Rijtest en video: Abarth Punto Evo Esseesse

Auteur: , 128 Reacties

Onlangs vroegen we jullie welke kleine hot hatchback we moesten testen. Jullie wilden geen Frans product zien en ook de Duitse producten (al dan niet in Spaans of Tsjechisch jasje) eindigden niet bovenaan. De Abarth Punto Evo Esseesse moest het worden. En wie ben ik dan om dat verzoek te weigeren?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Stel: je hebt tussen de 25.000 en 30.000 euro te besteden en je zoekt een hot hatchback. Keus genoeg? Klopt! Je kan naar Volkswagen voor een Polo GTI of naar Audi voor een A1. Of je kiest voor een Fabia RS of misschien wel Seat Ibiza Cupra. En ook de MINI Cooper S is natuurlijk een optie. Allemaal auto’s met 180 á 185 pk en -als je bij de Audi geen opties aanvinkt- voor minder dan 30.000 euro te bestellen. Je kan natuurlijk ook nog naar de Fransen voor 200 pk in een Clio RS, en die auto is ook nog te krijgen in een kale Cup uitvoering voor net geen 25.000 euro. Wil je wel het gemak van airco en een tikkie meer comfort dan kan je voor net geen 28.990 euro een “gewone” Renault Clio RS op de stoep zetten. Of je kiest voor iets zeldzamers, iets wat je niet elke dag ziet rijden: de Abarth Punto Evo Esseesse.

Abarth logo iemand?

Nee, géén Fiat. Abarth is een op zich staand merk en dat wil het weten ook. Je vindt op deze Punto dan ook geen Fiat logo’s. Wel Abarth logo’s. Véél Abarth logo’s. Je vindt ze niet alleen op de plekken waar vroeger een Fiat logo prijkte maar ook op geheel willekeurige plekken, bijvoorbeeld in het scherm van je boordcomputer, op de versnellingspook en in de -voor mij overigens niet zo lekker zittende- sportstoelen, maar ook op volkomen onlogische plekken zoals halverwege het zijpaneel ter hoogte van de portiergrepen. Voor sommigen misschien te schreeuwerig maar laten we eerlijk zijn: we hebben hier niet met een subtiele auto te maken. De bumperset, de stickers, de witte wielen, alles schreeuwt “ik ben sportief” en daar is niets aan gelogen.

Dik is 'ie wel

Voor 22.990 eurootjes koop je al een iets minder sportieve Abarth Punto Evo met 165 pk en 250 Nm. Een leuke auto en veel waar voor je geld maar op een trackday ga je geen prijzen winnen, de concurrentie doet het namelijk met 15 á 20 pk meer. Gelukkig is er het Esseesse pakket. Je tikt 4250 euro af en daarvoor krijg je een leuke set goodies. Om te beginnen: 15 pk en 20 Nm waardoor het totaal op 180 pk en 270 Nm uitkomt. Vooral dat koppel is prettig, de 1.4 Turbo MultiAir is daardoor lekker soepel te rijden. Tenminste, als je de Sport stand consequent inschakelt want in de neutrale stand is de motor soms wel erg lui, terwijl je bij 50 kilometer per uur in de bebouwde kom wel de tip krijgt om naar versnelling 6 te schakelen. Één voordeel: in deze auto wil je toch niet rustig rijden, iets wat volledig te danken is aan het onderstel.

Optie twee van het goodiepakket is namelijk een setje Koni FSD dempers met rode Brembo veren waardoor de Esseesse nog 20 millimeter lager ligt dan de gewone Abarth Punto Evo. FSD staat overigens voor Frequency Selective Damping, een systeem dat zelf aan zou moeten voelen hoe je rijdt en wat voor comfort je daarbij zoekt. Ik schrijf bewust “zou moeten voelen” want in de praktijk komt het erop neer dat de techniek niet altijd even lekker werkt. Vooral als je rustig probeert te rijden is het vaak zo dat je de auto bijna uit trilt. De demping is soms ronduit oncomfortabel te noemen, zeker op de wat minder goed onderhouden delen van ons Nederlandse wegdek. En nee dan bedoel ik niet alleen klinkerweggetjes, ook op de snelweg is het soms zeer oncomfortabel. Kom je echter op de afrit, dan verandert de onvrede in plezier.

Lekkere plakbanden en heerlijke remmen

Mede dankzij optie drie -de 18 inch lichtmetalen velgen met Pirelli P Zero Nero’s- en dat kneitersportieve onderstel zijn er namelijk bochtsnelheden te halen die een grijns op je gezicht toveren, welke Regilio Tuur zelfs niet van je gezicht weet te meppen. De Abarth Punto Evo kleeft als een malle, misschien zelfs wel beter dan de Renault Clio RS die ik een tijdje geleden reed. Ten opzichte van die Clio mist de Esseesse wel een beetje scherpte in de besturing. Scherpte die ook de Sportstand niet oplost. Het stuurgevoel wordt zwaarder en iets preciezer als je die stand inschakelt maar het échte gevoel ontbreekt. Niet dat de besturing slecht is overigens -zeker niet- maar het kán beter. De Clio RS is het bewijs.

De aangepaste uitlaat en het BMC luchtfilter zorgen voor een lekker geluid, maar in de auto zelf blijft het relatief stil. Op zich is dat geen ramp, maar bij deze auto zou je ook in het interieur meer geluid verwachten, dat past bij het karakter van de auto. Wat wél bij het karakter van de auto past zijn de Brembo HP1000 remmen. Het remmen met deze auto is misschien nog wel leuker dan het accelereren: de Brembo’s happen heerlijk. Ze vergen wat gewenning, maar tijdens een aantal, ehm, “testrondjes” op een industrieterrein kwam ik er elke ronde achter dat ik echt nóg later kon remmen, heerlijk!

Het interieur is fraai

En dan de hamvraag: kopen? Nou, eerlijk gezegd bezorgt de Abarth Punto Evo Esseesse mij een flink dilemma. Aan de ene kant vind ik hem er beter uitzien dan de eerder genoemde concurrentie. De Punto Evo was voor mij geen vooruitgang ten opzichte van het pre-facelift model, maar op deze Abarth Esseesse uitvoering heb ik geen moeite met de plastic neus. Sterker nog: het maakt hem net iets dikker. De Punto is daarnaast lekker exclusief, wat het automatisch een hebbeding maakt. Probleem is dat de concurrentie van VAG goedkoper én sneller is (de Polo GTI is in 6,9 seconden bij de honderd) en waarschijnlijker ook aangenamer te rijden als daily driver. En dan is er nog die verrekte Clio RS die misschien wel iets duurder is maar ook meer pk’s heeft, beter is als dagelijkse auto en die ook nog eens net iets beter stuurt.

Laat je het Esseesse pakketje weg dan heb je ineens de goedkoopste hot hatch van het stel waarbij het verschil in prijs ook nog eens het verschil in vermogen rechtvaardigt. Dat maakt het Esseesse pakket dus een pakket voor de echte liefhebber. En de échte liefhebber geeft niet om een paar eurootjes of een iets te hard onderstel, die wil dit pakket gewoon hebben omdat het er zo ontzettend lekker uitziet en veel fun oplevert. En juist voor die liefhebber is het waarschijnlijk prettig dat de Esseesse lekker zeldzaam blijft. Filmpje!128 reacties

Of je koopt voor ongeveer 31.000 euro een Golf GTI. Voor de rest wel een leuke test.
@kraakensmaak: heeft de gti volgens jou meer te bieden?
vind de mk5 gti een geweldige wagen, hoe het met de mk6 zit weet ik niet..
@rikus: een groter auto rijdt fijner .. het is gewoon zo
@KaCh1ng: Daarom is de Hummer H2 ook zo befaamd om zijn geweldige rijeigenschappen. Not. Volgende keer opnieuw proberen.
@gijsso: OK , maar TE (groot) , is altijd slecht :)
@gijsso: en een SUV met een ‘gewone lage’ = appels met peren vergelijken , vergelijk hatchbacks met hatchbacks
@KaCh1ng: Comfortabeler wel. Maar niet heftiger.
@mout: heb ik ook niet gezegd als hij heftiger rijdt , rijdt gewoon beter in het algemeen
@KaCh1ng: er zijn uitzondering, maar de punto valt hier niet onder!
@KaCh1ng: oftewel saai
@KaCh1ng: Prima. Ik rijd dan ook 4,90m. Alleen koop je een hothatch nou net voor de heftig, en niet voor de beter.
@KaCh1ng:
Bron?
@Lan_Evo: eigen ervaring
@KaCh1ng: Tja, dan IS het niet zo maar dan VIND jij dat.
@KaCh1ng:
Inderdaad, mening, feit, leer het verschil.
@KaCh1ng: Hoe kan dat, je bent 13? Ik durf me hand ervoor in het vuur te steken dat jij nog nooit een Abarth Esseesse hebt gereden. Een Punto Evo kent (behalve de stuurbekrachtiging) al een betere rij-ervaring dan een vergelijkbaar VAG-product en deze Esseesse uitvoering, waarin elk onderdeel van het onderstel is aangepakt door beroemde fabrikanten (Brembo, Eibach etc), is dit toch echt een stapje verder dan een saaie (gaaaaap) GTI.
@fiatsco: Een VAG beter sturen? Betwijfel ik… Alle VAG’s waar ik mee gereden heb (vooal Audi, maar ook een de scirocco, golf 6, 1 keer de mk6 GTI) vond ik qua besturing eigenlijk telkens vrij afstandelijk en vaag… Stap eens in een Minitje? Of een 1-serie? Mijn 147 voelt zelfs beter aan (die heeft dan wel andere handling issues, maar oh zo fun :p)

Nu heb ik nooit de abarth gereden, maar lijkt me sterk dat VAG het op stuurgevoel beter doet, dan ga je toch bij de concurrentie moeten gaan kijken vrees ik :)
@Lan_Evo: Een simpel stukje goniometrie.
Hoe groter de wielbasis, hoe kleiner de hellingshoek van de auto op drempels,kuilen,gaten,enz. Dit komt zowel het comfort als de wegligging van de auto ten goede.
Wanneer je twee (op de wielbasis na) identieke auto’s vergelijkt zal de auto met de grotere wielbasis een race altijd winnen.
@desoper:
Ja, alleen is dat in de praktijk niet mogelijk, want een auto zal ook altijd zwaarder worden dan.
@kraakensmaak: golf gti 31.000???? volgens mij zit je dan toch meer richting de 35000
@kraakensmaak: ja en je krijgt voor er dan ook een dik pak papier bij, de optielijst…
leuke rijtest! vind de auto op zichzelf niet zo boeiend maar het filmpje was wel erg leuk :)
Leuke rijtest!!!
Geef mij maar een 203 pk Clio RS en deze heeft geen turbo.
Zelf heb ik een gechipte Renault turbo, maar vroeg of laat gaat me dat ruim E 2000,- (incl.reinigen leidingen/intercooler)kosten als de turbo ploft. Gelukkig gaat ie gemiddeld 2 ton mee bij net gebruik.
Zo’n Fiat/Alfa 1.4 turbo is leuk, maar daarbij verwacht ik veel eerder kostenposten.
@willemseles: Inderdaad. Denk dat de Clio RS een zeer goede concurrent is van deze auto. Is nog goedkoper ook! En dat ding rijdt ook donders fijn!
Leuk bakkie, maar persoonlijk vind ik de Poli GTI intressanter, mede omdat deze een stuk onopvallender is dan deze esseesse.
@enveekaa: Tsja. Als onopvallend je doel is, dan wordt dit ‘m niet nee. En bij VAG zit je dan inderdaad eerste rij.
Ik rijd een 7-zitter. Dat is dan weer een stuk ruimer. En is ook geen alternatief voor dit leuke gooi en smijt wagentje.
@mout: Nouja doel, ik vind dit gewoon te:) de Polo vind ik een veel mooiere verschijning, ik realiseer me ook dat dit puur smaak is hoor! En ik zou het geen straf vinden om me in deze Abarth te verplaatsen.
Leuk filmpje maar witte velgen? Ik vind het niks
Eerste rijtest van Casper? Doet ie goed! Misschien wat langzamer praten, maar heb er met plezier naar gekeken.

Leuke auto ook :-)
@birdboy: Langzamer praten? Vind het een goede rijtest en hij praat volgens mij best op een normale tempo?
Leuke auto maar voor dat geld nee sorry ga ik toch liever voor een A1 of de A klasse ( mits de nieuwe A klasse mij bevalt:P )
@nutsackattack: Vind het zeker een goede rijtest (itt de vroegere testen van Smokalot), het viel me gewoon op dat hij bijna geen pauzes neemt tussen zijn zinnen, vooral in de eerste paar minuten.

Hoe dan ook vind ik het een prima test, en zie graag meer van Casper.
Erg mooi ding, maar zo te horen zijn ze na het design ook opgehouden met een goede auto maken…
Goede test, prachtige auto en mooi geëdit! Beter als dit wordt het niet jongens :D
Vind het echt een kicke wagen zeker met het Esse Esse pakket.
Lekker Italiaans ook met al die logo’s, laten zien wat je kan!
Die Casper versta je tenminste. Geen gemompel. Prima rijverslag , je weet wat je moet weten en daar draait ’t toch om.
@fep739: Zijnde Belg, heb zelfs ik nooit een probleem gehad met de verstaanbaarheid van Wouter/Sasha.
goede rijtest, goede presentatie, alleen jammer van de auto. vind zo’n 1.4 blokje voor een punto eigenlijk te klein..
@bobster92: Maar de cijfers zijn er toch? Wat maakt het dan uit of dat het een 1.4 is? Renault Clio RS bv heeft een 2.0 liter ( zonder turbo ) en heeft een heel stuk minder koppel.
Leuke auto (kleine Italiaanse scheurijzertjes zijn altijd top!), goeie test, prima video en ook nog eens een vrolijke toegift (“HELP!!”). Goed bezig Autoblog!
@bobster, ze hadden inderdaad ook dat andere Alfablok kunnen pakken ; de 1.7 turbo 235 pk en dan iets knijpen om niet in elkaars vaarwater te zitten.
@willemseles: Als je de Repley knop naast z’n naam gebruikt, gaat hij deze commentaar lezen. Nu moet hij al toevallig naar beneden scrollen en dus is het minder waarschijnlijk dat hij jouw commentaar gaat lezen ;)
Zit ik nou naar autoweek te kijken..
@The360box: Ga nou maar weer op je kamer zitten. Kijkend naar die poster van Wouter boven je bed!
Leuke rijtest, sublieme foto’s en een gave auto. Alleen jammer dat de muziekkeuze niet zo origineel is…
@Gideon: Heb de foto’s pas na het lezen van jouw comment gezien, idd subliem!

Noem me een geek maar die van de turbo siert nu mijn achtergrond :-)
@birdboy: vind je het goed dat ik dat compliment ook stiekem ff incasseer?
Fiat wil ons dan misschien wel heel hard laten geloven dat dit een Abarth is een géén Fiat, maar het alwetende RDW verklapt toch echt iets anders:

Merk: Fiat
Type: Punto Abarth

En die informatie krijgt het RDW van Fiat en verzinnen ze niet zelf…
@robbie: Details, Buzz Killington, details :)
@robbie:

Volgens de RDW is mijn auto ook een MPV, dus zo nauwkeurig zijn ze niet die italianen :-D

Achja, dat noemen ze emotie bij een merk ;-)
je mag van mij wel vaker een rijtest doen
Leuk verslag maar blijft een petjeswagen, geen bazenbak.
@alcantara: Welke Hot Hatch is dan geen petjeswagen?
@Gideon: 130i om maar wat te noemen.
@alcantara: Die heeft 265pk. Geen 180..
@rubenpriest: Dan een 120i, ook goed. Maar het zijn inderdaad vooral de stickers en spoilers/frustels die het een petjeswagen maken.
@alcantara: Bmw 1-serie is geen hot hatch
@alcantara: Dit en petjes auto noemen en dan vervolgens met een BMW aankomen. BMW=petje.
@alcantara: Hatchback + stickers + velgen die niet grijs/lichtmetaal zijn = petjes auto.
@birdboy: Er zijn uitzonderingen :p
@SimonMc: Wellicht wel, kan jij er een noemen?
@birdboy: Polo GTI
@enveekaa: Heeft een Polo GTI velgen in een idiote kleur, en is ie volgeplakt met stickers?
@birdboy: Ik lees the thread verkeerd ;) ik bedoel hetzelfde.. nevermind:)
Thah, Carper deed dat prima! Vrij losjes en grappig! Voor mij mag hij nog terugkomen!
@technopatat:

+!
durf ik zeggen, beter dan Wouter !?!
@Onehp: beter dan wouters begintijd!

Maar geef Casper wat tijd en we hebben een winnaar! Sorry Smoke, maar hiertegen moet je het echt afleggen ;)!
Leuke auto. Je ziet de Abarth niet veel, alleen daarom zou deze op nummer een of twee op m’n lijstje staan. Hoewel de Clio RS ook erg leuk is.
Kleine opmerking. Zelfs in de Cup-versie van een Clio RS, kun je airco als optie aanvinken.
integralechubasco
clio RS blijft de betere deal:
1. scherper
2. mooier/dikker maar toch minder opvallend met minder frutsels…
3. meer pk’s
4. goedkoper
@integralechubasco: Sommigen hechten ook waarde aan een aangekleed/mooi interieur. Soberder en eentoniger dan een Clio RS wordt het niet.
@SimonMc: ben ik met je eens, ik zou de punto boven de Clio nemen omdat hij er veel mooier en ruiger uitziet. een hatchbak is vanzichzelf al onopvallend, dus als ik een snelle koop wil ik ook dat iedereen het weet!
integralechubasco
@SimonMc: ok, ben ik mee eens… saai interieur bij de clio.. weegt nog steeds niet op tegen de andere punten…
@lambo4all:
de clio met zijn uitgeklopte wielkasten is, mijns inziens, toch een stuk ruiger…
@integralechubasco: Ja ik zou nu ook niet direct zeggen dat zo’n Punto Abarth er ruiger uitziet. Die uitgeklopte wielkassen + die koelsleuven voor de remmen zien er wel dik uit. Door de witte velgen velgen vind ik hem er niet bepaald ruiger uitzien, in dit geval passen ze mooi bij de kleur van de auto.
@SimonMc: *Die uitgeklopte wielkassen + die koelsleuven voor de remmen zien er wel dik uit op een Clio RS.
Ah, ik had de hoop dat Casper de vervanger zou zijn van Herman. Maar als ik het begin zo hoor, dan zou het zomaar kunnen dat ik in het vervolg weer filmpjes op AB moet skippen.
Zo.. Wat is die Casper toch een 1# held!

+1 voor me zelf.
@CasperH, wat maakt de besturing vaag/niet scherp genoeg?
@Jimmie: het voelt allemaal wat afstandelijk, wat waarschijnlijk komt door de variabele stuurbekrachtiging. Hij stuurt niet slecht hoor, maar ik had het bij deze auto scherper verwacht.
@CasperH: Fiat kwaaltje van wat ik weet. Vrijwel alle Fiats hebben hier last van. Maar ach, elke Audi a4, a6, a7 en a8 ook, dus in dat opzichte bevindt Fiat zich in goed gezelschap!
@Jimmie:

Dat ligt aan het stuur, of aan de elektronische stuurpomp.
Het is namelijk zo wanneer je recht vooruit rijdt, dan kun je je stuur lichtjes links/rechts bewegen zonder dat de auto reageert.
Sorry folks, ik loop met een grote boog om alles wat uit zuid Europa komt heen. Het is om moeilijkheden vragen.
@audicoupe84: Alsof Audi zo geweldig is.. Ken een aantal mensen die een Audi hebben gehad, en zij werden er schijtziek van. Het ene probleem na het andere
@audicoupe84: Welkom in 2011!
kijk eens aan! Casper aan het werk, goeie presentator!! :D

mooi ook dat laatste stukje, HELP :lol:

En niet te vergeten, gaaf wagentje :D
ik hoor alleen de banden? alleen al om die stoelen zou ik een golf gti kopen.
@audicoupe
Kijk, dat is nog eens een goed onderbouwd argument.
@kraakensmaak: No way dat je voor 31.000 euro een nieuwe Golf 6 GTI hebt, je bent zeker 35.000 euro kwijt, maar denk eerder tegen de 40.000..
Wat hoor ik nou, is Herman eindelijk een nieuw overhemd kopen!!!!
@meneersander: +1 voor die opmerking!
@CasperH Je zet gelijk hoog in wat betreft presentatie skills. Foto’s zijn ook fraai geworden. Well done Casper! :D Ik eis dat jij de C63 /////AMG Black Series mag testen. 8)
P.S. Get Mad van Blackleg is vethard!
O ja. @CasperH mag blijven! Leuke, toegankelijke presentatie.
Bruut wagentje. Maar toch zou de 500c Abarth Italia het winnen voor mij!
@Jochempie: yeah but thats not a hothatch, so you get noting for that.
@meneersander: Als Richard dat verschil negeert, doe ik dat ook!
@Jochempie: haha :p
haha hij doet ’t echt leuk ‘eeesse eeesse’.
Goede test! Leuk karretje, maar zou dan toch naar de Clio RS neigen denk ik.
“op zo’n glad weggetje werkt het systeem perfect, maar als je op een klinkerweg rijdt, trillen de vullingen uit je kiezen”.

Ja wat verwacht je? Je rijdt in een Abarth Esseesse man! Ongelooflijk. En dan zijn er hier ook nog heikneuters die over een G*lf GTI beginnen. Die hebben het ook nog niet helemaal begrepen.

Verder een erg gaaf bakkie. Onderscheidend, idioot snel door dat koppel en op en top Italiaans. Samen met een Clio RS wel de spannendste in zijn segment.
@fiatsco: let wel, Abarth stelt in haar persbericht dat de dempers je ook in staat stellen comfortabel te rijden. Dat is mij zelfs op (lange) stukken snelweg niet gelukt. Dat is te verwachten, eens, maar dan moeten ze het ook niet roepen ;)
@CasperH: Haha, ach alles voor de verkoop toch? Toch deert het de kopers niet heb ik het idee. Afgelopen zomer in Italie veel Abarth Punto esseesse zien rijden, met vooral oudere mensen erin!

Over de stuurbekrachtiging heb je gelijk. Maar er zijn maar weinig auto’s die hier geen last van hebben. Ik heb nog nooit een Clio RS gereden, maar ben benieuwd of deze auto dat beter geregeld heeft.

Wat vond je verder van de algehele kwaliteitsbeleving van de auto? Zeker in vergelijk met andere concurrenten in dit segment?
@fiatsco: het interieur was fraai, in vergelijking tot een Polo of Clio echt mooier met al dat leer, alleen jammer dat het hier en daar met goedkoop ogend plastic werd afgewisseld. De stoelen zijn fraai, ik vond ze alleen niet lekker zitten.
Mooi, een zekere Belgische prins is er namelijk zijn rijbewijs mee kwijtgespeeld. Dat wil al genoeg zeggen over het speelgehalte van deze wagen.
@xilver: Idd, en dat heeft hij nooit voorgehad toen hij nog met ferraris reed denk ik..
Goede test, leuke presentator!

Casper is teminste niet zo macho en verteld het gewoon leuk en helder.
Smoke is te macho en wil veel te veel Wouter na doen!
Wouter is gewoon cool en doet lekker gek!
Goede presentator! Leuke aanwinst. Misschien alleen iets meer emotie en iets minder monotoon.
Denk dat deze auto meer nekken verdraait als welke ander hot hatch dan ook.Alleen daarvoor al zijn geld waard.
Ik wacht wel tot volgend jaar de polo R uit komt met blok van de golf GTI, 220pk uit een 2.0 in een polo? YEAH!!
Dit staat er in de tekst: Nee, géén Fiat. Abarth is een op zich staand merk en dat wil het weten ook.

En als ik het kenteken op de site van RDW invoer krijg ik te zien dat het een Fiat Punto Abarth is…
@raoulkroes:

Als je de comments had doorgelezen dan had je waarschijnlijk gezien dat ze dat inmiddels weten…
@jack_abarth: kan je hem ook niet kwalijk nemen dat die de 112 reacties niet allemaal gelezen heb toch?;)
Goede, duidelijke test Casper. Ook eens goed de nadelen van een auto eruit gehaald. Fijn om ook een keer veel informatie over de auto’s te horen
Goed bezig casper! Kek bakkie ook! Enne gewoon een handbak! Dat heeft de polo niet! Zelf zou ik toch voor de Clio gaan. Die schijnt zo geweldig te rijden!
Wel een leuk bakkie. Jammer van de besturing. Voor wat betreft de FSD’s van Koni ben ik het niet met hem eens. Tenzij hier achterlijk korte veren op zitten, maar anders zijn die schokdempers echt goed.
@carbuff: rode Brembo’s, 20mm lager dan de normale Abarth Punto iig
Leuke test; goed alternatief voor de liefhebberts van Italiaans sportief rijplezier!
Jaaaa, goede auto en goed verslag @CasperH !!!
waarom eigenlijk nu pas de rijtest?
De auto is al een tijdje op de markt.
@jeffreyburn: de Esseesse is sinds deze zomer verkrijgbaar. En we hadden ook andere auto’s te testen ;)
@CasperH:

Oh. Mijn excuus Casper.
I dacht dat de EsseEsse pakket tegelijk werd geintroduceert met de EsseEsse pakket voor de Abarth 500.
ik vindt de abarth de prachtigste,men spreekt hier van konkurenten,de welke,de huidige abarth in rally’s waar rosetti mee rijdt,laat bzowel de skoda’s als nieuwe ford fiesta’s nz ver achter zich en staat zelfs stevig aan leiding erc,de renault clio,ik zag tst op fift gear en het daschboard sprong eruit,geef mij maar de snelle fiat abarth,op alle fronten mooier en beter
hoi, ik heb mijn pea nu bijna een jaartje … en moet zeggen het bevalt me heel goed, het is een “kleine” wagen, maar daar hou ik wel van , kleine sportieve autokes :) en jah, wat is beter?? alles kan beter,of welke wagen is de beste?? zo kan je blijven doorzeuren,,maar ik ben tevreden van mn keuze,,, en kwa besturing vind ik die best wel te doen. volgende veek de esseesse kit gaan bestellen :)) dan kan ik er echt ove meespreken oe die zit op mn pea,,,het is trouwens zo dat je de esseesse kit binnen het jaar na aankoop moet laten monteren , of 20.000km ,mijn wagen is dus bijna een jaar, met 13.000km op de teller :)
Ik heb met exact dezelfde auto als hierboven gereden maar ik kwam toch echt tot een hele andere concluse!!! Helemaal op de grens rijdend laat deze Abarth Punto Evo Esseesse het namelijk volledig afweten. Deze auto is dan van het ene op het andere moment alle grip kwijt. Het leek wel of ik vier lekke banden had zo waardeloos was de wegligging ineens. Blijkbaar heb je niet goed je best gedaan want voor de rest is het inderdaad een leuke auto behalve als het ECHT heel erg hard gaat. Voortaan wat meer gas geven, als je dat durft tenminste. Anders wordt Autoblog steeds meer Autosof vrees ik.
@ naadje, wel ik hoop dat je uw rijkunsten toch niet op de openbare weg hebt laten zien, dan ben je echt wel een gevaarvoor de medemens ! :o,, het filmpje hierboven is mss wel soft te noemen, tis nu ook geen topgear,,, en dus ook geen test op circuit,,, natuurlijk als ge heel hard wil gaan op een boerenveld,,,, jah :)))))

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).