen dat ik enorm veel van auto’s weet dat niet maar wat ik al zei vroeger waren de reacties inhoudelijk veel meer informatief…grts 
Draag een steentje bij aan een betere wereld en krik het niveau op zou ik zeggen! Een betere wereld…
@centurion: sja, jammer inderdaad… op het moment tel je niet meer mee als je niet van veel te veel nutteloze pk’s en spoilers houdt en geen stoere droomauto op je pro hebt staan… maar ja, als ze hun mountainbike erop zouden zetten dat zou ook wel een beetje een lullig gezicht zijn… toch
goedzo Audi, auto’s maken die er goed uitzien EN goed geluid produceren.. supah!
Lol, het is omdat jullie er type namen bij zetten anders hoorde ik en zag ik het verschil niet :)
@The360box: zal even mn menig nuanceren, Audi’s lijken nu enemal op elkaar doordat ze allemaal rechthoekig geworden zijn, vroeger rond(RS4B4) Maar nu niet meer, ze zijn te strak en saai, daarom lijken ze nu op elkaar.
4 filmpjes voor één en dezelfde auto gaat er toch wel over vind ik…

*trol*trol*
Ik hoop dat er iets aan de hand is met mijn speakers.. Of wacht even, is mijn moeder aan het stofzuigen? Nee, ook niet… Toch de speakers denk ik..

Hopelijk klinkt dit in het echt véééél beter!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).