Saab 9-5 is Car of the Year! (in Singapore)

Auteur: , 29 Reacties

U ziet het, jullie hadden een vooruitziende blik toen jullie de Saab 9-5 in 2010 tot Autoblog Car of the Year bombardeerden. De autoriteit van autoblog reikt over de hele wereld, en een goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom hebben de Singaporezen ons goede voorbeeld gevolgd en Saab ook in hun stadstaat uitgeroepen tot Car of the Year!

Ten eerste: zeg nu nog maar dat wij altijd negatief over Saab schrijven. Heus niet, lekker puh.

Ten tweede: het is een geweldige prestatie om in Singapore een dergelijke titel weg te kapen. U moet weten, Singapore is rijk. En dan bedoel ik niet zomaar rijk, nee, stinkend rijk. Het stikt er van de dikke auto’s, Lamborghini’s vliegen je om de oren, en de mensen daar kunnen alles kopen wat hun hartje begeert. En om dan in een land dat zo verwend is op het vlak van auto’s met zo’n geweldige prijs aan de haal te gaan, dan moet je van goede huize komen. Daarom: chapeau!

Het gaat om de 2.8 V6 Turbo en hij is gekroond door een consiumentengids die door Wheels Asia in Singapore wordt gepubliceerd. As we speak is Victor Muller met Singapore Airlines op weg naar Zuid-Oost Azië om hoogstpersoonlijk en glimmend van trots de award met de bijbehorende bokaal in ontvangst te nemen, en voor een dagje feestbeest te zijn. En hij heeft het verdiend. Petje af.

Hier laten we het bij. Even geen nare geruchten of negatief nieuws, vandaag wordt er louter positief over het Zweedse merk gesproken. Want dat mag ook wel eens. We houden de smaak zoet, en laten geen bitter toe om dit lekkere moment te verpesten. Locutus sum, hora est, luctor et emergo en luctor et ejaculator. Of zoiets.29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
SAAB = BAAS
@alcantara: Eensch!
@Jokkebrok: Eensch! = !hcsneE
@alcantara: Saabdnie=Eindbaas!
@Jokkebrok: soolsnak = kansloos
@nicktexel: .BUA neppost un nE
@mclarenf1lm: je bedoelt dat wij moeten stoppen of bedoel je dat saab moet stoppen?

of beide natuurlijk
@mclarenf1lm: = en nu tsoppen AUB
@alcantara: Eens!
Deze is toch ook op basis van de Opel Insignia? Die werd ook goed ontvangen (in Europa). Tijdens de rijtest werd nog gezegt, het grote zwarte vlak naast de navi als enige min-punt, dan moet dit wel een behoorlijk goede auto zijn.
@Melvivio: saab 9-5 is mooie auto, maar als ik moet kiezen, dan toch de Insignia.. nog mooier :D
@dennisr: Absoluut de Insignia is een hele mooie auto mooier dan de Saab en vind hem zelfs mooier dan de Passat.
@Melvivio: Ja en neen. De Insignia is gebouwd op het Epsilon II-platform Short Wheel Base, net als de Buick Regal die een gerebadgde Insignia is (of vice versa). De Saab 9-5 is daarentegen gebouwd op het Long Wheel Base, net als de Buick Lacrosse. De 9-5 heeft dus meer gemeen met de Lacrosse dan met de Insignia. En dan nog zijn er tal van verschillen tussen de componenten waarvan je op ’t eerste zicht verwacht dat ze identiek zijn. Zo heeft de 9-5 een 1956CC diesel van 190 pk / 400 Nm (twin scroll turbo), de Insignia moet het voorlopig nog stellen met maximum 158 pk / 350 Nm uit hetzelfde blok (enkele turbo). Naar verluid omdat de Opel-ingenieurs de twin turbo niet verfijnd genoeg vonden ;-) Anyway, ik heb geheel toevallig kunnen testrijden met beide, en het is alsof je een Passat zou vergelijken met een A6. Die zijn ook beide van hetzelfde moederhuis, maar verre van identiek.
Aandelen Saab vliegen gelijk omhoog?En de verkoop de pan uit?
Ik heb het Opel broertje ooit getest. Met 120pk diesel toch wel echt traag en dingen als het gps scherm zagen er te goedkoop uit. Dat en het onderstuur gaven me toch negatieve indruk. Met een V6 turbo zal het wellicht allemaal een stuk aangenamer zijn.
Misschien doen ze in Singapore hetzelfde als bij de gewone COTY en kiezen ze een relatief goedkoop autootje.
Het is maar wat je gewend bent.
Vind het best toch een mooie auto, hij heeft iets aparts, maar wel subtiel.
prachtige auto. heb saab altijd al erg mooi gevonden.
Als inwoner van Singapore zeg ik jullie: graag gedaan! haha niet gestemd echter maar toch. Je ziet hem in SP niet zo heel vaak maar hij heeft wel een beetje een cult status hier.
Nou, gefeliciflapstaart dan maar.
Vind de 9-5 en schitterende wagen, maar heb de indruk dat ie hier in Spanje niet verkocht wordt. Heb ‘m slechts één keer mogen bewonderen en dat was met Zweeds kenteken…
Loopt de produktie in Trollhattan nu eigenlijk of ligt de fabriek nog plat??
@espanjool: Ligt nog steeds plat.
Hahaha! Dit was vast het goede Saabnieuws waar Muller het over had. ;)
Scoorde zeker heel veel punten op exclusiviteit.
Off-topic:

Doen jullie ook mee aan de website van het jaar?
Jammer dat je 70 ruggen moet neertellen voor een matig afgewerkt vehikel.Laten ze maar is met een a3 alternatief komen.
Exclusief worden die dingen zeker!
Ik heb de nieuwe saabs altijd wel mooi gevonden alleen vond ik zel wel stevig aan de prijs moet ik zeggen waardoor denk ik ook veel mensen af haken.
Maar het is voor saab uiteraard goed nieuws dat het in singapore tot auto van het jaar is uitgeroepen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).