Khadaffi’s Mercedes-vluchtauto van 4 miljoen

Auteur: , 59 Reacties

Ik moest toch wel even heel hard grijnzen toen ik het volgende bericht hoorde. Met een ietwat opgedirkte M- (of G-?)klasse schijnt de enigszins in onmin geraakte Libische kolonel Khadaffi op de vlucht te zijn. Gepantserd, state of the art, en peperduur. Hoe peperduur? Denk: 4 miljoen euro peperduur. Heeft 'ie misschien ook nog wel voor een zacht prijsje gekregen, want...komt 'ie....hij werd hem niet verkocht door een dealer, maar door zijn kersverse nemesis Sarko. L to the O to the L!

Ja, het kan verkeren. Politici zijn allemaal oneerlijke ratten die je gebruiken als ze je nodig hebben, maar je laten vallen als een baksteen zodra je geen nut meer voor ze hebt. Dat ondervond ook Khadaffi aan den lijve. Decennialang tolereerde de westerse wereld dat hij zijn volk onderdrukte (en terecht, revolutie moet van binnenuit komen), en in de nieuwe strijd tegen het terrorisme was hij een belangrijk bondgenoot (Lockerbie waren we voor ’t gemak maar even vergeten). Leiders van Arabische landen die hun volk onder de duim weten te houden moet je koesteren, tenzij ze Saddam heten (en veel olie hebben) natuurlijk. En dus werden Khadaffi en zijn bedoeïnentent de laatste jaren overal met open armen ontvangen in Europa.

Maar ja, Khadaffi heeft afgedaan voor zijn volk, en dus is ook de westerse wereld ineens mordicus tegen de excentrieke kolonel annex golfkarretjesrijder. Achter de schermen zijn de Frans- en Brits-Libische oliedealtjes al lang gesloten en niet-achter-de-schermen lieten de leiders van de twee landen zich met een grote zelfvoldane grijns vorige week door het Libische volk in Benghazi toejuichen. Maarrrrrrr…volgens Russia Today is Khadaffi op de vlucht in een presentje van de Fransen zelf. Een auto die bovendien niet te spotten is, vanwege anti-tracking hardware. Tenzij je er overheen vliegt en kijkt, want zo’n grote zwarte Mercedes valt wel op natuurlijk. Laten we voor dat geld hopen dat het in ieder geval wél een ML63, danwel G55 is. (via geenstijl)

Hoeveel goudstaven zouden er eigenlijk achter in zo’n Mercedes passen (en daarmee bedoel ik geen blikjes Schulten Brau)? En als het een G55 is, ruilt Sacha de zijne dan in? Dat zou de tweede overeenkomst tussen die twee zijn trouwens, ze houden immers ook beiden van kamperen. Maar dat terzijde.59 reacties

En waar zou die naartoe moeten met z’n merc?
@vwally: de Albert Kuijp ? daar valt ie niet op
@torana: haha +1 voor jou. Ik moest wel even albert kuijp/cuyp googelen :P
veel goudstaven zal ie niet kunnen laden, wetende dat volledige bepantsering voor een M- of Gay-Klasse al gauw meer dan twee ton aan extra mee te sjouwen gewicht met zich meebrengt
@torana: Heb afgelopen weekend op de IAA even in een G mee mogen rijden, ik denk niet dat die erg onder de indruk raakt van 2 ton goud ;)
@911GT2: euhh, wat ik zeg is dat er al meer dan 2 ton bepantsering in zit, bij een G of M waarschijnlijk zelfs meer, daar ik ervanuit ga dat de bodem ook bom-proof zal zijn… met zijn eigen gewicht erbij kom je dus al tussen de 4½ en de 5 ton uit… vier personen erin, dan zit je over de vijf ton… en daar wil je dan nog een koffertje goud ( wat niet te tillen is ) bij doen… mwah, ik denk toch dat ie dan wel wat gaat hoesten hoor, denk dat ie zijn kofferbak hard genoeg nodig zal hebben voor jerrycans want ik denk niet dat ie onderweg even bij de Shell aanmeert
@torana: Haha 5 ton, overdrijven is een kunst… Mijn vader heeft een unimog U1600 en zelfs dat ding weegt net 5 ton… Dan ga jij mij niet wijsmaken dat een ML 5 ton weegt want dan overdrijf je wel heel erg! Niet te vergeten dat zo’n unimog dan ook nog een 5,9 liter motor meesleept… Een ML 5000 kg? Forget it!
@autobart: Heb je al eens geprobeerd hoeveel goudstaven je daarin krijgt? Anders een tip voor Khadke…
@autobart: slimmerik, is die Unimog ook gepantserd ? want daar gaat het nu om he..
@autobart: kijk eens aan, heb een mooie link, over gepantserde auto’s, toevallig ook mercedes, dan wel niet een M of G klasse maar dit zou toch wel het een en ander moeten verduidelijken:
http://www.depers.nl/economie/295498/De-gepantserde-auto-wordt-steeds-gewoner.html

het top model is dus 5300 kilo he ;) kwam hij toch aardig in de buurt..
@autobart: jouw vadur! gaaf jonge! mag je voor je 12de verjaardag dan eens zelf rijdun?
@autobart: Makkelijk.

http://www.autoblog.nl/archive/2008/10/05/mercedes-s600-pullman-guard-in-parijs

Een S600 Pullman guard, 5400kg.


Eerst zoeken dan roepen, bartje.
@bozewolf: je was me voor ;)
@bozewolf: 5400… pffff, die is dus ook voor de max gegaan, die weegt nog ruim anderhalve ton meer als die bakken die hier op de kazerne staan… alleen die hier rijden zijn dan ook niet bomb-proof
@bozewolf: Dus jij vergelijkt een S klasse met een ML? Nou volgensmij is een S-klasse wel een stuk groter en luxer neem ik aan… Een limousine met een SUV vergelijken… Tja…
@autobart: Het gaat toch om gewicht, pipo. Een S-klasse is van zichzelf echt niet een ton zwaarder dan een ML ofzo. Er zit op die S-klasse ruim 3 ton aan extra gewicht door de volledige bepantsering.

Dus dan kan je op een ML ook makkelijk 3 ton toevoegen als je dat ding net zo fullproof beveiligd maakt.
@autobart: een Mercedes S Klasse oude Type W140 van de AIVD weegt afhankelijk van het soort bepantsering tussen de 3300 en de 3900 kilo… de 7cm dikke voorruit weegt alleen al 400 kilo en moet erin getakeld worden met een kraan… er zijn ook voorruiten van 2 en drie cm maar ik denk dat Khadaffi voor de max zal gaan… zijruiten zijn er tot 4cm dikte ( destijds, misschien dat er tegenwoordig nog zwaardere bepantseringen zijn… een garagehouder hier heeft er een tijdje eentje gereden, geen bodembepantsering en het ding woog ruim 3500 kilo, groot rijbewijs dus
@autobart: jij = dom?

die ml kan heus wel 5 ton wegen: als die gepantserd is (wat ik trouwens niet denk, want mercedes levert alleen maar de e, s en G klasse gepantserd)
Heeft ie niet gewoon de Barchetta uit de Kerst special van Top gear gekocht. Daar zat de tent al op.
@E34M5Touring: of de Z3 uit dezelfde special… die had van die camouflagekleuren, extra brandstofjerrycans en schepjes
hij vlucht dan wel in stijl :p
Misschien was de bepantsering zelf al van goud?
@mout: dat zal ’t ‘m zijn, dat verklaart de prijs dan inderdaad ook
Wat ik trouwens pas echt lachen vindt, is dat Sarkozy een duitse auto weggeeft. Had ie geen Renault / Samsung dinges poseurs 4wd kunnen sturen?
@mout: Juist slim ,rotzooi weggeven .
@norge: Rotzooi weggeven, norge wat ben jij triest zeker… Jij met je koreaanse rommel of franse-slag bagger zeker! Ga toch weg!
@autobart: wat ben jij de laatste tijd een chagrijnig vrouwtje.. nu ineens heeft norge weer rommel omdat ie niet jouw merk rijd ? hou toch op knul..
@norge: Wat zouden we toch moeten zonder vooral de VAG-lovers en hun gehap :D
@norge: De uitleg van ‘een militaire bron in Parijs’ is om te gillen: ‘It is a product of superb French engineering’. :lol:
@mout: Dat Samsung-dinges kan toch niet tippen aan een M of G. En waarschijnlijk was het een occasie van de Franse geheime dienst of zo…
@Esprit_de_Flandre: Hun eigen uitleg is wel mooi:
‘It is a product of superb French engineering’ (zie @zounds010 hieronder)
-=edit: check!=-

duur grapje, maar lijkt me dan niet moeilijk om hem te vinden.. hij zal wel vrij snel moeten tanken en een ”goedoplettende” pomp bediende moet hem dan wel zien of niet.. valt nogal op in zn jurk enzo..
@dennisr: Misschien gaan ze gewoon met een 504 tanken, en pompen ze dan over naar de Merc…
@dennisr: Of het is een elektro-ding. Op zonne-energie. Kan ie nog jàààren rondrijden in z’n privé-woestijn…
the-budel-guy
als het om een AMG gaat gewoon het geluid achterna gaan.
@the-budel-guy: Dan moet je zelf een AMG hebben om hem bij te houden :D
the-budel-guy via Android app
@autobart: leg een 6,2 van
///Amg in dat golfkarretje wat ze van hem hebben en je hebt hem zo ingehaald.
LOl, als die Fransen er nou eens GPS in hadden gegooid zouden ze em waarschijnlijk al te pakken gehad.
@The360box: Misschien zit er wel een Trace geval in, wanneer hij gestolen wordt kunnen ze hem opsporen… Indien ingebouwd kunnen ze hem ook opsporen :)
In plaats van de kletskoek uit het artikel, hier wat fragmenten uit de Daiy Mail die duidelijk maken waarom het ding €4 mln heeft gekost:In the latest extraordinary twist to the Libyan rebellion, it emerged that the French President gave the ‘green light’ to the Arab dictator receiving the £3.5 million converted Mercedes 4×4 in 2008.

Not only is it filled with communications systems capable of keeping Gaddafi in touch with his forces, but it can foil the kind of tracking systems used by the military as they try to hunt him down.
Stealthy and bulletproof: A road-going Mercedes ML, the type which has been modified with armour plating and jamming technology, and allegedly given to Muammar Gaddafi by France

But investigative news site Mediapart has found documents proving that French technology firm Amesys was allowed to provide Gaddafi with the command vehicle.

Of Sarkozy’s armoured 4×4, Mediapart says: ‘In 2007 the sale was approved by the then Interior Minister, Nicolas Sarkozy, and his chief of staff Claude Gueant.

‘The vehicle was eventually delivered in 2008 – this time with the green light from the President.’

The site goes on to give details of the armoured 4X4 Mercedes ML – equipped with a protection cage made by Faraday, which prevents all electronic fields from affecting the vehicle.

It also comes with an electronic device capable of knocking out all radio frequencies within some 300ft of the vehicle. This would make the kind of targeted bombing, which has seen hundreds of Libyan Army vehicles destroyed over the past six months, almost impossible.

A military source in Paris said: ‘Gaddafi has almost certainly used the vehicle to get away. It is a product of superb French engineering, and an obvious means of escape.

‘Gaddafi would be able to stay out sight of military targeters, and be extremely well protected if he met enemy forces on the ground.’

In a further disastrous revelation for Mr Sarkozy, it emerged that the 4X4 was part of a £25million-plus deal that also saw the French provide Libya with the means to conduct email surveillance over their own people.
@zounds010: Als je dit al kletskoek vind, moet je vóóral niet de Daily Mail gaan lezen en al helemaal niet als er zaken in staan als ‘almost certainly’ (equivalent van ‘hebben we uit onze duim gezogen’) De Daily Mail is net zoiets al Bild of The Sun…
@zounds010: @zounds010: zalig wat ze schrijven!
‘er is een kooi ingebouwd door faraday die de inzittende beschermd tegen elektrische schokken’ :)

faraday was een wetenschapper!
Elk lichaam in een metalen omhulsel is beschermd tegen elektrische schokken. Elke auto is een kooi van faraday! (behalve carbon toestanden enzo)
Wie me nie geloofd, kijk maar hoe hammond in een duits lab een bliksem op een auto overleeft.

In dat fragment doen ze het af als een rolkooi:D
valt me mee dat Adolf Hitler niet in het stuk is genoemd ..

anyway ..
handel is handel .. de rest is emotioneel gejank ..
@lincoln: En corruptie is corruptie, en hypocrisie is hypocrisie…
@gerard1710:

nee .. die 2 zijn ook handel ..
@lincoln: Just! Handel is handel, pegels zijn pegels. Eerst goed geld verdienen en dan, onder mom van “De Arabische lente” (halal runder)gehak maken van zogenaamde vijanden. Nu mag Europa meedelen met de US van de olie voorraden. De volgende “vijanden”; Bashar al-Assad en Mahmoud Ahmadinejad zullen in de nabije toekomst ook het veld moeten ruimen.
@lastbiltekniker:

ken die vent niet .. maar hij mag gewoon mijn auto kopen ..
@lastbiltekniker: Voor Europa en de VS wordt het zelfmoord als ze Iran willen binnendrfingen om Ahmadinejad te verjagen ;)
@agera: +1
@lincoln: Ah, juist. Dat zijn ze rats vergeten.

Moammar = Adolf, want ze rijden allebei Mercedes…
@ autobart
Gewoon even voor de volledigheid, de man z’n lelijke kop. Dat we toch weten wie we moeten herkennen als er een zwarte ML voorbij raast…

http://www.snieuws.nl/wp-content/uploads/2011/08/khadaffi1.jpg

Iemand een onderschriftje? En kom niet af met facepalm…
@Esprit_de_Flandre:

als u links kijkt ziet u links nix ..
the-budel-guy
@Esprit_de_Flandre: I am to old for this shit.
Lol rijdt ie niet in dit ding(toevallig gelezen):
http://www.autoblog.nl/archive/2009/12/26/top10-concept-cars-van-2009
echt ik zweer het: sakozy is een van de beste flikkers die er op deze aardkloot zijn: hij was een van de eersten die met alle liefde ivoorkust en libie inviel. hij heeft die gats van dat land letterlijk en figuurlijk in z’n hemd gezet. hij heeft ook met alle liefde kHadaffi tig keer laten bombarderen.

wie denk nou dat khadaffi zo dom is om zoiets te doen?
hij heeft 40 jaar de tijd gehad om zich voor te berijden op zijn huidige situatie (en dat heeft hij ook goed gedaan, als je het tunnelnetwerk van hem zien in libie !;!)

KORTOM: DIT NIEUWS IS ZEKER DE WERELD IN GEHOLPEN OM HEM IN HET KWADE DAGLICHT TE STELLEN…

het westen deed met alle genoegen, tot de arabische lente, zaken met hun en nu staan ze als eerste in de rij om hem in z’n hemd te zetten.. sjezus…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).