BMW 1M, nu ook van Manhart Racing

Auteur: , 17 Reacties

De tuningcreaties van de BMW 1M Coupe volgen elkaar nu in rap tempo op. Vorige week een oranje AC Schnitzer, nu een spierwitte E82 van de hand van de BMW-lovers van Manhart.

En Manhart doet meestal niet lullig als het op pk’s aan komt (zie bijvoorbeeld deze 734 pk sterke M3), dus dat belooft wat voor de 1M. Of niet? Inderdaad, of niet. De performance van de getunede 1M’metjes is een behoorlijke constante, hij ligt eigenlijk altijd ergens onderin de 400 pk-regionen. Zo ook hier. De Manhart-creatie, die de naam MH1 Biturbo meekrijgt, levert namelijk maximaal 420 pk.

De powerkit kost je 3.900 euro. Wil je er een nieuwe uitlaat bij, dan kost je dit 3.799 euro. Ga je helemaal los en speelt geld geen rol, dan kan je 27.198 euro achterlaten bij de Duitse tuner. Voor dat geld krijg je dan aerodynamische aanpassingen, andere veren, een upgrade van het interieur, en natuurlijk carbon. Zowel de front splitter, als de diffuser, als de spiegelkappen worden in het zwarte goedje aangeboden.

En wat is een getunede auto zonder verse wielen? Manhart monteert een setje concave zes-spakers van 20 inch groot voor je. Het enige nadeel is dat je voor al dat geld nog steeds geen échte M hebt. Dit wordt pijnlijk duidelijk als je de motorkap opent, en naar een standaard zes-in-lijn kijkt, met een lullig ‘Powered by M’-plaatje er op. Net niet…17 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Volgens mij valt die 1M niet te verpesten, stuk voor stuk zetten ze een mooi exemplaar neer :) heerlijk dat witte..
@Sir_smokealot: het blok is toch niet identiek als het 35IS blok hoor… Als je eens met beide gereden hebt weet je het wel.
Ok, het is geen door BMW M ontwikkeld blok, maar wel degelijk aangepast. bv de gasrespons is bij de M stukken heviger als bij het IS blok ;) En wat het belangrijkste is… wat een super heerlijk blok is dat! in 5de 70 rijden en gas onder tot 200? No problemo!
“Het enige nadeel is dat je voor al dat geld nog steeds geen échte M hebt.” Huh? Is deze niet door BMW M Gmbh ontwikkeld? Hopelijk toch niet door Quattro Gmbh, hè?!
@audir8v10: Hij wil zeggen dat het blok geen speciaal door M Gmhb ontwikkeld blok is, maar een standaard bmw blok. En dat klopt gedeeltelijk. Het is een standaard bmw blok, dat ze lichtjes hebben aangepast… En daarbij jongens, vergeet niet, de motor is slechts 1 deel van de puzzel. Stuurinrichting, gasrespons, ophanging, sperdiff, remmen… rijplezier en gevoel… dat alles draagt bij tot een M ;)
@audir8v10: De motor is geen ‘echte’ M volgens de puristen maar een gekietelde 35iS. bij mijn weten is het onderstel etc wel gewoon door de M divisie ontwikkeld.
@E34M5Touring: Klopt, het blok is slechts aangepast door M, niet ontwikkeld…
Dus je bent hieraan ongeveer een ton kwijt? Koop dan een echte sport auto
Was het nou de RS3 of M1 waar er maar een paas van werden gemaakt
@The360box: Volgens mij worden beide gewoon ongelimiteerd verkocht. Weet wel dat de US er erg weinig krijgt, waardoor de Mark Up (prijs verhoging ivm zeldzaamheid)op sommige 1M’s bij dealers meer dan 10.000 dollar is.
Beter schroeven ze er gelijk de neus van de nieuwe 1 serie op.
@towi1989:Dat zou zonde zijn.
heb deze al in het echt gespot tijden de F1 van de nurburgring.
Een dealer in nl mag niet zomaar geld er bovenop leggen.
PS. 420pk valt me nog tegen is veel meer uit te halen.
Deze heb ik een hele tijd geleden al gespot op de nordschleife, die was daar toen aan het testen. Weet niet zeker of ik die heb geupload..
Zeer geslaagd, deze.
Ik ben geen bmw fan maar deze is echt strak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).