Video: De Factory Five GTM leeft nog!

Auteur: , 17 Reacties

Kennen we deze bloedstollend snelle kitcar uit de VS nog, nog, nog?

Wij moesten ook weer even de archieven induiken terwijl we op ons achterhoofd krabden, maar we zijn eruit: in december 2007 hebben we voor het laatst aandacht aan deze auto besteedt. Het is de zelfbouw-supercar van Factory Five en draagt de naam GTM. En de filosofie van de toko achter de creatie is duidelijk:

“The idea for the GTM is simple. Design a modern supercar and price it where an ordinary guy can afford. The only catch is that you have to provide your own running gear (GM based) and you have to build it yourself.”

Oftwel, regel de benodigde GM-onderdelen (Corvette’s hebben de voorkeur, bouwjaar 1997-2004), bouw er zelf een aluminium chassis en een carrosserie van glasvezel bovenop et voilĂ . De pk’s worden vervolgens verzorgd door een Corvette-motor (5,7L of 7.0) en je hebt een relatief betaalbare supercar met respectievelijk 350 of 515 paardenkrachten.

De aandrijfas komt uit de schappen bij Porsche en de remmerij is gebaseerd op het systeem van een Corvette C5. Vervolgens zou deze blend van onderdelen de auto in 3,5 tellen naar de honderd km/u kunnen katapulteren terwijl de topsnelheid op een nette 325 km/u komt te liggen. En het leuk hieraan; De ombouwkit kost -exclusief donorauto- 19.000 dollar. Een kitcar voor de lulz tegen de prijs van een Kia Rio. Nice.

In de straten van San Diego werd gefilmd hoe onderstaand exemplaar wegreed. En ja, deze orgie van stukjes supercar produceert een alleraardigst geluidje. (via GTspirit)17 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Dat is wel heel erg dik. Blijft mooi klinken die V8.
Wat een kikke bak plus het concept, de gedachte ………. This is where its all about!
doe mij maar een Fiero ..
@lincoln: Joat, n lekkere 2.8 v6 die niet vooruit gaat, ipv een leuke kit car met een v8. :idea:
Prijzig spoiler setje.
Matige Saleen S7 kloon.
@alcantara: da’s waar, tenslotte rij je voor hetzefde geld een stoere tweedehands Aldi A4 eh ;)
@alcantara: Ik zie er zelfs nog een Spyker in terug.. Lijkt wel een bij elkaar geraapt bouwpakketje!
@alcantara: Thx.. vroeg mij al af.. die neus.. dejavu.. voor een kitcar vind ik hem toch erg dik.. alleen die achterkant moet wat “duurder”.. dat rare kofferklepje met roosters maakt het “cheapass..” doe het dan meer a la 458 italia.. veel strakker..
@alcantara:

Eerder een Ford GT.
Leuk voor de doehetzelver,van mij mogen ze dit zo bij de doe het zelf zaak verkopen .Zou het op kenteken te krijgen zijn?
Gaaf! Alleen de achterkant zou ik iets anders willen zien.
net effe op de site van Factory Five geweest ..

mooi spul ..
als ik ooit een een hotrodje ga bouwen bestel ik em daar iig ..
Dit is een van de weinige kitcars die ik mooi vind. En hij is nog een op een goede auto gebaseerd ook!
De bedenker van deze auto is nu bezig met de Smyth Performance Jetta ombouw. Door de motor naar achter te verplaatsen, heb je plotseling voor weinig geld een fraaie sportwagen (moet je niet de diesel nemen).
@midasracer: Hans heb jij daar de link nog van? Was er wel mee bekend.. maar zou wel eens willen zien hoe ver die nu daar mee is.. ik vind er niets op zo snel.. ;)
@Freewarefreak: Dit is ‘m. De eerste kits zijn al uitgeleverd.
http://www.facebook.com/SmythPerformance

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).