MKB doet een Brabusje: V12 in een GL500

Auteur: , 25 Reacties

Tot voorheen was (op deze tovenaars na, correct me if I'm wrong) Brabus de enige veredelaar die aan V12-transplantaties voor Mercedii deed, met hun CLS Rocket 800 als laatste wapenfeit. Maar nu springt tuner MKB, ook wel bekend van die 1000+ pk SL65 BS, ook in de nichemarkt van het monteren van twaalfcilinders in Mercedessen. Hun eerste slachtoffer is de GL.

En dat is een vrij logische keuze: het is zo’n beetje de grootste Mercedes, en bovendien een van de weinige Stuttgarters die nog geen AMG-behandeling heeft gekregen. Topmotorisering is de GL 500, met een dikke V8. Maar dat is niet dik genoeg voor sommigen, en dus mikten ze de achtpitter er uit en zetten er een V12 voor in de plaats.

Het blok is een oude bekende: het is de twinturbo die we ook standaard in de x65- en x600-modellen terug vinden. Deze wordt nog een beetje extra gekieteld tot 670 pk, en past vrij makkelijk in de motorruimte. 0 tot 100 met de mastodont gaat nu in 4,4 seconden en de topsnelheid wordt gelmiteerd tot 270 km/u. Lijkt me een perfecte bak om eens in de woestijn mee te gaan driften, eens kijken of hij ook om kan.

Als je hem laat ombouwen moet je alleen wel even 6 maanden vervangend vervoer regelen, zo lang is MKB namelijk met jouw slagschip bezig. Kosten? 217.568 euro. Exclusief BTW uiteraard.25 reacties

En dat is dan nog exclusief die GL500 natuurlijk. Kun je de v8 zelf weer doorverkopen.
Is die prijs incl. full-option GL?


Als je deze auto niet wilt, dan weet ik het ook niet meer.
kijk nu begin ik intresse te krijgen voor deze zeecontainer look a like :)
kan het armoediger ??
@lincoln: volgens mij is armoedig ietsvan oud lelijk ietswater niet uit ziet maar dit ziet er toch niet armoedig uit?
weinig mis mee, maar ik hoef hem niet :)
Volgens de site zonder merc gl. Je moet je eigen gl500 meenemen :-)

“Potential customers must show two very distinct properties before any ride in their MKB P670 based upon the Mercedes GL 500. They must be relaxed with both time and money. The conversion takes up to 6 months and MKB asks 217.568.- EURO excluding VAT for it. But only if a Mercedes GL 500 will be brought for the conversion.”
Als die 217,5K inderdaad voor enkel het projectje is, en nog niet eens inclusief het basisvoertuig, dan kun je beter een jaartje of twee wachten, want de nieuwe generatie GL staat al klaar en krijgt waarschijnlijk WEL een AMG versie, proto’s rijden al een tijd rond.
4.4 sec naar de 100!! dat is fokking snel is een zeecontainer.
O_O 4.4 0/100 voor een auto van 2500kg! bizar snel maar heb toch liever de Brabus Widestar (gl), als een baas op de wegen van Nederland rijden en na aankomst op je bestemming Volkswagen Polo’s fiat 500’s en mini coopers uit je grill peuteren.
@nutsackattack: Brabus Widestar maar dan natuurlijk wel met de velgen zoals op de fotos en niet die van Brabus zelf die vind ik 3x niks
Altijd die onzin zinnen die worden verzonnen om andere artikels erbij te betrekken:p
Dan kun je beter voor dat geld een tweedehandsje met V12 kopen en omlepelen.
Zoals ik het lees is het de prijs incl. de auto. Alleen hoef je niet met een GL 350 oid aan te komen, waarschijnlijk omdat de versnellingsbak etc daar niet robuust genoeg voor zijn. Plus zij zullen de motor wel houden :P
@Nuvolari: Leer lezen!!!!! “ The conversion takes up to 6 months and MKB asks 217.568.- EURO excluding VAT for it. But only if a Mercedes GL 500 will be brought for the conversion.”
@Nuvolari: Denk dat er gewoon een S/CL/SL bak achter wordt geplakt…
Nice en over achteraf geïnstalleerde opties betaal je geen bijtelling. ;)
hééééél gaaf apparaat! ziet er rustig uit, niets is te overdreven. alles klopt. Dikke motor, goeie prestaties. Dit vind ik leuk om te zien
Kijk brabus, zo goedkoop kan het dus ook, afzetters!
Wauw, sneller dan een ///M3 en ook een tandje sterker.. ;-).

Moet er voor Nederland niet nog wat BPM bij ook ?
Is het niet ‘Mercedessen’ overigens ????
Dat wordt deze GL een letterlijke beest zowel uiterlijk als vermogen :)
Volgens mij heeft mercedes zelf nog wel eens voor een paar gefortuneerden een v12 in hun waggies gelepeld.
Kom’ie op z’n minst een beetje vooruit! ;)
strakke wagen en zeer snel voor zo’n gewicht.. blijft een indrukwekkende auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).