Zomoto Kenteken App: scant kentekens gratis!

Auteur: , 68 Reacties

Niks handmatig kentekens invoeren of moeilijke dingen sms'en naar dure sms diensten. De gratis Zomoto Kenteken App scant kentekens en vertelt je direct alles over een auto!

De app voorziet je niet alleen van technische informatie maar vertelt je ook wat je per maand kwijt gaat zijn aan belasting, verzekering, reparaties, brandstof, enzovoorts. Superhandig en bovendien is de app gekoppeld aan de site van Zomoto wat betekent dat je meteen een inschatting van de dagwaarde voorgespiegeld krijgt. Weet je meteen wat je moet bieden op de auto van de buurman.

De app werkt met de camera van je smartphone. Jep, smartphone, dus niet iPhone óf Android maar iPhone én Android. De app is gratis te downloaden, klik hier voor de iPhone app en hier als je de Android variant zoekt. Of gebruik gewoon één van onderstaande QR codes. How very smartphone-ish!

Erg slimtelefoonig

Laat even weten of het een beetje prettig werkt!68 reacties

Hoe weet een app nou hoeveel je aan reperaties kwijt bent??
@meneersander: het gaat uiteraard om inschattingen op basis van gebruikerservaringen, precies zal een app het niet weten.
@meneersander: van de website van het merk misschien?? Of anders een dealersite
@dino246gt: oo, dus de dealer vertelt van elke bestuurder of die als een idioot rijdt of niet:p
@meneersander: haha nee, meestal staat er wel een lijstje met de geschatte kosten per beurt etc. Dat bedoelde ik;)
Die app werkt trouwens niet echt goed
@dino246gt: bij wat werkt die niet goed? I phone of android?
@bigcar: Hij reageert met z’n iphone/ipod, dus ik neem aan dat hij de iphone bedoelt.
@vwally: met alle respect hoor, maar vanaf de iphone app kun je niet zien waarmee iemand heeft gereageerd; je kunt wel zien wie wanneer heeft gereageerd, maar niet of die met via een app ofzo doet…
@bigcar: ah ok, dat wist ik niet.. Maar nu wel aangezien mijn autoblog app het weer doet! :D
Een schatting van de onderhoudskosten van een auto is prima te maken. Hangt natuurlijk o.a. ook af van de staat van onderhoud waarin hij verkeert als je hem koopt.
Zal veel gewaardeerd gaan worden als je kentekens gaat staan fotograferen.. ;)
@Nino: ja idd! zat ik ook al aan te denken. sta je daar foto te maken van je buurman’s kenteken.
Op de iPhone werkt ie prima! Wel cool eigenlijk!

@meneersander: dat is nou een gemiddelde!
De waardebepaling is werkelijk waardeloos heb even een audi a3 tdi ingevoerd uit 2001 Zomoto waarde 7750,- jajaja slaap lekker
@Tsjechie: ach, zulke info krijg je ook bij die andere diensten, maar dan kost ’t je nog geld ook ;)
@rotarypowah:

ik snap niet dat mensen geld uit gaan geven aan zo’n sms dienst. je kan het kenteken gratis invullen op de site van het RDW.

net als dat ‘woningwizard’ gewoon info haalt uit het kadaster
@timberleek: ik begrijp nietwaarom dit nuttig is om te weten??? Trouwens iemands kenteken fotograferen mag ook zo maar niet.
Mooie en goeie app. Iedereen met al te veel commentaar. Het is gratis. Ook voor iedereen die nu dom genoeg is om die betaalde dingetjes (bekend van TV) te gebruiken.

Goed iniatief Zomoto!
Een Blackberry is ook een smartphone?
@Ties: Blackberry is k*t
@Ties: Blackberry zuigt..
@bigcar:

Als je er niet mee om kan gaan dan is dat zeker.
@bempi: Ook als je er wel mee om kan gaan, ik had er eentje gekocht maar die heb ik maar aan mn vriendin gegeven. Waardeloze toestellen zijn het.
@Nino:

Een iphone gebruik je om kinderlijke apps te showen aan je vrienden. Eventueel voor het beeldscherm formaat om filmpjes te bekijken. Zelfs van de 16 gb sd kaart kan je niet optimaal gebruik van maken. Aangezien je dat met moeite vol kan krijgen, ook al pleur je er films, muziek, foto’s en apps op.
En wat te denken van het formaat dat in je broekzak zit + gewicht. Ik ben geen hater, maar wel realist. Ik heb zelf een blackberry wat echt een veelzijdige telefoon is van dit moment. Zelfs een iphone kan daar niet aan tippen. Mijn vorige tel was een iphone en ik ben om dit soort redenen juist overgestapt.
@bempi: Ja en Blackberry’s worden alleen maar door pubers gebruikt om te pingen met elkaar. Is toch onzin? Ik heb mijn iPhone niet gebruikt om alleen maar apps te ‘showen’. Ligt aan degene die hem gebruikt lijkt me. Ik ben echter ook overgestapt, maar dat had niks te maken met dat ik niet tevreden was. Niet goed genoeg je best gedaan, mijn 16gb (lees 14gb) was zo vol. Maarja in jouw geval, liever teveel dan te weinig geheugen toch? Maargoed zo kunnen we over elke telefoon wel wat zeuren, BB’s hebben ook niet de perfecte vorm voor in je broekzak en/of specificaties, bijv. de 8520 uit 2010 met 2MP camera en geen 3G? Zeker is wel dat de meeste Blackberry’s gewoon niet kunnen meekomen met de telefons van tegenwoordig..
@Nino: blackberry is alleen maar populair door dat toetsenbord (en pingen voor sukkels). zakelijke mensen gebruiken blackberry omdat ze tijdens vergaderingen kunnen sms’sen, pingen etc, zonder gezien te worden. dat geld deels ook voor de scholieren: tijdens de lessen pingen,, zonder gezien te worden.

een i phone daarentegen is gewoon goed, makkelijk in gebruik etc. kwalitatief goed, en beter dan de blackberry (want die zuigt / is na een jaar toch al kapot en of veel te traag..)…
@Nino: jij heb volgens mij echt geen i phone gebruikt, want als dat wel zo was: dan wist je hoe makkelijk dat ding in gebruik is: perfect om te multitasken, handig voor bij vergaderingen etc.

over het formaat van de iphone: zowel een groot voor als nadeel: makkelijk gebruikbaar, maar valt wel op in m’n broekzak (dan maar in jaszak (als je pak aan hebt: binnenzak))
@bigcar: Ga mij nou niet vertellen of ik een iPhone heb gehad of niet… En zie je mij iets zeggen over dat een iPhone niet handig is? Ik vond het een supertoestel. Het is zelfs het eerste toestel dat de volledige 2 jaar van mijn abbo heeft overleeft. Ik ben overgestapt omdat ik 2 jaar een iTouch heb gehad en 2 jaar een 3GS, dus wilde nu wel weer wat anders. Dus ik weet niet waar je je aanname vandaan haalt?

En de zin waarin staat dat pubers ze alleen gebruiken om te pingen was als ‘flauw’ antwoordt op de reactie ervoor over dat de iPhone er alleen is om je kinderlijke apps te showen… En waarom wordt je met een Blackberry niet gezien tijdens de les? Met de rest wel dan?
@Nino: exzcuus bij deze voor die aanname: haalde ik uit de door jouw geschreve reacties.. je schreef zo negatief (mijn optiek) over de i phone, dat ik tot deze conclusie kwam..

afijn: de blackberry is moeilijk tijdens de lessen / vergaderingen zichtbaar omdat mensen dan blind kunnen typen op dat toetsenbord, zonder gezien te worden. blackberry was daar een echte trendsetter mee, mede daardoor gebruiken nu heel veel mensen (lees scholieren) het ding… (correct me if i’m wrong)..
@bempi: Blackberry is een prima telefoon om er zakelijk mee te werken, maar om er mee te multitasken is het niks! Heb zelf een Samsung Galaxy S2 en begrijp zeker dat die verkozen is tot beste product 2011/2012 :)
Tja, en iPhone… het is een grote naam en een trend waar iedereen als eerste hard naartoe rent en denkt “Ik moet een iPhone anders hoor je er niet bij” maar of je dan ook de beste en fijnste phone hebt… :?
Zo en nu ff die App proberen…
@VeniVidiVici: Kijk, met jou kan ik praten! Galaxy S2, super toestel op alle vlakken. De iPhone is er niks bij!
@Nino: Jij bent k*t.
@993turbo: Zodra jij op Autoblog komt, zie je dat alles over auto’s gaat (soms iets anders). Ook is er de mogelijkheid om samen over auto’s e.d. te praten en discussieren. Alleen zie ik nergens mensen op elkaar schelden.. Kom op, je bent bijna 20, gedraag je naar je leeftijd :’)
@Nino: +1
@993turbo: gedraag je een beetje wil je…

@CasperH: edit knopje..??
Wat een gedoe, gewoon deze url in je bookmark zetten en je hebt ook kenteken check direct bij rdw± https://ovi.rdw.nl/
ik vind het wel een aardige app.
De info over het onderhoud is louter om een inschatting te maken.
leuke als maare op mijn sony ericsson arc werkt de camera niet en de kenteken handmatig invoeren werkt ook niet. dus waneer komt die update ;-)
@fiestafeest: zelfde hier op een Xperia Neo. Gebruik liever kenteken opzoeken. https://market.android.com/details?id=com.beetstra.licenseplate&feature=search_result
@fiestafeest: zou je ons wat meer details kunnen sturen ([email protected])? Bijvoorbeeld of je een foutmelding krijgt, wat je precies deed, etc. Verder is het ook altijd handig om de fout via Android te rapporteren (ik weet niet of je dat al gedaan hebt). Op deze manier kunnen wij erg snel een bugfix uitbrengen en jullie als gebruikers tevreden houden.
leuke als maare op mijn sony ericsson arc werkt de camera niet en de kenteken handmatig invoeren werkt ook niet. dus waneer komt die update ;-)
Ik heb hem geprobeerd… Dikke afknapper!! Indicatie van de waarde van de auto is veel te positief. Dus weer verwijderd.
Kentekens van importauto’s pakt ‘ie niet? (15-RRV-3 en 07-KTK-6 bijvoorbeeld…)
Camera geeft fout, zoeken gaat erg langzaam. Kenteken Opzoeken is beter en sneller. Sony Ericsson Xperia Neo
@sdk16420: autoblog app zelf faalt nu ook dubbel
@sdk16420: Inderdaad volgorde van de reactieberichten klopt geen meter van :?
Als iemand tips of foutmeldingen wilt doorgeven dan kan dat door een mailtje te sturen naar [email protected] of [email protected].
@zomotoapp: maar word er dan ook daadwerkelijk wat aan gedaan ( indien we zo’n mailtje sturen)??
handig voor de politie, dan hoeven ze me kentekenregistratie papieren niet meer op te vragen.
@bempi: dat blijven ze toch wel doen. Als ze je aan de kant zetten hebben ze je kenteken allang nagetrokken vanuit de auto.
@oli4k:

Eens te meer een reden om het voortaan niet af te geven.
Prima initiatief. Het is dat ik nu een beetje verlegen zit om ruimte op mijn smartphone, maar anders stond hij er zeker op.

Wat een rust is het in het reclameblok als die reclames van carspotter verdwijnen door de concurrentie van Zomoto.

Ga zo door!
via Android app
Mooi hoor, maar waarom moet deze app telefoonnummers kunnen bellen?
via Android app
@bryce: op android wel te verstaan…
via Android app
@bryce: op android wel te verstaan…
Op de HTC Sensation wil hij ook niet echt werken. Kan een foto maken maar zodra ik de uitvoering heb gekozen (die overigens ook niet klopt), krijg ik een foutmelding..
natuurlijk gelijk even m’n auto gescand :P (gezien ik te lui was om naar buiten te gaan een foto gebruikt, werkt net zo goed). Zie dus net dat ik blijkbaar 0 euro aan reparaties en banden kwijt ben. Was het maar zo! Verzekering is ook even 30 euro minder dan ik daadwerkelijk betaal bij de goedkoopste. (maar de app zal wel uitgaan van een gemiddelde leeftijd). Verder leuke app, werkt prima!
Ik gebruik al een tijd de AWkenteken applicatie en die vind ik persoonlijk fijner en overzichtelijker dan deze app. Bovendien kloppen de gegevens niet altijd, want ik heb net even onze auto gescand en volgens deze app is onze auto een jaar nieuwer dan dat die daadwerkelijk is..

off: doet de autoblog applicatie het alleen bij mij niet of bij meer mensen? Ik heb ‘m al opnieuw geinstalleerd, maar hij blijft telkens vastzitten of hij start niet.
@vwally: Ik heb er ook problemen mee. Hij werk prima maar hij herkent mijn account niet! Schokkend…
@Cantago: bij mij werkt die weer naar behoren. ik heb ‘m vandaag weer ge reinstalled en toen deed die het weer, dus misschien kun je dat eens proberen?
@993turbo , ehmm.. Argumenten ?
zou leuker zijn geweest als deze op basis van de autowiki was gedaan.
Sommige opties worden niet meegerekend in het kenteken dus kan de waarde van de auto die je scant lager uitkomen toch? Dus misschien maar niet bieden op de buurman zijn auto! Anders wordt hij misschien wel boos haha! :D
Deze app is er toch al een hele tijd? Of heb ik iets nieuws gemist?
Ik wilde hem installeren, tot ik zag dat de app toestemming nodig heeft om te bellen. WAAROM? ==> Niet installeren die troep. De Autoblog app heb ik wel geïnstalleerd, alleen deze herkent mijn account niet. Erg raar aangezien ik een vaste gebruiker ben van Autoblog, met al behoorlijk wat reacties op mijn naam. Is er geen Autoblog helpdesk? Haha
Owja, de QR-code werkt super! Ideaal stukje techniek als je het mij vraagt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).