Toyota Aqua: nieuwe hybride doet 1 op 40?

Auteur: , 53 Reacties

We schakelen over naar onze Japanse verslaggever ter plaatse voor heet hybride-nieuws. Toyota schijnt namelijk van plan te zijn een nieuwe, superzuinige hybride onder de Prius te positioneren. De naam: Aqua.

Je zou haast denken dat water als brandstof (deel II) dan toch door gaat breken, maar de Aqua schijnt gebruik te gaan maken van de aandrijflijn van de Prius. Waar de laatste zo’n 1 op 32 doet, moet de Aqua bijna 1:40 halen. Hypermiling FTW!

Het nieuws is niet afkomstig van Toyota zelf, maar van de Japanse zakenkrant Nikkei. De prijs van het nieuwe model zou zo’n 300.000 yen onder die van de Prius moeten liggen, wat met de huidige wisselkoers neerkomt op een kleine 3.000 euro.

Ik ben benieuwd hoeveel auto je hier voor terugkrijgt, een vraag waar we misschien al snel antwoord op krijgen, want er wordt gesproken over een onthulling in januari. We zijn benieuwd! (via groen7)53 reacties

& als je volgast rijd, wat nodig is omdat je anders stilstaat verbruikt hij maar 1 op 13.
@maxx1: Wat ben jij een simpele ziel zeg ! Ga lekker in Cuba wonen. Je helpt ons land naar de kloten !
-edit: schelden doe je maar ergens anders-
@maxx1: je hebt gelijk, kan er niet wat komen dat je je eigen reacties kunt veranderen en evt kunt verwijderen?
@High-Tech: ga lekker zelf het land uit, ik ben namelijk van mening dat @maxx1 dit keer gelijk heeft.
@High-Tech:
maar hij heeft wel gelijk…
@maxx1: het gros van de spulletjes die jij koopt komen uit China. Een groot deel uit hypermoderne fabrieken. NL geeft elke dag nog steeds 70 miljoen euro’s meer uit dan we binnen krijgen (!) Het duurt even maar wij gaan nog steeds dezelfde kant op als Griekenland ! Het is hier afgelopen zaadcel. En dan willen al die linkse rakkers dat we nog steeds niet gaan bezuinigen ??
@High-Tech: En omdat NL stilletjes aan failliet gaat, moet jij iemand die kritiek geeft op wel zeer optimistische cijfers een ‘simpele ziel’ noemen. Ik snap de link niet eigenlijk…
@Esprit_de_Flandre: ik snap alleen niet waarom ons land naar de klote gaat als ik zeg dat die auto waarschijnlijk 1 op 13 loopt. die link vat ik niet
@maxx1: Waarschijnlijk omdat ‘linkse rakkers’ allemaal in gas-guzzlers rijden die 1 op 13 verbruiken ipv 1 op 40?
@Esprit_de_Flandre: dat zou kunnen, maar dan alsnog snap ik de logica niet :P
@High-Tech: Klopt, daar heb je helemaal gelijk in. Maar even over failliet. Je bent failliet als je geen geld meer hebt en meer uitgaven hebt als inkomsten. Dat betekent dat wij failliet zijn. Wij zijn al jaren failliet. Alleen in de politiek snappen ze de term failliet niet helemaal denk ik. Ze denken dat ze juist meer moeten gaan uitgeven…

Sorry dat ik het zeg, maar wat een laag niveau. Er moet bezuinigd worden punt uit. Als er niet buizinigd wordt, gaat de belasting omhoog om meer inkomsten te creëren. Zijn wij allemaal de dupe van. Zo jammer dat ik dit wel inzien op mijn 17 jaar en iemand van 40 jaar met veel meer kennis dat niet kan concluderen.
@High-Tech: redactie, grijp eens in.
@Joost1990_2: linkse rakker ?
@High-Tech: Ja, ik ben linkshandig. Maar het ging me meer om het feit dat je hier iemand uitschold voor zaadcel.
@High-Tech:

als jij nou fijn gaat bezuinigen door je computer uit te zetten (stroom) dan gaan wij fijn verder met toyota becritiseren.
Echt spannend word het autorijden op deze manier waarschijlijk niet, maar dit zijn toch wel verbruikscijfers die 2011 waardig zijn vind. Maakt het autorijden wel stukken goedkoper! Man als ik bijna 2000km afkan leggen voor 75€ ipv 450 vind ik dat wel een winst!
@Melvivio: of juist wel, dan kun je wedstrijdjes zuinig rijden doen met je collega’s ;)

Hoewel, dan weet je dat het eind nabij is als dat als leuk wordt gezien :S
@sir_smokalot: weer reclame voor groen 7 collega’s?
Hybride Yaris?
@robbie: prius hachback?
@robbie: Ik denk eerder Aygo-formaat…

Of een boot.
@Esprit_de_Flandre:
of een fiets…
@wantthegreen:
liter aqua voor 40 kilometer fietsen
De nieuwe volvo hybride doet ruim 1 op 50 en is aanzienlijk groter. Lijkt erop dat de jappen hun techniek moeten aanscherpen.
Waarom bestaat Groen7 als dit sorot dingen alsnog op autoblog komen…
@meneersander: dit soort*

eigenlijk bewijst groen7 wel dat mileu niemand wat kan schelen:P niemand leest het.
@meneersander: idd, +1
@meneersander: dat klopt wat je zegt. Ik vind het goed dat daar aan gedacht wordt. Alleen is het wat minder dat Wouter er altijd zo lekker positief over is. Daardoor bekijkt ook nog een deel het niet. Als Wouter altijd zou zeggen dat hybride helemaam het einde was zal het meer bekeken worden ;)
@meneersander: er is natuurlijk enige overlap, zo zullen we niet ineens stoppen met schrijven over Toyota. Daarnaast houden we het op Autoblog wat luchtiger, te zien aan het plaatje wat smokalot voor het artikel koos;)
@autoblogger: ja nou zo spectaculair vind ik het plaatje niet, en van mij mag je stoppen met over Toyota te posten, daarvoor zou je naar bejaardenblog moeten gaan vind ik :p
@meneersander: je kunt niet stoppen met posten over de beste auto’s van de wereld,dat begrijp je toch wel.
@autoblogger: idd… LOL @ aqua! # “come on barby let’s go party” #
Nederland[overheid]moet niet de automobilist als moelkoe pakken, maar juist gaan kijken naar de vervuilende fabrieken,vliegtuigen en boten.
@bsxc2:

en melk-koeien ..
@bsxc2: Soms kan je er echt niet omheen…

http://www.apeofsteel.com/images/carCow.jpg
@Esprit_de_Flandre:
Dat bewijst toch maar hoe sterk die oudere type golfs zijn,alleen begrijp ik niet waar de eigenaar de link tussen een golf en veetransport vandaan haalt.Lijkt ook net af die koeien de auto achter al helemaal ondergescheten hebben, wat een gashok!
Een Insight-concurrent dus. Want die is zo’n doorslaand succes… :roll:
@Citrofiel: Nog kleiner. Auris Hybrid is toch een beetje Insight-concurrent? Yaris Hybrid is ook al sprake van, maar ik denk dat ze die gewoon Yaris gaan noemen, zoals bij de Auris het geval is. Ik denk nog kleiner dan dat…
@Esprit_de_Flandre: Maar er wordt een prijsverschil van slechts 3000 euro met de Prius genoemd. Dan lijkt het me toch echt Insight/Auris-vaarwater. Een auto kleiner dan de Yaris voor een hogere prijs, dat gaat niet werken. :?
@Citrofiel: Ach, oei, op die prijs had ik niet gelet. Misschien een driedeurs Prius dan? Of Prius Coupé(tje)…
@Esprit_de_Flandre: Dat zou dan wel weer heel leuk zijn. Een soort Insight Mk1. :D
@Citrofiel: Die was idd een stuk leuker dan de huidige…
@Citrofiel: Volgens Groen7 wordt het de productieversie van de Prius C. Hatchbackske dus. Maar wie weet, aangezien ze een nieuwe naam lanceren komen er misschien ook meerdere versies van, dus coupé is nog steeds mogelijk…
Zag gisteren Melanie Schultz @ Pauw&Witteman (ja, sorry er was echt niks anders op TV) en die zei ook al kort samengevat dat ze waterstof eerder als de toekomst ziet dan elektrisch.
1 op 40? Wauw. Straks zie je occassionadvertenties met: APK! NAP! en… VOLLE TANK!!1
En zeer grappig plaatje.. :lol:
@kaasboerin: Idd Melanie Schultz en wanneer die iets zegt, wie durft dan nog te twijfelen?
Weer een wagentje dat tussen de vrachtwagen moet meetuffen, beschut van de tegenwind. 1 op 40 betekent 1 liter Cola en zakje mentos. De spuitkracht is voldoende om 40m ver te geraken.
@speedie: idd dit lijkt me een nog zwakkere wagen dan een Prius. Zelfs de Solex van mijn opa kwam nog sneller van 0 naar 30.
I think we found a multipla replacement…
@quattropower: Hoezo? De gewone Prius en de Insight hadden die titel toch al lang overgenomen van de Multipla?
Een Toyota met “water” als naam , tsunami auto’s met vochtschade?
@norge: Toyota is sowieso ongeveer het laagste van het laagste, nou ja op misschien Lada na dan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).