‘Enzo-opvolger krijgt V12, mogelijk hybride’

Auteur: , 25 Reacties

Over de Enzo-opvolger wordt al aardig lang gespeculeerd, en naarmate de introductie van Ferrari's nieuwste halo car dichterbij komt, worden deze speculaties wat concreter, omdat de hoge omes van Ferrari zelf de lege plekjes gaan invullen. Ferrari CEO Amedeo Felisa lichtte gisteren tijdens de Amerikaanse presentatie van de 458 Spider een tipje van de sluier op.

Dit werd opgetekend door Inside Line, die naast BMW’s op de testbank leggen dus ook nog andere dingen doen. Het meest noemenswaardig was dat de toekomstige topper van Ferrari net zoals zijn voorgangers (en de FF) gewoon een dikke V12 aan boord krijgt. Hiermee kunnen de speculaties over wel/niet een twin-turbo V8 meteen de prullenbak in.

Verder houdt Felisa de optie open dat de auto een hybride wordt. Ferrari ontwikkelt achter de schermen aan een hybride-systeem, waarbij dankbaar gebruik wordt gemaakt van de KERS-technologieën uit de Formule1. Dus als een hybride-aandrijflijn (gedeeltelijk) zonder al te veel nadelen is in te passen in een nieuwe supercar, waarom ook niet?

Verder maakt de Enzo-opvolger, net zoals zijn voorgangers, dankbaar gebruik van carbon. Het gehele chassis zou hier uit opgetrokken moeten worden, maar dat schept geen precedent voor de modellen hier onder. Hierop zal uit kostenoverwegingen gewoon aluminium worden blijven toegepast. Helemaal duidelijk is het nog niet, maar we denken de auto volgend jaar te mogen verwelkomen als speeltje voor de superrijken.25 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Beter ziet de nieuwe versie er mooier uit want ik vind dit ding lelijk
Ah nee toch!? Toch geen hybride… Waar moet het heen met deze wereld.
@dustin24: Laat je hersencellen eens werken!

Nee? heb je hem nog niet?
Het word gewoon een high-tec racewagen met een boost-functie als dat je gerust kan stellen. Het word heus geen Prius met een Ferrari-badge hoor -_-
Hopen dat ie net zo’n mooie sound krijgt want man wat gilt die V12.
@E34M5Touring: Met een hybride??
@dustin24: Hij krijgt gewoon weer een V12 dus waarom niet. Dat Duracell konijn wat ze gebruiken voor de airco en de nose lift zal daar heus geen afbreuk aan doen.
@dustin24: Voor de 2de keer, laat die hersencellen werken…
Laat ze gewoon een moderne F40 maken en dus zonder alle elektronische rommel. Stuur en rembekrachtiging mag er nog net wel op van mij.
Hopen dat t er goed uit ziet, dan kunnen we dit gedrocht achter ons laten en vergeten…
@fluvioglacialeafzetting: Hmm, ik vind foto 5 toch wel een mooie feature van de F60 Enzo. Nee je hebt gelijk, een straaljagerbody op een auto moeten ze verbieden.
@fluvioglacialeafzetting: gij zij ziek in uwe kop
mag dit ding lelijk zijn, als de nieuwe een hybride word kies ik alsnog de huidige.. een V12 hybride.. kom op zeg..
@dennisr: Denk niet zo kortzinnig als je collega hier wat verder bovenop!
Het word geen V12 Prius hoor!
Het word een echte racemachine met een boost-functie, rechtstreeks afgeleid van de F1.
Je mag hybride niet altijd als een vies woord zien, denk ook eens na wat er achter zit.
@vale46: hybride gaat vaak gepaard met een stofzuiger geluid.. vandaar..
@dennisr: Haha! :D
Ik zei net: denk niet zo kortzinnig!
Een prius mag misschien klinken als een stofzuiger, maar een F1 klinkt zo toch niet? En laat dat nou net ook een hybride zijn…
@vale46: ach, dat gebeurd wel eens als je reageert zonder teksten te lezen, maar volgens lincoln is dat gezelliger..
@dennisr: Lincoln heeft geen scholing genoten zei hij zelf in een topic. Hij vindt het niet lezen niet gezelliger, maar na een paar regels snapt hij het niet meer dus stopt hij ermee. :P
@vale46: ben jij pro hybride en ben je boomknuffelaar toevallig ofzo dat overal waar word gezecht bah hybride moet jij moraal ridder spelen van denk toch is na…
@spykerboy: Nee hoor!
Ik ben geen boomknuffelaar, ver van zelfs!
Maar wel een voorstander van hybride en elektro-technologie.
Ik heb mijn eindwerk gedaan over hybride-technologie.
Er zijn véél verschillende soorten hybride technologie dien je zeker niet over 1 kam kan scheren!
Een Kers-systeem is totaal verschillend van de prius-technologie. Zelfs de Insight en de Prius lijken langs geen kanten op elkaar techniek!

Dus als je het woord hybride hoort moet je altijd eens nadenken hoe het in elkaar zit. Hybride wil tenslotte gewoon zeggen 2 verschillende aandrijvingen.

In dit geval is de hybride een boost-systeem. Geen manier om zuiniger te worden! In de praktijk althans niet, de officiële CO2 uitstoten zullen natuurlijk wel een pak lager liggen, maar dat is de essentie niet van dit systeem.
Stop er maar een electrisch launch motortje in,maar een nieuwe technologie “arme” F40 zou ook mooi zijn ja.
Zonder m’n lenzen in lijkt het net alsof er MTM staat xD
Daarnaast ben ik ook benieuwd naar het nieuwe Ferrari blok die in de nieuwe Quattroporte komt te liggen.
doe maar 10% hybride voor,
en 90% V12 achter:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).