VW baas Winterkorn snuffelt aan nieuwe Honda Civic

Auteur: , 74 Reacties

Zo. De buitenspiegel zit in elk geval goed vast! De hoogste baas van Volkwagen (Martin Winterkorn) ging tijdens de IAA van Frankfurt niet alleen op bezoek bij Hyundai om de i30 te bestuderen, maar hij liep ook even langs bij Honda om te snuffelen aan de nieuwe Civic.

Je kan hieruit opmaken dat Volkswagen momenteel druk bezig is om de laatste hand te leggen aan de nieuwe VW Golf en dan is het wel belangrijk om even te kijken hoe de concurrentie de zaakje voor elkaar heeft. Van het bezoekje aan de stand van Hyundai werd Winterkorn redelijk chagrijnig. Die nieuwe Hyundai i30 zat namelijk iets te goed in elkaar.

In deze video kan Winterkorn zijn woede volgens mij aardig onderdrukken. Of zou hij gewoon niet onder de indruk zijn van de nieuwe Honda Civic? (via: autoblog.gr)

Martin Winterkorn test de nieuwe Honda Civic74 reacties

Ik zie liever een I30 of Civic dan een Gold, maar het merendeel gaat helaas voor de veiligere keuze.
Omdat hij bewezen betrouwbaar is, kwaliteit heeft en waardevast. denk ik.
@Ruben00:
Kleine correctie: Omdat de Golf het imago van betrouwbaarheid en kwaliteit heeft en waardevast is…
Het waardevast verhaal klopt, althans procentueel. Koop een Golf met uitrusting en de afschrijving in absolute zin is natuurlijk ook behoorlijk…
@ramshoek: Dat verhaal klopt dus niet, althans niet in B. Werd gewoonweg uitgelachen toen ik mijn 2 jaar oude, met opties beladen, diesel, zilvergrijze golf wou inruilen. Zelfs bij Seat.
Waardevermindering op twee jaar : 14 000 Euro. Nie wieder.
@heidekonijn: je koopt een golf met alle opties en verkoopt het 2j later? je weet toch dat eerste 2-3jaar een auto meeste waarde verliest, als je een auto met alle opties koopt , hou je hem minstens 5jaar
@KaCh1ng: oh vind je dat gek? Ik moest twee bussen olie per maand bijgieten en de garantie was voorbij -overigens vreemd dat zo’n superduper merk maar 2 jaar geeft, nee?- en dus vond ik het tijd om een andere sukkel te laten genieten. Overigens ooit een 206 diesel moeten verkopen na twee jaar met welgeteld 3000 euro waardevermindering. De geweldige restwaarde van de golf kwam dus 11000 whopping euros slechter uit dan die van een peugoo. Om dan zo’n pompeuze varkensboer met een meetlintje te zien hengsten, komaan zeg.
Oh leuk, krijgen we nu van elke concurrent waar hij langs gewandeld is of aangezeten heeft een artikeltje…? Lekker boeiend dit…
@Nino: Prijs je gelukkig dat we dat alleen van Winterkorn krijgen. Wie weet blijken andere CEO’s ook wel eens naar een product van de concurrentie te kijken.
Of blijkt VAG nog meer medewerkers te hebben die wel eens een andere auto gezien hebben.
Brrrrrr.
@mout: Haha true true. Maarja het feit dat hij het zelf doet en niet laat doen door zogenaamde ‘undercover’ mensen is toch wel heel speciaal blijkbaar! Net alsof het gewoon een mens is!
Geen wonder dat hedendaagse auto’s niet meer tot de fantasie spreken. Meetlintjes, magneetjes en weet niet wat allemaal. Waar is de tijd gebleven waarin je lekker kon zeiken op een auto, maar wel stiekem je hart sneller van ging kloppen. Al deze klinisch ontworpen auto’s met dikke bumpers en eco-zooi onder de motorkamp krijgen mij helaas niet warm.
@fiatsco: Komt door de computer. Daar moet je maten ingeven, ipv gewoon een lijn met potlood te trekken…
@Esprit_de_Flandre: Duidelijk nooit met Alias, ICEM surf of zelfs nog maar Rhino gewerkt?
@BaRa: Nee, geef ik toe. Kun je daar ook maakbare producten mee ontwikkelen, of alleen leuke prentjes, zoals we hier vaak zien passeren, van veelbelovende supercars met veelbelovende (theoretische) verkoopcijfers, waar we dan verder niets meer van horen…
@Esprit_de_Flandre: Alle 3 geschikt voor class A surfacing. Laat ik het zo zeggen: elke auto die je de voorbije 10 jaar op de markt hebt weten komen, is ofwel met Alias ofwel met ICEM Surf ontworpen. Dus zowel de Dacia-kneusjes als de nieuwste Ferrari. En neen, dat is niet vergelijbaar met Max of Maya.
Om volledig te zijn: het gros van de zichtbare delen is er mee ontworpen.
@BaRa: Mja, ga eens een testversie van beide binnenhalen. See what all the fuss is about. Zelf werk ik in feite alleen met 3D die op tech is afgestemd…
@BaRa: Heb wel nog met 3Ds max gewerkt, een behoorlijke tijd geleden. K*tprogramma…
Als VW iets gaat kopieren van zo’n civic dan zullen er weinig woorden overblijven om te gebruiken ( WTF ). Wel raar dat de media zoiets niet ‘opblaast’ want normaal heb je gewoon soort van spionnen die alles fotograferen. Nu komt gwn de baas van het grootste auto bedrijf en kijkt met z’n eigen ogen.
@amg77: Ten eerste zijn ze voorlopig nog niet de grootste.

Ten tweede is dit gewoon een publiciteitsstunt van VW naar z’n aandeelhouders toe. “Kijk, de grote baas houdt rekening met de concurrentie. Hij voelt zich daar niet te goed voor. Zo blijven we ze voor, blijven we groeien, en stijgen jullie aandelen…”

En tenslotte: die spionnen zijn er ook nog steeds hoor. Wees maar gerust dat VW ondertussen al een i30 gekocht en helemaal uit elkaar gehaald heeft…
@Esprit_de_Flandre: Ten eerste wie is dan de grootste? Ten tweede je hebt gelijk en ten derde ook gelijk :D
@amg77: Toyota, duh?!
Winterkorn heeft dus voor het eerst in z’n leven kwaliteit aanschouwd…
@imba:

hahah X2

Kon het niet beter zeggen.
@imba: Hallo ,wel de tweede keer hoor :evil:
@norge: Ach, trek het je niet aan. Kijk z’n profielfoto, zegt genoeg…
wat een pleuris hooft heeft die gast, alsof ie met een gevulde luier rondloopt. kan iemand mij vertellen wat Martin Poepbroek op het laast zegt tegen die dude met die zwarte das,.. iets met Golf
Hij staat gewoon versteld van het feit dat auto’s ook mooi kunnen zijn… bij zijn eigen VAG-concern krijgt hij nooit de kans om mooie auto’s te aanschouwen hoor… laat die man toch genieten
Benieuwd wat voor marketing strategie hier achter zit. Op het eerste gezicht lijkt het me helemaal niet zo handig om op deze manier de aandacht op je concurrenten te vestigen.

Of is het meer een publiciteitscampagne van meneer Winterkorn, om te laten zien dat hij niet alleen verstand van cijfertjes heeft?

In ieder geval loopt hij alsof hij net z’n broek heeft volgep…..
@potver7: repost: is dit gewoon een publiciteitsstunt van VW naar z’n aandeelhouders toe. “Kijk, de grote baas houdt rekening met de concurrentie. Hij voelt zich daar niet te goed voor. Zo blijven we ze voor, blijven we groeien, en stijgen jullie aandelen…”
@potver7: Voor het echte werk gebruiken ze geen oude vent met een lintmetertje, maar een team van 10 ingenieurs en ontwerpers die elk detail in een rapportje gooien…
Wat een baas is het ook. Met een hele delegatie om zich heen, beursmeisje aan de kant schoppen en de hele auto rustig inspecteren. Overal even aan voelen en trekken of het wel kwaliteit is. Echte Duitsert.
wie heeft die varkens-boer een pak aangemeten ??

man man man ..
wat is die kerel ongelukkig zonder overal kaplaarzen en stompie sigaar ..
Wat maakt die man zich interessant zeg. Wat wil die nu bewijzen? En dan dat voetvolkje daarrond, nee dat sfeertje had ik nu echt niet verwacht van een serieus bedrijf.

@lincoln: +1
Sm0keGun via Android app
bij vw vrezen ze denk ik . niet van honda maar van hyundai . die zie ik meer en meer rijden . en overal ter wereld stijgt de verkoop
@Sm0keGun: Terecht dat ze vrezen…
Groot baas van VW kijkt heel boos op zijn collega’s na de inspectie… het maakt niet uit hoe de Honda van buitenkant er uitziet die auto is gewoon bijzonder… Ik denk aantal ontwerpers van de VW team gaan ze nu ontslagen !!!
Golf is bekend alleen in Europa… Audi doet veel beter buiten Europa..
@reality2030:

pardon !! de meest verkochte auto ooit ..
@lincoln: Ja dat klopt ook , maar ik heb over bekendheid buiten Europa oke..
@reality2030:

wat is de betekenis van “reality” in je nick-name ??
@lincoln: Reality2030 is mijn droom dat we mischien vliegende auto’s gaan rijden en heel wereld krijg mischien een regering en we kunnen gaan overal wanneer maar wil…
@lincoln: Meest verkochte auto ter wereld is Toyota Corolla en is ook meest betrouwbare auto ter wereld, tot nu toe meer dan 44 miljoen al verkocht…
@reality2030 @lincoln: Bullshit…

Best verkochte auto is de Kever. ‘De’ Golf en ‘de’ Corolla bestaan niet. Er zijn 6 Golf’s en 10 Corolla’s. En dat zijn resp. 6 en 10 totaal verschillende auto’s.

Moest Ford de laatste 100 jaar steeds een model hebben gehad dat ‘T’ heette, zou dat de ‘bestverkochte’ zijn…
Ford T staat trouwens op 2 volgens mijn telsysteem…
@Esprit_de_Flandre: Ik weet niet hoe oud jij bent en welke verkoop cijfers je kijkt alleen Nederlands mischien? maar Toyota Corolla wordt gemaakt sinds 1966 jochie, ga even op google dan kom je meer achter… Ik heb over heel de wereld oke…
@reality2030: Ik ben oud genoeg en ik kijk wereldwijd, ‘jochie’.
(serieus, ‘jochie’? :D)

Maar lees eens goed wat ik zeg. De eerste Corolla is idd in ’66 gelanceerd, maar ondertussen zitten we aan de 10e generatie. Dat zijn tien (10) VERSCHILLENDE auto’s, die toevallig dezelfde naam dragen. Dat kan je niet zomaar bij elkaar optellen. ‘DE’ Corolla bestaat niet. Er zijn er 10, en dan reken ik nog de varianten zoals Corolla Tercel en Corolla Verso niet mee. Als Toyota elke keer een andere naam had gebruikt voor elke nieuwe generatie, dan zouden ze nu dus niet op 1 staan, toch?

De (originele!) Kever blijft dus voorlopig onbetwiste nummer 1. Van dat ene model, weliswaar met aanpassingen, zijn er zo’n 22 miljoen doorgedraaid. Met de Ford T op 2 met 16.5 miljoen. Beat that!
@Esprit_de_Flandre:
@reality2030:

Ik moet jullie beide gelijk geven.
Alleen de daadwerkelijke recordhouder is toch echt de toyota corolla.
Dat er dan 10 modelwisselingen zijn geweest maakt niks uit…er staat nog steeds corolla op ;)
@speedlimit: dat maakt dus wel uit, je telt toch ook niet de golf 1 bij de golf 6, die kun je op geen enkele wijze vergelijken behalve de naam. Dat geld voor zo’n corolla net zo.
@melcon:

Kan je dan even uitleggen waarom vw dan wel alle verkoopstatistieken v/d golf optelt?
Zou het de letter H zijn? Honda ,Hyundai? Krijgen we de Vw Holf? :evil:
@norge:

Papa volkswagen zijn naam begon ook met een H ;-)
@jack_abarth: Bingo,dat moet het wezen :D
@jack_abarth: mmmm…. wie zit er te wachten op een vw Adolf? Meeste foute mannetjes uit die tijd zijn nu toch wel overleden.
Waarom niet slimme en goede zet, is altijd handig om te zien om te kijken hoe ver de concurrent is.
De nog hogere baas Ferdinand K. Piëch staat er ook bij te kijken!
@vanmeinatuurlijk: Goeie spot. Hij kijkt wel met het moment wat meewariger. Vraagt zich waarschijnlijk ook af wat die boer met dat metertje moet.
tja, altijd op de hoogte blijven van wat de concurrent te bieden heeft he..
Alle autofabrikanten kopen auto’s van concurrenten en trekken en slopen die helemaal open om ze te bekijken, dit is nog maar een lichte versie daarvan ;-)
@pjotr: klopt, VAG heeft onlangs nog een Fiat Cinquecento gekocht uit 1998 en er het design van gejat… en nu hebben ze de Up!, Mii en dat andere ding van Škoda…’t zou slimmer geweest zijn om wat nieuwers te kopen, maar ja, het budget zal hierin wel een grote rol gespeeld hebben
@torana: Hoho, dat is grof… :P
@pjotr: Dit is de PR-versie ervan…
@pjotr: zonde om zo’n honda los te trekken.
Gezien de concurrentie krijgt ie nu pas door dat ie wat aan de eenheidsworst van vw/vag moet doen ;)
Zelfs Dr. Ferdinand Piëch loopt er bij, en dat wil wat zeggen.
Hyundai is dan wel echt goed bezig, als de CEO van de Volkswagen-groep tijd heeft om naar zo’n ding te komen kijken.
@Poll: o dit ging over Honda. nou ja, net zo goed.
Die civic wordt geen moeilijke prooi voor de golf vanwege de dure yen, hij wordt simpelweg te duur. Hyundai echter.. Dat merkt begint pas net lekker mee te doen. De gevestigde orde moet oppassen. Het is net of de rest stil staat en hyundai/kia enorme sprongen vooruit maakt. Het zou mij niets verbazen als hyundai heeeel groot gaat worden. Misschien kunnen zij alfa wel overnemen. Ze hebben geld genoeg.
Wat een haters hier zeg. Ga lekker terug naar je mislukte leven sukkels.
de inspectie is in elk geval op de duitse manier gebeurd…even degelijk als zijn auto’s deze man.
@amg77

de grootste is volgens mij nog steeds Toyota, zeker als je vergelijkt dat VW en VAG een verzameling van merken is en Toyota niet (lexus is vol eigen merk).

maar goed….vindt op zich wel goed te noemen dat zo een hoge pief bij de concurrentie gaat kijken, alhoewel hij wel vaak recht de camera in kijkt, van zien jullie mij…dus vraag me af of dit enkel publiciteit zoeken is.
@johanw: Lexus is een vol eigen merk ??? Ieder model van Lexus rijdt in Japan gewoon met het Toyota logo rond hoor, de RX is gewoon een Toyota Harrier, de SC is nog steeds de Soarer en waarom denk je dat chromen achterlichten Altezza-lichten heten… idd, de Altezza was er al eerder als de Lexus IS200/300, dezelfde auto, alleen iets minder luxe…
De naam Lexus is in de wereld geroepen omdat een Toyota van destijds bijna een ton guldens onverkoopbaar geweest zou zijn
@torana: Dat is volgens mij waar JohanW op doelt: Het merk Lexus is volledig in handen van Toyota. Hiermee impliceert hij dat de dochtermerken van VW niet volledig van VW zijn maar dat het VAG concern, in tegenstelling tot Toyota-Lexus, een samenraapsel is.
Winterkorn misschien minder maar Piëch is in de eerste plaats altijd ingenieur geweest boven topman. Dan is het normaal dat ze andere wagens bekeuren en betasten. Of het nu om kwaliteit gaat of niet valt hier niet uit af te lezen.
Zo dus meneer Winterkorn wilt een keer echte kwaliteit ervaren kan die vast veel van leren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).