OMG: Er komt een Nissan Juke met GT-R power?

Auteur: , 60 Reacties

Van alle automotive geruchten die langs komen, laat deze alsjeblieft waar zijn...

De raargebekte Nissan mag dan een leuke opval-auto zijn, wie opzoek is naar een auto met écht veel vermogen kan de Juke beter links laten liggen. De topmotorisering is een 190 pk sterke 1.6 Turbo viercilinder. Niets mis mee, tenzij je de strijd wil aangaan met Affalterbachse AMG’tjes en M-modellen uit Beieren. Welnu, dit schijnt binnenkort te kunnen. Een Juke met de 3.8 twinturbo V6 uit de Nissan GT-R (530 pk) onder de kap. Hoe klinkt dat idee? Ja, best wel lekker hè.

Jalopnik kreeg van bronnen bij Nissan Europe informatie over dit ophanden zijnde topmodel. De krachtbron zou er 480 pk kunnen uitstampen, iets minder vermogen dan de huidige GT-R paraat heeft, maar nog steeds achterlijk snel natuurlijk. We mogen aannemen dat deze Japanse paarden over een 4WD-systeem verdeeld worden en het uiterlijk van de Juke ook radicaal zal wijzigen. Denk aan bredere spatborden, bumpers met splitters en diffusers en een strakkere, meer laag-bij-de-grondse ophanging.

Nog voor het einde van dit jaar zou het gerucht werkelijkheid moeten worden en kunnen we een introductie verwachten. Mocht het waar zijn dan zullen wij op onze stoelen staan te applaudisseren. Is het het een hoax; ach, dan hebben we de Dacia Duster Pikes Peak Edition met GT-R power nog om over te dagdromen.60 reacties

nuke’m….
Al draagt een aap een gouden ring..
@rubenpriest:

Ik geloof dat ik het een keer met je eens ben …. :-)
Dit ga je niet menen.. Hoe ga je zoiets in Europa verkopen. Ten eerste gaat 480pk héél wat geld kosten hier, ten tweede… Waarom de Juke??
@kaasboerin: welke dan? de Micra soms?
@potver7: Desnoods een nieuw model maar alsjeblieft niet deze.. Of denk jij soms dat het wel gaat verkopen? Dit is gewoon een broodje-aap verhaal. Althans dat is mijn gedachte erover.
@kaasboerin: Waarom niet? Ik vind de Juke één van de meest geslaagde verschijningen op de weg tegenwoordig, samen met de 159. Geslaagd ontwerp waar je zeker nog meer mee kunt!
Nissan Puke… Wat een lelijk gedrocht blijft het toch!
Niks opgeklopte spatborden, splitters en opsmuk..
Gewoon standaard laten, stalen velgen met wieldoppen en bijbehorend muesli-uiterlijk!

Voila, ultimate sleeper.. ;)
Er komt geen v6 in. op Ze hoogst een 2.0 turbo. net als de pulsar gt-r.
Supergaaf! Ben blij dat Nissan met zo’n bijzonder ontwerp durft te komen (net zoals de Cube die ook al heel gaaf is)

Kunnen ze er geen WRC versie van maken? de Mini Countryman ziet er in WRC uitmonstering namelijk ook stoer uit.
Riekt naar broodje aap. Besaram zal wel gelijk krijgen met z’n 2.0 turbo.
@bozewolf: Een broodje aap die riekt is wss geschimmeld. Niet opeten!
Gewoon een RB26dett erin knallen, dan maakt het mij niet meer uit hoe lelijk de auto wel niet mag zijn.

Lekker blokje, met een ontzettend mooie sound.
@jack_abarth: +1 RB26DETT aan top , vind dat oude blokje veel ruiger klinker dan huidige V6 :b
@Osca: De RB26DETT is toch een inline? Beetje appels met peren vergelijken natuurlijk. Ik geef je wel gelijk hoor, daar niet van, vind een RB26DETT heerlijk klinken, maar de vergelijking met de V6 gaat alleen niet helemaal op ;)
@ardonjr: Hoezo niet? Beide geproduceerd door Nissan, beide 6 cilinders, slechts een ander karakter. Plus het RB26DETT blok kon immense krachten doorstaan. Maar ik zie nog steeds niet in waarom je deze twee blokken niet kan vergelijken.
@ardonjr: Uiteraard kan je ze vergelijken, beide dubbel geblazen, geproduceerd door nissan, 6 cilinders alleen in een andere vorm en je vind ze allebei in een GTR =]
RB26DETT = boze pa , VQ38DETT = speelse zoon :b
@Osca: *VR38DETT uiteraard
@Osca: Ik vind (als je het wilt vergelijken) een vergelijking met Nissans VG30DETT dan toch echt meet op zijn plaats. 3.0l V6 met twee turbo’s ook wel bekend als het blok dat in de 300zx TT ligt….

OT: geniaal idee, levensgevaarlijk om mee te rijden en totaal ongeloofwaardig ;)
ik denk, dat als je zo’n nuke met 480pk op zijn staart trapt, hij achterover slaat…
Ik dacht even dat het al weer 1 april was. Maar laat dit alsjeblieft waar zijn!! :D

Ik vind ‘m er standaard trouwens ook al goed uitzien.
https://www.youtube.com/watch?v=4jOQFMlpdVI&feature=youtube_gdata_player
Als de Puke ook nog voorzien zal zijn van een Launch Control vind ik het best. 8) Dan zal die ongetwijfeld bijna net zo snel accelereren als de nieuwste (MY2011) GT-R. Alleen hoe gaan ze het blok erin leggen? Achterin zoals bij de Dacia?
Wat een vreselijk lelijke auto!!! Erger dan de Multipla. En nu zag ik gisteren dat Renault met een zelfde neus komt. Zum kotsen!! En dan hier zoveel PK in? Als het klopt zijn ze niet wijs.
De marketingboys en girls bij Nissan moeten nog heel wat leren over de doelgroep van zo’n auto, ze stoppen achterlijk veel pk’s in een koekentrommel waar alleen bejaarden en opvallers dood in gevonden willen worden.
@bsxc2: Ik vind het anders wel een mooie auto.
@bsxc2: Niet iedereen is zo conservatief als jij…
One-off voor Pikes Peak?
Een Juke met 480PK???
Keep On Dreaming!!!
Als dit waar is dan is dat:

1: hartstikke gaaf natuurlijk.

2: super belangrijk dat de Juke dan inderdaad 4 wiel aandrijving krijgt en een zwaar verbeterde wielophanging/wegligging/mechanische grip update. De huidige top Juke met de 190 PK motor kan nu al niet overweg met dat vermogen. Veel te veel voor de weke voorkant van de Juke.

Eigenlijk is de Juke met 190 PK in de huidige setup al over gemotoriseerd..
@Freewarefreak: Maw, beter een geheel nieuwe ontwikkelen..
Oh, dan wil ik er wel in gezien worden. Lekker duitsertjes van de linkerbaan jagen in Deutschland met een Juke xD
al rijdt dat gedrocht 1 op 500 dan nog niet.
Yeah right. Geloofwaardig :’) Moetie kosten? 100.000+?
Met 490 pk zou ik het overwegen…
Ik vind het een briljant idee ondanks dat de auto niet mijn smaak is. De Juke is het een na best verkopende model van Nissan (achter de Qashqai). Het er zijn vast wel wat gekken voor te vinden en het levert voor het merk aardig wat exposure op.
zo een one-off modelletje , voor fans te bevredigen , idem golf icm W12
Ik voorspel je dat er een bestelversie komt. De jukebox.
Wat? Te makkelijk?
@FIAT127: Ik moest lachen ^_^
Mag ik AB verzoek een ander plaatje te kiezen, dit is niet geschikt voor alle bezoekers. Sterker nog het kan door sommige bezoekers als schokkend ervaren worden.

As we speak zitten er nu mensen voor hun scherm te huilen bij dit aanzicht…
Ik weet niet of ik nou moet huilen of lachen..
Als ze dat doen is het wel bruut. Ik vind de Juke persoonlijk wel een gave auto. Rijdt ook prima, laatst een proefrit in gemaakt. Dit zou ultiem zijn maar waarschijnlijk niet te betalen!
Nissan Puke ja. En nee, 3,5 liter gaat niet gebeuren. Hoogstens 2.0 met turbo.
Het is toch zonde om zo’n mooie motor in de lelijkste auto van dit moment te leggen? Ik hoop echt dat ze hem niet maken en dat ze de Juke gewoon ritueel verbranden…
Wat een gekloot met die foto’s.
Deze grap zal vast wel ooit gemaakt zijn, maar ik hoop dat ze dit als nissan joke bedoelen!
haha ik vind het wel een geinig idee! De juke wordt elke keer dat ik hem zie mooier! En is vele malen beter gelukt als de Cube! Enne of het nou wel of geen broodje aap is, Nissan heeft weer behoorlijk aandacht en die konden ze goed gebruiken!!
hoop van niet, zou nogal zonde van de motor en de brandstof zijn
Gaaf emmetjes zoek rijden met een Juke , gaat druk worden bij de psycholoog.
Sm0keGun via Android app
zoveel pk op zo een zwaar . hoog bakkie met een korte wiel basis … loopt niet goed af
Nu nog een Nissan die er fatsoenlijk uitziet en we hebben wat te vieren!
Een V6 twinturbo overdwars inbouwen? Ik geef het ze te doen. Mogen ze bijna een complete nieuwe auto ontwikkelen en een Juke-body er op schroeven.
Hoe vaker ik de Juke zie hoe mooier ik ‘m vind. Toch wel gek, want toen hij net uit was vond ik het een gedrocht, maar nu vind ik ‘m wel te pruimen.
Ik moet zeggen dat ik de Juke zelf ook kan appreciëren, al kan ik niet goed duiden waarom dat zo is.
Het loopt wat gelijk met bvb de Subaru Impreza (toch de oudere versies), geen toonbeelden van subtiliteit, schoonheid of finesse, maar toch kan je van die auto houden vanwege de brute kracht en efficientie.
Zoals die juke-r op het plaatje eruit ziet,ziet ie er wel goed uit.Natuurlijk moest het veersysteem aangepast worden vooral met zoveel kracht onder de motorkap.En dat maakt hem ook mooier,lekker verlaagd.En verder vind ik het een apart model,maar vraag mij af wat het gewicht is.Lichter dan de GTR? Dan word het inderdaad mischien de 911 killer!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).