Briljante uitvinding van Ford: “Door Edge Protector” [updated]

Auteur: , 83 Reacties

Het volgende scenario kent iedereen wel denk ik: Je komt aangelopen bij je auto en tot je grote schrik constateer je dat iemand zo vriendelijk lomp geweest is om zijn portier tegen jouw auto te gooien. Of natuurlijk omgekeerd: je hebt kleine kinderen (of lompe passagiers) die bij het uitstappen de deuren tegen muren en/of geparkeerde auto's laten botsen. Gelukkig heeft Ford hier een oplossing voor!

Vanaf begin volgend jaar zal de Focus namelijk voorzien worden van een soort lipje op alle portieren dat naar buiten klapt op het moment dat je de deur opent. Op die manier kan je in elk geval geen schade meer aanrichten aan de auto’s om je heen.

Volgens Ford kan een beschadiging aan je deur al snel €300 kosten om te laten repareren. Maar liefst 72% van de autobezitters in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk heeft volgens Ford last van deuken en krassen in hun deuren.

Mensen in Spanje hebben de meeste kans (83%) en in het Verenigd Koninkrijk ligt het risico het laagst (53%). Ik denk wel dat we kunnen stellen dat hoe zuidelijker je komt in Europa hoe groter de kans is op een deuk in je deur.

Wil je voortaan dus veilig parkeren: Zet je auto dan naast een nieuwe Ford Focus neer. Hoe het systeem precies werkt kan je kijken in onderstaande foto’s en video.

Update 06-02 – Inmiddels heeft Ford het systeem geprijsd: voor 85 euro kan je het op je auto laten schroeven.

Ford Focus Door Edge Protector83 reacties

Simpele oplossing en zeker handig….
Kan ik zeggen uit ervaring…. In mijn Fiesta zat ook al een deuk na 2 weken…
Slim idee. Kan er verder weinig over zeggen :P
Erg mooi systeem en het ergste zal voorkomen worden, maar je blijft deuken creëren en zeker als je de deur open slaat tegen een muur zal je schade op blijven lopen
Bril-jant… nu nog een protector voor oma’s met winkelwagentjes!
@911GT2: Die is er al. Dat noemen ze Bejaardenhuizen…
@eMbe: :lol:
Post hieronder reacties hoe graag je dit systeem wilt omdat ANDERE mensen jouw auto beschadigen
———————————————————-
Mooie uitvinding maar gaat het niet worden. De consument gaat geen geld uitgeven aan het voorkomen van een deuk in een andermans auto.
@realcar: het is standaard. Je hoeft er dus niet voor te betalen ;) (voor zover ik het begrijp)
@robbie: Gelukkig betaal je ook niet voor een auto die “slechts” het basispakket heeft…
Eindelijk!
Goed commentaar bij het filmpje ….
Het kan nog beter, een sensor op het uiteinde van de deur en een rem op het deurscharnier, zodat het onmogelijk is om een ander met je deur te raken.
En na meerdere malen lomp de deur open proberen te gooien; een automatische deur-sluiter, zodat je met je lompe harses gewoon weer terug in de auto gesmeten wordt.
Oh ja, verplicht op alle voertuigen op straffe van APK afkeur.
@eddythedriver: Helemaal mee eens.
@eddythedriver: Je bent sowieso al spastisch als je je deur zo hard open doet en dan ook nog eens tegen een andere auto aandoet… die mensen moeten gewoon eens hun lichaam laten onderzoeken want d’r klopt in ieder geval iets niet.
@autobart: geest….geest onderzoeken…
@autobart: Als je zelf niet kan uitstappen wel, ja.
Maar help jij eens een tegenspartelende dreumes een veilig stoeltje (dus met grote ‘wangen’) in.
Of help eens een stramme bejaarde een auto in of uit.
@mout: Gewoon een flink zware veer bij het deurmechanisme zetten, zodat het moeilijk open te doen is… leren kindjes het wel af
Volgens mij meer ter voorkoming van schade aan eigen auto dan die van een ander.
geniaal… :lol:
Waar dient dat plastic stripje op de zijkant van de auto dan voor? Voor de sier :confused:
@Benz65: niet alle auto’s hebben dat.. lang niet..
@Benz65:
Eind jaren 90 was dit een trend, tegenwoordig zien we liever strakke carrosserieën ;)
@Laue: We zijn dus inderdaad niet veel opgeschoten sinds de jaren 90 dus.
@Benz65:

in de naam van de markting is elk auto onderdeel al minimaal 10X uitgevonden ..

briljant toch ..
@lincoln: Zolang ze de auto met 3 wielen maar niet opnieuw uitvinden vind ik het best.
nou in Frankrijk is geen enkele auto schadenvrij, dus het percentage zou wel extreem oplopen door die fransen. Met splinternieuwe volkswagen transporter limited edition bus heen geweest. Op parkeerplaats aangereden, hele veeg op de bumper…
@maxx1: die mongolen kunnen gewoon niet rijden… Kunnen fransen eigenlijk wel iets? Ze maken alles kapot! Zeker als het om auto’s gaat!
@autobart: sterker nog: die fransen kunnen alleen maar uit elkaar vallende / garagegevoelige wagens bouwen…
zie die ene bloopertape maar, waarin wouter problemen heeft met die renault (zie je: weer een frans merk)…
@bigcar: Bekijk de ADAC pannestatik eens. Daar kan je van leren dat Fransen zeer goed vertegenwoordigd zijn in de top met minste pech gevallen. Vooroordelen zijn simpel.
@joosthoeve: Ben jij een gefrustreerde renault rijder?
@joosthoeve: :shock: geloof je het zelf…

@autobart: +1
edge protector… noem het gewoon rand beschermer!
het is wel handig, maar het stopt niet het probleem.
krassen en deuken worden ook door mensen met gekke jassen en lompe koffers of scherpe plastic zakjes gemaakt.
Mijn advies: pak je auto in bubbeltjesplastic(het liefst meerdere lagen) en je probleem is al zo goed als weg!!!
wat je ook kunt doen is je auto altijd thuis parkeren en met de motor ofzo naar je bestemming gaan. dan kun je nog steeds stoer doen met je dikke mercedes cls500 of je fiesta 1.3 16V, maar er geen parkeerschade mee oplopen.
Voor meer informatie over dit unieke aanbod zie andere kant.
the-budel-guy via Android app
wij zetten de auto meestal wat verder op de parkeerplaats waar minder auto’s staan tot op heden gen deukjes. maar wel een slim idee van Ford
@the-budel-guy:

Doe ik ook altijd, zet ‘m zo ver mogelijk weg van de ingang van bijvoorbeeld de AH. En echt waar, ALTIJD als ik terug kom, staat er weer een gammele truttenschudder er naast. Er waren wel tien vakken aan beide kanten vrij. Maar nee, laten we ‘m er maar naast zetten.
the-budel-guy via Android app
@jack_abarth: of gewoon lekker aso dubbel parkeren.
Ik vraag me wel af hoe lang dat ding mee gaat. Het lijkt me dat dat ding na een paar keer beuken kapot gaat. Anders verteerd dat ding na 2 jaar wel.
Inderdaad briljant!
Vroeger had je daar toch gewoon van die zwarte strips voor (hoe heet dat ook alweer?)
Later werden ze meegespoten in carrosserie-kleur, en tegenwoordig zijn heel die strips niet meer te vinden op een auto…

Wel fraai idee van de uitvinder (idee is vast opgekocht door Ford!?)
@KeesB: in de 60’er en 70’er jaren had je ze ook met reflectors erop, bescherming en om in het donker zichtbaar te maken dat de deur open was… ik heb ze op mijn oude benz nog zitten… erop gezet nadat ik haar had laten overspuiten… just in case… alleen jammer dat na zes weken een vrachtwagen van de Wehkamp hem achter binnenparkeerde :(
@KeesB: Vroeger? Mijn vader heeft een S60 van enkele jaren oud, zelfs daar zitten stootstrips op… Dus, zo oud is het toch niet?
Dus ik moet betalen zodat andere auto’s geen deuk oplopen terwijl mijn eigen auto onverminderd kans maakt om beschadigd te worden? Klinkt als t betalen van pensioenpremie…
dus voor een beetje resultaat moet je straks nog harder je deur opengooien ? ? ? :roll:
zit vast ook weer een gebreek aan… komt ooit ook wel weer aan het licht..
@bigcar: het gebrek aan jouw gebreek is een e
@arno: idd ;)
Toch grappig hoe snel men het woord briljant in de mond neemt. Nee sneu eerder.

OT: Geinig, zal de productiefase zeer waarschijnlijk niet halen. Schijninnovatie heet dat.
Nu moeten die leasingrijders helemaal niet meer opletten als ze hun deuren open gooien. Of het gaat voorkomen dat de inzittenden hun portieren nog voorzichtig(er) gaan opendoen, betwijfel ik toch ten zeerste.
@hippus: hoezo leasing rijders? Het zijn die f***ing ouders die al die kinderen vervoeren en niet snappen waar het kinderslot voor dient. Niet alleen om te verhinderen dat het kind tijdens het rijden de deur opent vooral maar om te verhinderen dat het kind, met een nog in ontwikkeling zijnde gebrekkige motorriek, op de parkeerplaats de deur wild open slingert. Die parkeerschade komt vrijwel altijd van de achterportieren, want daar werken de stootstrips niet!
Geniaal, ik zeg verplicht maken op alle nieuwe auto’s!
Kijk dat zou nog een handig zijn voor die sg#!tw**@en die altijd de deur open gooien en nergens naar kijken.

of het nu bij boodschappen doen is of bij kinderen afzetten bij zwemles.

Heb 5 putten in mn deur!
Haha ja, dat geloof ik goed dat je in Spanje de meeste kans op een deuk hebt. Als je kijkt op Mallorca; haast elke auto is wel beschadigd, of met deuken erin, of de lak die eraf bladdert.
Ik geloof hier niet zo in… De mensen die zo’n ding hebben gooien nu straks alleen maar achtelozer hun portier in de jouwe… ’t Gaat immers ‘altijd’ goed met die bescherming ??
als ik heel weinig ruimte heb om uit te stappen doe ik uit gewoonte mijn hand tussen mijn deur en de andere auto. dan kan ik de deur zo ver mogelijk open doen zonder kans op schade.
ik zeg echt dat het verplicht moet worden! heel ideaal! in mijn auto zie ik de plekjes al zitten waar een lompe f*cker even prima heeft opgelet…
Slimme uitvinding.
Ik heb wel eens op het punt gestaan om 4 pionnetjes en een rood/wit lint om mijn auto heen te zetten als ik ergens geparkeerd stond. Of er 220 op te zetten, of een waakhond op het dak te leggen, offeh… nou vul nog maar wat destructieve middelen in.
Dit geloof je toch niet… Alleen je EIGEN portier raakt nu niet beschadigd dus gaan mensen expres hun deur achteloos open smijten..
Dus kom maar op met die huisvrouwen in hun KA, Fiesta of Focus die met hun dikke reet de deur tegen mijn auto aangooien.
Geen krasjes (misschien) meer maar wel deuken. Sta ik elke week bij de restyler!!

Zo weg met die deur-gooi-frustratie :P
Eindelijk een uitvinding waar men iets aan heeft. Top.
daar hebben andere fabrikanten ook al iets op gevonden…schuifdeuren
Ja leuk, totdat je Ford een jaartje of 5 oud is en het ding niet meer intrekt als je de deur dichtdoet. Klonk, klonk, duer sluit niet! Ding erafslopen en deur kan weer dicht. Handig! Nee geef mij maar de ouderwetse stootstrips. Heb ik ook op mijn 2002 RAV4. Ik voorkom er schade mee bij andere auto’s en er zitten al heel wat putjes in van andere autodeuren.
He he. Eindelijk, dank U Ford. Wordt wel een aantal jaartjes wachten voordat de meeste auto’s dit heeft, dus dat wordt nog even wat schades slikken.
Ik zou nog niet blij zijn als mensen, zelfs met deze strips, de deur tegen mijn auto beuken…

Mensen moeten gewoon wat meer respect krijgen voor de bezittingen van anderen.
Zolang de meeste mensen nog in andere auto’s rijden moet ik mijn auto dus maar in rubber laten inkapselen…Nèh, heb een ouwe bak. Ik maak me er niet druk om ;)
Zelf heb ik zo een soort van rubber/plastic rand om mijn auto. Ik kan nooit begrijpen dat je een deuk in andere auto kan krijgen met zo een rand :S gewoon een kwestie van rustig open doen, aanraken is niet direct schade…
@flutterby: inderdaad is een rubber rand rond je auto ook een oplossing voor dit probleem.
http://www.fautekabouter.nl/studio/media/1/20060515-botsauto2.jpg
MILF
Nou wat een uitvinding. Iemand anders kan nog net zo hard zijn deur tegen jouw auto aansmijten, dus de problemen zijn de wereld nog niet uit.

Mooie uitvinding voor de onvoorzichtige mensen die te gehandicapt zijn om hun deur op een rustige manier te openen en daarmee andermans auto beschadigen.
@knalfa: … Wat ons, de oplettenden, óók schade kan doen besparen.
1,5 week geleden bij parnassia, één of andere onverlaat had zijn renault espace naast mijn auto staan. Ik ging even kijken hoe hard het waaide voordat ik mijn surfspullen ging pakken.
kom terug, is de voordeur van die espace open, vol tegen mijn achterdeur aangewaait.

alle lak van de deurbeschermer af, een langgerekte deuk in mijn achterdeur, en een flinke kras van een centimeter of 20.
niemand bij die espace te bekennen (hij stond er nog).
Ik heb 20 minuten gewacht, en uiteindelijk een briefje met mijn telefoonnummer in de espace gelegd (hij was toch open).
tot op heden geen enkele reactie.
ik heb er foto’s van gemaakt, en die heb ik nu naar de verzekering gestuurd.
het kenteken van de espace staat er op, dus de verzekering gaat aangifte verlangen. kan ik weer naar het politiebureau…

toch wil ik die 500,- schade wel graag terug.
dus als de eigenaar van een zwarte espace waarvan ik het kenteken hier uit goed fatsoen niet zal plaatsen zich nog geroepen voelt? ik ga maandag lang de politie. dat geeft je nog een weekendje..
@wimbers: Goed zo, aanpakken die eikel.. Heb zelf ook helaas mijn auto aan moeten treffen met een flinke deuk, zelfs door het lak heen. Geen briefje uiteraard, aangezien ik 2500 eu p/j betaal aan verzekering (20 jr), ben ik wel gedwongen dit zelf te betalen i.p.v. door de verzekering. Had hem op een ‘file’ parkeerplek gezet met achter mij een stoeprand die uitstak met daarop een lantaarnpaal, en voor me een parkeerplek met een kruis. M.a.w. niemand zou in de buurt moeten (kunnen) komen met hun auto. Mocht toch niet baten, vond het erg knap in ieder geval van de dader. Misschien wel opzettelijk? :)
Leuk ja… Heeft m’n Yaris 2009 ook al ;)
WAT???!!! dit bestond jaren geleden in de jaren 80 al, zwarte strips op je deuren van kunststof die dit voorkomen en verdwenen omdat het ontsiert en nu hebben zij dit bedacht, kom op zeg!

Dit is de enige echte bescherming, zag ik laatst op Discovery: http://doordefender.com/con_features.html
Haha, herkenbaar. Ging m’n nieuwe S3 ophalen, en aan het eind werd de auto door de dealer uit het pand gereden en netjes op de parkeerplaats ervoor gezet.

In de tijd dat hij naar binnen en met mij weer terug was gelopen, had een (waarschijnlijk jaloerse) skoda rijder zijn fijne bak er naast geparkeerd en de eerste deuk er in gezet :) Knap werk ook, want het ding was zo groot als een pingpongbal :)

Achja, skodas krijgen dit systeem toch nooit ;)
Stino via iPhone app
Goed gevonden! Verplicht maken vind ik!
Dit is weer zoiets waarvan je zegt: waarom is dat niet eerder uitgevonden? Erg handig dingetje!
Omg, wat een lekker milfje stapt er uit die Focus! Dat niemand hier dat opvalt, zijn jullie allemaal van de verkeerde kant ofzo? Ik dacht dat auto’s en vrouwen hand-in-hand gingen…
Waaw, briljant hoor… Zucht.

Als ze die lelijke plastieken stootdingen, je weet wel, die:

http://i1083.photobucket.com/albums/j391/comartuk/Comart/DOORPROTECTOR1.jpg

Als ze die gewoon hadden verplicht, was dit al twintig jaar geleden uitgevonden…
Leuke vinding denk je.

Echter resultaat; ‘oh ik heb toch zo’n beschermer dus gooi maar open die deur!’

Meeste mensen hebben geen flauw benul hoe dun plaatstaal van een deur is.
Dus voortaan geen krassen meer maar allemaal deuken en bobbels…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).