Behold. Neêrlands eerste Lamborghini Aventador

Auteur: , 53 Reacties

Hij staat er mensen! In Nederland, bij Hessing, de splinternieuwe high-tech 700pk hypercar met stier op neus.

In sommige landen mochten ze er al mee rijden maar Nederland staat meestal niet vooraan bij de introductie van duur&ongezellige auto’s. Toch is Hessing er snel bij. Nog geen maand na de crash van de eerste Lamborghini Aventador staat er hier een in de showroom.

Het liefst zien we de auto op korte termijn in heel veel proefritten terug. Voorlopig is ‘ie stationair te spotten door de dagelijkse polonaise-rijders op de A2.

Wat verder erg opvalt is simpelweg de breedte van de auto. Er is een beetje taille ingeleverd maar wel een nog indrukwekkende binnenspiegel-beeld voor terug gekomen. Hoewel we de Murciélago (en vooral LP670-4!) nooit moeten vergeten vind ik het toch niet verkeerd dat Lamborghini het digitale tijdperk heeft betreden.

Met dank aan @azizfirat voor de foto’s!

Lamborghini Aventador bij Hessing

Lamborghini Aventador bij Hessing53 reacties

Die kleur staat ‘m echt goed!
Op zich bijzonder dat ‘onze’ officiële importeur nu pas aan de beurt is, terwijl Auto Salon Singen (een niet merkdealer) in Duitsland er al vier heeft staan …
@rechercheur: Nee, singen biedt er 4 te koop aan (eigenlijk maar 3 zelfs)… maar Singen don’t got shit.
@Alwood:

Oke, Singen adverteert er inderdaad wel mee, maar heeft ze niet in de showroom staan …

:-0
@rechercheur: yup, zodra er geruchten gaan over een nieuwe supercar adverteert Singen er al mee, ze hebben hoogstens opties op de eerste lichting zodra de productie gaat lopen.
@Alwood:

Ze adverteren tevens met de Lamborghini Sesto Elemento Concept, voor het fijne bedrag van € 2.261.900,- (incl. btw). Echter heeft deze auto helaas geen ‘Straßenzulassung’, …

:-)
@rechercheur: Blijft apart.. Een wagen aanbieden waarvan officieel bevestigt is dat die niet geproduceerd gaat worden.
@rikus:

Volgens Auto Salon Singen zouden er slechts tien stuks geproduceerd worden, wat mogelijk wel lijkt te kloppen. De Lamborghini.com website duidt de Sesto Elemento aan als “Lamborghini is redefining the future of the super sports car with a very limited special edition”. Echter is er geen typegoedkeuring en daardoor niet met ‘Straßenzulassung’ (Only for track use. Omologation/registration is not possible).

http://cdn.lamborghini.com/img/models/special-limited/sesto-elemento/teaser_m/exterior/sestoelemento1.jpg
@rechercheur & @rikus, er zullen 20 exemplaren gebouwd worden (in 2013) en de prijs is “slechts” 1,5 miljoen euro:
http://www.autoblog.nl/archive/2011/09/12/officieel-lamborghini-sesto-elemento-gaat-in-productie

Autosalon Singen heeft gewoon iets verzonnen en ze hebben nu geluk dat Lambo er idd een paar wil maken. Dat Singen maar wat riep blijkt wel uit het feit dat ze zowel de prijs als het productieaantal fout hadden.
@robbie:

De vrienden van een ‘andere’ Nederlandse autosite reppen toch wel degelijk over een prijs van € 2.3 mljn.

http://www.carros.nl/autonieuws/32481-lamborghini-bouwt-sesto-elemento-20-keer/
laatste foto als wallppaer graag :p
@bpc: auto op de oprit graag ;-)
@highperformance: Heb het doorgegeven. Maak je het over of creditcard? Dinsdagochtend thuis zijn. Geen dank.
@Freewarefreak: Heb net gekeken op mun bankrekening, we moeten nog ff wachten. Ik kom een kleine € 420.000,00 te kort…. na verkoop van mijn huis…
@highperformance: :mrgreen:
hebbon! :D
Kleur staat hem erg goed. Vindt het een erg geslaagde auto :D

Hebben Hebbben Hebbbbbbeeeeeeeeeeeeeeeeen!!! :P
verdikke! is Neêrland is weer voor! :(
zalige machine!!! De agressiviteit druipt eraf…
Yeaahhh
Tijd geleden stond er al een witte..
de foto’s hebben een beetje een seventies fuzzy tintje, maar prachtige auto hoor!! nu wil ik ‘m horon
ze hebben teveel naar TRON gekeken.

ik vind de Murciélago toch écht mooier, en dan ook het eerste model, de rest is minder.
@JaxDryke: idd deze heeft een te hoog Xbox gehalte!
@meneersander: haha prachtig verwoord!
Jammer dat NL nu pas de eerste Aventador heeft, maar gelukkig heb ik deze wagen in juni zelf al gezien in de Lambo fabriek in Sant’Agata Bolognese.
Dit is mijn droomwagen
Nu nog eentje naar Limbuuuuurg.
Wat was de Countach toch een beest van een wagen.
@norge:

Dat was zeker een fantastische Lamborghini, alleen jammer dat het in dat tijdperk financieel niet echt bijzonder goed ging met Lamborghini S.p.A. Dat is ook de reden waarom Lamborghini S.p.A. tussen 1968 en 1991 tot vier keer toe van eigenaar is gewisseld. Geen van deze partijen is er in geslaagd het bedrijf uit te bouwen tot een financieel gezonde onderneming.

In 17 jaar tijd hebben ze slechts zo’n 2.040 exemplaren van de Countach weten te verkopen. Van de Murciélago zijn er in tien jaar tijd bijna 4.100 verkocht, en is Lamborghini S.p.A. ondertussen wel financieel gezond ….
Laatste echte Lambo ,
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQf11J7zWEO2SA1o9ZQkOT92gxSBhpbCiF03XDzvF0IJ7FTirinyw
@norge:

Whahahaha, deze week vond je de Diablo nog de laatste “echte” Lambo, en nu ineens de Countach.

Snap je zelf nog wel wat voor ’n onzin je allemaal uitkraamt …

;-)
@rechercheur: De rechercheur is weer op jacht naar een “edit nutteloze bjdrage” ?
@norge:

Wat is nu de laatste “echte” Lamborghini in jouw beleving, is dat de Countach of toch de Diablo? Je bent erg verwarrend en tevens inconsequent op deze manier …

Ik begrijp de strekking natuurlijk wel, je wil er namelijk wederom op aansturen dat onder het bewind van Audi AG geen “echte” Lambo’s meer zouden worden gebouwd. Of wil je aangeven dat dit ook al niet meer het geval was onder bewind van Chrysler Corporation?

;-)
@rechercheur: Countach en de Diablo waren de laatste ,voor mij. Latere wagens zijn natuurlijk wel mooi maar toch een beetje te “normaal” in mijn ogen.Een Lambo moet als een UFO uit een andere wereld zijn.
@norge:

Hahaha, nu zijn ineens twee modellen de ‘laatste’ echte … ;-)

Ja ja, lul er maar weer een mooi verhaal omheen. Alle tussen liggende modellen vergeet je gemakshalve ook maar even, of waren die niet “echt” ….
@norge: De laatste zijn door VAG gemaakt, en jij bent een VAG hater… Terwijl die juist mooier zijn, of je hebt stront in je ogen
@autobart: Met z’n stomme verouderde Hyundai… En dan zeggen dat Lamborghini’s niet mooi zijn! Ga toch weg man!
@autobart:

en .. welke auto bezit jij ??
@norge: Precies, een beest, niet normaal mee te rijden, onbetrouwbaar als de nete en niet te betalen als je er uiteindelijk mee ging/durfde te rijden. Heb je de koppeling en schakelpook van deze monsters weleens gebruikt? Echt niet te doen. Schokken, hoppen en stuiteren. Emotioneel briljant (om naar te kijken), maar ik moet de VAG boy’s gelijk geven. De laatste jaren zijn de Lambo’s met sprongen vooruit gegaan… Sorry Noorse vrind. Het zijn betrouwbare supercars geworden, ik denk zelfs goedkoper in onderhoud dan Ferrari’s.
@highperformance: Het is dus meer een speelauto voor het rijke huisvrouwtje geworden? Nee doe voor mij dan maar die lastige zwaar bedienbare race auto voor op de openbare weg :)
Mooi! is 5 km van me huis ff kijkje neme chek ook hessing site staat ie ook op
Wat een beest :o
Dit is zo’n ongelooflijk mooie auto! Ik verbaas me keer op keer weer over het design, zo veel lijnen en toch is het totaalplaatje geweldig. Diep respect! Nu graag een handbak er in.
Alleen de velgen hadden zwart moeten zijn.
@HZW: Inderdaad zwarte velgen staan beter, ik overigens nog een cadeaubon liggen van hessing ( auto naar keus ) denk toch dat ik die ff van de week gaat verzilveren.

Marchel.
Mooie foto’s!
Binnenkort maar eens een proefrit gaan maken ;)
Op de IAA heb ik gesproken met de Berlijnse Lamborghini dealer en hij heeft mij verzekerd dat enkel particulieren een nieuwe Lamborghini kunnen bestellen. Het bedrijf dat de auto verhandelt, kan de auto niet voor zichzelf kopen. Dus of die kerel nu uit z’n nek lulde of dat deze Aventador al van een klant is, ik weet het niet…
@Jochempie: Misschien is het zo dat ene dealer een aantal exemplaren in bruikleen krijgt? Een showmodel en een proefrittenmodel, om het maar even zo te stellen.
Nondju! Wat een zalige auto! Foto’s zijn minstens net zo tof!
Dit is toch een test model uit België? Of is dit een uniek exemplaar?
Is er iemand geweest om te controleren dat er echt 1 staat? Want de foto’s lijken wel van een schaalmodel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).