Niet voor NL: MINI London 2012 special edition

Auteur: , 22 Reacties

Mocht het je ontgaan zijn: volgend jaar vinden de Olympische Spelen in Londen plaats, en de BMW-groep verzorgt het vervoer tijdens deze spelen. De opdracht is ze trouwens gegund omdat ze zo lief voor het milieu zijn. Nu zijn de marketingboys eens gaan bedenken hoe ze dit het beste kunnen uitmelken, en deze speciale MINI kwam er (onder andere) uit rollen.

En om deze MINI sportief luister bij te zetten liet MINI meteen de Britse verspringer J.J. Jegede aantreden om even over een drietal van deze MINI’s te springen. Tower Bridge op de achtergrond, MINI’s mooi in rood-wit-blauw opgesteld, en de camera’s en fototoestellen in de aanslag. Kat in ’t bakkie dus. En dan krijg je dit soort plaatjes:

JJ doet die jumpstyle

Van deze MINI worden (je verwacht het niet) 2012 stuks gebouwd, en als je hem mooi vindt heb je trouwens pech: een belletje met MINI leerde ons vandaag dat ze allemaal op het eiland verkocht gaan worden. De Britten krijgen de MINI in Chilli Red, White Silver of Lightning Blue. Ze hebben witte spiegelkappen en een wit dak met een Olympische gravure er op. Naast de overige logo-opsmuk worden de MINI’s uitgerust met unieke 17-inch velgen.

Woei

Een video van de verspringert die even over 3 auto’s heen gaat vind je op autojunk. En als je daar toch bent, scroll dan meteen even langs de serie detailfoto’s van de special edition. Best aardige dingetjes toch?22 reacties

bmw is eigenlijk wel lekker bezig op gebied van ‘duurzaamheid’. weinig co2, veel muesli wagentjes, en waarschijnlijk voor veel ultra-fijnstof (uitstoot).

let wel: co2 zal ons op lange termijn niet doden, maar fijnstof daarentegen wel..
@bigcar: Hey bigcar, niet zo pessimistisch. Zie hier de uitstoot (Co2 én deeltjes) van mijn 120d uit 2007 (ja, we zijn inmiddels 4 jaar verder)…

Milieu Milieuclassificatie R
Uitstoot deeltjes 0 g/km
Retrofit roetfilter Nee
Zuinigheidslabel B
CO2 uitstoot gecombineerd 129 g/km
@zesinlijn: diesel alleen maar roet weet je.. geen fijnstof. benzine heeft geen roet, wel fijnstof…
Wat zouden ze over een jaar nog waard zijn als de 2012 London Olympic Games nog slechts een herinnering zijn?
@mashell: geen idee, maar je schrijft er iig minder op af als welke andere BMW dan ook, zeker als je over een termijn van bv tien jaar spreekt, denk dat ie dan meer oplevert als een willekeurige 1- of 3-serie, de M-metjes even buiten beschouwing gelaten
Leukste BMW die er is.
@norge: Heerlijk ongenuanceerd… :P
“de opdracht is ze trouwens gegund omdat ze zo lief voor het milieu zijn” ..

yeah right ..

BMW laat geen kans onbenut om te laten zien hoe Brits Mini en Rolls Royce wel niet zijn ..
en betalen daar heel veel geld voor ..
@lincoln: Komt er ook een Rolls Royce London edition dan?
@norge:

nope .. maar wel een Johnny English edition ..
@lincoln: In chilli red zeker om lekker “onopvallend” te zijn.
@norge:

als de Olympisch maffia nou zegt “we nemen de sub-way en Gazelle als vervoer” dan had er geen zweem van corruptie omheen gehangen ..

nu weet je gewoon dat er een hoop met geld is geschoven ..
ligt er zo dik bovenop dat je minachting voor BMW gaat krijgen ..
@lincoln: Ach Zelfs James Bond ging voor veel centjes in een BMW rijden ,dus wat verwacht je van die Eilandape..euh Engelsen.
anyway .. zaken doen met het olympisch bestuur is op elk vlak on-ethisch ..
@lincoln: Verklaar jezelf eens nader?
@Crosscabouter:

nog effe ..

verklaar jij maar eens op welk het wel ethisch is ..
@lincoln: Ik wil niet zozeer aangeven dat dit circus wel ethisch verantwoord is ;). Ik was alleen benieuwd waarom jij het dan wel niet ethisch vind.
Je kunt nog wel eens verrassend uit de hoek komen en ik was benieuwd naar de achterliggende denkwijze.
(voorzetje van mijn kant: topsport (op welk vlak dan ook) ligt vaker tegen het, in mijn ogen onetische aan)
gratis sponsoring , no thx
Ik weet niet waarom de hele politiek zich richt op de co2 uitstoot. In Nederland zijn koeien/vee voor 85% verantwoordelijk voor co2 uitstoot, maar de eerste megastal is alweer goed gekeurd. Ze geven geen ene fuck om het milieu, ze vinden gewoon steeds weer een nieuwe regeling om extra geld uit je zakken te kloppen. Want stel je voor dat iedereen elektrisch gaat rijden en er geen accijns meer over olie word binnengehaald. Dan komt er wel weer extra belasting op stroom. En nu zeggen ze ja, stroom is veel efficiënter. Tuurlijk als alle stroom groen zou zijn, wat het niet is… Word gewoon allemaal opwekt met dikke turbines die op fosiele brandstof draaien. oftewel je gebruikt eerst fosiele brand stof om elektriciteit op te wekken, en dan ga je ineens eco doen en er mee rijden…
-edit: nutteloze bijdrage-
Niet voor NL maar dan wel de auto’s presenteten in rood-wit-blauw! Flauw! ( dat rijmt)
@circlestorm69: welke kleuren heeft de Britse vlag ook alweer?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).