Deurwaarder legt beslag op inhoud Saab museum

Auteur: , 26 Reacties

Ai... een kleine tegenvaller voor het noodlijdende Saab. Vandaag is bekend geworden dat de deurwaarder (Kronofogden) afgelopen dinsdag beslag heeft laten leggen op alle 109 auto's die aanwezig zijn in het Saab museum. Deze auto's willen ze in beslag nemen zodat toeleveranciers betaald kunnen worden.

Een voordeel voor Saab is dat ze sinds afgelopen woensdag beschermd zijn tegen dat soort zaken, omdat de rechter heeft besloten dat Saab mag beginnen aan een reorganisatie. En dus hebben ze nu het geluk dat ze beschermd zijn tegen schuldeisers.

Kronofogden kan voorlopig dus niet deze auto’s verkopen en zolang Saab de “reorganisatie” status heeft zullen de auto’s gewoon lekker in het museum blijven staan. Mocht de reorganisatie straks zijn afgelopen en de leveranciers nog steeds niet betaald zijn dan is er een kans aanwezig dat de collectie daadwerkelijk verkocht gaat worden.

Overigens heeft de burgemeester van Trollhättan enige tijd geleden al aangegeven dat de gemeente best bereid is om de hele collectie te kopen. Het zou immers zonde zijn als die verspreid zou worden over de hele wereld. (via: nu.nl)26 reacties

Dat wordt een leuke veiling.
@norge: Haha ja inderdaad. Een UrSaab, Sonett 1 en alle prachtige concepten van de afgelopen jaren. Waarschijnlijk ook een hoop die ik als leek nog nooit gezien heb.
@norge: als het inderdaad ooit tot een veiling gaat komen ;)
@robbie: The soap continuess. :D
Zolang het pannenkoekenbeslag is heb ik hier niets op tegen.
Als die Aero-X een rijdend exemplaar is mogen ze me die wel doneren. Ik laat hem wel op kenteken zetten en zal er met alle plezier in rijden
@Edge: had ik ook wel gewild….. doe mij die PhoeniX dan maar :D
De burgemeester van Trollhattan (oud ex-medewerker van Saab) zou intresse hebben in het museum en die denkt dat de overige raadsleden het er wel mee eens zouden zijn

De collectie blijft overigens nog beschikbaar voor betalende bezoekers (om geld te innen voor schuld Saab)

Bron: De Telegraaf
@Volvo940polar: wat is je punt? Dat staat toch ook in het artikel…
@robbie: ja zag ik te laat !excuus
@Volvo940polar: te laat? Je bedoelt: Ik lees geen artikelen, maar geef wel commentaar? Een vreemde volgorde moet ik zeggen.

Normaal gesproken lees je eerst een artikel voordat je binnen begint te roepen.
@robbie: rustig maar jongen ,als ik hetzelfde artikel al heb gelezen op De Telegraaf hoeft dat hier niet meer, t’was extra informatie , en ik zag te laat dat je het al had vermeld

Niet zo driftig reageren, is slecht voor je hart
@Volvo940polar: een oud ex medewerker?
gewoon een SOAP.. volgende aflevering a.u.b. ? :)
Ok, ik mag dan we zelf voor een deurwaarder werken… dit is écht gemeen! Ben nog geeneens een Saab-‘fan’, zoiets doe je niet. Einde discussie.
Maar moest er zo’n oudje toch verkocht moeten worden, wil ik me er wel over ontfermen :D
tsjongejonge wat een non-artikel weer van je Roberta. We weten al lang dat er beslag is gelegd op bezit van Saab dus waarom zouden de auto’s in het museum daar niet bij horen?? En nu Saab beschermd is voor in ieder geval 3 maanden, i.c.m. de chinese infusie, is het risico dat deze auto’s binnen een jaar worden geveild vrijwel nihil.
@iLoveStinger: Dan mag jij voortaan alles omtrent Saab gaan schrijven, wijsneus.
@iLoveStinger: gelukkig kan ik nooit iets goed doen bij jou ;)“We weten al lang dat er beslag is gelegd op bezit van Saab dus waarom zouden de auto’s in het museum daar niet bij horen??”
Dat is dus onzin. Tot nu toe was er nergens beslag op gelegd. Zelfs niet op de bankrekeningen van Saab.

Kronofogden had alleen volledig inzicht in het (Zweedse) banksaldo van Saab’s rekeningen. Op het moment dat op die rekeningen geld zou verschijnen zou Kronofogden daar aanspraak op kunnen maken.

En dit beslag op de museum collectie (zoals je kan lezen in het artikel) pas op 20 september gelegd. Dat was dus nog niet uitgebreid bekend. Ook sites zoals Inside Saab en SaabsUnited vinden dit blijkbaar noemenswaardig.

Dat de kans klein is dat de auto’s geveild gaan worden vermeld is ook duidelijk in het artikel. Als ik nou had geschreven:

“Alle auto’s uit Saab museum worden geveild”

Dan had je wellicht een punt gehad, maar nu sla je (wat mij betreft) de plank mis. Waarschijnlijk heb je die *kuch* genuanceerde comment geplaatst vanwege je blinde haat voor mij. Maakt mij verder niet uit. Ik begrijp je gebrek en kijk er wel doorheen hoor.
@robbie: Op de Zweedse bankrekeningen van Saab ligt al lang een beslag. Zodra er geld op verschijnt wordt het gebruikt om de crediteuren te betalen.
.
Eerlijk gezegd vind ik het nogal vreemd dat Saab, gezien de staat van de voorbije maanden, het museum niet in een aparte stichting heeft geplaatst.
@timmy: er ligt géén beslag op. Kronofogden houdt alleen in de gaten of er geld op komt. Dat is een technisch verschil. Ze hebben heel even er beslag op gelegd maar dat is ook snel weer opgeheven omdat het onterecht was.
Godnondeju, net die klote auto’s schoongemaakt, legt er iemand beslag op… Kan ik weer gaan poetsen…
slight miscalculation van vriend VM ..

hij had die dingen een half jaar geleden al moeten schenken aan de stad ..
als je je omgeving op je hand hebt .. dan heb je de helft al gewonnen ..

een hele hoop locale goodwill voor een paar ton aan dood kapitaal ..

history is bunk ..
Doe mij die rechter maar…
@Lincoln… die fout heeft Maserati in Modena ook gemaakt destijds door de hele collectie te veilen… gelukkig was daar meneer Panini (van de supermarktkaartjes) die dat niet liet gebeuren.
volgens mij zijn er toch nog altijd meer negatieve dingen dan positieve dingen te melden over SAAB.. dus ik zeg nog steeds, FAILLIET :)
ik koop die saab aero x wel voor 2000 euro? ik beloof dat ik hem droog en onder een laken verstop!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).