Video: waarom de Veyron, 997 Turbo S en GT-R heersen

Auteur: , 109 Reacties

Welkom bij de 2 seconden club. Zet uw zonnebril op, trek de gordel(s) aan en plant de rechtervoet tegen het schutbord. Accelereer nu in minder dan 3 seconden naar 100km/u en je hoort er bij.

Nog steeds bevind je je in een zeer select gezelschap met een auto die in 2 seconden plus wisselgeld naar 100km/u of in dit geval 96km/u accelereert. Reden om de 3 ‘bewezen’ leden van de club even naast elkaar te zetten

Sinds de jaren ’80 accelereren supercars in 3-komma-nogwat seconden naar de 100km/u. Begin deze eeuw brengt de Bugatti Veyron daar verandering in. Het duurt een tijd voor het tweede lid productie-auto zich meld: de Nissan GT-R. Porsche slaagt er met de eerste 997 Turbo niet in maar na veel ‘tweaken’ lukt het de 997 Turbo S wel. Alles moet kloppen om deze acceleraties en G-krachten op te wekken.

Zoals de Porsche en Nissan bewijzen is niet alleen vermogen belangrijk: tractie, schakeltijden en versnellingsverhoudingen tellen even zwaar mee. Niet voor niets hebben deze auto’s allemaal vierwielaandrijving en een versnellingsbak met dubbele koppeling.

Nissan biedt het goedkoopste lidmaatschap. Met een kleine €127k stap je in tegenwoordig in een 530pk Nissan GT-R. De Porsche 911 Turbo S kost in Nederland €223k maar wees er snel bij want er rijdt al een nieuwe 911 rond. Wil je een Bugatti (Supersport) dan moet je opzoek naar een tweedehandsje óf wachten op de extra snelle Grand Sport. Vergeten we nog de Lamborghini Aventador, die de klus ook in 2,9 seconden zou moeten klaren. Een keiharde verificatie ontbreekt echter nog.

Fanboys kunnen ook weer met een gerust hart slapen. Je krijgt echt meer performance als je meer betaalt. Bovendien is acceleratie performance waar je wat aan hebt (bij het stoplicht), topsnelheden haal je toch nooit. Of de prestaties de (fikse) meerprijs waard zijn staat natuurlijk ter discussie.109 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
ik zou het wel weten als ik die 127k ergens had liggen
@rubenpriest:
Ja, mooi een M3 o.i.d. kopen.
Dat filmpje zag ik net al in een andere thread omdat een user dat had gepost, lol.
@bozewolf: Ja klopt :p
@bozewolf: Graag gedaan! ;)
@AutomotiveDesigner: Ook interessant!
http://www.youtube.com/watch?v=PtrUSa7DexU&hd=1

En heb je nog wat wisselgeld over na het aanschaffen van een GT-R vergeet dan niet om langs AMS Performance te gaan voor een vermogenkuurtje. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=_y_WOf9eJQs&hd=1
http://www.youtube.com/watch?v=eto-QgCosrc&hd=1
Enjoy!
Ik zou wel zien hoe de Ariel Atom het naast die drie doet in de 0-100
@bozewolf: Bofkont.
Gaaf dit, het prijsverschil is ook wel leuk om te zien, leuk dat hier goed zichtbaar is hoe handig Dual Clutch en 4WD zijn, jammer dat de Aventador er niet bij zit, maar ach, je kan niet alles hebben he. Verificatie ontbreekt nog.. Kl*te! :lol:
@kaasboerin: Kan ik iets voor je doen? Wil je aandacht? Een ijsje? Een kop soep? Een tik op je achterhoofd, Gibbs style?

Vertel het eens!
@bozewolf: En kan ik wat voor jou doen?
@Vanquish: Niks? Ik sprak je niet aan i.i.g. dus waarom krijg je de indruk dat ik iets van je wil?

Als je je verveelt kun je wel iets voor me doen, hoor, daar niet van.

Interesse in een klusje?
@bozewolf: Wat schaft het?
die veyron is baas!
echt de meest brute.
De Veyron SS is natuurijk een geheel eigen klasse eigenlijk. Gewoon net zoveel vermogen als de andere twee samen…

Die Turbo die een sub-11 1/4 tijd klokt is wel zeer zeer netjes voor een standaard auto.
Of je doet het zoals deze 18 jarige Bulgaar.
Schade Z3M Coupe op de kop tikken, S85 V10 op de kop tikken en dan beetje prutsen in de garage.
resultaat:
http://www.youtube.com/watch?v=1-xAY63i8Ww&feature=player_embedded#!
@GOD: Mwoah, het is maar wat je “een beetje prutsen” noemt. :)

Wel bloedsnel. Zat ook geen interieur meer in zag ik. Uitgestripte Z3M zal wat in de schaal leggen? 1100kg ofzo? Misschien minder.

+ beul van een motor. Gebrek aan koppel onderin is ook minder een probleem als je geen 1800kg aan M5 moet meezeulen.
@bozewolf: Thuis in eigen garage is toch beetje prutsen ofnie. Hier heb je wat meer info en foto’s mocht je er interesse in hebben: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=418262
@GOD: Damn, is veel tijd in gaan zitten, ook wel wat centen. Jongens zijn wel zeer grondig te werk gegaan, fraai staaltje amateur-vakmanschap.

1400kg vind ik nog best aardig wat voor zo’n klein wagentje. Maar goed, 5 liter V10 + aandrijflijn en evt. verstevigingen…
@bozewolf: Geen lichtgewicht nee maar het gewicht zorgt er wel voor dat ie nog enigszins van zijn plaats komt.
Inderdaad een heel mooi stukje amateur vakmanschap.
Gewoon ff een gekke 18 jarige Bulgaar die een Z3 zonder compressors, 4WD, launch control, mega veel vermogen etc. sneller maakt als een Veyron SS.
@GOD: tsss… hebben we al uitgebreid aandacht aan besteedt natuurlijk! ;)
http://www.autoblog.nl/archive/2010/08/05/het-kan-zelf-een-bmw-z3-coupe-v10-maken-442rwhp
@Alwood: tsss… niet eens een filmpje er bij ;)
@GOD: jezus christ, lijkt wel een vliegtuig man! Zat dan ook aan een dyno-vid te denken maar ik zie buiten het een en ander bewegen :l0l:
@sebasjuhh: Sinds wanneer zetten ze vliegtuigen dan op een dyno :lol: nee ff serieus dit is gewoon echt en idd heel snel. Met dikke wielspin in het begin nog een seconde sneller aan de 160mph/256km/h dan de Veyron SS.
@GOD: lol! gaat er zomaar een “check engine” lampje aan bij 330km/u :P
@Alwood: Dat is het reduced power symbool. lol geen enkel idee waarom die aan ging :D
Vergeten we de Ariel Atom? De Lamborghini Sesto Elemento is nog niet uit, vooruit. Ik zie dat Koenigsegg met zijn 2-wiel aandrijving nog maar 0,1 seconden te kort komt voor de club, dat is pas zonde!
sinds de begin jaren tachtig?

toen was 5 seconden al heel wat, alleen de 911 turbo 3.3 kwam in de buurt.de countach deed er langer over, net als de bb.
@karaya: “hallo ik ben Ferrari F40 aangenaam kennis te maken”

http://static.autoblog.nl/images/wp2011/ferrari_F40_zwart_koplamp_450.jpg
@Alwood: 1987 is niet bepaald begin jaren 80 :P
@babbaloerie: vooruit, de 288 was inderdaad nog een pak langzamer… maak ik er ‘jaren 80’ van.
@Alwood: dan zeg ik Porsche 959. :D
@Alwood: De linkervoorlamp?
@karaya: Panther 6… staat er momenteel eentje te koop voor 250.000 zwitserse frank
Die Veyron maakt simpelweg gehakt van die 2 anderen en die zijn al retesnel. En dat allemaal met een standaard uitrusting.
Ik vind het verschil tussen de gtr en de 911 best wel groot. Terwijl ze allebei 530 pk hebben.
@Burdy: ik vind het verschil in prijs ook best groot
@Burdy: Vind ik ook, met 3.3 sec verschil in de 0-160mph tijd vind ik dat behoorlijk! Feit blijft echter dat de GT-R en de Turbo S beide een prachtig staaltje autotechniek zijn. Ik heb het nu even niet over een Bugatti.
@Burdy:
Ze hebben wel hetzelfde vermogen, alleen de GT-R is 70 kg zwaarder.
“Nissan biedt het goedkoopste lidmaatschap” Dacht het niet!

Mijn Caterham R500 doet het ook in 2,88 sec.
http://www.caterham.co.uk/assets/html/showroom/superlightr500.html

“Niet voor niets hebben deze auto’s allemaal vierwielaandrijving en een versnellingsbak met dubbele koppeling.”
Dus ook niet: gewoon een sequentiële 6-bak met achterwielaandrijving.
@JanJansen: Iets heel anders joh, niet vergelijkbaar. Anders kunnen de Atom en X-Bow zich ook wel aanmelden hier.
@kaasboerin: De X bow doet er 3,9sec over als ik me niet vergis.
De koeningsegg agera R mag er ook wel tussen staan.
@JanJansen: Zo’n Caterham is gemaakt van spuug en veren! Niet te vergelijken.
@babbaloerie: niet zo respectloos he.. De R500 is ook een auto, en is ook snel. Hoort er gewoon bij.
@babbaloerie:
Wat bedoel je, er zitten gewoon gele kentekenplaten op. Bovendien, 2,88 seconden is bij mij gewoon onder de 3 seconden. Ik rij echt iedereen voorbij op een dijkweggetje.
Ik heb hem voor 36.500 euro gebouwd. Dat is echt een stuk minder dan 127k.

@ kaasboerin
De x-bow komt niet eens in de buurt.
Zeker, Ariel Atom kan dit kunstje ook, maar die kost dan ook het dubbele van een R500.
@babbaloerie: Probeer die 160 mph maar eens te halen met die Caterham. Dan kan je minuten wachten als die het uberhaupt al haalt…
@Joerek:
Probeer die 127.000 euro maar eens te sparen.
Dat duurt jaren duren, als je het überhaupt al haalt…
@JanJansen:

Ik lees met enige regelmaat hier over je R500.. De ultieme fun car! Heb je ook foto’s van de bouw? Heb altijd al willen weten hoe dat proces in z’n werk gaat. En die sequentiële dogbox, is daar een beetje fatsoenlijk mee te rijden op de weg? En dan bedoel ik niet alleen qua geluid, maar ook qua bedieningsgemak.

Beetje off-topic, maar ben erg benieuwd.
@Svensson:
Die 6-bak is wat geluid betreft niet een van de stilste, maar schakelt echt als een zonnetje. Je kan zelfs met wat gas loslaten schakelen, dus zonder koppeling.

De rijbeleving is ontzettend leuk; omdat je zo laag bij de grond zit denk je dat je 100km/uur rijdt als je 80 doet. Ook leuk als je passagiers hebt:
http://www.youtube.com/watch?v=jSGwsUv49Cg

Ik heb gigabites aan foto’s van de bouw. Van elk onderdeeltje is wel een foto.
Misschien is het leuk om dit dagboek een keer op internet te plaatsen. Ik heb nl al meer van dit soort verzoeken gehad. De bouw heeft me enkele jaren gekost. Met name om weer te sparen voor onderdelen. Maar daardoor is het nu echt “mijn” auto. Het geeft echt heel veel voldoening!
@JanJansen: Dat zou inderdaad niet mis zijn, om daar eens een leuk gallerijtje van te maken.

Caterham rules!
@JanJansen: Check die kop ik snap precies wat er door hem heen gaat. :lol: maar uh wat voor een blok heb je er in zitten?
@GOD:
In tegenstelling tot de R500 die door Caterham zelf wordt gemaakt heb ik niet de 2.0 maar de 2.3 zoals die in de CSR ligt.
De 2.3 heeft wat meer koppel, weegt 4 kg meer en is 3 cm hoger. Het kan best zijn dat hij nog iets sneller is dan de R500. Maar dat kan ik nog niet met cijfers onderbouwen (is meer gespreksonderwerp voor in de kroeg na een paar biertjes). Ik heb net nieuwe nokkenassen, zuigers en drijfstangen, als ze zijn ingereden ga ik weer naar de rollenbank.
Het is een Ford Duratec blok, volledig van aluminium.
Veel onderdelen heb ik hier vandaan:
http://www.raceline.co.uk/products/index.asp?CategoryID=1
@JanJansen: Goedkoop adresje man. Lijkt me echt vet om zon ding te bouwen en te rijden, misschien dat ik zoiets ook ooit nog eens doe.
@GOD:
Zeker een aanrader. Het leukste is nog de reactie van andere mensen (en mn kinderen) als je langsrijdt. Op de een of andere manier heeft een Caterham een hele sympathieke uitstraling.
Aan een snelle sportwagen hangt vaak ook een wat patserig imago, gelukkig mist een seven dat. Omdat het al een ruim 50 jaar oud ontwerp is zien mensen je eerder aan als liefhebber.
@JanJansen: gaaf hoor! Iets dergelijks gaat er bij mij ook in de garage komen. Met een Wankel.. dat wel ;)
Een Donkervoot S8, of wat daar op lijkt. In ieder geval met die lange spatborden.
@rotarypowah:
Met dat idee zijn al meer mensen mee bezig geweest. Erg mooie projecten, kijk maar eens op youtube. Geluid klinkt echt fantastisch!
Ff voor de duidelijkheid, het gaat hier om 0-60mph tijden, dat is 0-96km/h. Klinkt als mierenneukerij, maar die 4km/h kan net het verschil maken tussen wel of niet die 3sec halen…
@Svensson: joh, 2e alinea ook gelezen?

Verder maakt bij die tijden de buiten temperatuur ook heel veel uit, luchtvochtigheid ook, je bandenspanning. Kan zo een halve seconde schelen maar áls je alle factoren optimaal hebt lukt die 0-100km/u in 2,99 seconden ook wel.
@Alwood:

Heb er overheen gelezen op m’n telefoon… Dan heb ik niks gezegd.
@Svensson: nee, want als je het over die 4 seconden hebt tijdens een dermate grote acceleratie zonder schakelpunt (ze halen natuurlijk meer dan 100 km/h in de tweede of zelfs eerste versnelling) dan scheelt dat sowieso minder dan 0,1 sec. Ja ok, bij de Nissan spant het er dan om.
Weetje wat zo jammer is van die Porsche, ik rijdt elke dag langs een huis waar een Porsche Turbo S en een Bentley Continental GTC Supersports en een Cayenne Turbo (laatste 2 niet helemaal zeker) staan. De Bentley en de Cayenne trekken bij wijze van nog meer mijn aandacht doordat het opvallende apparaten zijn. De Porsche valt niet echt op, je zou zo kunnen zeggen dat het een iets dikker uitziende 997 is met zijn spoiler, velgen etc. Maar pas als je gaat nadenken dat het ding 530pk/700nm heeft en in 3.3 seconden op de 100 zit en door gaat tot de 315km/h besef je pas wat voor beest je voor je neus hebt staan. De Porsche heeft niet echt een wauw factor, totdat je achterop de motorklep de type aanduiding ziet staan. (Niet dat een Cayenne en een Continental nu zo speciaal zijn)
@Nino: dat is correct, maar daar kunnen ook voordelen aan zitten… (hint: Wolf in schaapskleren)
@sebasjuhh: Een Porsche zal nooit een wolf in schaapskleren zijn. Simpelweg omdat iedereen weet dat je een snel apparaat onder je kont hebt als er een Porsche embleem op je motorkap glimt. (alhoewel ik op de reis naar italië nog gehakt heb gemaakt van een dikke Cayenne, maar dat terzijde)
@rikus: Dat jij van een Cayenne gehakt maakt betekent niet dat hij niet snel is ;) Maar dat ook even terzijde :P
@Nino: snel is de Cayenne zeker.. het feestje eindigt alleen bij 250 km/u
@rikus: TGV?
@bowie: had het over de Cayenne ;)
@sebasjuhh: Een Porsche zal nooit een wolf in schaapskleren zijn. Simpelweg omdat iedereen weet dat je een snel apparaat onder je kont hebt als er een Porsche embleem op je motorkap glimt. (alhoewel ik op de reis naar italië nog gehakt heb gemaakt van een dikke Cayenne, maar dat terzijde)
@Nino: Mee eens maar daar heb je de GT3’s en evt. GT2’s voor.. De Turbo S is gewoon het ‘dikst’ van ‘normale’ 911’s. Het assortiment is gewoon heel diep. Bijv. een 318i met 130 pk of een 335i met 306pk, verschil zie je ook niet, alleen de die-hard kenners.
@kaasboerin: Klopt, niet iedereen weet dat je bij de 6 cylinders 2 pijpjes links krijgt en de 335i links en rechts een pijpje. Toch jammer van zo’n Porsche, ik ben even voorzichtig met de supercar uitspraak omdat ik tegenwoordig niet meer weet wat wel en niet onder een supercar valt? Maar hij heeft er in ieder geval wel de trekjes van. Ik zou het persoonlijk jammer vinden als iedereen denkt dat ik in een ‘normale 911′ rond rij terwijl het toch één van de snellere auto’s op deze planeet is!
@Nino: +1
Allemaal super nette cijfers. Van de Veyron verwacht je het wel met al zijn vermogen. De Nissan doet het érg goed voor zijn prijs. En de Porsche verbaast me met zijn prestaties per vermogen. Zal de 991 Turbo nog sneller worden??
off topic: hoeveel 2 wielers horen bij de 2 second club?
@dotternetta:

Je hebt 2 soorten motorrijders: die gevallen zijn en die nog moeten vallen.

Met 4 wielen val je wel wat minder snel om.
@dotternetta: Dat zijn er niet veel hoor. Motoren kunnen het vermogen niet kwijt. Je blijft dus zelfs met de snelste straatmotoren altijd rond de 3/4 seconden zitten.

Als het eenmaal rolt dan word je vaak wel ingehaald door de tweewielers.
Ach ik vind het maar een beetje onzin. Tuurlijk zo een Turbo en GT-R zijn bloedsnel. Maar het is meer een beetje of je zoiets wel wilt. Stel Ferrari geeft de 458 een dubbele turbo mee? Die kunnen het ook makkelijk onder de 3 seconden. Dat doet ie nu al bijna zonder turbo’s. Het is meer de vraag of je het als fabrikant moet willen.

Het heeft er bij Nissan toe geleid dat ze enorme verliezen leden op de GT-R. Bij de eerste generatie met Launch Control ging de versnellingsbak er na een paar keer gebruiken gewoon aan. Die hebben ze allemaal kostenloos moeten vervangen. Als gevolg daarvan hebben ze de LC maar weggelaten, en dan doet zo een GT-R er ruim 4 seconden over. Op de 2012 editie zit er een vernieuwde bak in die het wel zou moeten aankunnen. Echter zegt Nissan dat je na 3 launch control starts eerst een minuut moet rijden om de bak te kunnen koelen. Dus nogmaals de vraag, moet je dit willen enkel voor wat tienden? Bij de Porsche heb ik nog nooit iets gehoord over problemen met de bak, misschien is dat dan de meerprijs die je betaald, extra kwaliteit.
@raphael: misschien? weet het wel zeker! dat verhaal over de versnellingsbakken van nissan daar heb ik inderdaad ook veel over gehoofd, en als je in het interieur gaat kijken dan zie je goed waar ze op bespaard hebben een 370z heeft kwa materiaal en afwerking hetzelfde. ook hoor je al snel piepjes en rateltjes uit het dashbord komen. de meersprijs die de porsche kost is ie echt waard.
@lambo4all: Daarom vind ik de 911 en de gt-r niet vergelijkbaar. Qua prestaties misschien. Maar qua kwaliteit, materialen, betrouwbaarheid, etc etc is het een wereld van verschil.
Al kan ik de techniek wat in de Nissan schuilt wel waarderen.
@raphael:
Een 458 makkelijk onder de 3 sec? Ik denk dat die alleen maar trager naar de 100 gaat met meer vermogen eerlijk gezegd, achterwielaandrijving en tractieproblemen anyone?
Overigens vind ik het zelf vrij logisch dat je niet aan de lopende bak die LC kan gebruiken, in je eigen auto ga je toch ook geen 10x achter elkaar met 5000/6000 toeren de koppeling op laten komen, ik zou het niet aanraden in ieder geval. En je hoeft het toch ook niet per se te gebruiken (m.b.t dat jij het wil weglaten?). Ik denk juist dat dit soort stevige concurrentie die er nu is de ontwikkeling van dit soort autos harder pusht dan normaal en dat is alleen maar goed toch?
@Lan_Evo: Ik weet niet of het goed is, het gaat in het geval van de GT-R om ernstige kwaliteitsproblemen. Veel mensen weten dit uberhaupt niet maar de rel rond de versnellingsbak werd in de VS heel erg groot en vooral erg duur. En tsjah misschien is het logisch om het niet meer dan 3x achter elkaar te gebruiken maar het is toch wel fijn om te weten dat het kan, een Porsche kan het blijkbaar wel probleemloos.

Mensen denken soms dat de GT-R een fabeltje is voor wat hij kan voor die prijs. Feit is gewoon dat als je verder kijkt dan je neus lang is dat je erachter komt waarom hij zo goedkoop is. Naast het feit dat Nissan nog altijd verlies maakt op de GT-R.

Daarnaast vind ik het juist verkeerd om naar sprintjes van 0-100 te kijken en daarmee een oordeel te vellen. Kijk naar Ferrari, die reden in 1988 al in 3,2 seconden naar de 100 met de F40. 20 jaar later doet een Enzo er 3,6 seconden over, maaar is lichtjaren sneller en beter in de rest.

Oh en over die 458. Maak je geen zorgen, Ferrari kan zo een ding in 2,8 seconden naar de 100 launchen, zelfs met 2 wielen aangedreven, I’ve seen it. Het is dat ze het niet willen en niet nodig hebben. De gemiddelde leeftijd van een Ferrari eigenaar ligt net iets boven de 60, daarmee is alles gezegd.
@raphael:
Een kwaliteitsprobleem inderdaad, met die eerste generatie, ik weet wat voor problemen het Nissan daar heeft opgeleverd inderdaad. Maar, zeg nou zelf, denk je dat het goed is voor de levensduur om met een 911 Turbo keer op keer LC te gebruiken (zeker met deze versie, nu die zo snel naar de 100 gaat, dat gaat niet vanzelf), het zou mij niks verbazen als Porsche er ook voor waarschuwt in de handleiding. Plus dat bij zo’n merk (wat echt leeft van hun imago) als er iets foutgaat, het heel vaak gewoon een onopvallende terugroepactie is, dat het probleem gewoon bij de eerstvolgende beurt wordt opgelost. Ik zie eerlijk gezegd geen reden om aan de kwaliteit van de GT-R te twijfelen, zeker als je kijkt naar de vorige versies en zo’n beetje elke andere Nissan.
En over die Ferrari, met die 2.8 seconden heb je het zeker over de FXX, een niet legale rijdende spoiler met speciaal ontwikkelde semi-slicks. Dat Ferrari het niet nodig heeft ben ik dan wel met je eens. En die gemiddelde leeftijd is ook niet zo gek natuurlijk als je naar de prijslijst kijkt.
grappig dat de nissan de porsche na de 0-100 sprint totaal niet meer bijhoudt, terwijl de nissan meer pk heeft!
Overigens halen deze auto stuk voor stuk deze cijfers niet als het ook maar een beetje warm is. Dan verliezen ze zo tussen de 0.5 tot 1 seconden naar de 100. Dat is een groot nadeel van die turbomotoren.
Wow, een 1/4 mile in minder dan 10sec is heel wat in Amerika, maar waarom hebben ze de spoiler niet omlaag gedaan, dan issie toch sneller?
Doet u mij de GTR maar, laat ik er met de tijd wel een Switzer 1200pk setje op schroeven(nu in ontwikkeling)… Rij ik ook alles het snot voor de ogen..
’t zou nu helemaal mooi zijn als er een ouwe Volvo voorbij zou komen :lol:
1 ding moge duidelijk zijn :
@Jan Jansen & de Japanners liggen lichtjaren voor op de rest qua prijs en prestatie.
@desjonnies: De Japanners? Ik vind de Lexus LFA toch vrij overpriced. En als je het over hatchbacks en MPV’s en dat soort spul hebt doen de Koreanen het beter. Binnenkort de Chinezen ook. Enige auto is misschien de GT-R ja, maar nogmaals, daar maakt Nissan verlies op.
@raphael:

ach joh .. dan maken ze die lichtjaren toch weer goed met de Prius ..
is het eigenlijk niet best wel heel erg slecht van de Veyron ? dat de Porsche, en de nog veel goedkopere GTR in hetzelfde ‘clubje’ zitten ?
@dennisr: Nouja, een sub 2 seconds clubje is er niet echt voor auto’s zonder wheelie bar, 800pk en banden waar je een huis op kunt bouwen, dus tsja…
Een auto van voor de jaren 80 die zeker niet mag ontbreken aan de aandacht is de 1969 Corvette ZL-1. Op de vraag of hij onder de 3 sec. zat moet ik het antwoord schuldig blijven maar de 1/4 mile was in minder dan 10 sec. Met een vermogen van 435 pk op papier en 585 pk onder de kap af fabriek is het heden ten dage de meest gezochte Corvette.

http://i11.photobucket.com/albums/a154/Bowtieboy80/corp_0402_02_z1969_chevrolet_zl1_powered_corvettefront_right_view.jpg

Leen
@leko: sub-10 op een stock 60’s Corvette?

Hell no. Dat lukt je vandaag niet eens.


Hopelijk komt de afbeelding nu in beeld??
Ben blijkbaar niet zo handig

Leen
ze heersen in lelijkheid …
doe mij maar de gtr, leuker dan de bugatti en stiller / beter dan een porsche. ik heb ook liever de moter voorin, waar ik het kan zien, dan achter me
@dennisr nouuuuu……..nog een aantal seconden later en je ziet de porsche en nissan niet meer.
Die Veyron is niet voor mietjes….van 0-300 in 16.7 seconden dat geeft pas een kick.
Dussssss……..niet he verhaal gaan omdraaien,de Veyron rulezzzzzzzz
@silly: zeker niet voor mietjes, maar toch vind ik dat de Veyron, en ZEKER de SS, ook bij het accelereren boven alles moet staan.. en niet dat er 2 andere hem bijhouden..
@silly: Pffff, niet voor mietjes, maar ik wel wedden dat even volgas in een Caparo T1 nog 2 X zo intens is.( zeker omdat je weet dat je rug elk moment in de fik kan schieten ).
@SimonMc: Om even wat beelden bij m’n tekst te voegen, als je de intro wilt skippen, vanaf 0:45:

http://www.youtube.com/watch?v=ZFcanpNarEg
Ik mis toch Koenigseggs:
– CCXR Special Edition
– Agera R

Verder vind ik dat caterhams, ariel atoms en niet te vergeten de Ascari A-10 erbij mogen.

De eerste straatlegale auto (gemaakt door een autofabrikant) die onder de 3 sec. naar de 100 ging, was de voor de openbare weg aangepaste Porsche 962.
toch wel slorig dat meneer alwood z’n huiswerk niet heeft gedaan en als klap op de vuurpijl met de f40 aan komt aanzetten, een auto uit een heel andere periode. misschien kan je beter stukjes gaan schrijven voor het kwaliteitsblad party of zoiets.autoblog is vooralsnog te hoog gegrepen.
als ik het geld had een gtr trek haak er achter caravan er achter en knallen over de autobahn ha ha ha
GTR rules ,hoe snel was die niet geweest als hij net zo duur was als de Bugatti?
Iemand de SSC Ultimate Aero vergeten?
Volgens specs 2.78 sec van 0-60mph

@Dennisr

Er moet eerst bijna 2000 kg op gang komen,hij is ongeveer 250 kg zwaarder dan de Nissan,en ook nog eens sneller.
Ik vind het allemaal appels met peren vergelijken.
Als je de 0-160 Mph gaat vergelijken zit daar 10 seconden tussen,dat is beestachtig hard.
Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat het woord “slecht”niet op zijn plaats is.

Ja de SSC en de Caparo zijn ook kannonen.
@dennisr ze houden hem ook niet bij,er is meer na de 100
Uhmmm Ariel Atom, Caterham R500

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).