BMW M5: géén xDrive, wel handbak en keramische remmen

Auteur: , 78 Reacties

Dus jij dacht dat je inmiddels alles wist over de nieuwe BMW M5? Think again! Momenteel mogen de eerste journalisten rijden met de M5 en tijdens die introducties willen mensen van BMW nog wel eens wat interessante dingen laten vallen. Zo is nu bekend geworden dat de nieuwe BMW M5 (naar alle waarschijnlijkheid) géén xDrive (oftewel AWD) zal krijgen. Wel kunnen we rekenen op een handbak en carbon keramische remmen. Lekker toch?

Eerder dit jaar hoorden we dat er wel plannen waren voor een M5 met vierwielaandrijving, maar Albert Biermann (Head of Development BMW M GmbH) heeft nu het volgende gezegd over een M5 met xDrive:

NO current plans to develop an ///M5 with xDrive

Is dat een ramp? Waarschijnlijk niet. Een ander leuk nieuwtje is wel dat de M5 leverbaar zal worden met een handbak. Deze transmissie zal sowieso leverbaar worden in de VS, maar of deze optie ook leverbaar zal worden in Europa (en de rest van de wereld) is nog niet bekend. De vorige generatie M5 was overigens in de VS ook leverbaar met een handbak en die combinatie kwam toen ook niet naar Europa. Mocht je dus perse een M5 met handbak willen dan is de kans groot dat je hem uit Amerika moet importeren.

Het derde nieuwtje van vandaag is dat de BMW M5 over een jaar optioneel leverbaar zal worden met carbon keramische remmen. Volgens Herbert Diess (verantwoordelijk voor inkoop bij BMW) wordt er momenteel getest met deze remmen en is de kans groot dat ze over een jaar op de markt komen (wellicht tegelijk de introductie van de M6?).

We moeten overigens nog tot begin volgend jaar geduld hebben voordat de M5 uitgeleverd gaat worden aan klanten.78 reacties

Erg mooi, maar zo’n 70 foto’s is wellicht iets te enthousiast … :-)
@rechercheur: En zo is er natuurlijk altijd wel wat..
@rikus: haha 1
Huh? Alleen de VS een handbak, terwijl er daar juist vrijwel niemand met een handbak rijdt… of mis ik hier nou de logica?
@wimmm: I am Spartacus!
@wimmm:

Idd 90% van de auto’s daar heeft een automaat, dus de markt voor handgeschakelde M5’s in de US is zo ontzettend klein dat ze zeker niet enkel voor de US een handbak bieden, dat is veel te duur om aan te bieden als je er maar 3 in totaal gaat verkopen…
@MrSkyline:
De E60 M5 werd ook alleen in de VS met handbak geleverd.
En volgens mij als ik het goed heb worden Amerikaanse sportauto’s daar juist vaker met handbak verkocht omdat het sportiever is dan een automaat.. Kijk maar naar mustangs en corvettes.
@wimmm: je hebt helemaal gelijk…het is alleen, dat de ///M5 in Amerika zó gruwelijk goed wordt verkocht, dat ze het dáár als eerste aanbieden…beetje ‘show’ maar geen ‘verkoopgo’ met die handbak. Amerikanen willen kunnen kiezen; altijd voor een automaat, maar ze WILLEN kunnen kiezen ;-)
@wimmm: in de VS hebben “normale” auto’s wellicht bijna allemaal een automaat, maar “exotische” (Europese) auto’s willen ze graag met een handbak. Dit soort liefhebbersauto’s worden meestal handgeschakeld gekocht.
@Robbie….eeehm….moet het een verrassing zijn dat er geen XDrive komt ? ;-)
@Megakix: ja, zeker als je dit artikel hebt gelezen:
http://www.autoblog.nl/archive/2011/05/03/yes-eindelijk-een-bmw-m5-met-awd
@robbie: nope…het was toch een glossy-gossip artikel ? Of was die destijds serieus geplaatst ? :lol:
Leuk man, steeds 5 keer een foto uit dezelfde hoek!

OT: Gemiste kans van BMW, in landen als Oostenrijk en Zwitserland is er vast naar xDrive-modellen. Die moeten nu verplicht een RS6 kopen (Niet dat dat erg is :lol: ).
@Tommy2: nja…wat trager en (persoonlijk) minder mooi…tevens een slurpert van de eerste orde…en geen direkte imposante verschijning…
@autoblog: Enig idee wanneer jullie deze auto zullen testen?
@Benz65: Op Ascari en omstreken.
Ik ben een man van de handbak dus dat de M5 ook als handbak geleverd kan worden is voor mij geweldig nieuws. Lekker een dikke V8 onder controle hebben.
@Homer55: ik ook! Dikke pluim voor BMW om de M5 ook handgeschakeld te leveren voor de échte liefhebber!!
@Homer55: dus je gaat hem kopen begrijp ik?
@MrSkyline & @Megakix echte fans willen in de VS juist een handbak. En dat geldt niet alleen voor de M5. Een handbak wordt door vele mensen daar nog gezien als het summum en het is niet voor niks dat BMW de E60 M5 speciaal voor de VS als handbak heeft ontwikkeld. Vergis je niet in de populariteit van de handbank (voor bepaalde modellen) in de VS.
Mooie wagen
en terecht, awd onder een m5 zou denk ik totaal niet passen, en die handbak vind ik ook beter, maakt het sportiever en is toch meer een drivers car.
http://www.youtube.com/watch?v=uXfX2gOKEsI&feature=player_embedded

Op het bovenstaande filmpje rijden ze even 300 km/h met deze nieuwe m5 op de Duitse autobaan!
@robsss: Ligt het aan mij of klinkt hij een beetje als de V10 die we kennen van de vorige? ;)

OT: Doen ze juist goed aan om geen xDrive te leveren. Handbak is wel een positief puntje. :)
@girls_VS_cars: Klinkt als een vliegtuig.
@girls_VS_cars: Als dat zo zou zijn, is dat omdat het geluid van een V10 door de boxen komt.
@robsss: ….. * stilmodus aan *
Put your hands up als je de vorige generatie vroeger maar matig vond maar nu een stuk mooier. Sterker nog, mooier dan de nieuwe. Dit ding straalt niets uit, emotieloos. Ik ga de vorige generatie steeds meer waarderen. Bangle was z’n tijd gewoon ver vooruit.
gedwongenleaser
@raphael: it’s too early to put my hands up maar ik kan me wel aardig in je verhaaltje vinden. Het interieur daarentegen is gelukkig wel een stuk verbeterd, dat vond ik altijd maar wat goedkoop aanvoelen.
@raphael: mee eens, vind dit niet echt spectaculair. in mijn ogen blijft de E39 M5 nog steeds de mooiste M5!
@spykerboy:

E39 M5: de mooiste
E60 M5: de sportiefste (qua looks)
F10 M5: de compomis, en in mijn ogen daardoor de minste.
@jack_abarth: jup, vind de E39 de mooiste, maar zou zelf een E60 nemen, ik ben sinds ik een SMG M3 heb helemaal om naar smg en hoef geen handbak meer. dit schakelt veel sneller dan jij met je hand kan spelen. en dat telt in auto’s als dit
@spykerboy:

Kan het helemaal met je delen, ben zelf ook fan van de Bangle wagens. Zo vind ik dus ook de vorige 6 mooier en sportiever dan de huidige.
@jack_abarth: yup, vind de nieuwe styling van bmw zowiezo niet zo erg mooi meer, was altijd erg bmw fan maar de nieuwe 6er en 5er vind ik nix, de nieuwe 7er gaat nog wel maar liever vorige serie. de huidige 3serie vind ik dan nog wel mooi maar die is natuurlijk alweer iets ouder. voormij nog steeds E46 de mooiste bmw!
Weer geen Xdrive,jammer gemiste kans.
@norge: wil je AWD, ga dan naar audi.
@spykerboy: Is juist het probleem ,daar rijden er zoveel van rond hier ,je wordt er niet goed van :(
@norge: koop dan een RS6 de tegenhanger van de M5 ;) koop je de laatste serie gewoon :P
Zou wel passen op dit soort auto’s, op de E60 wat minder denk ik,
Doe mij maar met handbak want dat is sportief.
En ik werk graag aan mijn conditie.
En verder is het leuker in mijn ogen.
En nog fijner is dat er geen printplaten in zitten.
http://f10.5post.com/goodiesforyou/m/m5/f10/production/wallpapers3/technology/P90083773.jpg
wat duurt dit lang allemaal
een M5 met xDrive?!!!
BMW zo ook GEK zijn!!!
heerlijke auto!
Jammer van doe x-drive.. Toch een mooie wagen, volgende keer beter! ;)
testen op ascari zou kunnen, Nürburg is dichterbij.
Niks mis met AWD, sterker nog, je ziet aan het (standaard) assortiment van de kleuren die je kan krijgen op de M5 dat deze redelijk ‘bescheiden’ genoemd kunnen worden. BMW had als reden gezegd dat het publiek (’t gros) dat M5’en aanschaft, de ‘nettere’ en wat oudere mensen zijn. M.a.w. daar zou AWD juist wel goed bij passen. Bovendien is het dan een mooi alternatief op bijv. de RS6 met Quattro, of de Panamera met 4wiel..
AWD=voor losers die niet kunnen rijden. Het is alleen erg handig in de sneeuw bijvoorbeeld.

De hele essentie van deze wagen zou hiermee verloren gaan, dus lekker RWD dus. Als je snel wilt gaan zonder zelf bij de les te zijn kunnen ze beter een Audi Quattro of een 530Xi kopen oid.
Zou overigens eens vet zijn als die manual transmission ook in Europa wordt geleverd.
@MLTB: … ‘AWD=voor losers die niet kunnen rijden’… Aha…. Oké…. Knap staaltje schrijfwerk..
AWD is top, en die optie op een auto dat zoveel geld kost is dat een serieuze optie om te overwegen om de specificaties goed te doen, al is dat miniem. Ook rijdt het meer dan prima, je levert wel wat emotie in, vandaar ook hier weer; smaken en behoeftes verschillen… ;) Ik zeg vérkoop de M5 met de 4WD optie, een assortiment is immers nooit té groot.
@MLTB: Neem dan een 550Xi…

Alsnog de optie voor X-drive zou er gewoon op moeten zitten, net als handgeschakeld.
@flutterby: wedden dat die op het circuit bijna net zo snel is met M-onderstel?
@Truttenschudder: de 550i heeft “maar” 402 pk. De M5 heeft er nog wel wat bij en met de keramische remmen is die wel sneller denk ik hoor ;) Ik weet alleen niet welk blok er in de 550i zit. De 135i en 1m zijn bijna identiek en ook naar hetzelfde vermogen te kietelen
@flutterby: Een M is niet alleen PK’s.. Maar ook volledig afgesteld op sportiviteit, een M sportonderstel is niet hetzelfde als het onderstel op een BMW M wagen, deze is stugger dan het optionele M sportonderstel. Weet niet wat voor blok er in de 550i zit zo 123, maar reken er maar op dat het M blok wel even different koek is.. :)
@flutterby: 4.4 liter V8, ongeblazen en 407Pk. Gaat tyfushard, maar is binnen 20 seconden al helemaal ‘lekgereden’ door de ///M5.
@Megakix: de 4.4 uit de 550 is weldegelijk twinturbo geblazen…
@RacerX: ja, in de ///M5 ligt een 4.4 V8 twinturbo…niet in de 550i.
@flutterby: Ik zij ook BIJNA. Lezen, lezen. En met een xdrive hoef je minder te remmen natuurlijk 8)
@Truttenschudder: ZEI ZEI ZEI ZEI*
“No plans to develop” kan ook betekenen dat de wagen al klaar is. Een M5 zonder xdrive is toch een beetje een kreupel model, bij nat wegdek regelt de electronica het halve vermogen weg omdat je anders niet vooruit komt. Dan maar een S7 of Panamera.
Allemaal leuk en aardig dit. Maar wanneer gaan jullie (autoblog) er mee rijden???

Vraag mij af of er veel handbakken verkocht gaan worden in europa. Het zijn van de autojournalisten en de die-hard fans die er een willen. Volgens mij zijn dat er niet echt heel veel op het totaal.
ik vind deze m5 een beetje jammer….

jarenlang lacht BMW mercedes uit omdat die turbo’s gebruiken… nu doen ze hetzelfde en klinkt het nog bagger ook….

Zo erg dat BMW het motorgeluid via de speakers gaat afspelen….
http://www.bmwblog.com/2011/09/23/active-sound-design-brings-the-m5-engine-sound-into-the-cabin/
@RudyV: Ik heb BMW Mercedes niet zien ‘uitlachen’ hoor, geen idee waar je het over hebt. BMW is flink bezig aan de Turbo’s omdat er een downsize trend heerst, als je dat nog niet wist, en de turbo’s zijn tot nu toe stuk voor stuk een knap staaltje techniek, is gebleken uit tests. Ook aan het geluid is zat aandacht aan gespendeerd, om dat mooi te houden..
@kaasboerin:
Dan had je de afgelopen jaren wat beter moeten opletten.
En mooi geluid? X6M en X5M klinken voor geen meter
Deze auto moet je egenlijk ook alleen rijden met handboek is veel leuker ipv automaat.
@agera: handboek of handbak?? :)
@bigcar: Ja handbak ayipsin :P doordat ik nog niet zo lang hier ben mak ik af en toe spelfouten, maar handbak ja :)
@agera: olabilir, maar wel respect dat je de taal dan zo snel hebt geleerd!
Wat een heerlijke kar is dat toch hé.
Hier kunnen ze in Stutgart een puntje aan zuigen.
Om jaloers op te zijn.
ik vind de e60 nog steeds veel mooier. Dit is mij toch een beetje teveel een opa bak, zelfs als M.
Alle BMW’s lijken op elkaar heel saai om te zien alleen een gaat wat harder dan de ander bhhhhhh zelfde brood alleen ander soort kaas tussen jaki’s
prachtige wagen mooie techniek zo als we dat gewend zijn van BMW,maar helaas is mijn saldo niet toereikend voor deze auto.maar zal hem ongetwijfeld wel een keer tegen komen hier in utrecht met één of andere pooier er in.
Zoveel foto’s en geen eentje van het interieur ??
@megakix

De Audi RS6 C6 was wel degelijk sneller dan de BMW M5 E60, wat de concurrenten zijn, je moet niet de C6 met de nieuwe M5 vergelijken maar de komende RS6 C7 met deze M5..
“Is dat een ramp? Waarschijnlijk niet.”

Euhm, in de sneeuw écht wel hoor.
Oef geen AWD. Dat zou een ramp geweest zijn. Heb ooit voor een 330d in de garage gevraagd naar xdrive, maar dat werd me stevig afgeraden, die modellen zouden stuk minder goed rijden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).