Spyshots BMW 3 Serie (F30): onthulling is in november

Auteur: , 84 Reacties

Een aantal snelweg-spyshots van de nieuwe BMW 3 Serie, vastgelegd door een een oplettende petrolhead die 'm tegenkwam onderweg naar de IAA in Frankfurt.

Vaker en vaker duiken er sneaky spyshots op in onze inbox van een gecamoufleerde sedan uit Beieren die testwerk aan het verrichten is op een Duitse lap asfalt. Dat kan maar één ding betekenen natuurlijk. De onthulling van de nieuwe 3-serie vindt over een niet al te lange tijd plaats. En volgens onze intel is dat eind november al.

We weten inmiddels al veel details over de opvolger van de huidige 3 Serie. BMW’s aanstaande volumemodel -met codenaam F30- krijgt scherper vormgegeven koplampen, een grille die bijna verticaal staat en achterlichten á la 5 Serie. Ook de verhouding tussen die grille en koplampen komt anders te liggen, zoals te zien is op deze treffende impressies en dit stapeltje gelekte & camouflageloze foto’s. De zijkant lijkt het minst te zijn vernieuwd, wat best jammer is voor een “nieuw” model.

BMW 3 Serie (F20) zonder camouflage

Onder de motorkap zal het een feest der herkenning worden in vergelijking met de 1 Serie. Dezelfde viercilinder benzine- en dieselmotoren en wellicht ook een 2.0 turbo uit de 528i. De iets hoger gepositioneerde modellen krijgen natuurlijk wel een zescilinder onder de kap. En nee, er komt géén coupéversie van de F30. Althans niet met de naam ‘3 Serie’. BMW gaat voor zowel de coupé als de cabrio namelijk een 4 Serie introduceren (Audi A4/A5-verhaal).

De onthulling tot slot. Officieel mag het gepeupel er in maart 2012 omheen lopen op de Autosalon van Genève, de intro vindt echter eind november al plaats in Europa, waarschijnlijk in Londen of Berlijn in verband met de Olympische Spelen (BMW sponsort de boel). Om alvast te wennen: check de meest recente snapshots op ons aller Autojunk.nl!

Met dank aan @Pino143 voor de foto’s!84 reacties

moah, ik weet het niet..
@dennisr: dan toch maar de E92!
@label89: sowieso..
@label89: Er zal weinig verschil zitten tussen de E92 en F20 qua uiterlijk. Plus dat de F20 nieuwe technieken heeft. Waarom dan nog voor een oude kiezen…
@Tommy2:

Omdat nieuwe technieken vaker stuk gaan. Geef mij maar de E92! :D
@zakar36: Ga dan lekker op een fiest zonder versnellingen over de weg als er niks stuk mag gaan. ;)
@Tommy2:

Zeg niet dat niks stuk mag gaan, maar het is gewoon een feit dat hoe meer technieken ze er in stoppen hoe meer er stuk gaat en dat is gewoon irritant. Overigens laat de design bij BMW nog wat te wensen over(in mijn ogen) dus daarom heb ik liever het vorige model :D
De 3-serie is het mooiste tussen een 3-serie, A4 en de C-Klasse. Ik vind het juist goed dat de zijkant het minst lijkt veranderd te zijn. Dat is juist het sterke punt van BMW met de vouw naar de kofferbak toe. Dat laat de auto uiterst sportief en tegelijkertijd elegant overkomen.
Heb weer een goed gevoel over de 3-serie.
@agera: De achterkant van de E90 is juist helemaal niet sportief, beetje burgerlijk. De E92 heeft een sportieve bips.
@alcantara: maar dat is een mening. ik vind zelf dat burgerlijke goed omdat het niet te veel opvalt :)
@agera: +1,
maar als je moest kiezen tussen de a4, de c, en de nieuwe 3 serie, welke word het dan?
@bigcar: zou een lastige keus zijn. Als kosten geen rol spelen zou het de 3 serie worden, maar als die wel meespelen dan is de A4 erg lastig te verslaan (erg aantrekkelijke optiepakketten).
@Martijnvb: ik had juist het tegenovergestelde: als prijs wel een rol zou spelen de 3 serie (geen rekening houdend met afschrijving).

audi heeft wel een heel erg aantrekkelijk optiepakket, maar dan moet je echt geen a4 nemen (want iedere keer dat ik bij de configurator een a4 samenstel, dan komt er een prijs uit die gelijk is aan een goed aangeklede a6 :) ). ik denk dat bij audi gewoon een a6 gehaald moet worden, quattro daargelaten…

maarja, het is ook een moeilijke keus tussen die duitse drie.. ze zijn gewoon aan elkaar gewaagd :)
@bigcar: Ik zou gaan voor een BMW 3-serie en de Mercedes C-Klasse facelift zou bij mij op plaats twee komen te staan.
Al moet ik zeggen dat de Mercedes ook lekker rijdt en strak stuurt, maar de BMW vind ik net wat mooier. En jij tussen deze 3 :)
@agera: aangeizne kosten bij dit soort auto’s wel een rol spelen (voor de lease rijdes) is de 3 serie volgens mij de goedkoopste om te leasen

aan mercedes zou ik niet willen beginnen: duurste van het stel, maar de a4 lijkt een goede wagen alleen is het enig nadeel het optiepakket: airco hier, stoelen daar, leder etc en dan zit je toch weer rond de €50.000,- met de audi.. bij audi heb je wel weer als optie: quattro, maar bij mercedes toch weer voorwielaanrijving (- punt)


ik denk dat ik dan toch voor de bmw ga: lekker goedkoop: mooi: en boven al: achterwielaantrijving en ook nog eens zuinig :)

als prijs geen rol zou spelen: c63 amg vs s4 vs m3: ik zou ze dan wel allemaal willen :)

maar dit is een moeilijke keus: alle wagens zijn anders, en ze hebben allemaal voor en nadelen

welke uitvoering zou jij nemen: 318D tot 335i (prijs mag een rol spelen :) )
@bigcar: Als het goed is wordt de 3-serie ook het meest geleasd, met kort daarachter de A4.
Ligt er ook aan wat voor type rijder je bent. Mercedes rijdt lekker is gericht op comfort. BMW is gericht op sportief rijden. Dat merk je ook bij het rijden zelf. Ik zeg eerlijk sinds de eerste generatie BMW X5(E53) heb ik een zwak gekregen voor het merk BMW tussen de grote 3.

Je bent me voor geweest ik word weleens moe als ik de optielijst zie en dan de uiteindelijke prijs van de auto. Je komt dan inderdaad uit rond de 50.000,- . Er zit dan weinig verschil tussen een full option 3-serie of een kale 5-serie. Het is ook de vraag wat je wilt.

Het wordt moeilijker als ik moet kiezen tussen een C63, RS4 en de M3. Ook hier zal ik gaan voor een M3, de M3 is een begrip en de standaard in deze klasse.

Tenslotte als ik een keuze moest maken tussen een 3-serie. Dan zou het de 318i Luxury Line worden als prijs een rol speelt. Een mooi uitgeruste auto niet te duur voor mij genoeg. Want als het te duur gaat worden kom je in de prijsklasse van een 5-serie :)
Welke 3-serie neem jij als je een keuze moest maken?
@agera: tja, als ik moest kiezen:
het is iig een diesel, ik houd namelijk niet zo van benzine ( tenzij het een v8 of groter is). dus als ik dan naar de prijslijst kijk:
de 318d = €38.825,-
dan zou ik voor dat geld eerlijk gezegd niet minder dan een 3L v6 willen, dus als ik daarnaar kijk:
330D = 51.685,- (de x-drive = 58.180,-)… dan is mijn

keus gemaakt: ik ga een 38.000 neertellen voor een 4 pitter, als ik het als lease auto zou krijgen zou ik het natuurlijk wel accepteren :) ik zou er liever 10 / 15 duizend € extra bij leggen en een wat betere halen: een 5 serie / een e klasse of een a6.

ik denk dat het dan de a6 3L tdi word want ik heb namelijk een zwak voor die wagen: 1 keer in gezeten bij volle acceleratie, en dan wil je gewoon niks anders. zo’n moter is vet, maar wel een beetje betaalbaar bij de a6: je hebt namelijk bakke vol met grip (quattro :) ), enorm veel koppel / vermogen, dus je komt lekker snel vooruit en je hebt ook nog is een representatieve wagen waarbij je achterin niet krap zit. :)

dus nu mijn vraag aan jouw: ben jij berijd dat geld voor een 3 serie neer te tellen, of zou je toch liever doorsparen voor een andere wagen?
@bigcar: Ik voelde die vraag aankomen :) Eerst zal ik dit zeggen, als het gaat om station/wagon uitvoering dan ben ik meer geinteresseerd in Audi. Als het aankomt een keuze te maken tussen een E63 AMG Estate, M5 Touring en RS6 Avant.
Vooral een RS6 Avant vind ik een beest van een auto, misschien zelfs beter dan een SUV. De RS6 is ongeloofelijk snel en ziekleijk mooi in het blauw, heeft meer kofferruimte dan een SUV, sportief. Het heeft de vermogen van een sportauto een Porsche 911 Turbo houd hij met gemak bij. Echt een wolf in schaapskleren eigenlijk een supercar in de uitvoering van een station.

Nee ik zou niet meer dan 37.000 uitgeven aan een 3-seri.e Dat vind ik ruim zat, word de prijs meer zal ik kijken naar andere modellen.
Of zou jij het wel ervoor over hebben om meer dan dat te gaan betalen voor een 3?
@agera: of ik het ervoor over heb? nee echt niet!

ik zit zo te denken: als ik zo’n €40.000,- gespaard heb, waarom zou ik dan niet door kunnen sparen tot bijvoorbeeld een ton? ja toch?

ik zal dan kijken naar andere merken / modellen:
de nieuwe XF, een mooie a6 of een leuke 5 serie / e klasse.

de a6 avant is natuurlijk bloedmooi en ook erg gewild, het heeft een hele grote bagage ruimte (vandaar dat drugsdealers deze graag willen :) ) maar wat wel jammer is, is dat bmw geen nieuwe m5 touring meer maakt.

nu weer een vraag:
welke zou je nemen? (allemaal 3L diesel motoren)
xf 3.0L v6 tdi
5 serie 3L 6 cilinder disel
a6 3L v6 TDI
e-300 cdi (3L v6)

(wat eventueel ook mooi zou zijn : een a7 ( ik weet dat je die mooi vind :) ) , een cls of een passat cc ..)

welke word het? :)
@bigcar:
-xf 3.0L v6 tdi
-5 serie 3L 6 cilinder disel
-a6 3L v6 TDI
-e-300 cdi (3L v6)

Tussen deze 4 wordt het zonder twijfel de BMW 5-serie, de auto is mooi niet te opvallend rijdt goed. De Jag valt voor mij zowieso af, de Merc E vind ik lelijk en de A6 is voor mij alleen aantrekkelijk als avant, dus hier ga ik voor de BMW 5-serie.

Als ik moest gaan kiezen tussen een A7, CLS of een Passat CC :) Hmm deze wordt lastiger moet ik zeggen, vooral omdat het auto’s zijn die ik alle 3 waardeer.
Misschien kon je het raden, maar de Audi A7 zou ik het meest willen van deze 3 met kort daarachter de VW Passat CC. Tussen deze 2 twijfel ik echt, omdat ik juist door de Phaeton een zwak heb gekregen voor de Passat CC.

Het is echt moeilijk om tussen de A7 en de Passat CC een keuze te maken, met een hele hele lichte voorsprong voor de A7 :)
Met de CLS heb ik niet zoveel zal goed rijden maar heeft wel een fantastisch mooi en strakke interieur.
Voor welke auto zou jij kiezen tussen deze 3?
@agera: welke ik zou kiezen?

a7 / cls / cc /

de a7 valt iig geval af. ik vind de buitenkant lelijk (interieur is zoals we van audi gewend zijn, gewoon goed) maar ik heb ook bij de iaa dit jaar in de a7 achterin plaatsgenomen en wat me opviel was dat ik hoofdruimte te kort kom. nu ben ik met mijn 1.81 niet zo lang, maar bij de a5 had ik wel genoeg hoofdruimte. dus deze valt af.

de cc vind ik eigenlijk wat aan de krappe kant, kwa beenruimte achterin, maar echt onder doet het ook weer niet voor de cls. de cls is wel leuk en aardig, hij helt alleen een beetje over in bochten, en heeft wat onderstuur problemen.

de cc daarentegen heeft als grote nadeel dat het slechts een beperkt motoren gamma heeft, dat is jammer. want dieselen kun je niet groter dan een 2L, en beter dan een 3.6 V6 FSI zit er ook niet in, dat is een tegenvaller.

de cls daarentegen heeft een hele uitgebrijde motoren pakket: je kunt uit zowat alles kiezen, en het stuurt ook nog’ns fijn. de wagen zit wel heel dicht bij de gron (of dit goed of slecht weet ik echter niet) en je hebt ook kans om bij een onderhoudsbeurt bij de dealer te vragen naar een vervangende wagen (een cls 63 ///AMG bijvoorbeeld :) )

de cls is dus in mijn ogen iets beter dan de cc.
het word de cls!

————–

ik weet dat je de a7 een leuke wagen vind, maar ik zou je wel erop willen attenderen: de a7 helt echt enorm in de bochten! dit is gewoon niet echt meer goed, want waar je met de cc en de cls een bocht met 70 makkelijk kan nemen, moet je met de a7 vol in de remmen om die bocht nog net te kunnen nemen met 55 km/h. dit was echt een hele grote minpunt tijdens de rijtest..

zou je nu nogsteeds de a7 willen of toch een cls of een cc ?
(ik weet zeker dat als je in de cls zit, je niks anders meer wilt! :) )
@bigcar: Ik heb zowel in de A7 als de CLS gezetenn maar ik blijf bij de Audi A7 :)

De A7 vind ik net een tikkeltje mooier dan een Passat CC, maar een VW Phaeton vind ik veel mooier dan een Audi A8 maar dat is mijn persoonlijke mening.

Ik geef toe de CLS rijdt geweldig, veel sportiever dan een statige E-Klasse, heeft een mooi interieur met mooie materialen en vooral een lekker klein sportstuurtje.
Maar ik houd van de A7 met alle voor en nadelen :) .
Ik heb een zwak voor de A7, vanwege de lijn van de auto een onderscheidende Audi ipv al die op elkaar lijkende Audi`s.
Hij rijdt lekkerder dan een A6, de besturing van de A6 vind ik wat gevoelloos. De A7 vind ik mooier dan de A6, heeft meer ruimte dan een A6 en dit is persoonlijk ik vind de A7 vooral mooier dan een A6.

Om een lang verhaal kort te houden, ik blijf bij de A7 :)
@agera: okè, maar nu vraag ik me af hè:
een beetje aangeklede a7 met een fatsoenlijke moter eronder kost al gouw €85.000,-. heb je dat geld echt voor die wagen over, of zou je toch een andere wagen halen?
@bigcar: Ik zal je eerlijk zeggen als de prijs rond de 85.000 zal uitkomen zal ik de volgende auto’s kopen. De VW Phaeton kan ik er niet inzetten omdat de Phaeton toch wat duurder is dan 85.000, de goedkoopste Phaeton 3.6 V6 FSI ligt rond de 101.000,-.

Mijn lijst zit er als volgt uit:
1-BMW X5
2-BMW 5-serie(nieuwe)
3-Audi A7

Wat zou jouw top 3 zijn tot 85.000,-?
@agera: aaaiii, zag ‘m niet aankomen.. moeilijk :)

0-) een huis ;)
1-) a6 3L V6 tdi (quattro uitteraard)
2-) een vrouw :)
3-) RR sport
3-) M5
4-)… hele garage vol met auto’s sjezus.. wat een moeilijke keuze:


als geld geen enkele rol zou spelen (dus een hele garage met daarin):

mercedes: c(zowel sedan als avant), e (zowel sedan als avant), een aantal s klases (een pullman (gepantserd uitteraard), 2/ 3 keer de s600 (gepantserd uiteraard)en 2 / 3keer de S65 , R, ML, G(l) (brabus rocket niet vergeten :) )

audi: S4, rs6(zowel sedan als avant), A8 w12 & a8 4.2 TDI, 3* Q7 ( ééntje met de V12)

verder van VAG: een Passat CC, een cayenne, een 911 turbo (o.i.d.)

bmw: M3, 5* M5 (waarvan 2 lichtgepantserd), een aantal 760LI heel zwaar gepantserd

JLR: een aantal XF’s, een een aantal XJ’s (ook weer een paar gepantserd. een aantal RR sport..

een aantal LEXUS’SEN o.a. een aantal v.d. de RX 450 H (voor de beveiliging die de wagens beveiligd :) :) ?) een aantal LS’sen en GS’sen, en ook nog een GTR.

de aventador moeten we natuurlijk niet vergeten en de 458 italia ook niet. als er een estoque uit komt is het ook mooi meegenomen, en anders komen er toch ook wel wat rapides.

wat ook kan is voor de beveiligers een aantal wagens van GMC kopen…

de Knight xv en de dartz daargelaten waren dit oong. de auto’s die ik mooi vind.

als je eenmaal veel geld hebt, dan is het moeilijk om tussen wagens te kiezen, daarom hebben al die olibaronnen ook hele garages vol supercar’s..

een makkelijke vraag: je mag 10 v.d. bovengenoemde wagens kiezen? welke worden het?
@bigcar: Je houdt van gepantserde auto’s he, de nieuwe Polat Alemdar :P

Als geld geen rol zou spelen bij auto’s dan zou ik:
-Als eerste gelijk een Pagani Huayra kopen 8)
-Een BMW X5 4.8i
-BMW 550i
-Porsche 911 Turbo
-Porsche Panamera
-Volkswagen Phaeton
-Bentley Continental Flying Spur
-Bentley Continental GT
-Rolls Royce Ghost
-Rolls Royce Phantom
-Mercedes GL
-Mercedes G
-Mercedes S65
-Mercedes C65
-Audi RS6 Avant
-Lexus LFA
-Lexus LS600
:) dit lijkt me wel voldoende
@agera: natuurlijk niet de vergeten de Audi S7 :P
@agera: nou nou, lekker lijstje: leuk en aardig alleen volgens mij zou ergens bovenaan een huis / villa / garage (etc) moeten staan gevolgd door een vrouw (je moet iets anders dan auto’s alleen hebben om mee te spelen ;)

ik verwachtte al zo’n reactie van: polat alemdar of kurtlar vadisi, maar ik heb eigenlijk een voorliefde voor gepantserde auto’s puur omdat je met zoveel geld echt niet een vrij man kan zijn… (geloof me, anders zou ik niet hier in NL zitten)..

er word gewoon op je gejaagd, en aangezien voorkomen beter is dan genezen (voorzover je het KAN genezen) is het handiger om voorzorgsmaatregelen te nemen..

maarja: als ik een dikke s600 kan betalen voor 3 / 4 ton, dan loop ik natuurlijk het risico om schade te maken (ongeluk zit in een klein hoekje) en om dat dan ook weer te voorkomen, kun je net zogoed gepantserd nemen, dan heb je namelijk geen problemen met deukjes etc.. (geef maar toe dat je hierin wel meegaat :) )

maar nu weer een vraag: ik zie net wel een BMW 550i in je lijsje staan maar geen m5.. hoezo dat??
@bigcar: Huis, villa en garage heb ik bewust achtergelaten, omdat ik deze lijstje heb samengesteld puur op basis van auto`s.
Ik geef je groot gelijk als je het geld hebt om zulke dure auto`s te kopen kun je net zo goed een gepantserde versie kopen.
2 keer een 5-serie vond ik onnodig ook al had ik nog zoveel geld :) Het blok van de 550i is ruim zat, de auto heeft alle luxe wat een M5 ook heeft is zakelijker uitgerust en M5 is meer sportiever uitgerust. Vind hem persoonlijk mooier dan de M5, de nieuwe M5 was iets agressiever gemogen.
Met de Panamera en de S65 heb je natuurlijk gewoon sportieve sedans in huis daarom heb ik ook voor een 550i gekozen.
@agera: daar heb je natuurlijk ook wel weer gelijk in. maargoed, ik zou toch liever een m5 nemen want je hebt dan al je luxe van een 550i, en dan nog sneller ook ;). kwa prijsklasse is het toch niet echt zo’n enorm verschil

wat denk ja van de rapide i.p.v. een panamera?
@bigcar: Voor mij veel liever de Porsche Panamera Turbo dan een AM Rapide jij dan :)
@agera: panamera is wel dik, maar ik vind hem lelijk. ik ga voor de rapide :)

bij de rapide is het ook een hele beleving om er alleen al in te zitten:

http://www.youtube.com/watch?v=RmeeF9ZtkCA

(zoek anders ff de hele aflevering, gegarandeerd lachen :) )
@bigcar: Ja deze aflevering ken ik dat niemand de Panamera wilde het leek wel het buitenbeentje van de klas :)
Ik vind het lauw dat bijna op elk vlak ons smaak en voorkeur verschilt. We hebben dan iets om erover te praten, anders was het saai geweest als we over alles eens waren geweest :)
@agera: +1 dat is toch leuk, hier op autoblog! discussiëren is leuk.. zeker als meningen verschillen:

vb: bij ons op school organiseer ik wel’s (als leerlingenraad) debat’jes in de afdeling havo / vwo, alleen het valt me weer op dat iedereen dezelfde mening heeft en zelfs als je met iets denk te komen waarbij meningen heel erg zullen verschillen, zijn ze het of allemaal een, of allemaal oneens.

dat is immers nederlandse cultuur: 6 jes cultuur: zo van, doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg

NET ALS GISTER:
bijna iedereen vond dat die bestuurder er wijnig aan kon doen, maar ik hield steenvast aan mijn mening! :)

nog dank voor iedereen die aan mijn kant stond trouwens!

allen, nu realiseer ik me hè: wat heeft dit alles wat wij hier geschreven / getypt hebben nou met de 3 serie F30 te maken? :)
@bigcar: Ik geloof in jou houd vol en je gaat ver komen. Niet afhaken op school gewoon doorbikkelen, als Turk zal ik trots zijn als anderen Turken hogere posities zullen bekleden.
Ik heb daarnaast respect voor je autokennis.

KIjkend naar gisteren vind ik het netjes dat je volhoud aan je eigen mening en dat waardeer ik ook. Gingen ze met 10 op jou, omndat je iets zei. Wat ik net al zei in een ander topic, de meesten zijn hier als een stel kudde koeien gewoon maar meegaan.
Na een tijdje kon ik er niet tegen en moest gewoon reageren, wat is dat weetje met z`n achten spelen op de man en daarnaast ook nog eens beledigen. Dat kan gewoon niet adam, zolang ik hier ben laat ik je niet beledigen ;)
@agera: +1, dank

hoge posities halen is nodig in deze samenleving, en ook makkelijk. zo lang je wilt komt ook alles goed. gewoon (zoals je zij): erin blijven geloven en vasthouden. geen meelopersgedrag en eigen route uitstippelen. heb je ook helemaal gelijk in trouwens.

terugkijkend naar gisteren denk ik nu wel zo van: ik heb wel een wat kleuterige reactie geplaatst, kon wel wat volwassener, dus daar wil ik dan ook van leren!, (van fouten leren is immers ook belangrijk!)

iedereen kan hier wel lekker praten over auto’s.. maar zo’n ding moet je natuurlijk verdienen, en dat doe je door dus kijhard te werken.. en dat vergeten veel mensen hier..

maarja, er zijn hier ook een aantal mensen die hier echt vies lopen te discrimineren: over leeftijd enzo
let op:

ik ben 16 jaar, gedraag me redelijk naar mijn leeftijd. ben een sociale jongen, en houd van hard werken. ik kan ook over bepaalde dingen mijn mond niet houden, omdat ik er gewoon mijn mening over kwijt moet (eigenlijk een min punt van mezelf, moet ik wat aan doen trouwens). mede hierdoor ben ik ook voorzitter van de leerlingenraad.

hoeveel mensen zijn er hier die zich net als ik zo kunnen / durven uitlaten? :)

@agera: wel respect voor jouw: (ik volg je al een tijdje en heb zojuist veel van je reacties terug gelezen) je bent een sociale persoon, beledigd vrijwel nooit iemand, en gedraagt je ook naar behoren.
Hartelijk dank voor je steun!
@bigcar: Een C-Klasse heeft achterwielaandrijving.
@RacerX: +1, ik was ff in de war,

de a4 die was voorwielaangedreven bij de muesli modellen, en mercedes had die irritant handrem (lees: voetrem).. dus foutje.. :)
@bigcar: Klopt de handrem van Mercedes is behoorlijk irritant ja :)
inspirerend ding .. gaaaaaaaap ..
voor mij een C-klasse, sinds de facelift er erg op vooruit gegaan
Af en toe een stapje opzij blijft vermakelijk.
gekrompen 5 serie!
mooie wagen trouwens, ze gaan de goede kant op bij bmw ;)
Doet u mij maar de nieuwe 3-serie Touring, met 2.0d EDE (20% bijtelling), graag in Tiefseeblau, bruin lederen bekleding (Sattelbraun), 17″ of 18″ velgen en navi pro. Afleveren medio april / mei 2012 ….
@rechercheur:
daar kan ik mij helemaal in vinden!
@rechercheur: Toch jammer dat je het met je 1 serie moet doen. ;)
Ziet er weinig vernieuwend uit , hoop dat de techniek wel vooruit gaat.
@norge: Maar waarom zou je teveel veranderen als het goed verkoopt en een succes is? Het zou een risico zijn door teveel te veranderen een beetje tactiek Audi.
@norge:

Het gaat ook niet alleen om het uiterlijk, natuurlijk wel om de sublieme wegligging. Maar dat is lastig uit te leggen aan iemand die een Hyundai i30 CW 1.6 CRDi VGT HP i-Catcher rijdt ….
@rechercheur: prima , want mijn auto rijd wel comfortabel door de winter heen. Dus heeft een betere wegligging.
@norge:

Bijzonder dat jij en al je i30 vrienden dan juist de wegligging met zo’n 4% lager waarderen dan het gemiddelde. Ook zaken zoals kwaliteitsbeleving van het exterieur, imago, motor- en rijgeluiden, en waardevastheid scoort de i30 volgens de eigenaren ver onder het gemiddelde. De BMW 3-serie scoort op wegligging bijna 12% hoger dan het gemiddelde …

* bron AutoWeek tevredenheidtrofee 2010
@rechercheur: Autoweek? We zijn hier op de autoblog hoor.
@ricardo: haha, geniet je ook al zo van deze discussies ? :P
typisch @norge, als hij er op inhoud niet meer uitkomt, dan gaat hij de forumclown weer uithangen …
@rechercheur:Nee hoor de beroemde wegligging van BMW is leuk op het circuit,maar op de openbare weg daareentegen met al zijn hobbels sneeuw ,regen, gaten en dat soort dingen heb ik liever een auto met fatsoenlijke vering en aandrijving op de juiste wielen (onder de motor). Dus een Hyundai is zoals zoveel auto’s beter als een BMW .Zelfs Audi maar daar praten we niet over. :D
@norge:

Wederom klinkklare onzin, en dat weet jij ook maar al te goed, lees het rapport van de AutoWeek Tevredenheidtrofee 2010 (en eerdere jaargangen) er zelf maar op na ….

ps. gratis taaltip van de week: het moet in dit geval zijn “beter dan”. :-)
@rechercheur: Een lokaal onderzoekje van een tweederangs autoblad,en dat durf jij aan te halen?Ik heb het over de bruikbaarheid van een auto over de hele wereld .Zoals ik al zei BMW is leuk op biljardlaken gladde wegen maar in de echte wereld heb je een auto nodig met meer kwaliteiten .Daarom is Hyundai ook een wereldmerk .
@norge:

Ik woon in Nederland, we zijn momenteel in discussie op autoblog.NL, en de wegen in Nederland zijn over het algemeen van goede kwaliteit, dus wat wil je aantonen ? … We zijn immers niet in Kazachstan …

Maar, ik vind het overigens alleraardigst als jij een Mondiaal onderzoekje zou hebben waaruit onomstotelijk blijkt dat de Hyundai i30 een betere wegligging zou hebben dan bijvoorbeeld een BMW 1-serie of 3-serie. Dus, kom maar door …

ps. gratis taaltip van de week (2): het moet zijn “biljartlaken”. :-)
@rechercheur: Ik heb geen onderzoekje nodig om te weten dat de BMW rijders hier in de winter altijd vast staan in de sneeuw.Maar het is goed te weten dat BMW’s volgens jou alleen in Nederland beter zijn.Immers jij praat alleen over Nederland. :D
@norge:

Tsja, begrijpend lezen is je wederom niet gelukt … je draait weer eens als een puppy om een warme drol. Kom nu eens met argumenten en onderbouwing, in plaats van die onzin praatjes …. feiten aub, geen kroegpraat.
http://www.dailybulldog.com/db/images/crash_farm_rd2.jpg

Ik zie sneeuw, en ik zie een 2009 Hyundai Elantra, die volledig total loss is gereden.

Oorzaak:
“lost control and slid into the opposite lane and collided nearly head-on with company rental van” …

Dus !?
Wil je daar nu weer een foto van een BMW in de sneeuw tegenover zetten … kom eens met echte feiten of andere zaken waarmee je jouw kletspraat kunt onderbouwen. Of ga je weer de forumclown uithangen, net zoals in het topic met die uitgefikte Lamborghini Gallardo !? …
@rechercheur: Enige wat ik je wil laten zien is deze ,maar discussies met jou zijn oneindig en niet de moeite waard dus bij deze laat ik het erbij.
http://www.topgear.com/uk/hyundai/i30-estate

Hahaha, @norge is er weer met de staart tussen de benen tussen uit gepiept, want hij wil geen discussie voeren …
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik vind de doorloop/overgang van de grill naar koplampen wel heel erg fraai! :D Bovendien zijn de koplampen smal waardoor ze exact het tegenoverstelde zijn van de 1-serie. Nu zien de koplampen van de F30 juist agressief dan depressief uit. 8)
Die koplampen zien er weer niet uit: veel te hoekig, rare vorm, die ringen die niet meer rond zijn,… sorry maar ik kan tegenwoordig niets mooi meer vinden bij BMW, en dat terwijl ik vroeger vol bewondering naar modellen van dat merk keek… zonde!
Dit is toch gewoon een kleine 5 serie? Gaaaaap lijkt faudi wel.
@Carreza: volledig mee eens…
Van alle BMW series vind ik de 3-reeks de saaiste van de hoop. Met saai bedoel ik enkel het design. Spijtig genoeg hebben ze deze “saaigheid” naar de 5-reeks doorgetrokken…
De nieuwe 5-reeks lijkt alsof die al 3 jaar op de markt is. Ik mis het “wow” effect die je bij een nieuw model hebt.
De vorige 5-reeks was “you hate it or you love it” maar die laat je niet ongevoelig.

De 3-reeks geeft ook het kleinste gevoel tussen de 3 Duitsers.

Qua leaseprijs (in België) is Mercedes van ver de goedkoopste. Waar we bij BMW als bedrijf 9-11% krijgen, geeft Mercedes 23%…
Met een budget van 600€/m (excl btw, op 4j/120 000km) kon ik uit het volgende kiezen in deze categorie:
BMW: 316d, enkel in berline en géén enkel optie
Audi: geen A4, wel een A3 met aantal opties
Mercedes: C200 berline Avantgarde met Command APS gps
of C180 break Avantgarde met Command APS gps en aantal extra opties…

Sorry maar aangezien ik een break moest hebben is de keuze rap gemaakt
Gecamoufleerd valt eigenlijk juist op…. Volgens mij is dat niet echt de bedoeling… Wat ik me afvraag is of al deze nieuwe (de meeste zijn lelijk) modellen een succes worden of niet. De concurrenten doen het volgens mij veel beter.
Ik wacht nog even met het eindoordeel. Maar het lijkt dat de nieuwe 3 eerder een evolutie wordt dan revolutie. Maar het ziet er niet slecht uit. Sowieso ben ik het meest geinteresseerd in de coupé, dus ik zal moeten wachten op de 4 serie.
-edit: je CAPS blijft hangen-
Daklijn van eerste foto is gewoon de E92.. Wat ik opzich geen probleem vindt, maar als Audi bijv. een nieuwe A6 introduceert die een zelfde daklijn heeft als de A6 daarvoor (C6) is het gelijk saai en niet innoverend, en bij BMW is het allemaal fantastich.. Volgens de ratio.
Het zwakke punt van de 3 nu is het interieur, als BMW dat verbeterd (en bij de Z4 en 5 hebben we gezien dat ze het inmiddels snappen) hoeft er verder niet eens zoveel te veranderen. Als de 3 niet al te veel veranderd lijkt me dat alleen maar goed, zou je de 3 veranderen dan moet deze flink groeien omdat de 1 erg dichtbij gekomen is en moet de 3 in de richting van de 5 opschuiven en dus logger en zwaarder worden, minder 3 zeg maar.
Lekker wachten tot deze uitkomt en gewoon een E9x uit 2005-2006 aanschaffen, die zullen dan wel rond de 10-12k kosten (nu begint een (redelijke) 318 e90 ongeveer bij 15k) Let wel: dan zal er ondertussen ook wel gespuis in beginnen te rijden en stort het imago van de bolide flink omlaag.. :lol:
OT: Superdesign, er is ook al op een forum een photoshop van de coupé gemaakt, beetje extreem net als de nieuwe 1er, maar even wennen.
Ik vind november wel iets te lang duren. De meeste mensen zullen zich dan met kerst bezig houden ipv auto’s. De eerste orders zullen ongetwijfeld pas eind januari plaats vinden. m.u.v. de liefhebbers die hem in november alvast bestellen. Het liefst had ik hem al op de IAA gezien, maar het moch niet zo zijn.
Desondanks een leuke 3 serie, maar hij zal niet veel toevoegen. De meeste motoren zijn al ontwikkeld en qua uiterlijk moet hij altijd onder doen voor zijn grotere broer de 5. Wat vroeger ( E46 ) echt een sportieve auto was is de 3 serie niet meer. Het neigt meer naar strakke zakelijkheid. De E90 was al een voorbeeld daarvan, hoewel deze nog sportieve eigenschappen had op basis van het uiterlijk.
@bempi:

Waar je vroeger zonder M pakketje al een mooie sportieve auto had ( 3 serie ), daar moet je bij BMW nu extra voor betalen. En vaak staat zo’n M kitje van BMW niet eens mooi. Kijk maar naar de nieuwe 1 serie met een M kit / performance package gedoe.
Het mooie aan de F30 is dat ze deze auto kwa techniek gaan gelijk trekken met de andere nieuwe modellen.

Een zwaar verbeterde I-drive dus (ook al was de LCI I-drive al veel beter kon hier nog wel het 1 en ander beter). Je kunt dingen verwachten als HD traffic, volledige iPod integratie etc etc. Daarnaast natuurlijk de laatste uitvoeringen kwa motorisering (zal de 335d bijv de 313pk sterke 6 in lijn die de 5 serie heeft krijgen of moeten we het nog steeds met 286pk doen? en krijgt de 335i nog een kleine upgrade?). Ook zullen we de nieuwe ZF 8 traps automaat zien die echt weer een enorme verbetering is ten opzichte van de 6 traps die nu in de E9X zit. En nog veel interessanter; komt de 7 traps DCT automaat beschikbaar in andere modellen dan de 335i?

Er is niets mis met een evolutionaire update als de auto daar beter van wordt. Ik heb liever een evolutie om een goede auto nog beter te maken dan een volledig nieuw maar lelijk design.

Later gaan we blijkbaar een 6 in lijn M3 zien met 3 turbo’s. Erg benieuwd wat we daarvan moeten verwachten. Er is veel commentaar op de downsizing maar met de nieuwe M5 is ook al aangetoond dat turbo’s niet alleen maar negatief zijn (behalve misschien voor de echte conservatisten).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).