Jay Leno en de Lamborghini Aventador [video]

Auteur: , 23 Reacties

Net bijgekomen van zijn close encouter met Pagani's Huayra mag petrolchin Jay Leno alweer de volgende hypercar verslaan voor zijn site. En als Jay dat doet, zijn wij verzekerd van minimaal 12 minuten aan interessante autotelevisie.

Als eerste zien we een kort bilateraaltje tussen Leno en Lamborghini’s eindbaas, Stephan Winkelmann. De Duits/Italiaanse CEO legt de Aventador uit, heeft het over de herkomst van de naam en vertelt over de gloednieuwe V12 terwijl hij de vraag van Leno over de vorige generatie V12, die al een eeuwigheid meegaat in steeds iets gewijzigde vorm, probeert te pareren. Goed zo Leno, doorbijten!

In een volgende ontmoeting met de Chef Techniek zien we een ‘naakte‘ Aventador en alle details. Terwijl de techneut over de torsiestijfheid praat is Leno vooral benieuwd naar de vervangingstermijn van de bougies. Want zo rolt de pragmatische Leno nou eenmaal. Epic! Natuurlijk krijgt de autoverzamelende spijkerblouse ook de kans om zelf even te sturen in het vlaggenschip van de Audi-dochter.

Bekijk de video op Jay Leno’s Garage.23 reacties

Vind de Gallardo toch mooier dan dit ding.
inderdaad, maar de balboni ruled
Over smaak valt niet te twisten, maar de Avantador is verreweg de stylistischere auto. By far!
@grimi: Leg eens uit wat je met ‘stylistischere’ bedoelt?
@grimi:

1
@911tt:

Eigelijk 30
@911tt:

Waarom pakt hij mijn “plus-teken” niet????

Administrator???
@911tt: dat is altijd (al) zo met die i phone app. die plus teken pakt hij niet, dat is bij iedere autoblog-iphone-app gebruiker zo. wat ik je kan aanraden is de + helemaal uit te schrijven: gewoon plus 1 zegmaar. de normale dingen zoals haakjes, dubbele puntjes komma’s doet die wel uiteraard..

@ricardo: kan hier iets aan gedaan worden trouwens(een update ofzo)?
@bigcar:

Thnx voor de duidelijkheid
ik vind mat zwart niet erg mooie op deze auto! zou veel liever een opvallende limoengroene of orangje nemen. hoewel zwart ookwel mooi is…
nouja voor deze keuze sta ik toch niet!:)
De lijnen zijn scherper dan die van de Gallardo. Ook zie je duidelijk het verschil in tijd. Gallardo is alweer enigszins gedateerd wanneer je hem vergelijkt met de Aventador. Vergelijk je deze met een Murcie is het contrast tussen oud en nieuw nog veel groter. En dan hebben we het nog niet eens over het interieur. het interieur van de Murcie was zwaar verouderd. En naar mijn idee nooit in verhouding geweest met de look aan de buitenkant. Bij de Aventador is dat gelukkig rechtgetrokken. Door de scherpere lijnen van de Aventador heeft hij duidelijk een agressievere voorkomen dan de Gallardo…….hoe mooi deze ook is en blijft!
De video over de Pagani Huayra was veel leuker en als je de Huayra ziet in de video dan lijkt zelfs een Lamborghini gewoontjes.
Voor mij geld : breathtaking

De gelijkenissen met de reventon zijn wel héél erg groot, had gehoopt op iets meer venieuwingen in design. Ben erg benieuwd wanneer de eerste in Nederland op ‘geel’ gezet wordt.
@Jochen: Wat ik heel erg jammer vind zijn de hele duidelijke Audi invloeden in het interieur van zo’n auto mag men wat exclusievers verwachten.
Ik wordt een beetje Jay Leno moe.. Hoezo is die beste man zo’n koning op AB?

Ontopic : Maar natuurlijk altijd leuk zo’n Aventador.
@MLTB: Noem er eens 1 die dat zei.
@MLTB:

was dat een JC quote ??
Vind de LP670 SV veel mooier. De voorkant van de Aventador is nog te doen, maar de achterkant met die dikke roosters onder de lampen is echt niet mooi. Ik vind de 458 en de Aventador gewoon te futuristisch ogen. Misschien blijf ik steken tussen 2000-2010 .. zoals veel 40 plussers de jaren 70 en 80 prefereren..
Ik wil die tas :P
jammer dat Jay Leno een verkoop-tool is geworden voor dit soort troep ..


hoop dat hij er veel geld aan overhoudt ..
Hij doet t maar weer even…
Vind hem in het zwart niet zo denderend. Duidelijk dat je wit of een andere felle kleur moet nemen. Altijd leuke filmpjes met leno, maar nu deed hij wel heel vaak een ‘in the old days’
Hmm Lamborghini is Lamborghini niet meer sind Audi daar aan het roer staat.

Zeg nou zelf elke keer als ik die Winkelmann zie in een strak gesneden italiaanse pak en eenmaal hoor praten dat klopt gewoon niet. Blijft een nep italiaan een echte Hasselhoff

Als ik di Montezemolo van Ferrari zie en hoor praten dan klopt het plaatje gewoon.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).