Seat bevestigt productie IBX

Auteur: , 8 Reacties

Is het verrassend? Nee. Maar laten we hopen dat met de komst van de IBX -de strak gelijnde SUV die we begin dit jaar in Genève zagen- Seat weer een beetje mee kan gaan doen op de automarkt.

Seat zat al tijden te wachten op spannend nieuws. Begin deze week maakte het merk uit Spanje al bekend haar eigen versie van de up! op de markt te brengen: de Mii. Nu schijnt het management van Seat aan het Spaanse ABC bevestigd te hebben dat Volkswagen groen licht heeft gegeven voor de productie van de IBX, een “urban SUV” die op basis van de Audi Q3 gebouwd zou moeten gaan worden.

Waarom dit niet verrassend is? Buiten het hiervoor genoemde feit dat Seat wel wat vers bloed in de line-up kan gebruiken wordt de Q3 in een fabriek van Seat gebouwd. Dezelfde fabriek als waar de Ibiza ST en de Altea XL momenteel worden gebouwd, maar hoe vaak zie je die rond rijden? Precies. Er zou dan ook gestart worden met het fabriceren van de IBX in Martorell (vlakbij Barcelona) in het najaar van 2014. Mocht de capaciteit van de fabriek te klein zijn dan kan het ook zijn dat er buiten Spanje een productielijn opgezet wordt.

Om je geheugen nog even op te frissen wat betreft de looks van de IBX hebben we hieronder de galleries nog maar eens verzameld. Even alle scherpe kantjes er vanaf denken en voila: we hebben een nieuwe Seat. Nu alleen nog bedenken hoe het ding gaat heten. SUVii misschien? Of kortweg Sii? Jiip?
8 reacties

Whaha! Jiip, I tell you, dat wordt t! :P
Najaar 2014?!

Waarom duurt het nog zolang, de complete basis trekken ze zo uit het schap.

Tegen de tijd dat hij daadwerkelijk op de baan komt zit je weer met verouderde techniek…
@jack_abarth: Eigenlijk is dat nog niet zo vreemd. Ze moeten met verouderde techniek rijden, want anders worden ze te duur. Vooral voor dit segment denk ik dat de prijs het enige verkoopsargument zal zijn…
De naam? Toch niet moeilijk: de Seat Johniiiii!
Even alle scherpe kantjes eraf halen, en het eigene aan het ontwerp is weg.
De concept is de enige compacte SUV die ik echt mooi zou kunnen vinden. Maar met ovenwanten als spiegels, putdeksels als wielen en lompe handvatten blijft er weinig van over. Zou ik heel jammer vinden.
Het lijkt of ie op spoorrails staat.
Jammer dat het weer heel wat zal afgezwakt worden. Ik heb sterk mijn twijfels of dit een succes wordt, zelfs in Spanje.

Is Mii eigenlijk een plaats in Spanje? Kan er niets van terugvinden, behalve dat er een straat in Virginia Beach ‘Mii Spain Lane’ heet…
Wat is er mis met IBX? Ibex is een steenbok (Capra ibex, in het Engels ook ibex), dus dat past goed bij Spanje. IBEX-35 is de Spaanse effectenbeurs.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).