Stoffige Ferrari Enzo in Dubai, meer foto’s

Auteur: , 36 Reacties

Een maand geleden door voor het eerst een foto op van een enorm stoffige Ferrari Enzo die in Dubai stond te verpieteren op het terrein van de politie. Inmiddels hebben we wat extra beeldmateriaal weten te bemachtigen.

Er waren wat mensen die twijfelden aan het verhaal, maar inmiddels is wel duidelijk geworden dat deze Ferrari Enzo inderdaad al geruime tijd in de buitenlucht staat op een terrein van de politie. Op dit terrein staan auto’s die door de politie in beslag zijn genomen. En over het algemeen worden die dan naar verloop van tijd geveild.

Wat het exacte verhaal achter de de inbeslagname is weten we (nog) niet, maar dat deze Enzo inmiddels toe is aan een zéér grondige poetsbeurt zal je niks verbazen hoop ik. (bron: luxury4play.com)

Ferrari Enzo, stoffig @ Dubai

Stoffige Ferrari Enzo

En deze foto kenden we al:

Stoffige Ferrari Enzo in Dubai36 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Tja, hij zal er wel niet vooer niets staan. Mooi object voor Fast and the furious 6. In Dubai zijn ze nog niet geweest.
tja, bij mij thuis staat er in de ondergrondse parkeer garage ook al 4 maanden een Ferrari 575 stil, vorige week maar gevraagd aan 1 van de schoonmakers in het hotel om hem schoon te maken. kan er niet tegen een vieze Ferrari te zien. nadat ik ze 3 euro gaf hebben ze het gelukkig ook gedaan :D

verder wel zonde van de Enzo maar de eigenaar zal wel wat verkeerd gedaan hebben dat ie in beslag genomen is.
@spykerboy: Je geeft serieus geld aan schoonmakers om de auto van een ander schoon te maken? Vertel mij eens waar die parkeergarage zit, zet ik die van mij er in het vervolg ook neer.
@RoT___: moet je toch echt eerst je auto naar kuwait sturen :) en trouwens die auto zat iedereen aan enzo. dan ben ik teveel een ferrari fan om die helemaal te laten bekrassen..
@spykerboy: Het ‘verkeerd gedaan’ heeft vaak te maken met het verliezen van werk, als ik het goed begrijp.
Je kunt als buitenlander werken in Dubai, maar als je werk afloopt en niet op tijd vertrekt, wordt dat nogal zwaar opgenomen. Sinds 2008 zijn er op die manier nogal wat expats overhaast vertrokken, vernam ik.
Maar jij werkt daar – ik neem aan dat jij wel een beetje beeld hebt bij de oorzaak van de vele auto’s die aan hun lot worden overgelaten of geconfisceerd worden?
@mout: die zijn meer met haast betrokken omdat ze enorme schulden hadden.

In de “normale” wereld zijn mensen dan boos op je, in Dubai verdwijn je in de gevangenis.
@robbie: Werd vorige week geconsulteerd voor iemand die in Myanmar schulden heeft. Daar is alleen een informele economie, en zetten ze je niet vast, maar korten je een stukje in… Doodsoorzaak nr. 1, volgens velen.
@mout: nee daar gaat het niet om, je kan dan nogsteeds verblijven. het probleem is, is dat een uber grote lening krijgen hier supermakkelijk is. je kan hier 20 jaar lang een lening hebben op autos waardoor je met een inkomen van 3000 euro netto per maand al een nieuwe ferrari kan kopen. ben je hem na 5 jaar zat, dan verkoop je hem gewoon incl. de financiering. dat zijn de grotere problemen. betaal je niet optijd ja dan word het automatisch in beslag genomen.
@spykerboy: @robbie: @mout:

die mensen die moeten als ze hun baan verlirliezen in de VAE een baan binnen een bepaalde termijn (denk 3 maanden) weer een baan vinden. tot die tijd worden hun banktegoeden bevroren. als ze tot die tijd geen werk hebben, dan worden ze gearesteerd en krijgen celstraf o.i.d.

het gevolg van het bevriezen van hun benktegoeden is dat ze hun maandelijkse rekengingen etc niet meer kunnen betalen. hierddor staan ze in schuld en dat maakt het er niet makkelijker op.

als ze in die termijn dus geen baan weten te vinden, dan vluchten ze meestal op het laatste moment nog het land uit (alsvorens er een arrestatiebevel is) en dat doen ze met het vliegtuig uitteraard. hun dure wagens staan dan ook vaak verlaten op de parkeerplaatsen van de vliegvelden….
@bigcar: Kijk, daar zit het verband. Je kan een vette baan hebben, maar als tijdens je werkeloosheid je tegoeden bevroren worden, is het betalen van je termijnen een uitdaging.
@mout: Of hij (spykerboy) daar werkt betwijfel ik…….hij is uit 1993..m.a.w. 18 jaar??
@bowie: Uit vorige berichten heb ik opgepikt dat hij er op school zit. En er erg gevoelig voor is dat wij beseffen dat je daarvoor moet werken. :mrgreen: 8)
@mout: fout, school zit in nederland, zit hier voor stage momenteel
@spykerboy: wtf hahaha?! Ze hebben hem hopelijk wel eerst afgespoeld voordat ze het stof/zand eraf hebben geveegd??? Anders heb je voor 3 euri andermans Ferrari verziekt!

Mijn auto staat ook in de garage maar als ik iemand erop betrap dat ie hem aanraakt, laat staan wast, dan krijgt ie een nieuwe anus op een plek die hij waarschijnlijk niet wil..
Ach, het is maar stof, keer schoonmaken en klaar. Bekend fenomeen in de woestijn. Maar omdat het een supercar betreft verdient het een artikel. Komkommer, iemand?
Ik kan me zomaar voorstellen dat het gewoon een zandstorm was (zie ook de meeste andere auto’s). Ook niet geheel ongewoon dat die voorkomen in woestijnlanden.
@Sorcerer: deze auto staat al zeker enkele weken buiten. Is dus niet toevallig ofzo.
Sjonge jonge die zet je toch netjes ergens binnen.. :x
wel een hele geruststelling dat er politie in de buurt is ..
”Een maand geleden door voor het eerst” een woordje te veel :)

Wel zonde van de Enzo.. maar ach.. na de veiling vast weer een goeie eigenaar.. (lees oliesjeik, die hem alsnog laat verstoffen)
Voor een ritje van 2 uur kom ik em wassen, vlieg ik er op eigen kosten naar toe ;)
En achter de Enzo staat de Cayenne echt zonder
Absoluut geen zandstorm. 2de keer een rood stoplichtje pakken hier en je bent em minimaal 3 weken kwijt. Voor wat grovere overtredingen loopt dit op tot 3 maanden.
Meeste auto’s in Dubai zijn gekocht met geleend geld, todat de schuld 100% is terug betaald blijft de auto eigendom van de bank!!! Toevallig 1 keer niet betalen en de politie komt em ophalen……weg auto.
Zijn inderdaad veel auto’s achtergelaten op parkeerplaatsen sinds de crisis, om het zogenaamde goede beeld van Dubai in stand te houden, worden auto’s die langer dan 1 maand op dezelfde plaats staan (en dan dus gruwelijk onder het stof zitten)naar deze terreinen gesleept.
Ben toevallig naast zo een terrein aan het werk, zal wel eens wat plaatjes op het blog gooien.
Bovenaan rechts van de Enzo lijkt op iets als een Astin Martin. Het complete veldje staat volgepakt staat dus vol met exoten.
Dit doet echt pijn aan mijn ogen, hoe kun je z’on icoon zoiets aandoen? Ik snap ook niet waarom de popo’s m niet gewoon veilen, ze kunnen er volgens mij nog best wat voor vragen!
ik zou wel het interieur willen zien, is het dashboard nu niet helemaal ranzig geworden door al dat zonligt?? anyone?
Artikel kon evengoed ‘Stoffige Ferrari enzo-voort’ genoemd hebben, want zo te zien staat hij daar niet alleen…
Dat ding moet daar nog een dikke maand staan en ik kom hem halen… Mooi laten opblinken en doorverkopen! Want de onderhoud van zo’n ding is haast niet te betalen.
Ik zou die stoflaag er lekker oplaten, zolang er niet mee gereden wordt.Was die kar en je weet zeker, dat de rode lak in een maand tijd daar verkrijt roze is geworden.
Vroeger merkte ik dat al na 2 weken Italië.Het is niet voor niets, dat je in Italië/Zuid Frankrijk amper rode wagens ziet.
Laat staan in Dubei.
@willemseles: In Italië zie je idd géén rode Ferrari’s of Alfa’s…
Met het stof er op issie nog lelijker dan gebruikelijk! Je ziet nu vooral hoe lelijk en rommelig het stuk rond de a-stijl is
Lekker laten stoffen, lelijker kan ie er niet van worden.
Snap echt niet wat iemand in zo’n Enzo ziet, wat een lelijk hok is het toch.
Ik vind hem foeilelijk maar het doet me enorm pijn te constateren dat dergelijke iconische auto’s in Dubai gewoon wegwerpartikelen zijn. De werkelijkheid is hard, een Enzo is gewoon een materieel ding zonder emotionele waarde.
Niets dat Dino’s Carwash niet kan oplossen. Ik rij um er wel heen en breng um weer schoon terug.
Echt heel erg zonde dat die auto daar zo staat te verstoffen!
Was het ding al kwijt, maar daar staat ie dus…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).