Rijtest en video: Range Rover Evoque SD4

Auteur: , 98 Reacties

De "Barbie-jeep", die bijnaam had de Evoque meteen opgeplakt gekregen. Dat roept associaties op met zuurstokroze Vitara's met hoogblonde chauffeuses, maar daarmee doe ik de Evoque wel tekort. De Evoque is iets stoerder dan dat.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Range Rover is met vlag en wimpel geslaagd om de Evoque een uniek uiterlijk mee te geven. En dat terwijl het “verkleinen” van de design-taal van grotere modellen bepaald geen sinecure is. Denk aan de Jaguar X-type, met recht een baby-Jag, maar niet veel kopers werden er enthousiast van. Of aan de GLK, de baby-G van Mercedes-Benz, in de USA is deze nog redelijk succesvol, maar de Europese (en zeker de Nederlandse) kopers lopen de deur van de dealer er niet voor plat.

Range Rover Evoque SD4

De Evoque is niet simpelweg een gekrompen Range Rover Voque of Sport, maar heeft duidelijk een eigen stijl. Of dat echt met voorbedachte rade zo is gedaan, valt te bezien want de Evoque maakte eerst zijn opwachting als kleine Landrover met de naam LRX Concept tijdens de motorshow van Detroit in januari 2008. Destijds was Land Rover heel trots op de styling: “LRX has unmistakable Land Rover design”. Maar nu mogen we er aan wennen dat er toch echt de tekst Range Rover op de neus geplakt is. Het zijn van die details waar je je verder maar niet al te druk over moet maken.

Range Rover Evoque SD4

Of we het beestje de naam Land Rover LRX of Range Rover Evoque geven, maakt voor het uiterlijk ook niet uit. Stoer is ie, hoewel de vijfdeurs Evoque al minder spannend is qua styling. Nog belangrijker is de vraag hoe houdbaar de styling is. Na de eerste “schok” komt een periode van gewenning en het ene ontwerp (MINI) kan daar beter tegen dan het andere (New Beetle). Tijd zal leren in welke categorie de Evoque valt, maar voor het eerste verkoopsucces zal dat niet uitmaken. Het orderboek voor de Evoque is al prettig gevuld, zelfs voordat klanten überhaupt een meter hebben kunnen rijden.

Aan de elektronische systemen, motoren en andere details is te zien dat Range Rover vroeger Ford als eigenaar heeft gehad. De motoren hebben hun origine in de stal van Ford, sommige veiligheidssystemen hebben een duidelijke Volvo signatuur (die ooit ook onderdeel van Ford uitmaakte) en de uit de middenconsole omhoog komende Drive Selector is overgenomen van Jaguar. Niet dat het iets uitmaakt voor de kopers, want de Evoque is geen Frankenstein mobiel geworden die overduidelijk uit meerdere andere auto’s is samengesteld.

Range Rover Evoque SD4

Na alle fijne woorden over de Evoque wordt het tijd om de pot met zuur te voorschijn te halen. Ook het navigatiesysteem komt uit de Jaguar stal en zelden wil ik het woord draak gebruiken, maar in dit geval is het van toepassing. Het is een draak van een systeem. Zo dat is eruit. In theorie zou een touchscreen interface prima moeten kunnen werken en zelfs voordelen bieden ten opzichte van een systeem met alleen maar knoppen. Apple doet het tenslotte ook met een paar niet onsuccesvolle devices. In de Evoque werkt het echter niet en dat begint al met de plaatsing van het systeem. Het scherm is licht naar voren gekanteld, waarmee ik er precies niet bij kan zonder ver uit de stoel te komen. De bediening is ook nog eens omslachtig, met keuzes en bevestigings-schermen waar je juist snel (bijvoorbeeld) een bestemming wil invoeren. En dan de steeds terugkomende popup bij uitzoomen dat POI’s (Point Of Interest) boven een bepaalde schaal niet getoond worden. Of je een bepaalde kleurstelling van een user interface prettig vindt is smaak en tijdsgebonden, hoewel ik me geen tijdperk kan herinneren dat deze kleuren op het scherm ooit hip waren.

Range Rover Evoque SD4

Over de “echte” Range Rover slaan de heren zich op de borst dat er alleen maar V8 motoren in leverbaar zijn, maar voor de Evoque is dat precies andersom. Onder het bevallige motorkapje zijn (voorlopig?) louter vierpitters te vinden. De keuze is ook niet heel uitgebreid, er valt te kiezen uit twee diesels en slechts één benzinemotor. De benzine-drinker is een blok wat in (licht gewijzigde vorm) ook bij Ford en Volvo wordt gebruikt. De tweeliter turbo levert een gezonde 240 pk wat voldoende lijkt voor een mini-SUV als de Evoque.

Range Rover Evoque SD4

De diesels zijn een stuk minder krachtig in topvermogen, maar leveren uiteraard wel meer koppel. De absolute instapdiesel is de eD4 die 150 pk uit een 2.2 liter grote viercilinder peurt, deze Evoque is alleen met voorwielaandrijving leverbaar. De rest van de Evoques heeft standaard vierwielaandrijving, zoals ook de TD4 die hetzelfde vermogen van 150 pk levert. De eD4 is echter zuiniger (en goedkoper) en stoot 129 gram CO2 per km uit. Range Rover heeft de RDW bovendien zo ver gekregen dat de eD4 als coupe (de driedeurs) of stationwagon (de vijfdeurs) is gehomologeerd. Niet iedere zakelijke rijder mag van de baas immers een terreinwagen rijden en dat wordt daarmee mooi omzeilt.

De testauto was de 190 pk en 420 Nm sterke SD4. Die waarden zijn indrukwekkend genoeg, maar de Evoque wordt er niet “lightning fast” mee. Met handbak duurt de sprint naar de 100 precies 10 seconden, maar de versie met automatisch versnellingsbak doet er 8,5 seconden over. In de praktijk betrapte ik mezelf er op relatief veel volgas te rijden, toch een teken dat de vermogensreserves net aan zijn. Dat is overigens vooral zo op hogere snelheid, om even lekker je rijbewijs kwijt te raken (170+). In die zin zou een nog sterkere diesel, bijvoorbeeld de 3.0 V6 uit de Sport, geen geheel overbodige luxe zijn.

Range Rover Evoque SD4

Het rijgedrag is verbluffend goed, het lijkt bijna een kleine hothatch. Insturen, grip, alles is dik in orde. En Range Rover heeft ook nog het comfort op peil weten te houden, zowel met standaard onderstel en al helemaal met het optionele adaptieve onderstel MagneRide. Dat de Evoque fijn stuurt lijkt deels het resultaat van het feit dat de Evoque minder hoog op zijn poten staat dan het lijkt. Daarmee kon het zwaartepunt lekker laag blijven en dat doet wonderen voor het weggedrag.
De scherpe styling en de relatief lage carrosserie hebben echter wel een keerzijde. Heel ruim is de Evoque binnenin niet. Waar je bij andere softroaders makkelijk kuddes passagiers en hun hele huisraad meeneemt, moet je de Evoque meer zien als een gaaf gelijnde coupe met dito ruimte. En de mogelijkheid om te offroaden mocht je niet kiezen voor 19” of 20” lichtmetaal, maar dit geheel terzijde. We hebben de Evoque niet (echt) offroad geprobeerd, dus een oordeel over de ook, vrij irrelevante, modderploeter-capaciteiten laat ik verder achterwege. Mocht je naast dol op barbiejeeps ook dol op Zweeds design zijn, trek dan de kofferbak van de Evoque open en bepaal voor je zelf of je weg komt met de ruimte die Range Rovers benjamin biedt.

Range Rover Evoque SD4

Met een vanafprijs van 42.900 euro in Nederland, valt de Evoque eD4 mooi in de prijsrange van de instap BMW X1 en Mercedes-Benz GLK. De beide Duitsers zijn echter veel minder chique en het woord “mooi” is niet wat de meeste mensen gebruiken om de looks te omschrijven. Voor de schoonheid van de Evoque kunnen er nog twee kanttekeningen worden gemaakt: ten eerste de al eerder aangehaalde vraag of de looks lang houdbaar zullen blijken. Ten tweede de vraag hoe de Evoque smoelt als instapper met standaard 17” lichtmetaal en zonder al die goodies. Maar goed, die laatste vraag geldt voor zo’n beetje iedere auto, hoewel de styling bij de Evoque wellicht wat meer relevant is.

De Evoque is wel lekker naar eigen smaak aan te kleden. Zo zijn er drie uitrustingsniveau’s: Pure (minder opsmuk), Prestige (ultieme Range Rover luxe) en Dynamic (sportiever). Daarnaast kan er nog worden gekozen uit 12 carrosserie kleuren, 3 verschillende contrasterende kleuren voor het dak en diverse lichtmetalo’s in maten van 17 tot en met 20 inch. De verdere optielijst is al net zo uitgebreid als bij dikkere Range Rovers, een kleine greep: dual view voor het navigatiesysteem zodat de passagiers film kunnen kijken en de bestuurder de navigatie instructies ziet, automatisch parkeersysteem, elektrisch bedienbare achterklep, adaptief onderstel, diverse bekledingen voor het interieur, verwarmbare stoelen en stuurwiel. De testauto had heel veel aan boord en daarmee schoot de prijs door naar de verkeerde kant van 80 mille. En voor dat geld heb je ook al een Range Rover Sport. Filmpje!98 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zeer mooie auto!
@marokkaanseheld: +1
@fep739: Ik zie geen teen?
@fiatsco: hoezo ? kijk eens naar beneden ;-)
@fep739: …jammer…
Een 2-deurs SUV, the world’s gone mad.
@raphael: 2 deurs offroaders waren juist de pioneers in dit gebied. Over de term SUV’s kan ik nog discussiëren, maar vrijwel elke offroader tegenwoordig is goed aangekleed, dus wanneer is iets nu nou geen SUV meer?
@raphael: wereld was alang mad toen er een FWD SUV uitkwam
@raphael: welbeschouwd was de Range Rover volgens mij de eerste SUV en die was ook twee-deurs
@torana: Mwah ik denk niet dat je dat een Sports Utility Vehicle kon noemen.
@raphael: hoe zou je die dan willen noemen ?
en waarom zou dat geen Sports Utility Vehicle zijn ?
met andere woorden, hoe definieer jij dan : Sports Utility Vehicle, waar moet volgens jou een SUV aan voldoen om SUV henoemd te mogen worden ?
@torana: Er zijn mensen die dat vast beter kunnen dan ik. Maar ik zou zeggen de X5 was de eerste SUV. Daarvoor had je natuurlijk al de RR en offroaders als de Jeep maar daar lag de nadruk niet op sportiviteit. Een X5 gaat als een 5 serie door bochten, Jeeps van vroeger zijn onmogelijk strak te rijden door bochten.
@raphael: de term SUV is er al sinds 1990, de X5 moest toen nog bedacht worden… het concept bestond al veel langer, SUV is niets meer dan een sportieve 4wd met de luxe van een personenauto… de Toyota’s Landcruiser en Rav4 vallen ook onder de noemer SUV, en ja, de Range Rovers van die tijd ook
ik heb zo een beetje het idee dat je denkt dat een SUV over de 200 moet kunnen rijden, maar dat is dus niet het geval… maar misschien moet er dan een RUV ( Race Utility Vehicle ) .segment komen… overigens zou de Lamborghini Cheetah dan de eerste geweest zijn
@raphael: Amateur, de X5 is een SAV!
@raphael: Ik zou niet weten waarom niet. Toen de Range Rover uit kwam, was het het typische vervoermiddel voor de upper class die ook eens over een grasveld moesten kunnen rijden. Of voor nonnen in Centraal Afrika voor wie een Land Rover te min was (ja, uit eigen ervaring). De Range Rover van toen werd om exact dezelfde reden gekocht als de SUV’s van vandaag.
@raphael: 2 deurs suv met een 4 cilinders the world is going mad!
Heel premium, (de prijs ook)
Heel mooi uiterlijk, maar voor 80mille krijg je te weinig
@ilovecar: luxe kleine auto’s zijn HET momenteel! Lekker ‘milieuverantwoord’ rijden, maar wel laten zien dat je centjes hebt… Let maar op, dit wordt DE hit de komende tijd!
LOL mijn kapper was het daar niet mee eens! +1
Mooie review verder, auto is naar mijn mening ook dik in orde.
helemaal vergeten ja, dit ding stond in mei op het Schiphol KLM vrachtstation met nog een andere voor mij onbekende Range Rover, alletwee wit
Mooie RR. Niet heel praktisch in 3-deurs, maar ziet er wel erg gelikt uit!
81.000+ (volgens autovisie)?!?!?!

Wel een geslaagde auto. Alleen niet voor mij, maar dat zijn al dit ‘soort’ auto’s.
Mag niet, van Job Cohen ;-)

OT: Barbie is een “lekker ding”. De eerste dan.
waanzinnig mooi auto, maar waarom zou ik zoiets over een A5 sportback kiezen? (zelfde prijsklasse)
@KaCh1ng: Ja want de audi a5 valt ook echt binnen hetzelfde segment . Donk
Iets met muilkoe?
wie er een mooiere hedendaagse auto dan deze weet mag zijn vinger opsteken ..
@lincoln: http://www.allfreelogo.com/images/vector-thumb/man-holding-finger-up-prev1247878370K7VZf3.jpg
@dennisr:

wil je naar de wc of weet je het antwoord ??
@lincoln: Beide.. maar ik vind genoeg andere auto’s mooier, alleen dat is ieder zn smaak he ;) zijn wel een paar Duitsers die ik eerder zou kiezen..
Maar mijn eerste keus voor dat geld is sowieso altijd een Mustang :lol:
@dennisr: Ik dacht nu komt ie. Jammer dat het woord “Duitser” erin voor kwam.. :/
@Vanquish: Tja sorry, Duitsers hebben nou eenmaal veel te bieden in de autowereld :P Veel moois wel te verstaan.. :)
@dennisr: Daar zijn de meningen over verdeeld. Ik vind het maar een saai en inspiratieloos gebeuren daar.
Mooie auto, maar toen ik ‘m heb gezien op de rai vond ik de afwerking vies tegenvallen. Op de IAA niet meer de moeite genomen om nog eens te kijken.
Mijn neefje werkt bij Land Rover. Hij liet mij een filmpje zien van een die beter is aangekleed dan deze welke in het filmpje is gebruikt. Die had kuipstoelen, vol met zwart leer van binnen. Van buiten zag hij er hetzelfde uit. Hij zecht dat hij heerlijk rijdt en heerlijke snufjes heeft. Verder vond hij de kuipstoel in de Evoque de lekkerste waarin hij ooit heeft gezeten. :)
@bosnialove: zwart leer ziet er dan wel een beetje goedkoop uit. Deze auto is met veel kleur te krijgen en verdient het ook.
@mashell: Nee hoor, zwart lederen bekleding ziet er pas goedkoop uit als de hemelbekleding wit/beige is. Is de hemelbekleding echter ook zwart, dan… Hmm.. ;)
die koe stikt man, heimlich!

mooie rijtest, goed filmpje :D
het is ook een erg mooie bak! maar voor die prijs dan wel wat beter te vinden..
Hoe zijn de stoelen? Hoe is de zitpositie? Hoe is de stereo? Stel ik zou deze willen kopen, waar let ik op? Beetje nietszeggende test. Ja, ik zie ook wel dat het een auto is, die kopjes doet omdraaien. Ja, ook dat hij genen deelt met de Jaguar, dat weten we ondertussen ook.

Ik moet moeite doen de test te volgen. Het is allemaal erg eentonig en saai. Bij de test met de Cosworth ging het ook al de gehele tijd over 0-100 tijden en elektronische systemen die er niet op zouden zitten… So What? Daar draait het toch niet om.

Anyway, het voelt een beetje aan alsof het verplichte nummertjes zijn, deze tests. Dat komt de kwaliteit niet ten goede. Kom op Autoblog, jullie kunnen beter!
@fiatsco: Ga je toch naar autoweek! En als je van plan bent een auto aan te schaffen zou ik eerder naar een verkoper luisteren…
@RickB: Het laatste wat ik doe bij het kopen van een auto is luisteren naar een verkoper. Schijnbaar fiets jij nog lekker in de rondte.
@fiatsco: zou je überhaupt een auto kopen omdat Wouter zegt dat alles geweldig is? ik niet, ik ga toch liever zelf alles bekijken bij de dealer..

no offense Wouter :lol:
@dennisr: Ik heb niets van deze test opgestoken wat ik vooraf niet zou kunnen opzoeken of zou kunnen zien. Wouter zou wellicht iets meer van de beleving van de auto, in alledaags gebruik kunnen vertellen.
@fiatsco: Aan je postcount te zien ben jij nog niet echt bekend met de term “Autoblog.nl” en “Wouter” neem alles dus met een korrel zout! Als je een heldere en saaie rijtest wilt zien verwijs ik je direct door naar Autoweek.nl

Toch fiets ik liever dan dat ik met een stoffige Fiat onder m’n reed naar school ga!
@RickB: Stoffige Fiat? School? Anyway, vanwaar je aversie tegen autoweek? Wat hebben ze je aangedaan. Tevens bepaal ik gelukkig nog zelf mijn eigen webviews en bezoek ik autoblog al sinds 2007.

PS. je komt nogal puberaal over.
@fiatsco: ik snap idd wat je bedoeld, en dat ben ik dan ook wel met je eens, ze zouden best wat meer info kunnen vertellen, maar volgens mij zetten ze hier liever een leuk, vermakelijk filmpje neer, wat ik overigens ook waardeer! en leuk vind.. :) maar wat je zegt kan ik me wel in vinden.. ;)
@fiatsco: Maak een testrit dan… Net of dat jij deze auto gaat kopen? Dan ging je wel naar een dealer, als je een auto koopt doe je dat niet op basis van een review op internet!
@autobart: Ongelooflijk, daar gaat het toch niet om? Maar waar zouden we überhaupt dan nog autotests doen? Met een aantal foto’s en specificaties weet ik dan net zoveel. Vertel me eens, wat is dan nog de toegevoegde waarde?
@fiatsco: helemaal eens hoor. Erg oppervlakkige review van deze auto. Daarbij stoor ik me aan het feit dat ik soms het idee heb dat het oordeel over een auto afhangt van wat andere journalisten ervan vinden (..dat vind ik niet alleen maar mijn mede journalisten ook, of iets dereglijks). Zo ook bij de test van BMW 1M. De auto eerst niks vinden tot Jeremy Clarckson zijn mening heeft gegeven en dan bijdraaien. Wees kritisch, dat is leuk!
@fiatsco: Dat ben ik wel met je eens. Aan de andere kant – de dingen waar je normaal op zou letten spelen voor zo’n dameskapper auto minder (leuke knipoog, om af te sluiten door voor te rijden bij een kapper).
Mooi ding hoor, afwerking laat hier en daar wat de wensen over en dat is een beetje jammer. Leuke aanvulling op SUV gebied. Maar het volgende: wat is dat toch altijd met dat weinig zicht naar achter gezeik en gelijk over achteruitrij camera’s beginnen? Leer eens je spiegels te gebruiken daar zijn die dingen voor.
Haha die koe… Die is niet goed bezig :P En die auto is echt mooi… Alleen vind ik wit iets te veel van het goede op die auto… Prijskaartje, tja als je zo’n auto koopt moet je maar niet te nauw kijken.
Leuke video en mooie auto. Zag er gister een rijden en is echt een (duur) snoepje geworden.
hoe is het mogelijk dat je het verschil tussen een koe en een stier niet ziet ??
@lincoln: alles wat loeit is bij mij een koe..
ah mn koe is thuis, tijd om te eten :)
Ohoh.. Nou moeten de voetbalmoedertjes kiezen uit een dure Countryman of een goedkope Evoque..
Echt een vrouwenauto vond ik van de sport ook al een beetje…
@schellekens006:

zo gay om daar mee bezig te zijn ..
Verder moet ik nog zeggen dat de 2-deurs zo goed als geen plek achterin heeft. Je kunt er alleen in zitten als je geen benen hebt. Wel handig voor oorlogsveteranen denk ik zo. Bij de 4-deurs weet ik niet hoe het zit, die had ik overgeslagen.
Zeer mooie auto, leuker als die lelijke grote broer van ‘m.
En jullie nieuwe collega die de rijtest aankondigt moeten jullie erin houden! Ook lief van jullie dat meneer rups zijn 1 sec of fame mee pakt tijden de fotosessie :lol:
Wanneer normaliseren jullie de audio eens?

Doe ik het volume wat harder om Wouter goed te verstaan, komt er in eens dikke tering herrie aanzetten.. Lijkt een chronisch probleem (of luiheid) bij de AB filmpjes.

http://i.imgur.com/es4cu.png
@Jimmie: ieeeeeuw normalising!!!

Wat dacht je van een gezonde multibandcompressor? Of een normale compressor, zit standaard bij Sony Vegas of Adobe Premiere…
@autogedrocht: zoveel verstand heb ik er niet van :P
Ik doel vooral op dat het volume van de muziek een beetje in proportie wordt gedaan ten opzichte van het opgenomen geluid van de camera’s (of vice versa), daar zijn geen ingewikkelde filters voor nodig :)
@Jimmie: Mee eens, de muziek is altijd stukken luider dan de spraak. Ik zit bij de filmpjes altijd met de vingers op de volumeknoppen. Bij deze is het nog niet eens zo extreem.
@sdk16420: Ja? Ik vind de Autoblog filmpjes juist een van de weinige waarbij ik NIET aan het volume hoef te komen. Lekker die muziek er tussendoor!
Ik vind het een mooie auto. Alleen de vierdeurs lijkt me toch wat praktischer dan de coupé.
Dit is echt 3 miljoen keer beter dan die verschrikkelijke Mini Countryman! Over het algemeen vind ik die kleine SUV’s vooral veel te zware hatchback’s (die zijn qua binnenruimte en bagageruimte goed vergelijkbaar) maar dit vind ik er wel zo goed uitzien dat ik me zelfs zou kunnen laten verleiden tot aankoop.
“Hij begint bij een kleine 43, en dan heb je de slapste diesel”

Dat klopt nog net niet, dan krijg je een benzine in de standaard uitrusting Pure. Diesel begint bij 45900.
@bas525537: eh nee, dan heb je wel de slapste diesel met FWD, benzine begint bij 54 mille. Kappen nou met die waanzin. Ok dag.
Zit er nou vershoudfolie om de spiegel?
Zeer mooie wagen! Maar jammer, echt echt echt jammer dat er geen dikke V8 zit!
Haha, die stier heeft een vogelnestje ingeslikt offwa ? ;-)

OT: prachtige auto, zeker in two-tone en de topauto voor de rijkeluisvrouwtjes. Vind het geen mannenbak.

Lekker dubstep aan het begin; nieuwe gast aan het firmament van trance is overigens 13 jaar:

http://www.youtube.com/watch?v=QuxV6a6oikk
leuk karretje! helemaal niet voor vrouwen! waarom? omdat ie alleen maar verkrijgbaar is met 4 cilinders?
@Flamingo: das idd wel n beetje vrouwelijk en jammer ja.. maarja
Inderdaad een minder informatieve rijtest. Een toffe en informatieve rijtest kan zeker samen gaan (ipv autoweek is alleen informatief en autoblog is alleen fun).

En Wouter, je zou misschien wat meer moeten letten op je intonatie. Je legt vaak de nadruk op bijna alle woorden wat het moeilijk verstaanbaar maakt. En ja ik ben Belg, maar ik heb Nederlandse ouders. Dus daar zal het niet aan liggen (heb zelf 10 jaar dictie gevolgd).
ik vind het opzicht wel een mooie wagen ;)
Zag hem gisteren rijden.
Zag er erg leuk uit en klonk ook best goed.
Alleen denk ik dat die achterruit echt te klein is.
voorkant is mooi, maar de achterkant is gewoon echt oerlelijk..
welke indiaan is op de achterkant losgegaan??
niet zo bijdehand doen he ”sherrif” Me ma krijgt ook een witte alleen wel 5 deurs, volgend jaar Januari
Paar keer zien rijden, mis toch het o-kijk-een-dikke-range-rover-gevoel. Hij is niet hoog, maar de lijnen zijn wel erg goed bedacht.
dit is in Arnhem en dus komt ie van Land Rover garage De Koning, staan veel kleuren nu
Wat een afschuwelijk interieur!!!
Ik vind dit echt van voor tot achter een prachtige auto! Bij het concept vond ik de lijnen al super en het eindresultaat is geen haar slechter (wat ook best uniek is!). Leuk ook dat het in Arnhem opgenomen is, dat stuk kom ik regelmatig!
Ziet er best goed uit zo! Niet echt mijn ding zo’n grote bak, maar het uiterlijk mag er best wezen!

De motoren komen inderdaad bij Ford vandaan, alleen Ford haalt haar diesels weer bij PSA zo ook deze 2.2 diesel. Wordt ook geleverd in bijv. de Peugeot 508 of Citroen C5
Leuk bakkie ,zal waarschijnlijk het meest met voorwielaandrijving rond gaan rijden.Leuk in de winter hier.
@norge: Ja, want we hebben ook zulke strenge winters hier!
@autobart: “hier” wel ja ,is “hier” geen luxe met 4×4 .Bijna permanent sneeuw “hier” in de winter,en niet een beetje .Dus “hier”is het best wel leuk om s’winters al die nep suvs met tweewiel aandrijving uit de berm te trekken met mijn Caddy ;)
Niet zo’n hele goeie review. Zo’n vette bak verdiend toch nog wel meer uitleg, bv een ritje door de modder, wat meer over het prachtige interieur de kwaliteit…?
Waar ik er eerst erg lyrisch over was, moet ik nu toch noodgedwongen me mening bijstellen. Deze Range Rover is overrated op alle fronten: prijs, inhoud en misschien wel uiterlijk.
Jammer want de postionering van een little range rover past perfect in het segment wat ze leveren. Tuurlijk is exclusiviteit belangrijk, maar als je iets ontwikkelt wil je dat ook terug zien op de weg als autofabrikant. Bij deze evoque krijg ik het gevoel dat dat een lange termijn plan wordt.
Stond gisteravond achter deze testauto in de file, wat een bizar klein autotje.. Ziet er kek uit, maar plak er een mini badge op..
Daar zijn we weer, voor vrouwen, homo’s, enz… ieder auto is voor iedereen die het kan betalen.
@vegazosten: Da’s nou eens praat! Iemand die niet jaloers is op iets, die gewoon de waarheid zegt… Da’s ook wel eens mooi!
Na het zien van de test weet ik nog steeds niet waarom er van die rare zwarte balkjes boven de wielkasten te zien zijn. Erg storend. Zijn dit knipperlichten?
@lacasitos: da’s omdat de wielen een beetje uit de wielkast komen. Op deze manier blijft ‘em regelmentair aan de wegcode ;-)
Die voorkant is perfect, maar die achterrkant is verneukt die lijn gaat zowat stijl omhoog en die uitlaten zien er niet uit.
schitterend design! alleen ik zou een donkere buitenkant nemen en een rood lederen interieur. en de Si4 motor (240pk). wel jammer vind ik dat er alleen automaat leverbaar is en geen handbak! de Si4 (240pk) met voorwielaandrijving en handbak en 4 deuren zou voor mij ideaal zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).