Ford bevestigt nieuwe Escape (Kuga opvolger) voor LA Autoshow

Auteur: , 14 Reacties

In november staat het 2013-model (ja echt) en daarmee de derde generatie Escape op de Amerikaanse beursvloer. De styling zal gebaseerd zijn op die van het (hierboven afgebeelde) Vertrek concept.

De Escape is voor ons nog een grote onbekende, op de Nederlandse weg kom je hem niet zo snel tegen, en de SUV/Crossover vergaarde wellicht nog de meeste bekendheid door in hybride vorm ene B. Obama als baasje te hebben. In de VS wordt momenteel de tweede generatie verkocht, met aan boord een aantal dikke viercilinders (2,3 en 2,5 liter Duratec) of een 3,0 V6. Geen onlogische keuze voor een auto van ongeveer 4,40 meter bij 1,80 meter.

Of de nieuwste generatie ook naar Europa komt weten we (nog) niet, maar in de VS krijgt hij ook gedownsizete motoren: een 1,6 liter Duratec en een 2,0 liter die wel bekend is uit de Focus ST en ook de Mondeo en S-Max. Dit laatste blok krijgt in de Explorer momenteel veel kritiek te verduren, maar de Escape is wat kleiner en lichter.

The all-new Ford Escape, slated for reveal next month at the Los Angeles Auto Show, features a powertrain lineup with three fuel-efficient four-cylinder options, including the new 1.6- and 2.0-liter EcoBoost engines and a 2.5-liter Ti-VCT four-cylinder. The Escape will be Ford’s first SUV to be available with two fuel-efficient EcoBoost engines, delivering class-leading fuel economy and performance.

De reden waarom we hier over schrijven is omdat de Escape en de Kuga nauw aan elkaar verwant zijn. We hebben nog geen goede inzage in Fords merkstrategie, maar het is heel goed mogelijk dat wat voor de Escape opgaat in grote mate ook voor de nieuwe Kuga opgaat. Er is zelfs al eens geopperd dat beide modellen in een volgende generatie zullen samensmelten. Daarom kijken we in november dan ook met bovengemiddelde belangstelling naar de doorvoering van het Kinetic Design in de nieuwe Escape.14 reacties

Lelijk ding, mijn mening
mooi ding, XL Focus op hoge poten, mijn mening
Geslaagd naar mijn mening, veel mooier dan de Kuga! Deze heeft alvast wat mee van hun onlangs getoonde concept:
http://www.autoblog.nl/archive/2011/09/14/ford-evos-i-whip-my-doors-back-and-forth
Niet slecht niet slecht, goed zelfs laat hem maar komen.
Exterieur is heel stijlvol. Mooie simpele lijnen. Maar die nieuwe interieurs van ford zijn zo lelijk!! Ze proberen duidelijk een jongere generatie aan te spreken (dat was toch bij de Fiesta het geval) door proberen modern over te komen. Faliekante mislukking. Wat een contrast met het exterieur.
Deze lijkt idd op de Kuga, want de huidige Escape doet dat in ieder geval niet. Je ziet hem in de VS alsof hij gratis wordt weggegeven zo vaak.
@Roelio: Vertrek = Kuga = Escape
In Nederland zie je heel af en toe wel eens een verdwaalde Mazda Tribute (zusje van de Escape) maar de Escape heb ik nog nooit op nederlands kenteken gezien. Wellicht is die Hybride, die je overigens in New York enorm veel als taxi ziet rijden, wel een goed idee voor de europese markt.
@Gulli: er komt géén hybride meer.
Ik vond het meer een mislukte evoque
@Daniel073:
vind*
2013-model in november 2011. Kunnen die marketingmensjes nu echt niet meer tellen?
goed te doen dat ding :) zou hem niet kopen, maar niet gek om tegen te komen :)
De Escape en Kuga nauw met elkaar verwant? Nog niet eens 10%!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).