Chevrolet Volt flopt in Amerika. Is Europa de redding?

Auteur: , 47 Reacties

De 'revolutionaire' Chevrolet Volt is nu zo'n 9 maanden te koop in de Verenigde Staten, maar het loopt nog niet echt storm qua verkopen (om het voorzichtig uit te drukken). Zitten Amerikanen dan niet te wachten op zo'n zuinige EREV (Extended Range Electric Vehicle aka plug-in hybrid)? Gelukkig staan we in Europa (en zeker Nederland) wel te springen om deze auto. Toch?

Afgelopen maand verkocht Chevrolet bijvoorbeeld slechts 723 Volt’s in de VS en dat is nou niet echt veel. Het is wel zo dat de productie van de Volt redelijk langzaam op gang is gekomen en nog niet elke Chevrolet dealer in de VS ‘mag’ de Volt verkopen. En terwijl de Chevrolet Volt in Amerika voor geen meter verkoopt kunnen de Europese (en vooral Nederlandse) dealers niet wachten tot de Volt en Opel Ampera eindelijk verschijnen. De Volt verkoopt zelfs zo slecht dat de 100% elektrische Nissan Leaf (die veel minder ‘praktisch’ is) beter verkoopt.

Deze auto’s zijn namelijk vrijgesteld van bijtelling en zullen dus enorm populair zijn bij zakelijke rijders. Naar verwachting zullen ze nog beter verkopen van de Toyota Prius (14% bijtelling). Helaas voor Europa heeft GM besloten om dit jaar slechts 10.000 Volt/Ampera’s naar ons te sturen. De rest willen ze in eigen land houden. Misschien is het een idee als ze dat ff omdraaien en meer van die dingen hierheen sturen en Amerikanen lekker in benzineslurpers laten rijden. (via: thetruthaboutcars.com)

Chevrolet Volt: productie vs verkopen (per maand)

Chevrolet Volt: productie vs verkopen (cumulatief)47 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Tja naast alle belastingvoordelen, gratis parkeren in Amsterdam. Waarschijnlijk volgen meer steden binnenkort. Het scheelt op jaarbasis zomaar weer wat. Zeker als je er woont/werkt
@Larick: gratis parkeren totdat iedereen in zon ding rijdt, dan moet er opeens weer wel betaald worden, zo gaat het altijd.
Doe die productiegrafiekjes eens vervangen door vermogen/koppelkrommes van de Volt.
@alcantara: Ik denk niet dat we daar blij van worden…

Al worden we dat hier ook niet echt van. Of wel. Vul zelf maar in.
@Vanquish: Duidelijk geen verstand van de koppelkromme van een elektromotor?
@Larick: Sorry, ik kijk liever naar auto’s met dikke motoren dan dat ik naar grafiekjes kijk. Maargoed, ieder z’n ding he ;).
Kannone…zie gewoon die asfaltvelden bij de produktiehallen compleet volgestouwd met auto’s….onverkoopbaar! Lijkt een beetje op het VAG-inkoopbeleid van gebruikte auto’s ;-).

Nu staan wij persoonlijk niet te joelen van deze ‘stroomstootjes op rubber’, maar in zakelijk (lees: verslonsd en auto-misbruikt) Nederland zal het wel goed verkopen.
Haha, iedereen maar roepen dat Range Extenders nodig zijn om dit soort auto populair te maken. Ondertussen bakt de Prius nog steeds zoete broodjes, en wordt de Leaf GeGaRanDeerd een kaskraker…

Zelfs ‘Buy American’ werkt niet meer. Nu Nissan ook al de nieuwe NY Taxi mag leveren, moet GM misschien eens zichzelf in vraag stellen…
In Europa gaat ie trouwens ook floppen. Een Revolutionaire Auto van Opel, dat gelooft toch niemand…
@Esprit_de_Flandre: Elke Opel is toch revolutionair ten opzichte van zijn voorganger?
@norge: Je bedoelt dat ze nieuwe hoogtes bereiken in afschuwelijk design?
@Esprit_de_Flandre: neu , meer dat de oude modellen ook werkelijk Oud zijn.
Lieber ein Cown Vic voor mij. Ben vergeten wat Wouter er van vond. Was niet erg enthousiast geloof ik.
@floryn: Is dat belangrijk dan, “wat Wouter er van vond”?
@Esprit_de_Flandre: Belangrijk misschien niet maar aangezien hij waarschijnlijk de enigste is hier die er al ingereden heeft is het wel interessant.
@Esprit_de_Flandre: Haha. Is dat een retorische vraag? Is dit een retorische vraag?

Ik kon me herinneren dat ik verbaasd was door het oordeel van Wouter. Ik heb het opgezocht en het ging om het zusje de Opel Ampera.

http://www.abhd.nl/video/opel-ampera/

http://www.abhd.nl/video/opel-ampera-2011/
@floryn: Dat oordeel was trouwens niet eens negatief. Toch blijft het een vrij duur model, dus ik snap dat het model niet erg goed verkoopt in de Verenigde Staten.
@floryn: Zal hier ook niet verkopen hoor. Als het VW was geweest, zou het misschien nog lukken. Maar Opel is gedoemd om goedkope promo-modelletjes te verkopen…
Zou de Volt verkiezen boven een Prius of een Honda qua looks.
GM is ook niet gek en die huurt ook gewoon een extra boot als de vraag hier groot is en in de VS klein.
Ik ben momenteel in Florida en het valt mij zwaar tegen hoeveel hybrids er rijden. Pas 1 Tesla gezien en de Priussen zijn ook op een hand te tellen. Alles is minimaal 2.5 liter of groter. Kleinere BMWs dan 328i heb ik nog niet gezien…
@ThomasBol: Ja, ik ben ook regelmatig in FL/VS maar wat wij Nederlanders vaak vergeten is dat: 1. BMW in de US niets “onder” de 328 verkoopt. De 328 is het instapmodel. 2. Je geen wegenbelasting betaalt, dus motorvermogen/gewicht/uitstoot etc, doet er allemaal niet toe. 3. De benzine een stuk goedkoper is (dit weten Nederlanders vaak wel te vertellen) 4. Het specfieke vermogen van dezelde motoren hier de VS vaak iets lager licht 5. Dat amerikanen zijn opgevoed met sterkere motoren, van 0-100 km/h in tien seconden is in Nederland wel ok, maar in de VS wordt dit als langzaam gezien (lees maar eens een amerikaans autoblad, 7,5 seconds to 60mph is slow….

Als jij voor 500 euro per jaar extra, dus bovenop wat je nu betaalt, een auto zou kunnen rijden in Nederland met 300+ pk, zou je het dan doen? Dat is namelijk het geval in de VS.

Anyway.
@Novio: …en in de VS worden hybrides vast niet zo erg financieel bevoordeeld in verhouding tot de andere auto’s. Nergens behalve in Nederland zie je zoveel Prii op de weg.
@sdk16420: Nee, er zijn in de VS nauwelijks incentives. De enige incentive is aan de pomp. Dus als de benzineprijzen stijgen,dan stijgen de priusverkopen, en vice versa.
@ThomasBol:
Florida is ook niet echt de plaats om ze te spotten. Moet je echt naar Californië. Al die oude knarren en ´snowbirds´ rijden liever een dikke v8 of tenminste een v6
Sm0keGun via Android app
hoe oud is de volt ook niet ? 3 a 4 jaar ? nog maar 9 maand productie . maar verouderd ontwerp … dat speelt veel rol bij auto verkoop
@Sm0keGun: en hij was al lelijk bij de introductie.
Sm0keGun via Android app
@mobilitydesign: de neus van de wagen vind ik geslaagd . maar de rest …
Jammergenoeg zal dit ding hier waarschijnlijk wel goed verkopen…. Ik vind er namelijk niets aan…. Ik vind hem zelf niet eens zo heel mooi….
@Dimglor: Gelijk heb je hij i ook niet mooi, maar gewoon lelijk. Zou hem het liefst helemaal weghebben.
@agera: En dan dat interieur… Is al goedkoop plastic…. ziet er niet uit…
Inderdaad zoals jij zegt, wegdoen dit ding ;-)
Jammer voor GM en voor de Amerikaanse overheid, maar de huidige prius is gewoon mooier. En dat is al een lelijk hok…
Sorry, maar wat wil je voor zo’n belachelijke prijs. Dan moet je er de rest van je leven mee doorrijden wil je die meerprijs tov een Astra er uit halen. Want veel groter dan een Astra is die Ampera niet.
Het lijkt me wel lachen als in NL per maand meer Volts/Ampera’s verkocht worden dan in de hele VS. Maar goed. Amerikanen denken met hun portemonnee en die zien vooral een hoog prijskaartje voor een frot-auto en HEEL ERG DURE accu’s die niet al te lang meegaan.
Waarom hebben al die hybride modellen zo’n lelijke, Priusachtige kont!? #durftevragen
Echt een lelijke wagen. Opzouten met dat ding!
@ sebastos
daar is een verklaring voor. Dit soort auto’s dienen iedereen aan te spreken omdat deze in alle continenten verkocht (zij het onder een andere merknaam) verkocht worden. Daardoor worden er compromieeen gesloten m.b.t. de vormgeving. Je ziet het o.a. ook aan de nieuwe Ford Focus die nu ook als wereldauto is ontworpen. De lelijke kont vindt men in Azie wellicht helemaal geweldig en daar klagen ze wellicht over de in hun ogen lelijke koplampen.
@potjak: Onzin, die lelijke (hoge) kont heeft een aerodynamische functie. In electrische auto’s is aerodynamica nog belangrijker dan in ‘gewone’ auto’s.
@raphael: onzin. Dat heeft niets met het design te maken maar met de vorm van de auto.
@potjak: En dus juist wel met de hoge kont waar @sebastos op doelde… :roll:
@Citrofiel: oke dan lees ik de opmerking waarschijnlijk anders want een aerodynamische (hoge) achterzijde hoeft niet lelijk te zijn. De hoge achterzijde is voornamelijk een gevolg dat er een accupakket achterin ligt en er toch plaats is gemaakt voor kofferruimte. Dat het design een gevolg is van dat de auto overal ter wereld in de smaak dient te vallen is een feit.
Kent iemand het verhaal van de Chevrolet Nova/Toyota Sprinter/Corolla nog?
Een joint venture tussen GM en Toyota. GM wilde kleine en zuinige auto’s maken na de oliecrisis van de jaren 70 en het succes van kleine Toyota modellen. In de VS gingen ze samen aan de slag in een fabriek van GM. Het resultaat was een Chevrolet Nova en een Toyota Sprinter. Zelfde auto, zelfde fabriek, door dezelfde mensen in elkaar gezet, zelfde kwaliteit en bijna dezelfde prijs. Alleen een ander logo. Het resultaat?

De Nova flopte en de Toyota werd een gigantische hit. Wat verteld ons dat? Dat Amerikanen zuinige auto’s met Azie associeren. Een Chevy Volt heeft hetzelfde probleem als een Nova in de jaren ’80. Tel daarbij op dat Amerikanen graag laten zien dat ze zuinig zijn en goed voor het milieu doen. Niemand gelooft ze in een Chevy, iedereen gelooft je in een Toyota, al is ie minder zuinig.

GM stoot zich tweemaal aan dezelfde steen.
well duh! ze rijden daar toch allemaal in pick-ups ? benzine is er toch lekker voordelig..
Priussen zijn hier ook alleen maar zo populair vanwege de lease he.

De combinatie van de hoge prijzen en nogal beperkte inzetbaarheid (actieradius) maakt dat er op korte termijn echt niet veel meer elektro/hybride auto’s verkocht zullen worden dan tot nu toe.
Zal me niks schelen of deze auto ook in Europa flopt, lelijk ding

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).