Lamborghini hint opnieuw naar een SUV

Auteur: , 45 Reacties

Zucht. Worden we sinds 2008 klaargestoomd voor de introductie van de Estoque, blijk nu dat het derde model van Lamborghini tóch een suffe SUV zal worden in plaats van een vierdeurs powersedan.

Na jaren van keihard ontkennen lijkt CEO Winkelmann nu toch te zwichten voor zijn weelderige klanten in opkomende markten. Volgens regiomanager Christian Mastra zitten Chinezen, Brazilianen en Indiërs met poen meer te wachten op een megalomane SUV dan een sedan á la de Porsche Panamera. En zij die het geld in het laatje brengen bij Lamborghini’s HQ in Sant’Agata Bolognese, vinden natuurlijk altijd gehoor bij een exclusief automerk waarbij elke autoverkoop belangrijk is.

Lamborghini staat immers voor een ongemakkelijke keuze. Er moet een derde model bij komen dat geschikt is voor dagelijks gebruik en tegelijkertijd niet vloekt met het Lambo-gevoel van ontzagwekkend snelle superporters. Tja, succes daarmee. Geschiedenis-technisch is een SUV natuurlijk goed uit te leggen aangezien we allemaal een beetje bang worden als we de Lambo LM002 van eind jaren tachtig ergens zien opdoemen. En Christian Mastra liet in een interview al merken dat we geen Cayenne-taferelen met diesels en hybrides hoeven te verwachten, maar hé, als de poenklant er geld voor neerlegt moeten wij nog maar zien hoe lang het duurt voordat er een Lambo-SUV met een diesel-V6 en hybridemodule op de markt is.

Het gaat alleen nog wel even duren voordat de Italiaanse Duitsers met dit nieuwe model komen. Een jaartje of vier nog. Wel wordt dit jaar de knoop definitief doorgehakt over wat het zal gaan worden: een SUV of een sedan. Maar eigenlijk weten we het antwoord nu dus al. (bron: Drive.com)45 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Balen, Lamborghini gaat ook gewoon voor de aantallen in plaats van voor de verbeelding. Ze hadden een sedan kunnen bouwen die de Panamera en de Quattroporte naar het tweede plan verwijst… Who cares about the SUVs anyway…
@Jochempie: Bij Lamborghini vindt ik het eigenlijk niet erg. Het past wel bij ze vindt ik. Bovendien is het historisch gezien wel verantwoord blabla vanwege de LM002. Bij Maserati vindt ik het vele malen erger.
@Alpinaa: dat ze zo’n lelijk hok hebben gebouwd wat op een hummer lijkt neemt nog niet weg dat ze het merk verneuken met dit soort wagens, maar daar is VAG maar al te goed in.
Nou die Cayenne Photoshop ziet er niet echt goed uit anders…
En dan nog maar hopen dat het niet deze verbouwde Cayenne gaat worden. Lijkt wel z’n Eterniti kloon.
ga maar weer tractoren maken dan
@rubenpriest: Past wel goed in de lijn van wat ze al doen ;-) Afdeling PC Hooftstraat moet alleen nog toegevoegd worden naar de afdeling ploegen
@rubenpriest: doen ze nog steeds :) http://www.lamborghini-tractors.com/en-EN/44en.html ‘submerk’ van Deutz-Fahr
Triest! Was wel te verwachten nu zelfs bij Porsche de Cayenne beter verkoopt dan de Panamera. (alhoewel het prijsverschil daar ook wat kan toe bijdragen…)
Een SUV of een Sedan, er moet gewoon een stoere gezinsversie komen het liefst een SV met optioneel originele kinderstoelen van Lamborghini.
ach jongens, maak ze gewoon allebei. die SUV met Aventador blok en de Estoque met Gallardo SV blok. ben je gelijk van het gezeur af en is iedereen blij. wij om eindelijk de Estoque te hebben en de Aziaten met hun juppen tractor.
@ferrari: Jep mee eens, mooi gesproken.
Ik had toch liever de Estoque gezien, maar ik denk dat Lamborghini wel met een hele gave SUV gaat komen als ze de huidige designtaal gebruiken
gewoon doen… mooie uitbreiding.. hij moet uiteraard wel snel worden.
@mercedesgl: Ze komen er toch niet onderuit.. en vanuit Lamborghini kan ik het wel snappen. Tja imago, maar neemt niet weg dat ze nog steeds heerlijke pretauto’s maken. En snel? Lamborghini = snel :P Lijkt me sterk dat ze met een 3 cilinder komen :lol:
Het is vast geen toeval dat ook Bentley hardop over een SUV aan het denken is; voor de luxe dikke diesel naar Bentley, voor een sportieve versie naar Lambo, en Porsche, Audi en VW dekken de rest van de lagere segmenten af.

Straks dus tien SUV’s van het VAG concern als Porsche ook nog met een model onder de Cayenne komt..
gedwongenleaser
Zoals ik al eerder aangegeven heb is Porsche onderhand erg gewoontjes geworden, ben bang dat er voor Lamborghini eenzelfde vooruitzicht is gezien het pad dat ze hiermee inslaan.
“Geschiedenis-technisch is een SUV natuurlijk goed uit te leggen aangezien we allemaal een beetje bang worden als we de Lambo LM002 van eind jaren tachtig ergens zien opdoemen.”

Alsof een militaire 4×4 een terechte voorloper is van een SUV…
Als het dan toch een SUV moet gaan worden had ik liever een echte opvolger van de LM002 gezien.
Want zo’n Rambo-Lambo is echt veel vetter dan zo’n slappe PC-Hoofd-Tractor die al bang word als deze in de berm terecht komt.
Dit ziet er wel ‘iets’ te braaf uit hoor, voor een Lambo. Ik ga voor de SV versie.
Alles beter dan dat stuk plastic wat Maserati op de markt neer wil kwakken.
@rotarypowah: Dat kan al gauw beter maar ik ben het totaal met je eens! Lamborghini moet dat veel beter kunnen!
wat een lelijk klotehok
beter dan die maserati suv
@ricardo: Ik neem aan dat dit geen foto van Lamborghini zelf is maar een cayenne-photoshop?

OT: Lambo kan het hem enigszins nog permitteren met een SUV af te komen, gezien de LM002. In tegenstelling tot Maserati.
Maar het liefste had ik ze met een Estoque zien af komen!
Stel je voor, een 4-deurs met een 10/12 cilinder(kan je meteen 2 ‘niveaus’ verkopen) van 570/700pk en 4wiel-aandrijving.
Breathe his smoke Aston/Porsche/Maserati!!

*ontwaakt uit droom*
Maar Lamborghini komt toch af met een SUV… Ik hoop dat het een Uberdikke patserbak gaat worden, want een ‘normale’ SUV zou afbreuk zijn aan de ‘gestoorde’ traditie van het merk.
@vale46: Dit is uiteraard een impressie. 8) Geplukt van Drive.com en zo te zien gebaseerd op de Cayenne.
Niet doen daar zit niemand op te wachten net zoals de Maserati Kubang.
@agera: Of juist wel want de Kubang is gewoon gort lelijk!
@ErikkNL: Maserati en Lamborghini moeten de exlusiviteit bewaken straks komen ze net als Porsche met een instapper SUV, instapper sportauto en zelfs een instapper sedan.
@agera: Gelijk heb je!
Ik vind dat ze een Uberdikke SUV moeten maken met hun gloednieuwe V12! Zo’n monster dat alles waar een Porsche-badge op kleeft er af trekt! XD
@agera: ooit weleens in de States geweest?
@tvrspeedsix: Ik weet dat er veel vraag naar SUV`s is in de VS, maar daar gaat het bij mij niet om. Jammer dat de markt en vraag zelfs zulke exclusieve merken dwingt om van hun filosofie af te stappen.
Pf, noem een kat een kat en dit een Touareg met opgesmukt bakkes.
Sedan Sedan Sedan!! :D
Damn ik wil de Estoque, niet zo’n lelijke SUV.
@error: Zie je het al voor je de nieuwe vergelijkings rijtest tussen de nieuwe Maserati Quattroporte en de lamborghini Estoque.
@agera: Ik begin al te kwijlen van het gedacht alleen al!
Een Italiaanse V8 in koor met een Italiaanse V12 vergezeld van een wat Pirelli-smoke :D
Van mij mogen ze ,als het maar een beetje op de LM002 lijkt.Anders wordt het maar een Toeraeg kloon.
Maar dat laatste zal wel het geval zijn.
En nee ,nog een Panamera is ook niet nodig.
Laat maar komen. Zeker als hij een beetje van de LM002 meekrijgt. Al dat gezeur over SUV’s, autobouwers zijn bedrijven met het doel om winst te maken. De markt vraagt SUV’s, dan moet je dat doen. Het extra geld dat het oplevert kan je gebruiken voor de ontwikkeling van sportwagens.
heb het idee dat het net zo’n net wel net niet geval word als de cayenne..
Zit je in de kroeg, gooi je je lambo-sleutels op de bar, zegt iedereen: WAUW, wat voor één heb je dan?

“Ik heb de Lamborghini übertractor”

“Oh”
Ik verslikte me in m’n koffie toen ik het plaatje zag, dus als er toch een Lambo SUV komt, dan graag een hele mooie!
Simpel. Lamborghini heeft z’n tractorachtergrond en de LM002 en in het magazijn van Audi ligt vast nog wel ergens een stapel diesel-V12’en. Even mixen, een beetje 21e eeuw erbij et voila: een enorme, volslagen onbruikbare, idioot grote, afschrikwekkende vierkante container met absurd veel vermogen.

Mooi toch? Ik zie het probleem niet.

Maar als ze aan komen zetten met zoiets als op de bovenstaande afbeelding… Neen. Dank u.

(niet dat ik zo’n ding ooit zou kunnen betalen of tot de doelgroep behoor, maar dat terzijde)
doe mij die sport sedan maar, ze hebben al een keer een suv gemaakt de LM001 (volgens mij heette ie zo) dat was een echt vette off roader alleen dit word zo’n p. c. hoofdtrekker…
lijkt me niks
Ik wil die gele station estoque die iemand eens in een link bij een ander artikel had gezet. Die was echt prachtig, de mooiste station die ik ooit heb gezien, mooier zelfs dan de nieuwe A6 avant.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).