De nieuwe baby-Jeep komt uit Italië

Auteur: , 19 Reacties

Nu Fiat de scepter zwaait bij Chrysler/Jeep/Dodge is het uitwisselen van platforms, motoren en badges volop aan de gang. Eerder berichten we ook al over de komst van een nieuwe instap-Jeep die de Patriot en Compass moet gaan vervangen, nu is daar meer informatie over naar buiten komen rollen.

Er komt een nieuwe C-segment SUV van Jeep, dat wisten we. Maar men is ook van plan een B-segmenter in SUV/MPV-vorm te bouwen. Dit toekomstige model kan in Jeep-termen rustig omschreven worden als ‘best wel klein’ en de productie zal volgens de laatste berichten gaan plaatsvinden in Italië. In Fiat’s Mirafiori-fabriek te Turijn om precies te zijn, een fabriek waar Fiat flink in aan het investeren is. Het wordt een auto á la MINI Countryman en Fiat Sedici. Sedici? Jup, de SX4-kloon waarvan de opvolger op hetzelfde onderstel komt te staan als de baby-Jeep die in 2013 op de markt komt.

Fiat wil verder niet precies ingaan op welke nieuwe modellen er gebouwd zullen worden in de Mirafiori-fabriek, maar volgens insiders zou het vooral gaan om modellen op het ‘nieuwe’ SUSW-platform, een aangepaste en bredere versie van Fiat’s ‘European Small’-platform.

Er komt dus een Fiat-versie van de baby-Jeep (de eerdergenoemde opvolger van de Sedici) maar ook de naam Alfa Romeo komt langsvliegen. Eerder lieten ze nog weten dat ze de plannen voor een SUV hadden laten varen, maar wellicht is een midi-SUV voor Alfa Romeo toch niet uitgesloten. Wie toch iets groters wil kan natuurlijk bij Maserati terecht voor de Kubang.19 reacties

Zeer geslaagd, kom maar op!
@bassen:
Ik zie nog niets? Waar staan de foto’s?
@bassen: Dat is de bestaande, ‘oude’, Compass…
Sedici
@niekloog: stond scedici
Tja, na een Amerikaanse Maserati een Italiaanse Jeep, niks is meer heilig bij die Fiat mannen, ach het zal wel wennen denk ik.
@stationcar:

terugkijkend op het Porsche Cayenne verhaal duurt zo,n gewenning hooguit een dag of 3 ..
en dan was het altijd al zo geweest ..
komt er ook een srt-1.4 ? :mrgreen:

ot: leuk voor de wat oudere nederlander. Als er ook nog een fatsoenlijke caravan achter kan ben je spek(ver)koper denk ik
De kunst is integreren, Pasta eters met Burger mannen.
Cowboy’s met Maffioso
Apple met Vespa
Keith Haring met da Vinci
Sophia Loren met Raquel Welch
Als dat lukt.
Worden ze groot.
heel, heel groot.
En ervaring hebben ze al, FIAT Agri heeft zo’n beetje alles overgenomen in de Amerikaanse agri-business.
En dit kan de kans zijn voor Amerikanen om te downsizen.
Want niets blijft hetzelfde
Dat bewijst iedere crisis.
vernieuwende wijn in nieuwe vaten ..

masterplan is taking shape ..
Gewoon een remake van de Panda 4×4 dus! Leuk om die te zien met Jeep/Chrysler neus.
@porsche928: Ik denk meer in de lijn van C4 Aircross concurrent…
Het eens zo leuke Fiat begint steeds meer op VAG te lijken .
@norge:
klopt. en het werkt!
@Laue: Dat moet de toekomst nog uitwijzen…
We mogen veronderstellen dat de Jeep en de Fiat NIET (volledig) hetzelfde exterieur krijgen? Jeep wou men behouden als wereldmerk, dus een Jeep en Fiat naast elkaar die alleen van badge verschillen kan niet. Lancia/Chrysler doet het maar doet het op verschillende markten. Ik veronderstel dus dat het echt wel een ander smoelwerk+kont wordt, zoals de Mitsu-PSA SUV’s.

Dan vraag ik me ook af of de Fiat-versie misschien ook in de US komt, voor naast hun 500. Of als Dodge…
@Esprit_de_Flandre:

onderschat Zuid-Amerika vooral niet ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).