Rijtest en video: Mercedes-Benz C 63 AMG facelift

Auteur: , 77 Reacties

Zijn we net bekomen van de dikste C63 ever, staat de gefacelifte C63 AMG al weer te te trappelen axle-hoppen bij de importeur. Het vlees is dan toch zwak he, we deden dan toch maar weer een rondje C 63.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Om meteen een misverstand uit de wereld te halen: dat axle-hoppen (het klapperen van de achteras of vooras onder harde acceleratie) moet je niet letterlijk nemen, want de C 63 heeft daar absoluut geen last van. En voor alle duidelijkheid: we mogen (ik spreek hier namens de voltallige redactie) voor rijden in welk 63-AMG product dan ook, dag en nacht uit ons bed worden gebeld. Ook voor de versies met het nieuwe turbo-blok. Maar de C mag het nog doen met het “oude” 6,2 liter grote atmosferische blok. Een snoepje, hoewel verkleinwoorden eigenlijk niet gebruikt mogen worden met deze beul.

Mercedes-Benz C 63 AMG facelift

De C 63 AMG wordt er een hotrod mee. Waar concurrenten als de RS5 en M3 het met verfijnde, hoogtoerige 4(,2) liter grote achtcilinders moeten doen, krijgt Mercedes-Benz het dan voor elkaar om een blok met 50% (!) extra slagvolume in het vooronder te proppen. De C 63 is dan ook de sterkste van het drietal en dan is er ook nog eens een AMG Performance Pack leverbaar die nog eens 30 pk’s toevoegt. De standaard C 63 heeft er 457 stuks, voldoende voor huis, tuin, keuken, circuit en Autobahn gebruik. Toch bestelt de helft het pakketje met extra pk’s en waarom ook niet? Meer vermogen is altijd fijner en 487 pk bekt ook nog eens lekker. Toch is met name het maximumkoppel waar de C de concurrentie verpulvert: maar liefst 600 Nm is er beschikbaar. De sprint naar de 100 doet de C 63 dan ook in 4,5 seconden. De Estate is 0,1 seconde langzamer en doet er dus 4,6 seconden over. Met AMG Performance pakket gaat van beide tijden weer 0,1 seconden af. Naar goed Duits gebruik is de topsnelheid op 250 km/u begrensd, een waarde die de C63 AMG op zijn sloffen haalt.

Mercedes-Benz C 63 AMG facelift

De V8 is nog niet ecologisch gedownsized, maar dat betekent niet dat Mercedes-Benz niet aan het milieu denkt. De C63 AMG is namelijk 10% zuiniger geworden en verbruikt nu nog “maar” 12,0 liter per 100 km. Meer verbruiken is oh zo eenvoudig, simpelweg de rechtervoet naar beneden bewegen en als bonus genieten van geluid en acceleratie. Het minderverbruik is het resultaat van het geïntegreerde Controlled Efficiency-rijprogramma, een nieuwe, zuiniger stuurbekrachtigingspomp, maar bovenal door de AMG Speedshift MCT-7 transmissie. Voorheen had de C63 nog een ouderwetse automaat met koppelomvormer, waarover we nooit klachten hebben gehad, maar Mercedes heeft toch voor de nieuwe bak gekozen. De MCT-7 heeft zo nu en dan nukken, maar in deze C63 liet de bak met dubbele koppeling zich van zijn beste kant zien.

Mercedes-Benz C 63 AMG facelift

Belangrijker nieuws voor iedere C-klasse rijder in het algemeen is het verbeterde interieur. Laten we het erop houden dat het interieur van de pre-facelift C niet de uitstraling had die paste bij de kwaliteit. De materialen zijn nu mooier en het centrale display voor navigatie is volledig geïntegreerd met het dashboard. Mercedes-Benz schroefde er meteen de laatste versie van het Comand navigatiesysteem in. Tegenwoordig kun je via Comand Online ook het internet op, bijvoorbeeld om het weer op te zoeken of meer informatie over speciale reisdoelen te bekijken. Ook kunnen er thuis uitgezette Google map routes worden ingeladen, zodat je niet per ongeluk over alleen maar Autobahnen met snelheidsrestricties naar je vakantiebestemming rijdt.

Mercedes-Benz C 63 AMG facelift

De C63 is natuurlijk ook weer volgehangen met alle veiligheidssystemen die Das Haus in de aanbieding heeft. Maar mijn god, zelfs van het intypen van deze zin val ik zelf al bijna in slaap. Voor een C 220 CDI is het wellicht nog een aankoopargument dat er Active Lane Keeping Assist leverbaar is, maar als een beoogde AMG-koper hiernaar vraagt in de showroom dan dienen er passende maatregelen genomen te worden. Verplicht alle wielen van occasions wassen en stokslagen bij herhaalde overtredingen lijken me volledig passend.

Mercedes-Benz C 63 AMG facelift

Mercedes-Benz C 63 AMG facelift

De C 63 AMG (en ach, iedere AMG) koop je voor twee dingen: de prestaties en het fabuleuze uitlaatgeluid. Het spreekwoord over in je oor piesende engeltjes doet de bruutheid geen recht, maar jullie krijgen het idee. Er is vast een Duits equivalent van de Edisons en hierbij wil ik de geluidsstudio in Afalterbach dan ook nomineren voor een oeuvre award. Maar dat kunnen jullie zelf ook naluisteren in de video.

Mercedes-Benz C 63 AMG facelift77 reacties

Hmm, liever de buitenkant van voor de facelift… Deze ziet er een beetje braafjes uit, met name van voren!
En hoeveel kost deze versie?
Jammer trouwens dat ik de foto sessie van dat ding heb gemist, als ik uit mijn raam kijk, kijk ik zo onder de brienenoord..
Lekker testje!
Ze hebben het toch weer voor elkaar gekregen hem nog bruter te laten ogen.top
Wanneer is dit filmpje opgenomen?? Volgens mij is het al een paar dagen helemaal droog.

Blijft een erg vermakelijke auto moet vooral dat geluid. Ik zou alleen iets grotere wielen kopen, deze zijn naar mijn idee net te klein. Sta alleen niet voor dat dilemma.
@Burdy: Dit is wel van een tijdje terug ja, maar ik weet niet of Autoblog het zo leuk vind als ik verklap waar hij dezer dagen zat met welke auto.
@rubenpriest:

De m5?? Jullie hadden aangeven dat ermee gereden ging worden. En aangezien er al verschillende autojournalisten mee gereden hebben. 1+1 kan 2 zijn……
@Burdy: blackseries ?
@Burdy: De M5 weet ik niet. Sowieso wel een andere exotic!
@rubenpriest: wast een cabrio?
@Flamingo: sls amg roadster?
@Flamingo: Als je wouter volgt op Twitter zie je veel al voorbijkomen en hij heeft inderdaad al de SLS AMG Roadster gereden.
@Pordon: mét sjoerd van stokkum :P
@rubenpriest: niet Sacha!!?!!
@Flamingo: Sacha. Man wat mis ik die kerel
@Pordon: wouter twitter doet t bij mij niet :\
Kvind em niet mooi wel een dikke vette motor :)
Beetje nutteloze rijtest lijkt me, faceliftje, niet alsof het opeens een andere auto is.


Niet dat het jullie kwalijk genomen kan worden dat je een rondje C63 doet natuurlijk, hehe.
@bozewolf: nutteloos? een rijtest van een dergelijke AMG is nooit nutteloos!
@bozewolf:

Als je hier professionele rijtesten en fatsoenlijke discussies verwacht ben je op het verkeerde adres.
@GOD: Nouja, laat ik het zo zeggen:

Deze hebben we al gezien. Ik had liever een rijtest gezien van een andere auto dan…
@bozewolf:

Ik snap je punt wel maar een auto die zo lekker klinkt mag gerust 2x aan bod komen :D
hummmm…
kweet niet, beetje voorspelbaar allemaal.
iedereen weet ondertussen wel dat de c amg een 6.2 liter v8 heeft en 470pk enz…
mooie test hoor, maar een beetje voorspelbaar.
@mazdarx8: Die heeft helemaal geen 470pk!
Wat een auto… meesterwerk! En dat geluid.. maarre wat is er in die auto gebeurt? Waarom is dat ding zeiknat van binnen? Toch maar eens een keer naar “word ik rijk” kijken.. misschien hebben ze nog tips..
Dat geluid is zo lekker!
Was leuk geweest als jullie de c63 amg coupe black series hadden getest.
Btw, en ik weet dat dit übermierenneuken is maar alla, in het artikel heb je C63 telkens inconsistent neergezet. Dan weer aan elkaar (C63) dan weer los (C 63).

Ziet er ietwat slordig uit ;)
Bruut geweld, interieur top, exterieur = tam = niet trots = wegkijkertje ipv nakijkertje….haalt het niet bij de ///M3 of de RS5. En dá’s toch jammer geld dan…
@Megakix:
Bedoel je dat de auto als geheel het niet haalt bij een M3 en een RS5 of alleen het exterieur?
Ik vind zelf het oude exterieur net wat agressiever dan deze.
Mijn top 3: C63 AMG – RS5 – M3. Van links naar rechts, haha.

Heel stiekem vind ik ze zelf niet echt te vergelijken. De C63 AMG coupe moet je nu eigenlijk vergelijken met de RS5 en de M3 coupe.
De C63 AMG die ze hier getest hebben moet je vergelijken met een M3 Sedan.
De A5 is eerder een E-coupe concurrent, jammer dat er geen AMG is van de E-coupe.
@duitseautos: Benz is top van binnen en onder de motorkap….maar het exterieur heeft werkelijk niets exotisch of spannends ! De CL AMG daarentegen is weer helemaal goed, óók aan de buitenzijde.

De RS5 is wat bedeesd, maar iets spannender dan een Merc. De echt mooie lijnen zitten op de ///M3.
Bij de facelift draait het in nederland inprincipe alleen om de ‘nieuwe’ 220cdi met 20% bijtelling, maar bij autoblog wordt er natuurlijk weer iets gereden voor de stijve pipi’s van de mensen. Beetje rare test, maar dat doet natuurlijk niets af van de heerlijke auto.
Deze in estate aub., alle amg en 63 badges eraf halen en lekker the underdog uithangen
@reinier73: Heb je het geluid van een 63 AMG wel eens in het echt gehoord? Daar kun je echt niet mee de underdog uithangen.
@reinier73: Heb je het geluid van een 63 AMG wel eens in het echt gehoord? Daar kun je echt niet mee de underdog uithangen.
@crackdavid: start-stop technology to the rescue!!!
echt zo,n ding voor lui die auto,s serieus nemen ..
ongezelligheid troef dus ..
@lincoln:
Wat bedoel je.. op de een of andere manier snap ik 9 van de 10 reacties die jij plaats gewoon totaal niet?
@duitseautos: komt omdat meneer zich de Shakepeer van autoblog waant. Net toen ik dacht dat ik eindelijk van gedichten verlost was toen ik de middelbare verliet…
Ge-wel-dige auto. Liefst als Estate voor mij.
kenteken geeft het al aan (min of meer) SICK! :lol: echt gaver bak, heerlijk geluid ook die V8!
Liever AMG trouwens, in plaats van Brabus ofzo, deze laten tenminste de sterren zitten! die ik wel graag erop wil bij een Mercedes :)
@dennisr: is het raar als ik aan SUCK denk?
@petermb: als dat je mening over de auto is, niet zo gek.. maar anders.. moah beetje wel..
mai niet mooie voorkant…
achterkant is nog aantrekkelijker!
mooie v8 inderdaad, ik zou de auto enkel ‘kopen’ omwille van zijn prestaties, niet omwille van zijn interieur en snuit.
Duidelijk een gevalletje “botox maakt meer kapot dan je lief is” dit.. nieuwe achterlicht-units zijn nice, echter de rest van de optische “verbeteringen”.. uhm.. nee.. (voor dit geld een E9X M3 bij mij voor de deur a.u.b.) dank u!
Weet iemand waarom je met de MCT-7 Speedshift in deze C63 AMG wel burnouts kan maken en in een SLS AMG niet..!? Of haal ik nu m’n bakken doorelkander..
het leek mij al trager dan 4,5 seconden als ik keek naar het interieurfilmpje…als ik net klok int begin en stop op 100kph, kan ik echt niet anders zeggen dan dat de c63 in 5,5 seconden naar de 100 gaat
@poeperman: Nee echt? echt waar!? Meen je dat? Vertel meer o wijze poeperman!

OT
Wat een brute bak is dit, diese karre ist der hammer, apfengeil!
De velgen zijn te klein voor de auto.
Mooie auto, en lekker aggresief geluid.
iets meer respect voor de auto zal op zijn plaats zijn.
oude voorkant is beter en stoerder.
Absolute m3 en rs6 killer echt waar, hier kan je gewoon niet tegen op. Hoop graag meer van dit mooie monster te horen in andere topics, als deze monster in het wit was gereden op een zomerse dag dan zou het echt zoveel beter zijn. Maar het maakt absoluut niet uit het blijft een lauwe waggie.
@amg77: rs5* ben ook nog benieuwd naar de priijs.
@amg77: Helemaal gelijk heb je! De M3 en RS6 vallen ook echt in dezelfde categorie…
@BmwMPower: volg jij autonieuws BMW boy. De m3 en rs5 ZIJN de ‘concurrenten’ van dit stukje porno. Als ik dit zou hebben dan zou ik fking blij zijn jonge
@amg77: Doe eens rustig, ‘jonge’…
@BmwMPower: :D wat bedoel je dan met ‘valt niet in dezelfde categorie’ en ik ben redelijk rustig… weet niet wat je daarmee bedoeld.
@amg77: Ik plaatste de reactie iets te laat, waardoor ik later pas zag dat je je eigen reactie had verbeterd.
@BmwMPower: lol :D geen
Problem
nice!! Maare, waarom niet de coupe?? Die is er nu ook!! of komt daar nog een aparte rijtest voor??
#winning !
Ondertussen in Monaco

http://i54.tinypic.com/72zrpv.jpg)
@rubenpriest: Wanneer komt dit filmpje er? Ik vind die Sls toch wat beter smoelen ;-)
@Dimglor: Geen idee! Zal wel ff duren aangezien editen niet 123 gedaan is
@rubenpriest: Ik zal het wel zien dan ;-) Trouwens deze matte kleur zou waarschijnlijk ook niet mis staan op deze C63… Ben je nog ietwat “origineel”
Met de nieuwe neus vind ik hem er net dat beetje sportiever uitzien… Ziet er wel goed uit.. en blijft natuurlijk als vanouds een bruut ding!
Top wagen! Maar ik vond de vorige C 63 AMG er toch wat bruter uit zien. De nieuwe grille is me wat te zacht.
Kippenvel! Heerlijk filmpje!
Tsja wat moet je er nog van zeggen… Deze auto is gewoon nu al een icoon, één van de vetste wagens die Mercedes/AMG ooit heeft gemaakt!
de Ford Raptor heeft ook zo,n blok ..
De M3 voor mij graag.
Vandaag 2 vrachtwagens gezien met nieuwe C63’s AMG erop, meer mensen ze ook gezien op de A6/A7 nabij Joure?
Hmmm heerlijke wagen! Gewoon super.. Eat This 1.4 TSI-tje
is dit nou een geblazen blok? en heeft dit blok (63) meer pk’s in de e-klasse?
Heb hem ook gereden in Stuttgart en het blijft een heerlijke wagen,nog fftjes en hij staat op me oprit:)
heerlijk filmpje! heerlijke wagen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).