Russische foutparkeerder trekt gun tegen actievoerders

Auteur: , 157 Reacties

Stickers plakken op mijn auto? Gun in je gezicht!

Het zat er aan te komen. Als je als Russische student tegen foutparkeerders optreedt door grote stickers op hun voorruit te plakken (voor de achtergrond: zie dit topic), dan is de kans aanwezig dat je eens tegen de verkeerde aan loopt. Ze zijn niet allemaal zo fijnbesnaard namelijk.

Een koevoet was al eens ingezet tegen de heren studenten, maar nu krijgen ze een schietpistool om de oren van een ietwat geagiteerde Toyota Camry-rijder. Is het echt of in scene gezet? Ik zou het niet weten. Ze halen er wel de media mee in ieder geval.

Bekijk de video hier onder (via carscoop):
Klik hier voor video

UPDATE 24-9 – We hebben het filmpje even laten vertalen. Hierbij de vertaling:

– U staat, jammer genoeg, in de weg
– Moet je kijken wat voor file er door u is ontstaan
– Ik ben daarom verplicht om een sticker op uw vooruit te plakken
– Ok, probeer maar
– Hey, hoer

Mensen gaan vechten

– Rustig, rustig, rustig
– Pak de loop
– Kom op sta op!

Politie is inmiddels aanwezig

– Laat u documenten maar even zien
– Goed, de auto haalt hij weg

Mercedes GL
– Als u niet weg rijdt, dan plak we een sticker op uw auto, ik praat serieus.
– En wat ga ik daarna doen, denk je?
– Nou, wat ga je doen dan?
– Dat ga je nog zien, wat ik dan doe
– Haal die camera weg.
– Waarom film jij mij!?
Ik zeg tegen jou – Ik ben op mijn werk! Snap je dat niet?
– Als u hier zo staat, dan belemmert u het verkeer hier
man wordt boos:
– Teef, hoer, kanker debielen,
Hebben jullie hier plezier aan of zo?

studenten:
Nee, we hebben geen plezier, serieus157 reacties

stelletje bijdehandjes, ik geef die schietpiestool knakker wel enigzins gelijk!
@Jokkebrok: Mee eens
@ferrari2011: NIET mee eens,

Je gaat een pistool trekken voor een stickertje? Komop, dat gaat nergens over.

Natuurlijk moeten de studenten met de poten van andermans eigendommen blijven, maar is nog geen reden om met een pistool te gaan zwaaien.

Als ze netjes parkeren is er ook niet aan de hand lijkt me?
@autogedrocht:

Uhm dat was geen stickertje. Zowat de helft van zn voorruit werd bedekt, waarmee als hij weg rijdt aansprakelijk kan worden gesteld voor aanrijdingen die hij veroorzaakt waarbij zijn zicht is belemmerd, waar hij niks aan kan doen.
@bempi: Euhm… Sticker eraf trekken?
@Esprit_de_Flandre: Ja dat moeten die studenten zelf maar doen dan. & hij stond er eerst gewoon bij.
@autogedrocht:

Die kut studenten leven andere wel op in een wereld met groot verschil in arm en rijk. waarvan de rijke elite soms onbeschoft tuig is dat denkt boven het “voetvolk” te lukken leven. Als dat zich uit in asociaal gedrag in de vorm van je auto op straat parkeren omdat je denkt dat je geen parkeerplaats hoeft te zoeken ben je echt een aap, geld of niet.
Zoals je kan zien wordt hij eerst op zijn asociale gedrag aangesproken alvorens ze “te werk” gaan.
Op de sticker staat waarschijnlijk iets als; “ik denk dat ik boven de wet sta omdat ik rijk ben, ik ben een aso”.
Hulde voor de studenten dat ze het uberhaupt durven, hier in nederland lopen de meeste mensen door als ze iets zien wat niet door de beugel kan, allemaal bang….
@procyon:
andere = anders
Als die gasten dit soort shit bij mij flikken kunnen ze er ook vanuit gaan dat ik m’n best zal doen om ze pijn te doen. Flikker op met je stickers. Zoek gewoon een baan.

Ze pakken hem behoorlijk lomp aan. Terwijl ze weten dat ze fout zitten. En die gast trok het geweer niet, die pakten ze van hem af.
@lemster: plus 1, helemaal mee eens ( titel is ook een beetje misleidend)

Ik verzeker jullie: als ik in rusland was en ik had geld, zou ik er een wapen vergunning bij nemen, en het gebruiken ook!
Dan hoop ik niet dat dat ooit gebeurt. Pak voor de gein eens een woordenboek en zoek het woord ‘proportionaliteit’ eens op.
@bigcar: De internet helden hebben gesproken. Sjonge jonge, durf te wedden dat jullie nog niet eens op durven te treden tegen een middelbare scholier, als je dat zelf al niet bent.
Dus volgens jullie mag wanneer ik aangesproken word op mijn asociale gedrag, die persoon gelijk neerknallen?
@KUYL:

Woorden zijn gratis, maar als ze je fysiek hinderen heb je volgens mij ook het recht om je fysiek te verdedigen.
Dus ja!
@Hupke: Dus wanneer ik je klemzet en jij boos word, wacht ik net zo lang tot je aan m,n auto komt. Wat waarschijnlijk zal gebeuren omdat ik bij jou iets doe wat niet leuk is. En dan beuk ik je helemaal kapot omdat je immers fysiek aan m,n auto zit. tsja echt de normale gang van zaken.
@KUYL:

Als jij me langdurig klemzet (en dus niet hindert maar me volledig vastzet) dan ben je me nietmeer aan het irriteren maar me aan het gevangen nemen. Dan steel je dus mijn vrijheid en als ik dan de pech heb van jou minder schade te kunnen toebrengen dan jij mij dan had ik maar beter blijven zitten.
Maar ja geweld is dus een logische reactie.
@Hupke: Blijf lekker zo door redeneren, zo maak je het zeker weten wel in de grotemensenwereld.
@KUYL: leeftijdsdiscriminatie!

wat jij hier aan het doen bent is gewoon niks anders dan executie zonder rechtszaak..
– scholieren toespreken: doe ik de hele dag, al die kloters / hersenloos tuig één voor één bestraffen (als voorzitter van de leerlingenraad is dat wel het minste wat van mij verwacht kan worden)

– je scheerf ook: “Dus volgens jullie mag wanneer ik aangesproken word op mijn asociale gedrag, die persoon gelijk neerknallen?”
antwoord: nee, puur en alleen maar omdat jij dan dus blijkbaar fout zit. in het geval van dit filmpje is het zo dat die mensen gewoon ff fout parkeren (niks mis mee, doen ‘we’ allemaal wel eens), alleen wat die jongeren doen is gewoon uitlokken. ik vind dat dat aangepakt moet worden. die jongeren moeten gewoon is hard aangepakt worden, stelletje tuig, denkende dat ze heel wat zijn…

@sir_smokalot: nogmaals: al ik een rijke rus was, dan is het minste wat ik zou doen: zelfbescherming regelen, aangezien een bodyguard niet altijd fijn is om overal heen mee te nemen, lijkt een wapen op het eerste gezicht handiger; gevolg: je kan met dat wapen eens dat tuig hun lesje leren> moeten ze maar met hun tengels van andermans (dure) spullen afblijven!

@Hupke: +1
@bigcar: Als als als… Inmiddels al een Hummer H2 van 30.000 euro gekocht? Je bent nog het een en ander van plan niet? Ga gewoon puisten uitdrukken voor de spiegel en stop met het plaatsen van stuk voor stuk ondoordachte en kansloze comments…
Natuurlijk ga jij geen wapenvergunning nemen.. alsof je dat krijgt bij een pakje boter..
@pininfarina: stefan, jij bent helemaal besodemieterd, doe is ff normaal. ga afkoelen ofzo mafkees.

(ik ben in ieder geval geen lafaard, want ik durf m’n (echte) leeftijd op z’n minst te openbaren, i.t.t. vele andere bloggers, waaronder ook jij)
Juist, maar om een pistool af te pakken moet dit eerst zichtbaar geworden zijn, nietwaar?
@lemster:

aan de andere kant is de russische elite zelf ook niet van onbesproken gedrag.

in dit geval het ontzettend asociale parkeren. gewoon midden op straat. dikwijls auto’s insluiten die wel gewoon normaal geparkeerd staan.

de enige reden dat hier niks tegen gebeurt is omdat de politie de rijke tak niet lastig gaat vallen. en eigenlijk is daar het protest tegen. de politie doet niks, dan moet het volk het maar doen
@lemster: Studenten een baan zoeken? Haha. Heb jij gestudeerd.
@floryn: Jup, inclusief twee baantjes.
Afgekoeld? Ja? Piesjtoel op kofferbakdeksjel, alsjeblieft.
Vodka?
HAahaha die kerel met die peuk, dubbelganger.
OT: Dit tuig beschouw ik gewoon als terroristen, met hun opgedwongen anti-gedrag. Beetje stickers plakken en kijk ze eens genieten bij die dikke Cayenne met dat camera’tje, lekker filmen net doen of mensen met geld fout zijn. Sneaky k*tettertjes.
@kaasboerin: Ja dacht jij ook al aan Ome Vlad?

Trouwens, die gasten op het eind met dat Totally Spies deuntje xD.
@kaasboerin: Ja joh, stickertjes. Logische keus om je op de stickertjes te focusen. Brrr, vervelende hippies, of nie?! Volgende keer gewoon lekker schieten, hé! Lekker die hoerenhippiekop eraf knallen, toch? Want dat is stoerrrrrrrrrrr.

En daarna in papa’s bmw naar de Mac je pistool laten zien. Stoerrrrrrrrrr!!!!!!!11111
@bozewolf: Begin je weer emotioneel te worden vlekje? Dezelfde emoties die deze mafketels een drive geeft de boel te terroriseren, net als jij ongetwijfeld dit topic gaat terroriseren nu. Volgens mij trok hij hem niet eens maar besloot ‘ie netjes zijn vuisten te gebruiken i.p.v. een vuurwapen.. Respect dus, dat ‘ie zich juist in kon houden. Uiteraard komen die groenlinks figuren met een groepje. Je blijft met je poten van andermans spul af.
@kaasboerin: Ooh oké, hij wilde alleen maar slaan. Ja, dat is natuurlijk een volkomen natuurlijke en beschaafde reactie op een stickerplakkertje.

Tokkie.
@bozewolf:

Als iemand een sticker op je voorruit plakt (en er is toch wel een reden waarom een voorruit transparant is en niet opaque) dan doet hij je geweld aan.
En ik ben geen geweldadig iemand, maar als ze mij iets misdoen doe ik hen ook iets mis.
Iemand die zo vervelend is van stickers op m’n voorruit te plakken zal een pak slaag krijgen.
@Hupke: Geweld? Volgensmij is er geen schade te zien aan de auto. Overigens is dit zoals ze dat noemen een ludieke actie. De bestuurder van die Toyota parkeert zelf fout en die studenten proberen deze man niet iets te misdoen, maar hiervan (op een geweldloze manier) van bewust te maken Die bestuurder reageerd hierop overdreven. En vervolgens is hij zelf degene die geweld pleegt door 1 van die gasten aan te vallen. De toyotarijder mag zelf van geluk spreken, want menig jongens hem een paar flinke vuisten op zijn bek had gegeven. Ik in ieder geval wel als iemand MIJ aanvalt.
@DonEmilio:

Wel dat soort ludieke acties moeten ze bij mij niet proberen als ik die dag toevallig niet m’n grappige hoed op heb dan hebben zij (of ik) een probleem.
Die bestuurder is kwaad, en hoe zou je zelf zijn, iemand anders zit met z’n fikken aan jouw spullen.
De bestuurder pleegt aggressie maar de andere plegen net zozeer geweld als hij met hun sticker en zijn reactie daarop is een verdediging.
@Hupke: Klopt maar ik denk dat het ook een rol speelt dat men hier gewoon heel erg geschrokken is door dat pistool en daardoor direct hun conclusie getrokken hebben ‘aan wiens kant zij staan’… Aangezien het nu meer gaat over ‘wat doe je als dit jou gebeurt’ (dus het pistool terzijde) sluit ik me bij Hupke aan, ik zou persoonlijk ook door het lint gaan, de studenten kunnen de heer toch gewoon aanspreken, en als ‘ie niet luisterd ga je lekker de politie bellen als ’t je zo dwars zit, dan ga je niet alsnog rennen en die stickert er opsmijten, dan lok je het bewust uit. Ik denk ook dat het feit dat hij het voor zijn ogen doet, dat dat de heer met het pistool erg dwars zat. Waar haalt dat jochie immers het lef vandaan?!
@Hupke: De bestuurder verdedigt zichzelf niet, maar valt aan. Daarnaast gaat het over een geplakte sticker en niet een baksteen die door zijn voorruit wordt gegooid of iets dergelijks. Het is dus geen geweld, er is namelijk geen verwonding of schade aan de bestuurder of zijn auto. En als je hierdoor, “door het lint gaat”, ben je gewoon zwak van geest.
Overigens moet je niet zo de internetheld uithangen. In real life zou jij niet eens proberen ze “een pak slaag” te geven. Mocht je toch zo dom zijn…Waarschijnlijk trappen 4 man je kapot waarna jij je voedsel door een rietje naar binnen krijgt.
@DonEmilio:

Hij valt volgens mij niet aan, maar als jij vind dat een sticker plakken op iemands anders bezit (en dan ook nog z’n voorruit op een arrogante manier) zomaar moet kunnen dan zal jij wel gelijk hebben neem ik aan.
Ik beschouw die sticker nog altijd als geweld waardoor hij alleen zichzelf verdedigd.
En wat jij door het lint gaan noemt noem ik jou zaken niet.

Als iemand mij lastig valt zal ik wel beslissen wat ik met hem doe.
@Hupke: Weet je, een sticker is maar een sticker. Remember het topic met die hooligans van Vancouver die een totale BMW M5 hebben vernield? Mijn grens ligt ongeveer daar met geweld. Rijd je me klem, dan zal ik even met je praten en vragen of je wilt oprotten. Plak je een sticker op mijn voorruit, haal ik hem weg, plak je hem er weer op, hou ik hem bij me zodat je hem niet nog een keer erop kan plakken. Echter, sloop je mijn auto, sloop ik jou, desnoods met wat voor een voorwerp dan ook. Krik, steen, vuisten, whatever.
dat die oostblokkertjes eerst eens leren parkeren , he
dan hoeven al die stickeraars niet te komen neuten met hun klevertjes
Als de politie een bon uitdeelt zijn het “boeven” en “tuig”…


maar met een pistool op straat zwaaien om een lullig stickertje, DAT kan natuurlijk wel.

Triest autoblog publiek…en niet eens smoke zn schuld ditmaal.

sommigen van jullie hier hebben echt een fucking groot bord voor je kop, hé?
@bozewolf:

Kom je daar nu pas achter? ;)

maar bon:

– fout parkeren mag niet, hoe duur je wagen ook is.
– stickers kleven op fout geparkeerde auto’s ook niet.
– met wapens zwaaien ook niet.

einde discussie.
@bozewolf: Beste, start je eigen website met je eigen debatten, mensen hebben hier een andere mening ga niet wederom de boel vol lopen spammen met door-emotie-gedreven reacties.
@kaasboerin: Emotie gedreven? Zoals jou boze berichtje dat rept over “tuig”, “terroristen” en “sneaky kut ettertjes”?


En lol. Mensen hebben hier een andere mening…dus ik moet maar weg gaan? Dat kan toch precies zo over jou gezegd worden…


Je geeft weer blijk van groot verstand en debatterend vermogen, Sjors (not).
@bozewolf: Als ik jouw “triest autoblog publiek” zie schrijven, en daarbij opgeteld dat ik vergelijkbare teksten in diverse andere topics heb gelezen, kan ik jou adviseren om inderdaad je eigen blog te gaan bouwen, maar goed. Advies wordt dus niet gewaardeerd.
@kaasboerin: Het gaat mij in deze niet om het artikel of de toon daarvan, maar de reacties van de gebruikers. Die je niet in de hand hebt, eigen blog of niet.

Wederom argumentatie fail van je.

Als mensen het normaal dan wel terecht vinden om super agressief te reageren om een stickertje dan zal ik zeggen dat ik die mensen niet normaal vind. Op internet grote bek, maar als je zelf wordt geconfronteerd met een paar van die bleke hippies bel je waarschijnlijk de politie ipv er stoer op los te slaan.
@bozewolf: Tuurlijk kleutertje, ik rijd in de BMW van m’n papa, ik zwaai onderhand ook al met m’n pistool bij de McDrive, ik bel de politie. Goh ziet ernaar uit dat je me heel goed kent, slim ook om zoals iedere kleine kleuter te reageren hier… Ohja, ook zeg jij continu dat ik faal op mijn argumenten omdat het ‘jou daar niet om ging’ en je bepaald ook nog wie schuldig is van wat. OT: Ik zeg absoluut niet dat ik direct ga beuken mocht ik dit meemaken, maar ik zou er zeker niet blij van worden als iemand ’t lef hebt om dat voor de eigenaar zijn/haar neus te doen.
@kaasboerin @bozewolf: OK dames, graag weer discussie op argumenten, geen modder gooien. Als het uit de hand loopt ga ik reacties strepen.
en niet eens smoke zn schuld ditmaal.


Wat ben je toch een schat. Moet alleen wel mijn nespresso van mijn toetsenbord afvegen nu…
@sir_smokalot: Het mag ook wel eens gezegd worden als je ONschuldig bent :D
Volgens mij is speedlimit in z’n vrije tijd ook fanatiek stickerplakker op alles wat Duits is en vier wielen heeft ….

:-)
@rechercheur:

Kan je dat aantonen met feiten of zit je alweer uit je nek te lullen?
Want aan “volgens mij” heeft niemand wat GTR ;)
@speedlimit:

Hahaha, jij bent ook zo simpel, je geeft een klein voorzetje, en gegarandeerd dat jij ‘m braaf in komt koppen …
@rechercheur:

Tja je wordt links en rechts ge-bitchslapt vanwege je commentaar dat je ff niks zinnigs meer kan zeggen GTR ;)

Maar goed laat men gewoon van andermans spullen afblijven en d’r is niks aan de hand.
@speedlimit:

Sinds dat jij zo enorm op je snufferd bent gegaan in het “NCAP 5 sterren” topic, neem ik je niet meer serieus, ik beschouw het als een ultieme vorm van leedvermaak …
:-)
@rechercheur:

Haha heb je al 3 keer terug gefloten vanwege je fouten…dus hou jezelf maar voor de gek GTR :)
Wat een domoor! Een pistool trekken terwijl er mensen 15 cm achter je staan, neem dan een paar stappen terug en hou het pistool tegen je heup. Wat een prutser.
Inderdaad, wat een amateur. Hoog tijd dat hij eens naar de ghetto gaat om te leren hoe hij zijn shit moet handlen. Russia in da Hood anyone?
@sir_smokalot: Een paar lessen Krav Maga moet voldoende zijn,lol.
Wel dom. Als ze die stickers er eerst af gaan staan trekken staan ze een kwartier langer verkeerd.
@Northwestern: Misschien een beetje de bedoeling. Meestal parkeren mensen verkeerd omdat ze toch maar ‘eventjes’ ergens moeten zijn. Als ze twee minuten later met hun sigaretten buitenkomen, kost het ze veel tijd om te vertrekken. Tijdswinst negatief dus…
mja wat moet je hier nu van denken.. er staat zoveel zooi uit die oostbloklanden op het internet dat ik het allemaal wel geloof.. doet me denken aan een knulletje dat zich voor de grap in een brievenbus verstopt en brieven er weer uit floept.
Toch apart om te zien dat al die oostblokkers dezelfde vierkante hoofden hebben… De intelligentie straalt er van af…
@OverSoft: Jouw intelligentie straalt ook van je reactie af. Het bestuderen van de vorm van hoofden en het koppelen van intelligentie aan uiterlijke kenmerken is ook pas sinds de Tweede Wereldoorlog redelijk achterhaald.
@floryn: Vond ‘m wel geestig.. :lol:
Als ik fout geparkeerd sta weet ik dat zelf vaak ook wel,
Als je me daaraan wilt herinneren, oké… Maar met een briefje onder de ruitenwisser… Sticker hadden ze maar 1 keer gedaan…
@Lotus-Omega: “met een briefje onder de ruitenwisser”

Zo eentje met een overschrijvingsformulier bij?
Stickers plakken, is pistolen pakken.
Twijfels of dit echt is of in scene gezet?

Dat stiekeme knietje tegen zijn hoofd wanneer hij gehurkt staat is CGI?

Hij staat ook redelijk groggy op van dat knietje, dit is gewoon oost-europa en zijn we wel meer gewend dan dit.

Wij kennen dit alleen van TV en achten dit meteen onrealistisch, hier staan we met z’n allen klaar om te filmen met een telefoon als iemand een mes trekt, daar lopen ze door.
Makkelijk om hier van alles van te vinden, maar het gaat wel oom een maatschappij die heel anders in elkaar zit dan de Nederlandse. Hadden de studenten dit soort reacties kunnen verwachten? Is foutparkeren een groot en veelbesproken probleem in Rusland? Waren deze acties aangekondigd? Zijn er Russen op Autoblog?
@floryn: Ik woon zelf al 5 jaar in St.Petersburg en het gedrag van de welvarende klasse is inderdaad onacceptabel. Voornamelijk bestuurders met kentekenplaten die beginnen ‘AA’ of ’00’ denken boven de wet te staan.
Wellicht is deze actie in scene gezet, maar deze groepering is wel degelijk actief!
@TSAARno: Wat wil dat zeggen, kentekens die met die combo’s beginnen? Regeringspersoneel of zo?
@bozewolf: Excuses, die kentekenplaat aanduidingen geven inderdaad aan dat men een hoge ambtenaars functie bekleed, danwel dat men veel geld heeft (en de platen gekocht heeft).
Nou. Finnik ook hoor. Wil ik in NL ook, dat als je auto maar duur genoeg is, je boven de wet staat. Iemand die dubbelparkeert en doorgaand verkeer hindert op zijn gedrag aanspreken. Pffff, moet niet gekker worden!
Zal ik daar mijn foutgeparkeerde auto niet mogen laten beschermen door iemand met een vuurwapen? Straks wordt mijn statussymbool nog afgesleept!
the-budel-guy via Android app
fake kijk zoek maar is door op YouTube daar zie je wat er gebeurt als het filmpje klaar is al was dat wel bij de goude BMW x5m
Fake of niet, ik geef die camry rijder gelijk.

Die studenten hebben persoonlijk geen last van hem, maar willen wel zijn auto vandaliseren. Daar komt bij hij zelf z’n pistool niet getrokken heeft, ondanks dat zij met z’n 3/4en zijn en hij alleen.

Je moet gewoon met je fikken van andermans spullen afblijven.
Die kut studenten leven andere wel op in een wereld met groot verschil in arm en rijk. waarvan de rijke elite soms onbeschoft tuig is dat denkt boven het “voetvolk” te lukken leven. Als dat zich uit in asociaal gedrag in de vorm van je auto op straat parkeren omdat je denkt dat je geen parkeerplaats hoeft te zoeken ben je echt een aap, geld of niet.
Zoals je kan zien wordt hij eerst op zijn asociale gedrag aangesproken alvorens ze “te werk” gaan.

Op de sticker staat waarschijnlijk iets als; “ik denk dat ik boven de wet sta omdat ik rijk ben, ik ben een aso”.

Hulde voor de studenten dat ze het uberhaupt durven, hier in nederland lopen de meeste mensen door als ze iets zien wat niet door de beugel kan, allemaal bang….
Wie zegt dat het ‘arme studenten’ tegen ‘rijke eikel’ is, sinds wanneer is iemand met een Toyota per definitie rijk… ?? Als je als student stickers opplakt tot daar aan toe, maar als de eigenaar tegen z’n eigen auto aan staat kan je toch wel even vragen waarom ‘ie daar zo staat geparkeerd. Dit is gewoon bewust provoceren. Laat dit lekker aan de politie over ipv deze nutteloze acties te voeren.
een pistool is wel wat overdreven, maar laat ze maar goed voelen dat je geen stickers op je vooruit wenst.. oprotten met die stickers..
Voor mij is het vrij simpel.
Dat stickertuig gaat in de fout.
De aso mag dan wel verkeerd parkeren, (mag niet foei, gooie er een boete naar, is de staat te corrupt om boetes te geven heb je pech) maar met die stickers lokken ze dat geweld gewoon uit.
Die wagen is niet van hun, die sticker belemert het zicht van de bestuurder, kortom da’s op zich ook geweld, FYSIEK geweld zelfs.
Tja daar is toch maar 1 reactie op? Je verdedigen, en hoe je dat doet mag je volgens mij nog altijd zelf kiezen.
Bel je wat evilhenchmen op om ze af te rossen, sla je ze super-Poetin gewijs zelf halfdood , schiet je ze aan flarden of lach je er eens mee en negeer ze voor de rest.
Die keuze is aan diegene die aangevallen word, hier dus de verkeerdgeparkeerde aso.
@Hupke: Een stick op iemands ruit plakken is fysiek geweld?

HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Kom je bij aan, bij de rechter! Ik zie em al lachen.

Man, ga fietsen. Of lees het wetboek es.
@bozewolf:

Wetboek interesseert me geen hol, maar onder iedere vorm van natuurwetten of ethiek die ik me kan indenken valt het plakken van een sticker (zeker op iemand z’n vooruit) onder fysiek geweld.
@Hupke: Dan kan ik je vertellen dat je een hele aparte kijk op dingen hebt.

Hoe valt een sticker onder geweld? Serieus, leg me dat eens uit.

Hoe is een sticker op een auto plakken analoog aan een mens op zijn neus slaan?

Verbaas me!
@bozewolf: Vind je het nou nodig om in een compleet topic te proberen een discussie te beheersen? Zoja, leg me uit waarom.
@Truttenschudder: Nee, dat zie je dan verkeerd. Ik vraag me af waarom iemand vindt dat een sticker ergens opplakken dat dat fysiek geweld inhoudt.


Als ik geel groen noem vraag jij je toch ook af waarom, of niet dan?
@bozewolf: denk het niet, dat je kleurenblind bent is vooral jouw probleem :)
@bozewolf:

Om te beginnen bij het begin.
Volgens mijn visie is iedereen vrij om te doen en laten wat hij wil zonder daarbij een ander te storen.
blablabla (zover was je geloof ik al)
persoonlijk bezit (dingen zonder eigenaar die je je toe eigend door ze te vermengen met je arbeid of door ze te ruilen/krijgen van iemand die dat gedaan heeft (ooit tot zo’n 3 miljoenjaar geleden)) is ook een van de vrijheden van een individu (of groep individuen) …

Geweld is alles wat iemand verhindert van vrij (volgens voorgaande definitie) te zijn.
Nu je moet ergens een grens trekken, en voor mij (en de meeste liberalen) is die grens het fysieke.
Schelden, irritant zijn,… is vervelend maar op zich is het niet dwingen, je kan het negeren. Terwijl je iets fysisch niet kan negeren. Het is (tenzij in rare films) niet mogelijk om iemands houdgreep te negeren, of van door een basebalknuppel te wandelen (of van door een sticker te kijken omdat je de plaatsing ervan niet goedkeurt).
Dus da’s mijn grens.

Die wagen is het bezit van die aso (waar je trouwens gewoon omheen kan rijden als hij zich daar parkeert) en niet het jouwe, jij manipuleert dat bezit dus da’s geweld. (zelfs als die sticker niets beschadigd)
Daar komt dan nog bij dat je verhindert dat hij iets ziet wat dus dubbel zo vervelend is.
@Hupke: Iets manipuleren is geen geweld. Sorry.

Dat jij dat vind is je goed recht. Net zoals vinden dat de Holocaust nooit gebeurd is, dat God de aarde schiep in 7 dagen en dat chocola door kabouters gemaakt wordt.

Veel plezier met je “mening”.
@bozewolf: wat een onzin idd, chocola word door oempa loempa’s gemaakt.. (is iets anders dan kabouters)
@bozewolf:

Nuja dat is inderdaad mijn mening en die van een heleboel denkers.

Ik zou wel eens graag weten wat jij dan wel geweld vind?
@bozewolf: Ja en daarvóór was je aan het zuigen bij kaasboerin…

Alles wat je doet is schofferen. Ben je verliefd op smoke ofzo, dat je zo graag zijn aandacht wil?
@Truttenschudder: En ben jij verliefd op mij dan, dat je zo graag aandacht van mij wilt?

Als mensen iets zeggen wat mij op één of andere manier opvalt, dan reageer ik daar op.

Raar, hé! Gebeurt bijna nooit op internet.

Man, hou je toch niet zo met mij bezig.
@bozewolf: You know, I’m just saying. Kan me ergens voorstellen dat mensen je storend/strontvervelend vinden.
Ga verder niet inhoudelijk op je in.
@Truttenschudder: Het gevoel is geheel wederzijds als die andere mensen onzin spuien.

Jij voegt op deze manier ook niet veel toe. Erger ik me aan. Typisch, he.
Hm apart filmpje dit. Aan de ene kant zie je die studenten eerst praten met de eigenaar. Vervolgens is aan de houding van de eigenaar te zien dat hij niet veel op heeft met de studenten. Als vervolgens dan de studenten toch die sticker op zijn raam plakken is dat natuurlijk wel een beetje uitlokking.

Dat geeft niet weg dat de reactie van de man een tikkie overdreven was, maar toch. Als je aangeeft dat je er niet veel mee hebt of het je niks kan schelen of zo (Weet niet precies wat hij zegt, het is maar een assumptie)dan moet je natuurlijk niet je zin doordrijven en een sticker plakken. En zeker niet van die stickers die je er amper af krijgt.

Het slaan is misschien ook wel een wat overdreven reactie, maar het pakken van het pistool valt nog wel goed te praten. Hij valt aan (geheel fout uiteraard) verliest het, weet dat de student nog meer vriendjes heeft, dus wil zijn pistool gebruiken als verdediging.
@Aquios: Pakken van een pistool valt goed te praten?

Ja joh…lekker met je wapen op zak lopen, mensen willen klappen die iets op je auto plakken en als je verliest trek je gewoon je blaffer, toch?

Normaalste zaak v/d wereld.
@bozewolf:
De wereld volgens de gemiddelde autoblogger.
@bozewolf:
En die gozert met het pistool:
1 Gen minder en hij stond ergens in een wei met een touw om zijn nek te grazen……….
@desjonnies:

Een koe heeft een 60-tal chromosomen en de mens maar 46, dus je vergelijking gaat niet op.

Waarom maak je trouwens onderscheid qua niveau van geweld tussen een klap uitdelen/pistool op zak hebben en het opzettelijk mishandelen van iemands bezit?
@Hupke: Omdat het geweld tegen een mens betreft vergeleken met een sticker plakken op een inanimaat object?

Daarom maken we daar onderscheid tussen, slimbo. Daarom krijgt een moordenaar langere celstraf dan iemand die een auto in de fik steekt.

Is best logisch, in de grote mensenwereld.
@bozewolf:

Beiden zijn daden van geweld, of je nu een slag op je neus krijgt waardoor je ongemak hebt en waardoor je ‘rechten’ geschonden zijn, of nu iemand een sticker op je voorruit plakt die net hetzelfde doet.

Hoe definieer jij geweld dan, vanaf wanneer is iets voor jouw geweld?
@Hupke: Geweld = opzettelijk fysiek letsel/beschadiging toebrengen aan dan wel een persoon dan wel een object, of een poging wagen daartoe, met lichamelijke handelingen of een voorwerp dat in staat is om letsel te veroorzaken.

Ergens een sticker opplakken is geen bewust fysiek letsel toebrengen. Iemand met een opgerolde poster op z’n kop slaan is dat wel. Een baksteen door een autoruit gooien is wel geweld, maar een “kick me” briefje op iemand z’n rug plakken is dat weer niet.
@bozewolf:

Een I <3 Hitler briefje door Israël laten lopen?
Of een sticker over iemands mond plakken? :P
Maar goed daar doel ik niet op.
Ik ben van mening dat alles wat je doet waarmee je iemand anders 'vrijheid' schend geweld (of dwang) is, bij jouw moet er blijkbaar eerst letsel of schade (groot ongemak) zijn ipv gewoon (al dan niet principieel) ongemak.
@desjonnies:

Ik weet het, het is off-topic, maar wat was er nu met de Corvette van de Rijkspolitie ??
@rechercheur:
De rijkspolitie had bijna altijd ander materiaal rijdend om vergelijkings materiaal met de 912 en 911 te hebben zo hebben ze ook de Corvette gebruikt en de TR6 van Triumph en de Fiat 124 Spider, wel in -nu zeer zeldzame en dure Abarth uitvoering- en hebben er 2 914-6 Porsches bij hen gelopen.
Probleem bij alle andere merken is simpel dat ze niet zo duurzaam zijn en slijtvast als een Porsche.
En bij lang achteruit rijden op de vluchtstrook loopt iedere vloeistofgekoelde motor warm.
@desjonnies:

Weet je wat nu zo leuk aan die Corvette is … ?
@rechercheur:
A hij is van jouw
B jij hebt ermee gereden in Driebergen
C hij ging eigenlijk niet kapot
@desjonnies:

D: maak van de cijfers op de motorkap eens een datum …. :-)
@desjonnies:

Wel een klein beetje flauw dat je nu dan niet meer reageert …. :-)
Wel als je in Rotterdam-Zuid woont. Of in Moskou kennelijk.
@bozewolf: Nou “goed te praten” is misschien niet helemaal de juiste bewoording, let wel dat ik de agressie van die eigenaar ook niet goed probeer te praten hoor. Gaat nergens over. Het ging mij meer om het naderhand misschien bedreigd voelen. Ja ook iemand die agressief begint kan zich naderhand alsnog bedreigd voelen. Je moet wel weten dat Rusland, Nederland niet is he. Er lopen daar heel wat ongure personen rond.

Oh en btw als je nou eens wat normaler reageert (niet zo “bam er bovenop”) misschien gaan de discussies hier dan ook wat normaler. Dit is gewoon een adviesje. Ik snap best dat je het niet eens bent met wat een ander vindt, maar dat kan dan toch ook rustig gezegd worden? Kan ook zijn dat ik jouw reactie een beetje verkeerd opvat hoor. If so, dan mijn excuses.
Opflikkeren met hun stickers, ik zou ze ook iets ( proberen ) aan te doen. Alleen pistool was niet nodig inderdaad..
Het is een kwestie van tijd eer ze de verkeerde mannen tegenkomen……op zich niet zo erg, maar moeten ze ook niet gaan huilen als het eenmaal zover is!
@bowie: Russische maffia of iets dergelijks… dan zijn de rapen helemaal gaar.
@xilver: Precies! Dat soort jongens…….trappen/schieten je helemaal lek.
Kan die gozer wel gelijk geven…ooit al geprobeerd om zo’n sticker van je raam af te halen…? Je zou al voor minder lui overhoop schieten.
kneusjes ..

in het land waar ik woon word je al afgeknalt als je een beetje sneeuw tegen iemands voertuig werpt ..
@lincoln: Dan woon jij vast in Nederland!
kneusjes ..

in het land waar ik woon geloven ze alle propagandistische studenten-shit die er op het internet komt ..

voorbeeldje ..

Russische studenten doen net of als ze last hebben van dubbelparkeerders (yeah right) ..
willen dat het recht zegenviert (yeah right) ..
dan pakt iemand in het zicht van 3 camera,s een pistool (yeah right) ..

en de Rinussen van 1 of ander NL blog worden massaal ongesteld ..
kiele kiele kiele .. een auto heeft 4 wielen ..
@lincoln: Ha ha ik kom uit een land waar ze gekken zoals jij zwaar subsidieren en gedogen!!
@bowie:

hoi Rinus ..
@lincoln: hahahaha goeie :)

Wat betreft je Caddilac, worden er ook foto’s vrij gegeven ? :D of blijf je liever geheimzinnig ? :P
@dennisr:

die laatste ..

eerst een grondige restauratie .. en misschien een top-chop ..
@lincoln: aah ok :D veel succes er mee in elk geval! :)
@lincoln:
Wat is het geworden, wie van de drie ??????????????????

Olds

Caddy

Hemi
@desjonnies:

Cadillac .. zaterdag heb ik em binnen ..

tis een hardtop coupe ipv een Coupe deVille ..
dus thank god manueel bedienbare ramen enzo ..
@lincoln: Wat voor een bouwjaar?
@GOD:

1956 .. HET jaar ..

vlak voor de dubbele koplampen en vleugels ..
@lincoln: Ik had zelf gegokt op 67′, in mijn gedachten ben je er wel een type voor haha. Maar ja veel plezier de mee. Lekker prutsen aan zon ding heerlijk.
En niet vergeten als je helemaal vies bent geworden gewoon, gewoon vies naar de winkel boodschappen doen.
@GOD:

heb al een 70er Olds ..
een oridinaire bler bak met drag-race stance ..
dus je beeld klopt weldegelijk ..

nu effe een serieuze restauratie ..

en de status om er als een gore voddenboer bij te kunnen/durven lopen heb ik allang en breed verworven ..
@lincoln: doe eens wat foto’s? (evt via een privé berichtje via netwerk.autoblog)
@w0o0dy:

yep .. ik zorg dat jij ze krijgt ..
@lincoln: cool, leuk andermans 4wiel-spul kijken!
@lincoln: Gefeliciteerd. Een erg mooi model. Zelf houd ik meer van de moderne lijnen van vroege jaren zestig Amerikanen, maar deze heeft ook zeker iets. Die kofferbak is trouwens echt Soprano’s-groot. Passen makkelijk acht eh verhuisdozen in.
@floryn:

dank u ..

voordeel van dit bouwjaar is wel het gebrek aan plastic electronica en vacuum-meuk ..
want dat nam daarna een vogelvlucht ..
@lincoln: Wat flauw dat je er geheimzinnig over blijft :) Ik denk dat wel meer lezers nieuwsgierig zijn naar je oude brikken.

Fraaie additie trouwens, die Cadillac. Alhoewel ik ze altijd verwar met Bel Airs (qua looks), maar ik ben dan ook een vintage USA car leek.
@bozewolf:

komt omdat de auto,s van die periode nog meer op elkaar lijken dan het huidige Audi gamma ..
nope .. ik ben niet sarcastisch ..

en vreemd genoeg zijn Bel-air,s ver boven mijn budget ..
jahaaa poetin!!!!
Jeetje, wat een kleuter reacties hier. Jullie heb geen flauw idee hoe ontiegelijk irritant het is als iemand zijn auto midden op de stoep of midden op de weg parkeert waardoor er niemand langs kan. De meeste van jullie zijn nooit in Rusland geweest. Op de wegen is het daar een chaos.
Ik vind goed dat dit gebeurt. Eindelijk iemand die er iets probeert aan te doen.

Op de stickers staat: Ik heb scheit aan iedereen. Ik parkeer waar ik wil.
@e550: Eindelijk iemand die het begrijpt! Al dat geblaat van al die mensen die nog nooit in Rusland geweest zijn en zodoende geen idee hebben waar ze ’t over hebben pfff.

Deze acties zijn slechts een voorbeeld van een van de vele acties die jongeren in Rusland voeren. Ze voeren deze acties omdat ze het zat zijn en het asociale gedrag en de ongelijkheid niet langer accepteren!
Ok, mensen die niet tegen een sticker op hun voorruit kunnen zijn triest.
1. het is geen beschadiging
2. als je aso parkeert geef je blijkbaar niet veel om je auto
3. als je hier gaat zitten roepen “wat jij allemaal wel niet zou doen” als het jou overkomt, dan heb je nog niks meegemaakt in je leven.
Moet @bozewolf helemaal gelijk geven.
Je moet gewoon niet als een droplul parkeren. Punt. ps: alleen echte aso’s reageren zo (met geweld + pistool) of denken dat dat normaal is.
@carbuff: wordt daar 3 dubbel geparkeerd, als je snel weer weg moet zet je hem toch niet op de 1ste rij? iedereen pakreert daar zo
Zou de sticker om zijn kop heen plakken ,wel met een klein luchtgaatje dan.
Welcome in Russia!
Tamelijk onbegrijpelijk wat ik zo even vluchtig in 3/4 van de reacties heb gezien.. Wilders schreeuwt alleen maar en beledigt wat… kennelijk is 50% van de rest van NL randje psychopatisch
opkutte met die mongolen. 5 tegen 1, en een lelijke sticker op je bak.
Ik zag helemaal niemand een gun trekken, volgensmij had die man em alleen bij zich en is het afgepakt. En het is een volstekt logische actie om met die studenten op de vuist te gaan, dat soort geitenwollen volk heeft denk ik echt niets beters te doen.
@phantom95: +1, enough said.
@phantom95: Heeft niks met wollen sokken te maken. Ik ben een fervent autorijder maar ik vind zo’n sticker wel ludiek en zeker niet over het randje. Een pistool trekken omdat iemand je wijst op je onbehoorlijke gedrag is gewoon een teken dat je ze niet allemaal op een rijtje hebt. Hulde voor die studenten! ps: gewoon niet als een mongool parkeren, iedereen blij.
@carbuff: Sorry voor mn late reactie, die man trok zn pistool niet, de studenten haalden hem uit zn zak en ik vind dat ze geen eigen rechtertje mogen spelen.
stel ..

je vindt met een vrienden groepje dat de politie in NL maar een gewapend fascisten bolwerk is ..

mag je dan de politie-auto,s volplakken met hakenkruisen ??
@lincoln:

Het word zelfs nog moeilijker want ik word gedwongen om die onbekwame staatmilitie te sponsoren met m’n belastingsgeld.

Ik zou uitrekenen hoeveel percent van die wagens door jouw gesponsord zijn en dat vernielen.
probleem opgelost :D
Jammer dat er geen actievoerder geraakt is, wat een stel eikels zeg, een peetje stikkers op andermans eigendom plakken, bah!
Wat een hoogstaande reacties hier.
Het is normaal voor jullie om in ’t midden van ’t straat te parkeren?
Alle doorgang belemmeren en het niet eens in hun hoofd halen om het gewone volk door te laten?

9/10 van jullie staat te vloeken als iemand voor jullie stopt om iemand over te laten aan een zebrapad, maar dit is not done volgens jullie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).