McLaren MP4-12C is een #fail?

Auteur: , 49 Reacties

Is de nieuwe MP4-12C toch niet zo geweldig als McLaren ons wil doen geloven? De eerste exemplaren worden inmiddels uitgeleverd en de eerste ontevreden klanten maken ook gelijk hun ongenoegen kenbaar.

Dat het niet gemakkelijk is om vanuit “niks” een ‘perfecte’ auto op de markt te brengen ondervindt McLaren momenteel aan den levende lijve. Het grootste probleem dat momenteel (vrijwel) alle auto’s treft is een probleem met de deuren. Als het nat is schijnen die niet meer goed te openen en te sluiten. Ook zijn er problemen met het touch systeem om de deuren te openen. Onderstaande foto laat een drietal MP4-12’s zien bij een Britse dealer zien die allemaal last hebben van dit probleem.

McLaren dealer vol problemen

En om aan te tonen dat de MP4-12C een echte Britse auto is en de geest van Lucas the Prince of Darkness nog steeds aanwezig is, wordt er ook uitgebreid geklaagd over elektrische problemen. Zo zijn er klachten te vinden over een op hol geslagen boordcomputer, navigatiesysteem en alarmsysteem. Ook schijnen er problemen te zijn met de remslangen en de afdichting rond de achterruit.

None of these in isolation is a big deal but together, well it’s just unfinished. I have to say Mclaren have been very good and have already been out to me twice to repair a couple of other problems. I understand a fix for all of these things should be available in the next couple of weeks. I am however expecting it to be flawless once it has been done.

Ook schijnen deze problemen er voor te zorgen dat de levertijden nog verder oplopen. Klanten moesten immers al extreem veel geduld hebben.

Would have been nice to have got mine but in the end I just couldn’t put up with the endless broken promises of delivery dates, non information, misinformation and people not contacting me when asked to, final straw was they started bumping cars ahead of mine on what appeared to be a ‘who shouts loudest’ policy and believe me I was shouting but clearly at the wrong person. Perhaps it’s for the best because if after all that had have happened bits started not working then I think I’d have driven it through the front of the showroom!

Om het leed te verzachten krijgen mensen die op hun auto wachten een 32Gb McLaren iPod Touch, 5.800 euro korting, een gratis IRIS stemgestuurd navigatiesysteem en als klap op de vuurpijl een foto van je auto (of in ieder geval 1 die erop lijkt) met daarop de handtekeningen van Lewis Hamilton en Jenson Button. (via: jalopnik.com)

Om de pijn voor jullie enigszins te verzachten hebben we een gallery met prachtige foto’s van een donkerrode MP4-12C.49 reacties

Ai… Dat is zuur voor McLaren. Hopen dat ze die kinderziekten snel verhelpen! :)
Ik blijf t een meesterlijke auto vinden hoor…
Ach ja, de concurrent van de 12C, de 458 had ook z’n kuren.
Zal wel in het segment zitten.
@BmwMPower: inderdaad. De eerste paar exemplaren gingen spontaan op in vlammen.
Zo hé wat een mooie wallpapers!
Tsja, kinderziektes moet je er wel uithalen…
Voor die prijs zou dit echt niet mogen, als ik een dure computer verkoop test ik die eerst uitgebreid omdat ik het me niet kan permitteren dat een klant hier enkele dagen later weer staat met problemen…
@Volvo_440_turbo: klopt. doe ik hier ook in de dealer testen of alles werkt sinds ik hier werk. waren ze hier ook vergeten toen ze mijn moeder hun auto gingen afleveren (ik werkte er nog niet)
@Volvo_440_turbo: maar compleet affikken zoals de 458 voor die prijs mag zeker wel?!
Het zal wel verschil van smaak zijn, maar puur op design bekeken vind ik deze auto er al verouderd uitzien.
…zet er een Murciélago uit 2002 naast en een leek zal de MP4-12C als ” op leeftijd ” aanwijzen.

….maar het zal wel een verschil van smaak zijn…..
@stan: Ik ben het volledig met je eens ;), weinig vernieuwend design, om het zachtjes uit te drukken.
nou nou, eerst een flink vermogen betalen aan die auto, dan vervolgens een tering lange tijd op het ding wachten, en dan ook nog (dagelijkse) mankementjes: kun je net zo goed een 458 kopen, dan heb je op z’n minst geen kopzorgen
aauw! die Mclaren baas zal niet lachen!
@love4sportcars: hij niet nee, ikke lekker wel :)
@bigcar:

klasse joh ..
kan zien dat je een fatsoenlijke opvoeding geniet ..
tja, maak me er niet druk om, vond het toch al geen mooie auto. en daarnaast ben ik ook niet zo van de turbo motoren :) doe mij maar een 458 italia dan :)
@spykerboy: +1
@bigcar: volgens je profiel haat je Italiaanse auto’s??
@Jimmie: de aventador staat hoog in m’n lijst, maar ik heb nog zo m’n twijfels over de 458 italia..
zou ik die moeten haten of moet ik ervan houden?
@bigcar: je houdt gewoon van Italiaanse auto’s dus :)
@Jimmie: ” haat tegen GM (ook opel), fransen e de meeste italianen (lees alles van fiat), kep ook nix met hummer..””

haat tegen de meeste italianen; dus fiat = eigenlijk ook ferrari.. ook nog eens garagegevoelig dus staat garant voor hoge kosten..

‘kga het veranderen in:
“…haat tegen GM (ook opel), fransen e de meeste italianen (lees alles van fiat (behalve 458 italia), kep ook nix met hummer..” :)
@bigcar: jij bent zeker ook nog 12, net als die dennisr ofzoiets? En je hebt ergens de klepel gehoord?
Hmm, eerst miste er emotie in de auto. Nu is die er (althans, wat men emotie vind bij vooral oudere Engelse, Franse of Italiaanse auto’s), is ’t weer niet goed.
Dit hoor je van alle kanten. Eerst met de TC en LC. Nu de deuren en electronica. Dat is toch wel frustrerend. Veel te snel de markt op gegooid deze auto. Daarnaast niet echt mooi en veel te veel gehyped door McLaren zelf. Vanaf de introductie is al het nieuws negatief geweest.
Ze halen de beloofde cijfers niet, verliest regelmatig in testen van Ferrari’s, bijna alle mensen die er een hebben getest vinden hem inferieur aan de 458 en nu kunnen ze de auto niet op tijd leveren of met problemen. Tsjah, had Ron Dennis maar niet zo een grote mond moeten hebben. Doe mij die 458 dan maar.
@ fluviodinges, heb ik dat beweerd mss?
Ik heb ooit een van mijn oude volvo’s door een kortsluiting bijna in brand gestoken, dat is niet om te lachen hoor. Batterij afkoppelen ging niet wegens het alarm, het alarm kon zelfs de dealer niet uitschakelen en dat liet ik er liever op…
@ spykerboy, zo moet het, fabrieksfouten kan je in eender welke branche tegenkomen, van tijd heb ik hier nieuwe pc’s die flashen en die onmiddelijk weer naar de fabrikant moeten…

Wel spijtig in feite dat zo’n gerenommeerd merk die toch wel enige geschiedenis heeft geschreven zo’n fouten heeft gemaakt, niemand is perfect, dat is zo, maar dat geeft mij zo een gevoel van: ik ben teleurgesteld in mijn vader, die vroeger mijn held was!
LP560-4

there is no comparison
Ook al had hij geen kinderziektes met de nieuwe Porsche 911 en met de GT2 in het vooruitzicht was het een onmogelijke zaak geweest voor de McLaren.
@agera: Want iedereen wil een 911?
Maar goed dat deze niet spontaan in brand vliegt,zou in combinatie met deuren die niet open willen voor spannende situaties zorgen.
@norge: Deuren niet open gebeurt alleen in een natte situatie. Als je lang genoeg wacht bij een brandje is de auto weer droog en gaan de deuren weer open…. ;-)
@highperformance: Of liever: als je lang genoeg wacht is het brandje uit…
Klaarblijkelijk hebben ze een verkeerslicht programmeur nodig bij McLaren…
Het was al een karakterloze auto, nu heeft hij een grote bak met kuren (waarom kom je daar nu pas achter?) en dan krijg je er ook nog eens het ellende apparaat van dit jaar (iPad) bij! Kan het nog slechter?
Klassiek gevalletje ‘the pieces falling from this car are of the finest Brittish craftmanship’…
:D
Die klanten kan je niet sussen met een goedkope gadget… die willen een wagen die hun geld waard is en dat verdienen ze ook! Echt triestig van Mclaren om zo hun klanten te behandelen…
Ha, ha, hoogmoed komt voor de val !! Ik vind McLaren maar een arrogante partij. Zowel in de F1 als nu met hun straatauto`s vertellen ze graag dat ze de beste zijn.

In vrijwel alle onafhankelijke testen wint de 458 Italia totdat ineens Top Gear met een test komt waarin de McLaren bijna 4 seconden sneller is. Ongeloofwaardig en wat mij betreft zijn ze erg gefrustreerd dat ze niet zo`n prachtig product als de 458 hebben kunnen bouwen.

Ze verloren het al op design, emotie en prestatie en nu verliezen ze het ook op betrouwbaarheid. Niets mis mee als je net komt met een auto in dat segment maar roep dan niet direct dat je de beste bent.
@ferry832: in de (meer onafhankelijk dan de meeste Europese vergelijkingen) van Car&Driver sluiten ze af met: Nr 1 de MP4-12c (man.summary door mij) “best road car and athough not as thrilling as the 458, even faster and great fun”.
In europa komt Ferrari met 2 techneuten die veranderingen aan de auto, zoals de bandenspanning voorschrijven. Sinds McLaren de auto met corsa’s eronder stuurt naar tests en ook techneuten erbij stuurt heeft de 458 meerdere keren een test verloren, vaker dan gewonnen… al blijft het de spannendste supersportwagen. In de praktijk zal iemand met zowel een MP4-12c als een 458 voor de deur voor zijn eigen plezier vaker de McLaren pakken. Voor op het circuit of voor “posing” neemt men dan wel de 458.

@Robbie: wordt de auto nog op de tijdelijke locatie gebouwd of is de echte fabriek inmiddels klaar en in gebruik?
Wat ik niet snap van rijke mensen, dat ze überhaupt ergens op willen wachten.

Ik ben niet rijk, maar als ik met spaargeld een lcd tv koop bv, dan zoek ik uit wat ik wel hebben, koop het en wil het gelijk mee naar huis. Niet op voorraad? Dan andere winkel of ander merk/model

Ik koop nooit iets waar je op moet wachten. Wat een onzin, wachten.
@realhustler: ‘Bezit van de zaak is eind van het vermaak’… Hoe duurder de spullen die je koopt, hoe langer je moet wachten! Kijk naar een boot, dik nieuwbouwhuis, maatpak, en dus dure auto’s. Uit voorraad kopen is voor de plebs! ;)
@realhustler: Dan moet je je tevreden stellen met een occasietje of een stockmodelletje. Kan je je lievelingskleur niet kiezen…
traditionele typische Britse humor ..

klant is proefkonijn ..
Ik ben er 2 (of 1 2 keer) tegengekomen in Londen, en hij ziet er wel te gek uit hoor! Vind de donkerrode net iets minder.
http://youtu.be/lPtitpQDZhs zelfs de mensen van fifthgear waren een beetje teleurgesteld over de mclaren.
Wat boeit MIJ dit? het blijft een van de aller beste supercars. wat een techniek! wat een prestaties(0-200 in 8.9 sec.!!! WTF) EN…hij ziet er fantastisch uit!!!
Video van de 458 vs Mp4-12c vs GT2 RS
http://www.youtube.com/watch?v=lxeB4KdGHhY&hd=1
Nou daar moet je blij mee zijn. Een foto met wat handtekeningen. Echt weer Engels…
nou, kan er veel over zeggen.. maar het is wel netjes dat ze een vergoeding krijgen toch ?
probeer dat eens bij Audi..
@dennisr: Bij Audi lukt dat ook. Dat lukt overal. Zolang je maar geloofwaardig kan dreigen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).