Maak kennis met de Dartz GOLD.RUSSIAN China Edition

Auteur: , 23 Reacties

Dartz, onze helden uit Litouwen die zich bezighouden met vodka, babes, wraps en zo nu en dan een gepantserde auto, gaat de Chinese markt bestormen. Hoe? Met zwaar gepantserde auto's waar heftige prijskaartjes aanhangen natuurlijk! Er schijnt immers vraag naar te zijn en de eerste lading van 25 Kombat's is al verkocht in het Aziatische land.

De samenwerking met Chinese bedrijven werd begin dit jaar in gang gezet en het eerste wapenfeit was de matzwarte Dartz Prombron Black Russian China Edition. Nu heeft Dartz onlangs zijn publieksdebuut beleefd op de Chengdu Auto Show en daar lieten ze wéér een exclusief modelletje zien. Het gaat om een Dartz Kombat met een goudtintje waar ze omgerekend 1,07 miljoen euro voor vragen.

Volgens Dartz ligt er een 8.0-liter V8 onder de kap met 456 pk en 850 Nm waarmee de GOLD.RUSSIAN China Edition een topsnelheid van 240 km/u kan aantikken. Knap trouwens als je zulks durft, met een gepantserde zeecontainter waarvan het gewicht kan oplopen tot 4,3 ton (afhankelijk van het bepantseringsniveau) boven de 230 km/u rijden.

Hieronder de video. Die kijkt trouwens het beste weg met een glaasje RussoBaltique vodka en een topless dame aan je zijde. Zo rolt Yankelovich, oprichter van Dartz, zelf ook het liefst. Kijk maar (NSFW).

Video: Gouden Dartz Kombat op de Chengdu Auto Show23 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Helemaal goed die jongens van Dartz!

Lekker over the top
Wat is er nou knap om met dat ding 240 te knallen, je rijdt dan toch door alles heen wat los en vast zit, no problemo
Ziet er …… Ziet er oantserig uit, welke viking wil zo’n tank, als ik een auto wil moet het een normale carroserie hebben niet dat elke persoon die naar me kijkt denkt dat ikm vermoord als hij niet aan de kant gaat van mij mag dit object direct naar de sloop.
@amg77: oantserig = pantserig
@amg77: Duidelijk. Je valt niet binnen de doelgroep van Dartz. Bij deze gasten krijg je de opvalgarantie er gratis bij namelijk.
@ricardo: jij wel dan, zou jij je willen vertonen met zo’n tank voor je vriendins huis??
@amg77: jaaaaa! Inderdaad liever een c amg coupe black series
Wat een groot, stoer ding
“afhankelijk van het bepantseringsnivea” ’t is nog altijd niveau hè(als je het niet over verzorgingsproducten hebt tenminste… Anders vind ik bepantseringszwitsal fijner) :P
-edit: LOL, en check!-
Leuk voor de zakenman die onopvallend door het chineze verkeer wil rijden. ;)
ik vind het eigenlijk maar een lelijk ding.. doe mij maar een gepantserde Hummer H2…
iets met een aap en goud ?
Is dat deze niet met het walvispenisleer?
Dan betaal je meer dan een miljoen voor je auto, moet je alsnog een losse tomtom erin zetten (zie dashboardfoto)
@wantthegreen: wat moet je met een tom tom in zo’n auto ? je hoeft alleen te weten welke richting je op moet, dan ram je gewoon dwars door alles en iedereen heen tot je er bent..
Volgende speciale uitvoering is de Colombian Necktie Tijuana edition.
Opzichtig en lelijk? Ja. Maar wel het ultieme wapen tegen de heersende verkeersgekte…


http://www.youtube.com/watch?v=YsyGddGgDSU&hd=1
@baasbas: WTF, wow
Wel pimpy, dat Chevrolet Tahoe interieur ;)
Ik zal meer veilig voelen in deze mooi Dartz Tank wagen dan in california pooier bak Hummer… in het gekke verkeer in Azie. Deze wagen is even goed als AK 47 altijd klaar om te gebruiken in alle omstandigheden….
*wacht alvast vol ongeduld op de eerste comment van autoblogs beste, namelijk bigcar* Verder ga ik geen woorden vuil maken aan dit.. ding
De prombron vind ik nog steeds de stoerste type aanduiding op de markt…
Ik hou wel van patserbakken maar dit gaat te furr

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).