Bizar! Aventador-schaalmodel voor €3,5 miljoen

Auteur: , 47 Reacties

Oké, deze is voor de echte Lamborghini-freaks. Het kan zijn dat je na het aanschaffen van een 440.000 euro kostende Aventador nog een slordige drieënhalf miljoen hebt liggen om stuk te slaan op een 1:8-schaalmodel. Dan biedt dit speelgoedautootje uitkomst. Tip: zet de mini-Aventador vervolgens op je dashboard en parkeer 'm zaterdagavond bij een McDonalds.

De belachelijke prijs probeert Robert Gülpen, bedenker van dit project, goed te praten door de stoelen, koplampen en het stuurwiel van de piccolo Aventador te doorspekken met diamanten. De body van het prijzige modelletje is net als de echte Aventador van koolsotfvezel gemaakt. Alsof dat nog niet weelderig genoeg is zijn ook de wielen van een goud/platina-mix. En alles op een aan deze LP700-4 is natuurlijk uiterst gedetailleerd. Wat verwacht je anders…

De auto wordt tentoon gesteld op de IAA en mag direct al een paar plaatsen in het Guinnes Book of Records opeisen, met titels als ‘duurste modelauto’ en ‘het meest luxueze Lamborghini-logo ter wereld’. In december wordt het vierwielige juweel geveild en gaat 500.000 euro van de opbrengst naar een goed doel dat door Robert en Lamborghini zal worden gekozen. De kans bestaat dus dat de auto voor meer dan 3,5 miljoen euro wordt verkocht. Mocht dat gebeuren, dan staan wij eventjes met onze oren te klapperen terwijl we een muil vol tanden tonen.

Detailfoto’s van de Aventador staan hier. In het filmpje zie je de showcase met inhoud op de IAA in Frankfurt.47 reacties

dus of deze, of een miura SV, een countach SV, een diablo SV, een murcielago lp640, een murcielago SV en een aventador… daar moet ik even over nadenken..
@lambo4all: Altijd die stomme vergelijkingen wat je al wel dan niet voor dat geld kunt kopen. Begrijp het nou eens een keer, mensen die dit soort dingen kopen hebben al tientallen supercars in de garage staan :).
@kromatic: maakt me geen flikker uit wat ik in me garage heb staan, ik ga geen 3.5 miljoen euro betalen voor een speelgoedauto!
@lambo4all: Alsof jij zomaar even 3.5 mil. hebt liggen.. :lol:
@kromatic: Zelfs dan, zou ik liever nog 10 supercars erbij kopen dan een modelletje. Pas als ik elke enkele supercar op de wereld al had zou ik dit soort onzin overwegen. Oh nee, toch niet, liever 3,5 miljoen aan een goed doel doneren.
@fant: Helemaal met je eens! Voor 3.5mil euro koop ik een stukje natuur om dat van vernieling te beschermen.
@FredT: Tuurlijk joh, doe maar braaf. Je weet niet hoe ’t is om 3,5 miljoen te hebben dus praat er niet over joh, heb zo’n vaag vermoeden dat je het aan hele andere dingen op gaat maken.
@kaasboerin: -____-‘
@kaasboerin: Iemand met zo’n instelling zal toch nooit 3,5 miljoen verdienen.

Dit model zal een bureau van een zeer succesvol zakenman sieren, een dikke “fuck you” naar iedereen die het met minder moet doen. HEERLIJK.
Allemachtig, het moet niet gekker worden. Als ze alle diamanten verwijderen zal ik een bod doen. Want wees eerlijk de afwerking is wel prachtig.
geinig.. kijken wat ervan komt ;)
Belachelijk..
PR!
het zou veel leuker zijn geweest als het een echt werkende Aventador zou zijn. Radio Controlled met een echt werkende v12 erin voor 3,5 miljoen.
@reinier73: Dan in je tuin een heel klein slootje graven en hem daarin rijden.
@bozewolf: Juist!
@bozewolf: of in de barbecue gooien?
@bigcar: Ik vraag me trouwens af of dit echt wel schaal 1:8 is.. als je 8 van deze aventadors naast en op elkaar zet geloof echt niet dat het evengroot is als een echte aventador.
@reinier73: +1, scherp gezien, maar helaas weet ik ook niet of dit ding echt precies 1:8 is ofzo, aangezien ik niet het geld heb voor zoiets belachelijks.

.. aan de andere kant: (indien het niet 1:8 is) weer ziets: voor zo’n mongolisch hoog bedrag is het enige dat je op z’n minst kunt verwachten dat daadwerkelijk alles 1 op 8 is (dus ook draaiende wielen ;) , eventueel werkende stuur ofzo) gewoon iets dat het ding 3.5 miljoen waard is.

OT: degene die hem koopt is echt één v.d. domste mensen ter wereld: kan gewoon niet met zijn / haar geld omgaan…
@reinier73: Volgens mij moet jij nog even naar school toe, 1:8 betekent 1/8 van de echte, dus gedeeld door 8, deze auto is ca. 60 Cm, doe dit maal 8 en je krijgt 4.8 meter, dit komt wel in de buurt met het totaal dacht ik..
wat een mongool ben je dan.. als je dit koopt.. waar gaat dat heen met de wereld.. er is dan zo genaamd crisis en een mongole individu geeft 3.5 miljoen weg voor een autootje ? en verdomd onnozel speelgoed dingetje.. kom op zeg :lol:
Nooit van mijn leven, lijkt me echter wel leuk als iemand dat ding optilt om te verplaatsen en hem keihard uit zijn handen laat donderen op de grond hahahaha.
Vind trouwens 5 ton naar een goed doel erg schraal, dat zou betekenen dat het arbeidsloon van de pino die hem gemaakt is hoger is een gemiddelde Lamborghini Engineer/ontwerper.
@zeevink: Ik denk niet dat die diamanten, dat goud en dat platina gratis was.
Bestaat er een Lamborghini, die duurder is dan dit schaalmodel?

En is dit speeltje als investering wel rendabel?(ik kan geen andere reden zien waarom iemand zoiets van 3,5 miljoen koopt) Want binnen een paar jaar wilt toch niemand voor dit 3,5 miljoen of meer zou voor uitgeven.
@mercedesfan: Jay Leno misschien, leuk voor op z’n nachtkastje.
“Valt van z’n stokkie” Belachelijk dit.. En wat zou een echte Aventador met als die steentjes en meuk dan wel niet kosten? Goedkoper.. of juist duurder? :lol:
@girls_VS_cars: * al – s
als ie nou oranje geweest wa had ik er nog over kunnen twijfelen maar in ’t zwart vind ik het schaalmodel maar niks… ben wel benieuwd of ie onder de motorkap ook fatsoenlijk gedetailleerd is
gewicht is volgens mij niet echt 1:8 toch?? :)
@bigcar: als alles echt op schaal zou zijn dan zou die iets meer dan drie kilo moeten wegen, ik vrees dat het model naar verhouding wel een beetje te zwaar zal zijn
@torana: nee, met gewicht op schaal bedoelde ik dat het model ook zo’n (1575 / 8 = ) 197 kg zou moeten zijn… voor 3.5 miljoen mag je wel zoiets verwachten toch..??
@bigcar: voor het geld zou het inderdaad wel mogen, maar een model is in 3-D, gewicht is maar één dimensie… de auto is 8 x korter, 8 x zo smaller en 8 x lager… dus 8 tot de derde macht is 512, in volume issie dus 512 keer kleiner dan een echte ( die ongeveer 1550 kilo weegt… deel je dat door 512 dan zou het model in verhouding iets meer dan 3 kilo moeten wegen
@torana: dat maakt dan op zich niet zoveel uit, voor dat geld zou die wat mij betreft ook moeten kunnen rijden, ook al is het een schaalmodel.. :)
@bigcar: daar ben ik het mee eens, net zoals dat Ferrarimodel dat die roemeen ( geloof ik ) in elkaar geknutseld heeft, alles in schaal 1:3, inklusief motorblok en versnellingsbak… bizar gewoon
@torana: dat kan, je hoeft het ook niet eens met mij te zijn, daarvoor ben ik iig op autobog, om m’n mening te uiten :)
als deze in de aanbieding komt wordt het iets als:

“nu bij aankoop van een schaalmodel de echte auto gratis”
Jullie lezen/kijken niet he?
Het gaat niet alleen om de auto,maar ook om het massief gouden embleem en de meest veilige vitrine waar de auto in staat.

Zoals je op het filmpje kan zien wordt er op het kaartje ingezoomt waarop staat dat de materiaalkosten al 2 miljoen zijn.

En het feit dat het om een unicum gaat drijft de prijs ook op.
gedwongenleaser
Je bent steenrijk. Vrouwlief loopt al krom van alle juwelen die ze iedere dag mee sjouwt. Je bent zelf geen fervent drager van juwelen. Je bent wel gek op auto’s. Je wilt je onderscheiden van je 10 buren die ook allemaal al zo’n 20 prijzige auto’s in hun garage hebben staan. Herkennen jullie dit ook? Wat een gat in de markt dit Aventador schaalmodel van 3,5 miljoen!!!
Ik vind het nogal makkelijk om ergens gewoon wat diamanten tegen te plakken om zo de prijs op te krikken. Neemt de geloofwaardigheid van een mooie product weg vind ik.
Doe er maar twee voor mij , kan mijn neefje met eentje spelen.
Lol, @0.32 kan je ziendat de materiaal kosten 2.000.000 zijn, logisch dus dat er 500K naar een goed doel gaat. Maar ik vraag me af of dit ding uberhaupt vercocht word.
voor de “goede doelen” simpeltons ..

goud en diamanten zijn uit Afrika gekocht ..
dus die hebben hun buikjes er al van kunnen rond eten ..
Ik wil ook wel model staan als ik er 3,5 mljn voor krijg.
Dus beste juweliers, kieper mij maar onder de diamanten, geef me een paar maat 50 All Stars gouden platina schoenen en een mooi kastje om in te staan, ik ben je man
Beetje grove koolstofvezel trouwens, verder echt wel een mooi modelletje.
Best wel mooi model… maar om eerlijk te zijn is dit echt wel overkill….
Die diamanten erin zijn echt lelijk en dan nog zo’n absurd hoge prijs voor een schaalmodel… Sorry maar dit is iets te veel van het goede…
ha ha! ik kan hier wel om lachen!
wel een prachtig model.
Ik schat de materiële waarde en man uren nog onder de €75.000
Die kleine diamanten lijken misschien duur maar dat zijn ze totaal niet. Het meeste geld gaat naar t platina in de wielen en de manuren.
En ja, ik kan het weten want ik werk bij een juwelier

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).