Nu bij Castagna te bestellen: Fiat 500 “woody” Station

Auteur: , 21 Reacties

Fiat kijkt zelf nog even de kat uit de boom voor ze een echte Giardinera/Giardinetta maken. Als je daar heel erg mee zit dan is bij Castagna Milano nu de oplossing te bestellen. Mooi he?

He-le-maal retro en toch anders. Fiat was vroeger niet speciaal pro-hout. Dit is dan ook vooral een creatief dingetje van Castagna zelf. Dan valt tenminste niet op wat voor vreemd bol ding de station-500 eigenlijk is. Heel hoog, heel rond en waarschijnlijk ook wat zwaarder en minder economisch dan de ‘standaard’.

Praktisch ingestelde mensen kiezen dan al snel voor een Fiat Panda of zelfs een Kwiebeau. Deze Castagna is waarschijnlijk voor de meer metro ingestelde mens die geen genoegen neemt met een eenvoudige Clubman. Prijzen noemt Castagna bovendien niet. Die zullen sterk afhangen van de afwerking en opties die je wenst.

Met het concept was Castagna Milano al langer bezig. Op de impressies is de auto uit iets meer hoeken te bekijken dan op de foto waar we het voorlopig mee moeten doen.

Castagna Fiat 500 WoodyWagon

Castagna Fiat 500 WoodyWagon21 reacties

Koude rillingen lopen over mijn rug naar beneden, en ik maar denken dat lelijke zooi wel geweest was met de multipla en de puke 0,0

och arme fiat: what has the world done to you…
@Nilo: Ja vooral die groene op het bovenste plaatje. Hurllll…
@Nilo: Multipla ? Mooiste auto ooit man.
Leuk. Voor iemand anders zijn vrouw en de hond en de kids.. Beetje wrakhout op je auto spijkeren. Koekoek.
koop liever een mini clubman
Mooi exotische lijkenwagen voor kleine mensen, het idee is niet gek toch?
@alwood tot ver in de vijftiger jaren heeft Fiat aardig wel “woody” giardinetta’s uitgebracht hoot, …van de 500 Topolino maar ook van de grotere modellen… je ziet ze inderdaad hoogstzelden meer, roestte het plaatwerk niet weg dan vrat de houtworm er zich wel een baan in :lol:
@torana: maar van de ‘klassieke’ 500 waar de huidige uiterlijk op gebaseerd is is het altijd een metalen dingetje geweest toch? (of was het frame toch hout?)
@Alwood: de stelling in het artikel is dat “Fiat” niet pro-hout zou zijn, daar baseerde ik mijn reactie op… op de 500 waarop de nieuwe inderdaad gebaseerd is was dat niet meer het geval, maar toen deed geen enkel europees merk dat meer m.u.v. de Morris Minor en de Mini Countryman, de voorgaande 500’tjes ( Topolino, t/m. 500C ) waren wel als woody uitgebracht
Die achterlichten zijn echt lelijk. En echt elegant ziet het er ook niet uit (de gewone 500 is eigenlijk ook niet zo elegant).
het voorontwerp zag er leuk uit, de realisatie is dan weer niet leuk… gatlelijk.
Is er al een opsporingsbericht uitgegaan wegens verkrachting?
Eh. Hun render ziet er eigenlijk wel geinig uit! Haal die rommel van de zijkanten en je hebt best een leuke Audi A2 lijn.

Maar het eindproduct bovenaan… man man man :|
het heeft wel wat, zou er alleen een andere motor bijbestellen!
wel leuk bedacht, maar god wat lelijk..
lijkt als een nieuwe versie van fat 600 met andere
achterlichten
*fiat
De overhang achter is te lang/wielbasis te kort. Anders was het echt een heel gaaf gebakje geworden!
Ik heb de archieven van ‘de buren’ er even op nageslagen en m’n deja-vu gevoel klopte: Castagna heeft van de eerste retro-Mini ook al eens een Countryman a.k.a. woody-ombouw gemaakt.
Een woord: LELIJK
Italiaans design is ook niet meer wat het eens geweest is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).