BMW-baas Reithofer bevestigt productie X4

Auteur: , 56 Reacties

Verrassend? Nee. Lucratief? Ongetwijfeld.

Je moet haast wel onder een steen gewoond hebben, wil je de plannen over een X4 niet meegekregen hebben. Ons eerste speculatieve bericht er over dateert al weer van meer dan vijf jaar geleden, en zo af en toe werd het vuurtje weer een beetje aangewakkerd. Na het succes van de X6 was het ook nogal wiedes dat er ook een X4 zou komen, als coupe-/crossover-variant van de X3. Maar BMW hield hierover officieel altijd zijn kaken op elkaar. Tot nu, want BMW-baas Norbert Reithofer heeft tegenover AMS bevestigd dat de X4 er wel degelijk komt, en vermoedelijk in 2014.

De strategie van BMW voor de toekomst is om alles wat een coupévorm heeft een even nummer te geven, tegenover de traditionele oneven nummers voor de sedans en tourings. De 3 Coupé wordt de 4, de 6 is er al een tijdje, en hetzelfde lot zal ook de 1 Serie Coupé beschoren zijn. Volgens Reithofer wordt de nieuwe SUV/SAC zo’n 4,65 meter lang, en krijgt hij eenvoudigweg alles onder de kap wat de X3 nu ook al heeft. Hij wordt uitgerust met AWD, Start-Stop, en een Heads-up-Display (HUD).

Hoe hij er uit gaan zien weten we natuurlijk niet precies, maar er is wel een inschatting van te maken. Volg de laatste designtaal en plak de nieuwste elementen op een wat gewijzigde carrosserievorm, et voila! Bovenaan zie je onze eigen impressie van een jaartje geleden, zodra de X4 wat dichterbij komt worden we ongetwijfeld weer bedolven onder de teaservideo’s. BMW kan dat namelijk.

Update 12-01-2012 – In een zojuist uitgegeven persbericht laat BMW weten dat de X4 in de Amerikaanse fabriek van Spartanburg, South Carolina, gebouwd gaat worden. Niet heel verrassend, want de hele X-lineup wordt daar gemaakt.56 reacties

photoshoppie????

tevens niet mis maar zie het niet in productie komen.
Kleine X6, lekker hoor. Ik wil ik wil.
gwn een X3 ‘sportback’ zoals de X6 een X5 ‘sportback’ is
Lelijk? Mogelijkerwijs.
Mmmm, een X4 …. erg interessant, de X3 vind ik namelijk niet zo, zeg maar gerust “lelijk” …

Zou zomaar mijn volgende auto kunnen worden, hoewel 2014 duurt me te lang, ik ‘moet’ begin volgend jaar weer wat gaan uitkiezen.
@rechercheur: 528i touring als alternatief misschien? *kwijl*
@kaasboerin:

Ik heb nu een 325i Touring, maar moet gaan dieselen, omdat ik teveel km’s rijd. Een 528i tournig wordt waarschijnlijk fors te duur, als je deze een beetje leuk aan wil kleden met zaken zoals executive achtige dingen, sportstoelen 18″ en navi pro.

Daarom toch maar eens gaan kijken of BMW in de nieuwe 3-serie ook weer een 20% bijtelling diesel kan leveren. Een dieseltje met zo’n 180pk en 20% bijtelling lijkt me heerlijk …
@rechercheur: De 3er blijft natuurlijk genieten, als je per se nieuw wilt dan ben je inderdaad al gauw bakken met geld kwijt, kan in ieder geval wel vertellen dat de huidige generatie 3 serie 4 cilinder diesels echt top rijden, heerlijk gewoon.
@kaasboerin:

moet wel nieuw, want betreft leasen ….
@rechercheur: Nieuwe 3er lijkt aardig veel op de e90 maar met nieuwe fünfer trekjes, mooier kan naar mijn mening bijna niet, zou zeker een goede keuze zijn, wordt wel nog effe wachten..
@rechercheur: huidige 320d = 184Pk…de nieuwe versie zal wel nipt de 200Pk aanschurken. Goeie keus overigens !
@Megakix:

Huidige 320d met 20% bijtelling = 164 pk, dit is namelijk de Efficient Dynamics variant met A-label.
@rechercheur:

Als je over de oude generatie X3 praat dat lelijk is geef ik je volkomen gelijk, maar de nieuwe generatie heeft wel degelijk verbeteringen ondervonden wat niet meer lelijk valt te benoemen.
@bempi:

En toch vind ik ‘m lelijk, punt ….
@rechercheur: Ik vind die achterkant niet zo geslaagd. Is naast de 5gt één van de minder mooie auto’s van bmw. Lelijk zal ik hem dan weer niet noemen, want de voorkant/zijkanten kloppen wel, vind ik.
Hahaha wat een gedrocht gaat niet zo goed bij bmw gezien de nieuwe 1 ,en dit.
@besaram: Dit is een photoshop…
@besaram: gaat niet goed? verkoopcijfers nog nooit bekeken zeker.
Jezus , wat is dat lelijk. Proporsioneel klopt dit voor geen meter. Opvallen ga je er zeker … maar dan wel in de verkeerde zin van ’t woord. Vroeger waren de BMW’s toch duidelijk eleganter
Hier hebben ze wel een render gemaakt met alvast ’t M-pakket erop.. Goede zaak :lol:
Ik zou nog niet weten wat ik er van moet denken! Is er wel een markt voor?? Naast de X1 en X3 … is er nog wel plaats voor een kleinere SUV/SAC … die vraag blijft mij een beetje spoken!!
@Treff: Misschien ideaal voor mensen die altijd al een X6 wilde maar deze net niet konden betalen? :D Net als de X3 t.o.v. de X5. Waterdicht assortiment lijkt mij, ideaal.
@kaasboerin: of ze het net wel of net niet kunnen betalen zal niet zoveel uitmaken, maar het gaat er waarschijnlijk meer om dat bmw meer auto’s kan verkopen..
@bmwmaaktrijdengeweldig: Het is gewoon gaatjes dichten, hoe klein die dan ook moge zijn. Een assortiment is nooit te groot… :)
Ik vind dit wel een auto voor zanger Rinus.
No nog een X2 en het rijtje is compleet… maar z’n X4 zal wel weer redelijk onbetaalbaar worden…
@bart1234: No = nu
Er is altijd nog ruimte voor een X2, een X7 en een X8.
Echt lelijk net zoals de 1 serie
Wat design betreft is bmw helemaal de weg kwijt…op motorisch vlak zit t wel goed.
Huidige reeks is niet om aan te zien dus de x4 zal ook wel die kant op gaan vrees ik.
@speedlimit:

Maar dat design had toch juist iets met de DJSI te maken, kun je dat daarom nog eens haarfijn uitleggen. Was iets met in het donker werken, of zo ….

:-)
@rechercheur:

Precies dus lees t maar na in t desbetreffende topic…je beantwoordt je eigen vraag al chapeau!
Zo en nu weer on-topic anders krijg je weer n dikke edit GTR ;)

Ik blijf erbij…huidige bmw reeks is lelijk.
@speedlimit:

Dat jij jezelf nog in de spiegel aan durft te kijken en trost kunt zijn, het niveau is gelijk aan een twaalfjarige puber … ik hoop niet dat je ‘personeel’ meeleest, je hebt immers een voorbeeldfunctie richting hen …

:-)
@rechercheur:

On-topic blijven!!!
@speedlimit:

jaja, als jij dat dan ook eens consequent zou doen …. :-)
Lelijk!
Blijkbaar heb ik onder een steen geleefd, maar als ik dit zie kruip ik daar snel weer onder!
Persoonlijk heb ik nooit de meerwaarde gezien van een coupé achtige SUV. Dat het goed verkoopt bewijst de X6 wel, dus een X4 zal het ook wel goed doen op de markt. BMW heeft zelf de dynamic / high executive lijn waarmee je een standaard instapper toch snel omtovert in een coupé of iets sportiever model. Om dan een hele nieuwe lijn te ontwikkelen vind ik wel verspilde tijd.
@bempi:

correctie: coupé look of iets sportiever model.
Wat een lelijke shop. Ik vermoed dat de X4 iets conservatiever zal vormgegeven worden…
ik heb zo mijn twijfels, als het net zo lelijk word als de meeste X6’s.. gek genoeg kom je wel eens een X6tegen die wel mooi lijkt, stoer vooral.. maar over het algemeen vind ik ze niks.. ben benieuwd.
Waarom?! In hemelsnaam waaaaarom?!
Doet me een beetje denken aan de post hieronder. Te breed en een lelijk bakkes. De uiteindelijke versie zal er veel en veel beter uitzien.
x6 vind ik al ordinair eruit zien, dan kan dit niet veel beter worden.
en dan daarna de X2…
:lol: Tweety on steroïds
De achterste passagiers zullen het leuk hebben…
Ik ben een BMW fan in hart en nieren, maar wat een lelijk ding is dit. Waarschijnlijk moet je hiervoor meer betalen dan voor een x3 en dat voor een lelijkere auto met minder ruimte achterin.
Ik weet niet wie hier bmw echt volgt maar het is namelijk zo dat BMW vandaag bevestigd heeft dat deze X4 wel degelijk officieel gaat komen, evenals een X1 en X2, bijkomend komt er een M versie van de X3.

Dit gezegd zijnde …. nog een prettige avond
@hiscoxke11: ???? lees jij ook al zelf ?
Jeeeeej….wat een mislukkeling !
alleen de koplampen zijn leuk, voor de rest is dit gewoon opgeblazen koek (evenals de x1 t/m de x5)..
Ik vind de X6 al niet mooi, laat staan deze….
Vind het stiekem wel vet eigenlijk, vind de X6 niet echt mooi maar ben wel een groot fan van de BMW X5 tot nu toe de enige mooie en geslaagde van de X reeks.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).